Dieren

Dieren nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Dieren nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Dieren nieuws

Boer redt 150 koeien bij brand in stal Coevorden

20-07-2019 - 0 reacties Bij een boerderij aan de Zaadvenenweg bij Coevorden heeft een brand gewoed. In de getroffen stal stonden 150 koeien. De boer wist alle dieren veilig naar een naastgelegen weiland te krijgen.


Hardere aanpak van justitie moet dierenleed in Oost-Nederland terugdringen

20-07-2019 - 2 reacties

Originele beschrijving

Justitie pakt alle veehouders, fokkers en bedrijven die dieren structureel verwaarlozen keihard aan. Boerderijen of pensions worden eerder gesloten en de verdachten verschijnen sneller voor de rechter. Dat is nodig, want het aantal meldingen van dierenverwaarlozing neemt snel toe.


Onvrede groeit binnen Partij voor de Dieren

19-07-2019 - 0 reacties Het rommelt binnen de Partij voor de Dieren. Verschillende (oud-)medewerkers bevestigen dat sprake is van een ‘verziekte cultuur’ binnen de partij. Zij begrijpen dat Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten om die reden is opgestapt.


Tekort aan fokkers Friese paarden: 'Misschien moeten we een datingsite opzetten'

18-07-2019 - 0 reacties WOLVEGA/BLAUWHUIS/DRACHTEN/GARYP - Het KFPS sloeg alarm dit voorjaar: In vijftien jaar tijd is het aantal fokkers van Friese paarden gehalveerd. Grijze paardenmannen doen hun dieren van de hand, maar de jonge garde ontbreekt het aan tijd en geld om het stokje over te nemen. Bij de aftrap van het fokdagseizoen een rondje langs de keuringsringen: hoe pakken de fokverenigingen de afkalving aan?


‘Versmalling’ onderwerpen bij PvdD reden voor afsplitsing Van Kooten

16-07-2019 - 0 reacties Femke Merel van Kooten, lid van de Tweede Kamer heeft besloten de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren te verlaten. Dat schrijft ze in een bericht op haar Facebookpagina. Volgens Van Kooten is het een ‘moeilijke beslissing’.


‘Versmalling’ onderwerpen bij PvdD reden voor afsplitsing Van Kooten

16-07-2019 - 0 reacties Femke Merel van Kooten, lid van de Tweede Kamer heeft besloten de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren te verlaten. Dat schrijft ze in een bericht op haar Facebookpagina. Volgens Van Kooten is het een ‘moeilijke beslissing’.


Echte zuivel voor veganisten die niet tegen dierlijk eiwit zijn

15-07-2019 - 0 reacties Voedselstart-ups verzinnen het ene innovatieve product na het andere. In de categorie zuivel komt daar nu roomijs bij: mét dierlijke eiwitten, maar zónder de inmenging van dieren.


Partij voor de Dieren herdenkt 100.000 verbrande kippen. ‘Bio-industrie moet stoppen’

13-07-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren voert zaterdagmiddag actie op de hoek Grote Markt- Herestraat in Groningen.


Top 5 dingen die je met water kunt doen om diarree bij varkens te helpen voorkomen

13-07-2019 - 0 reacties Er is van alles dat het maagdarmstelsel flink in de war gooien. Maar wist je dat het drinkwater van je dieren ook van invloed is op de gezondheid van je dieren? Lees hier wat je kunt doen met het drinkwater om diarree bij varkens te voorkomen.


Geen nieuwe besmettingen in de België gevonden

12-07-2019 - 0 reacties Er zijn afgelopen week voor het eerst geen nieuwe besmette wilde zwijnen in de Belgische Ardennen ontdekt. Eind juni stond de teller op 823 dieren. Sinds die tijd is er ‘slechts’ één besmetting gevonden.


Partij voor de Dieren herdenkt duizenden dode kippen Kiel-Windeweer

12-07-2019 - 0 reacties De Partij voor de Dieren organiseert zaterdag een herdenkingsbijeenkomst op de Grote Markt in Stad voor de kippen die omkwamen bij de brand in twee kippenschuren in Kiel-Windeweer.


Herdenkingsactie voor 100.000 verbrande kippen Kiel-Windeweer in centrum Groningen

12-07-2019 - 0 reacties Naar aanleiding van de brand in de vleeskuikenschuren in Kiel-Windeweer waarbij honderdduizend vleeskuikens omkwamen, organiseert de Partij voor de Dieren zaterdagochtend een herdenkingsactie voor de overleden dieren in Groningen.


Rijke vangst bij actie tegen illegale handel in beschermde soorten

12-07-2019 - 0 reacties



Wereldwijd hebben handhavingsinstanties samengewerkt om de illegale handel in wilde dieren, planten en hun producten aan te pakken.


Klimaatverandering gaat te snel voor vogels

12-07-2019 - 0 reacties Vogels en veel andere dieren dreigen dubbel de dupe te worden van klimaatverandering. Van de verandering zelf, maar ook van de energietransitie die de verandering moet tegengaan. Dat kan anders, schrijft Kees de Pater, hoofd Communicatie van Vogelbescherming.


Verbod op veetransport in Europa boven 30 graden

11-07-2019 - 0 reacties De Europese Commissie roept lidstaten op om geen langeafstandstransporten van dieren toe te staan als de voorspelde temperaturen boven de 30 graden Celsius liggen.


​Schouten steunt verbod langeafstandstransport bij hitte

10-07-2019 - 0 reacties De Europese Commissie zal tijdens de Landbouw en Visserijraad op 15 juli een oproep doen aan de lidstaten om geen langeafstandtransporten van dieren toe te staan bij temperaturen hoger dan 30 graden Celsius. Minister Schouten zal dit voorstel steunen


Bovengrens aan temperaturen voor langeafstandstransporten van dieren

09-07-2019 - 0 reacties


Protestactie tegen Spaanse traditie: vechtstieren de zee in jagen

09-07-2019 - 0 reacties Zeker tweehonderd actievoerders hebben gisteren in de haven van de Spaanse plaats Dénia geprotesteerd tegen een opmerkelijke vorm van stierenvechten waarbij de dieren de zee in worden gejaagd. Tijdens de demonstratie werd deze traditionele tak van sport ‘wreed en belachelijk’ genoemd.


Grootste stalbrand sinds 2011

08-07-2019 - 0 reacties Bij een stalbrand in het Groningse dorp Kiel-Windeweer zijn 100.000 vleeskuikens omgekomen. De dieren zaten in twee schuren, die compleet zijn afgebrand. De brand brak uit op zondagochtend 6 uur. De brandweer rukte uit met groot materieel, maar zag bij aankomst al dat de schuren als verloren konden worden beschouwd. Het is de grootste stalbrand … Lees meer


100.000 kippen omgekomen bij brand Kiel-Windeweer

08-07-2019 - 0 reacties Bij een grote brand in het Groningse Kiel-Windeweer zijn zondagochtend 100.000 kippen omgekomen. De dieren zaten in twee stallen die volledig uitbrandden.