Natuur

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Natuur. Natuur is een van de 17070 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Natuur nieuws

Natuurbeheerders willen rust in de kraamkamer van de natuur

07-03-2021 - 0 reacties AMERSFOORT (ANP) - Boswachters van de vier grote natuurbeheerders in Nederland maken zich zorgen over de coronadrukte in de natuur, nu het broedseizoen voor de deur staat. Op veel plaatsen hebben zij de afgelopen dagen borden geplaatst en spandoeken opgehangen met de tekst 'welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur', in de hoop dat recreanten daaruit begrijpen dat ze zich een beetje rustig moeten houden.
Het bericht Natuurbeheerders willen rust in de kraamkamer van de natuur verscheen eerst op Nieuws.nl.


Boer en natuur redden met streekproducten

22-02-2021 - 0 reacties Streekproducten zoals tomaten die nu op grote schaal worden geproduceerd en via een lange omweg in de supermarkt terechtkomen. Dat kan anders én moet anders, zo willen boeren en boswachters in regio Rotterdam gaan bewijzen. Met het project 'Rotterdam de boer op!', dat vorige week is gestart, willen ze…


Dierenorganisaties: 'Overheid moet stoppen met gebruik woord ‘ruimen’ en het preventief vergassen van kippen'

22-02-2021 - 0 reacties Vijf dierenorganisaties hebben een brandbrief gestuurd naar minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zij willen dat het ministerie stopt met het gebruik van het woord ‘ruimen’ en met het preventief vergassen van kippen.


Links wil dat boeren wijken voor natuur, VVD en CDA proberen platteland te vriend te houden

22-02-2021 - 5 reacties Bijna niemand heeft het er nog over, maar de stikstofcrisis hangt als een donkere wolk boven deze verkiezingscampagne. Links wil dat boeren wijken voor natuur, VVD en CDA proberen het platteland te vriend te houden.


’Bescherm de natuur, bouw in het groen’

20-02-2021 - 1 reacties

Quote:
„Laten we voor iedere woning die we in de stad bouwen er ook eentje buiten de stad realiseren”, bepleit Coen van Rooyen.

We moeten dus juist die binnenstedelijke natuur beschermen. Dat doen we nu onvoldoende. In plaats daarvan beschermen we de 86% van Nederland die nog onbebouwd is. Veruit het grootste deel daarvan (meer dan de helft van het oppervlak van Nederland) is ’agrarisch groen’. Met andere woorden: boerenbedrijven. Kilometers weiland met af en toe een koe erop.

Natuurlijk leveren die velden typisch Nederlandse vergezichten op. Maar de gedachte dat dit groen per se beschermd moet worden, volgt rechtstreeks uit het verstoorde beeld dat we van de natuur hebben. We verwarren boerenindustrieterreinen met natuur.


Herders natuurgebieden Drentsche Aa merken veel minder overlast

19-02-2021 - 0 reacties De herders van de schaapskuddes van het Balloërveld en Het Stroomdal hebben de afgelopen weken veel minder last gehad van recreanten die de regels in de natuur overtreden. Ze hebben niet meer te maken gehad met bedreigingen en de meeste honden zijn keurig aangelijnd.


CBS over stikstof: Het blijft een ingewikkelde afweging tussen natuur en economie

18-02-2021 - 3 reacties Hoeveel stikstof stoot Nederland uit, waar komt deze vandaan en waarom is die uitstoot een probleem? CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen legt het uit in deze video.


Voorbereiding 350 hectare nieuwe natuur langs Alddjip

16-02-2021 - 0 reacties Rond de boven- en middenloop van de beek Alddjip (Koningsdiep) komt 350 hectare nieuwe natuur voor Natuurnetwerk Nederland. De provincie Fryslân start samen met partners in het gebied de voorbereiding voor het maken van een inrichtingsplan. Door de grote omvang en de locatie van het project is er een milieueffectrapportage nodig, waarbij de eerste stap het maken van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) is.


Voorbereiding 350 hectare nieuwe natuur langs Alddjip

16-02-2021 - 0 reacties Rond de boven- en middenloop van de beek Alddjip (Koningsdiep) komt 350 hectare nieuwe natuur voor Natuurnetwerk Nederland. De provincie Fryslân start samen met partners in het gebied de voorbereiding voor het maken van een inrichtingsplan. Door de grote omvang en de locatie van het project is er een milieueffectrapportage nodig, waarbij de eerste stap het maken van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) is.


Wandel- en fietspaden in natuur aangelegd met bouwpuin

16-02-2021 - 0 reacties ARNHEM - Meerdere wandel- en fietspaden van Staatsbosbeheer zijn aangelegd met vervuild bouwpuin. Wandelaars rapen daar kilo’s van stukjes plastic, pvc-buis en isolatiemateriaal op.


Escobars ‘coke-nijlpaarden’ planten zich te snel voort: wetenschappers maken de dieren het liefst af

11-02-2021 - 0 reacties Bijna dertig jaar na zijn dood zadelt drugsbaron Pablo Escobar Colombia op met een onverwachte erfenis. Tientallen achtergebleven nijlpaarden uit zijn privédierentuin planten zich in het wild in rap tempo voort. Deskundigen willen de dieren doden, omdat ze mens en natuur bedreigen.


Natuurorganisaties roepen provincie op om megastal bij Kampina te voorkomen; ‘zorg dat natuur niet verder verslechert’

10-02-2021 - 0 reacties SPOORDONK - De provincie moet ingrijpen om de bouw van een megastal aan de Logtsebaan in Spoordonk te voorkomen. Dat is de mening van Natuurmonumenten, Brabantse Milieufederatie (BMF) en een aantal omwonenden van de beoogde locatie aan de rand van natuurgebied de Kampina.


‘Groen’ boeren levert koeienboer geld en de natuur winst op; ‘Belonen in plaats van straffen’

05-02-2021 - 0 reacties SON EN BREUGEL - Melkveehouders die een financiële beloning krijgen als ze duurzamer en groener boeren. Dat gebeurt in een bijzonder project, dat wordt uitgerold onder zo’n tweehonderd bedrijven in het gebied van het (toekomstige) Van Gogh Nationaal Park. Goed voor de boer en goed voor de natuur.


Tuinbranche toont ambitie gewasbescherming

05-02-2021 - 0 reacties In 2021 brengt Tuinbranche Nederland en haar leden samen met Natuur & Milieu en Centrum Landbouw en Milieu (CLM) de vierde versie van de “Ambitie gewasbescherming in de sierteelt” naar buiten. Daarbij bouwen de partijen voort op de inzichten van de voorgaande ambities en de resultaten uit de jaarlijkse residumetingen.


Voor een goede economie moeten we de natuur zien als kapitaal, zegt economisch onderzoek

04-02-2021 - 0 reacties De welvaart in de wereld staat op het spel omdat de natuur in rap tempo wordt afgebroken. Natuur moet voortaan als waardevol kapitaal worden gezien, stelt een Brits rapport.


Kleine windmolen serieuze energieopwekker: ‘Werk iedere dag met natuur, nu haal ik daar ook mijn energie uit’

02-02-2021 - 15 reacties HUMMELO - In de schaduw van de grote windmolenprojecten verschijnen op steeds meer boerenerven solitaire windmolens. Met een ashoogte van 15 meter, houten staart en wieken ogen ze een stuk vriendelijker dan de witte windreuzen die overal veel weerstand oproepen. Het blijken ook serieuze energieopwekkers te zijn.


Grondwater na natte tijd op veel plaatsen weer op peil, maar nog niet in de Maashorst

01-02-2021 - 0 reacties UDEN/OSS - Het slechte weer van de afgelopen tijd heeft volgens waterschap Aa en Maas de natuur veel goed gedaan. Want het constateert dat het grondwaterpeil op veel plaatsen na meerdere langdurige periodes van droogte eindelijk weer op peil is. De Maashorst kan echter nog steeds extra water gebruiken.


Bezoekers over veel groter nationaal park Sallandse Heuvelrug: ‘Je kunt niet natuur genoeg hebben’

01-02-2021 - 0 reacties NIJVERDAL - De omvang van nationaal park de Sallandse Heuvelrug wordt door een uitbreiding ruimschoots tienmaal zo groot dan het nu is. Wat vinden bezoekers van de wandelpaden in het natuurgebied bij Nijverdal van de plannen?


Hoe kun je natuur opknappen door huizen te bouwen?

01-02-2021 - 0 reacties Gelukkig, de gemeente Eindhoven wil niet dat er gebouwd wordt op landgoed de Wielewaal. Maar weer werd ik kwaad bij het lezen van de woorden van de teleurgestelde projectontwikkelaar die het landgoed had willen volpompen met huizen onder het mom dat daarmee de natuur wordt opgeknapt.


Nederlanders iets minder positief over terugkeer wolf

26-01-2021 - 0 reacties Nederlanders zijn iets minder positief over de terugkeer van de wolf. Was een jaar geleden nog 57 procent van de bevolking blij met de komst van het roofdier, nu is dat 54 procent. Dat blijkt uit onderzoek, dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft laten houden.