Nat

Al het Nat nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Nat nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Nat nieuws

Dwangsom voor Edese biomassacentrale voor stoken van nat hout

07-02-2020 - 0 reacties EDE - De Edese biomassacentrale aan de Knuttelweg krijgt een dwangsom opgelegd. In de nieuwste centrale van Het Warmtebedrijf is maandag nat hout gestookt. Het bedrijf had daarvan melding moeten maken, maar heeft dat verzuimd.


Boer Groenveld krijgt zijn aardappelen niet uit de grond

09-12-2019 - 0 reacties LOOPERSKAPELLE - Akkerbouwer Tom Groenveld uit Looperskapelle krijgt zijn laatste aardappelen niet uit de grond. De Schouwse zware zeeklei is nog steeds te nat om te oogsten. ,,Ik hoop op een droge week in december, maar de weersvoorspellingen beloven weinig goeds.”


Zachte herfst was vooral nat

28-11-2019 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - De herfst van 2019 gaat de boeken in als zacht en kletsnat. Weeronline noemt het opvallend dat een flinke najaarsstorm uitbleef. De herfst was niet alleen erg nat; de temperatuur kwam ook hoger uit dan normaal in de tijd van het jaar.


December verloopt waarschijnlijk zacht en nat

24-11-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - In de feestmaand december wordt ons veel zacht en nat weer voorgeschoteld. Dat meldt Weeronline. Het hoofdgerecht bestaat waarschijnlijk uit zuidwestenwinden die milde oceaanlucht en regenzones aanvoeren. Dit betekent dat het minder vaak vriest en sneeuwt dan gemiddeld, maar ook in zachte wintermaanden komt het op sommige dagen wel tot vorst en sneeuw. De kans op een witte Kerst is dus nog niet verkeken.


Weer een herfst zonder storm: ‘Blaadjes nog aan de bomen’

23-11-2019 - 0 reacties Koning Herfst toont zich dit jaar niet bepaald van zijn meest onstuimige kant. Behalve de nodige regenval lijkt er weinig herfstig aan het weer. ,,Het is vooral zacht en nat.”


Weerbericht: Aanhoudend guur en nat

12-11-2019 - 0 reacties Zeewater van 10 graden, zuidwestenwind en een steenkoude bovenlucht. Ingrediënten die in de herfst in de kustgebieden veel meer regen achterlaten dan in het binnenland. Dit jaar lijkt er geen eind aan te komen aan het kusteffect.


Land te nat voor machinale oogst

23-10-2019 - 0 reacties Klaas Meine de Olde uit Emmeloord kon door de vele regen niet op tijd zijn perceel sperziebonen machinaal oogsten. Dus besloot de biologische akkerbouwer via Facebook mensen uit te nodigen om hun eigen emmer met boontjes te plukken. En deze week loopt het storm.


Boerenzorgen geven hogere tarweprijs

21-10-2019 - 0 reacties Aanhoudend nat weer, wat de zaaiwerkzaamheden vertraagt, begint in de markt door te werken. In Noord-Amerika is het ook het weer wat graantelers parten speelt. Het zorgt voor hogere graanprijzen.


'Door regen ligt oogst bijna stil'

19-10-2019 - 0 reacties Na de droogte is het nu in Nederland op veel percelen nat, vooral in Noord-Holland. 'De oogstwerkzaamheden liggen grotendeels stil en dat terwijl er nog veel poot- en consumptieaardappelen in de grond zitten.'


Peenmarkt zit tijdelijk in een impasse

18-10-2019 - 0 reacties Er vindt momenteel weinig handel in peen plaats. De markt is in afwachting van het aanbod dat na 3 weken nat weer slechts mondjesmaat loskomt. Dit houdt de prijs vooralsnog overeind.


Droog uit de schuur goed voor portemonnee

16-10-2019 - 0 reacties Aanhoudend nat weer in Noordwest-Europa zorgt ervoor dat droge fritesaardappelen goed gevraagd zijn. Zowel verwerkers als exportmarkten hebben duidelijk behoefte aan product dat direct beschikbaar is voor afname. Het geeft de prijzen een stoot omhoog. 


Peenprijs stijgt iets door krap aanbod

11-10-2019 - 0 reacties Aangezien het zeer nat is, kan er vrijwel nergens peen gerooid worden. Dat zorgt ervoor dat het aanbod krap is, waardoor de prijs voor peen iets stijgt.


Hoe verloopt aardappeloogst in Europa?

10-10-2019 - 0 reacties De regen gooit in Noordwest-Europa roet in het eten voor wat betreft het rooien van de aardappelen en andere gewassen. In Engeland is het extreem nat, maar ook in België en Frankrijk kan niet gerooid worden. Hoe verloopt aardappeloogst in Europa?


Het blijft wisselvallig

10-10-2019 - 0 reacties Lokaal valt nog een bui, maar vanmiddag blijft het op veel plaatsen droog en breekt soms de zon door. Het wordt een graad of 15 bij een stevige westelijke wind. Vannacht gaat het op veel plaatsen weer regenen. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. De minima liggen rond 11 graden. Morgen is het bewolkt en nat. Vooral in het noorden en noordwesten kan veel water vallen. In het zuidoosten zijn de meeste droge perioden. Het wordt zo'n 15 graden en er staat een matige tot harde zuidwestenwind.


Nat weer kost Amerikaanse aardappeloogst tonnen

08-10-2019 - 0 reacties Veel regenval en extreme omstandigheden, soms met vorst en sneeuw, zorgen ervoor dat de opbrengstverwachtingen van de Amerikaanse aardappeloogst lager uitkomen. Door ongunstig weer heeft ook minder nagroei plaatsgevonden.


Dijkeninspectie voor droge voeten: 'In wintertijd moeten dijken hun werk doen'

07-10-2019 - 0 reacties Zijn onze dijken klaar voor een nat najaar en wat gebeurt er als het water stijgt? Daar wil het Waterschap Rivierenland antwoord op hebben met een zogenoemde najaarsschouw.


Is vorst de volgende vijand voor oogstwerk?

03-10-2019 - 0 reacties Naast de vele neerslag in de afgelopen tijd wordt er door weerman Robert de Vries al gesproken over nachtvorst. De verwachting is dat het ook volgende week ook erg nat blijft, en dat het begin volgende week zelfs tot nachtvorst komt.


Waar bemoeilijkt regen de aardappeloogst?

30-09-2019 - 0 reacties Het midden en noorden van Nederland is in de laatste septemberweek op flink wat neerslag getrakteerd. Het verschil met Zuid-Nederland is echter groot. De lijn tussen te droog en te nat blijkt weer groot te zijn. Start het rooiseizoen nat?


Nat weekeinde: voldoende regen voor halve maand

30-09-2019 - 0 reacties Nederland heeft een nat weekeinde achter de rug. Met name zondag viel er veel neerslag. In Groningen viel regionaal ruim 40 mm, een hoeveelheid die normaal gesproken in een halve septembermaand valt. Ook de komende dagen blijft het nat.


Advies Remkes: boeren en automobilisten kunnen borst nat maken

25-09-2019 - 0 reacties Vicepremier Carola Schouten zegt dat het kabinet geen taboes uit de weg zal gaan bij het oplossen van het stikstofprobleem in Nederland. Dat zei ze in reactie op een advies van oud-minister Johan Remkes die stelt dat het kabinet ‘zo snel mogelijk drastische maatregelen moet nemen’, zoals inkrimping van de veestapel en verlaging van de maximumsnelheid.