Droogte

Droogte is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Droogte en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Droogte nieuws

In 2018 fors lager percentage eiwit van eigen land

24-05-2019 - 0 reacties In 2018 daalde het percentage eiwit van eigen land op de meeste Nederlandse melkveebedrijven. Dit heeft vooral te maken met de extreme droogte. Deelnemers aan het project ‘Eiwit van eigen land’ doen een pleidooi voor een meerjarig gemiddelde.


Droogte en kou vertraagt groei in Noord-Europa

20-05-2019 - 0 reacties De droogte en kou in grote delen van Noord- en Centraal-Europa hebben de ontwikkeling van verschillende producten geremd. Desondanks blijven de verwachtingen voor de oogst goed. Dit blijkt uit het MARS-rapport van de Europese Commissie.


Verandering aan de horizon voor tarwe?

20-05-2019 - 0 reacties Voor wat betreft de granenmarkt staan de seinen op de korte termijn op rood. Langzaam sijpelen meer nieuwsberichten binnen die spreken over een opbrengstverlies door droogte. Met droge weken in het verschiet kan de situatie omslaan.


De grote droogte van 2018 voorlopig niet op herhaling

17-05-2019 - 33 reacties Wel aanzienlijk hogere temperaturen in de nacht


Droogte en kou zorgen voor tragere groei in voorjaarsplantuien

15-05-2019 - 0 reacties De stand van de plantuien in Zuidwest-Nederland en Limburg is over het algemeen goed, zo meldt De Groot en Slot op basis van een ronde langs verschillende plantuienpercelen. Bij specifiek de voorjaarsplantuien zijn wel wat verschillen zichtbaar.


Gestage groei, ondanks droog weer

14-05-2019 - 0 reacties Weekthema 20 Droogte


Gelderland waarschuwt voor ‘gevaarlijke situaties’ bij zwemplassen door droogte

07-05-2019 - 0 reacties ARNHEM - De provincie Gelderland waarschuwt voor ‘gevaarlijke situaties’ bij veertien zwemplassen. Door de droogte van afgelopen zomer is de waterstand bij een groot aantal recreatieplekken nog erg laag. Daardoor kan de bodem van een plas steil aflopen en komen zwemmers mogelijk sneller in diep water terecht.


"Na het extreem moeilijke vorige teeltseizoen, wijst alles nu op een goed aardbeienjaar"

06-05-2019 - 0 reacties Ondanks de droogte in het afgelopen jaar zien de aardbeienplanten in Duitsland er momenteel goed uit. Terwijl in Zuid- en Midden-Duitsland de oogst reeds is begonnen in teelttunnels, zal de oogst in het oosten en noorden iets later, begin mei, beginnen. Volgens de huidige inschatting is het grootste deel…


Droogte maakt perspulp duurder

06-05-2019 - 0 reacties De voorverkoop van bietenperspulp en cichoreiperspulp is maandag 6 mei gestart. Beide coproducten beginnen op een hoger prijsniveau dan vorig jaar. Toen was van droogte nog geen sprake.


Blog: Naweeën droogte en vers gemaaid gras in de voermengwagen

06-05-2019 - 0 reacties Het is weer volop voorjaar in Denemarken. De wind raast om het huis. Alles en iedereen wordt gezandstraald en de droogte is opnieuw ons zorgenkindje.


Granenmarkt trekt zich niets aan van de feiten

06-05-2019 - 0 reacties Extremen in het weer, zoals overmatige neerslag of droogte en kou, doen niets af aan de dalende tendens op de granenmarkt. De markt hanteert voor nu een status quo, maar voor hoelang?


'Eiwitgehalte eerste snede gras valt tegen'

03-05-2019 - 0 reacties De eerste snede gras is inmiddels vrijwel overal van het land gehaald. Gedurende de oogst werd al meteen duidelijk dat de droogte ook hier effect heeft gehad. Wat is de kwaliteit van de eerste snede, en wat zijn de verwachtingen voor de tweede snede?


Droogte houdt Noord- en Oost-Europa in zijn greep

03-05-2019 - 0 reacties De droogte in het noorden en oosten van Europa neemt steeds grotere vormen aan. Ook in Frankrijk nemen de zorgen toe. Vanwege het neerslagtekort van afgelopen winter, hebben 10 departementen nu een droogtealarm afgekondigd. In deze departementen geldt dat er tussen 11:00 en 17:00 uur niet mag worden beregend.


Australië kampt voor het derde opeenvolgende jaar met droogte

03-05-2019 - 0 reacties Regen in delen van de tarwe producerende regio's van Australië heeft verlichting gebracht in sommige delen van New South Wales, Zuid-Australië en Victoria, maar marktbronnen vrezen dat het 'te weinig, te laat' is.


Natuurorganisaties willen hoger waterpeil om droogte in natuur te voorkomen

02-05-2019 - 0 reacties Natuurorganisaties Natuurmonumenten, het Wereld Natuur Fonds (WNF) en LandschappenNL willen dat de waterschappen en provincies in Nederland zich inzetten voor een hoger waterpeil. Dat schrijft Teo Wams, directeur van Natuurmonumenten, in een brief aan de waterschappen en provincies. Op die manier moeten kwetsbare natuurgebieden behouden blijven als het langere tijd droog is.


Exportvraag en droogte geven aardappelmarkt nieuwe impuls

30-04-2019 - 0 reacties Na de expiratie van het aprilcontract heeft de stemming een sterke impuls gekregen. Het junicontract piekte naar 31 euro, met een slotprijs van 30,50 euro. De aanleiding voor de prijsverbetering is de gestegen exportvraag.


Licht aan het einde van de tunnel voor tarwe?

29-04-2019 - 0 reacties Tijdens de korte paasweek namen de noteringen voor onder meer tarwe enorm af, al werd de week uiteindelijk weer iets hoger gesloten. De droogte in de Europese gebieden gaat een grotere rol spelen, net zoals vertraging in de Verenigde Staten.


Grasland beregenen tegen de droogte

26-04-2019 - 0 reacties Het is al enkele weken droog bij melkveehouder Willy Baltussen in het Brabantse Landhorst. Hij besloot dan ook om deze week zijn grasland te beregenen. ‘Normaal beregenen we in april niet, maar als het zo droog is moeten we wel beregenen anders komt er van de eerste snede niks terecht.’


Poetin, niet droogte, schuldig aan Belgische perencrisis

25-04-2019 - 0 reacties


Droog voorjaar ook merkbaar op zuivelmarkt

25-04-2019 - 5 reacties De zuivelmarkt trekt na Pasen wat aan. De droogte in diverse delen in Europa is hier een reden van, maar er zijn volgens marktexpert Wouter Baan meer prijsopdrijvende factoren.