Dieren

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Dieren. Dieren is een van de 15231 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Dieren nieuws

​Wakker Dier zwengelt discussie megastallen weer aan

25-04-2019 - 0 reacties Met de boodschap dat het aantal bedrijven met veel dieren met 76 procent is toegenomen, zwengelt Wakker Dier de discussie over megastallen weer aan. In zeven jaar tijd is volgens Wakker Dier het aantal bedrijven met veel dieren gestegen van 456 naar


Zuid-Europese boer springt slimmer om met schaars water

25-04-2019 - 0 reacties De klimaatverandering zal een grote invloed hebben op de productiviteit van gewassen en dieren. Wat de impact lokaal zal zijn, is niet altijd duidelijk en dat zorgt voor onzekerheid bij de landbouwers. Op een bepaald punt zullen ze zich wel moeten aanpassen. “Adaptatie is onmisbaar, en landbouwers weten dit”, zegt onderzoeker Janka Vanschoenwinkel (UHasselt). Volslagen nieuw is dat niet. Wanneer het te droog is, beregenen Noord-Europese landbouwers hun percelen want droogteresistente gewassen vonden hier nog geen ingang. Op dat vlak heeft Zuid-Europa een streepje voor, en kunnen de boeren ginder het schaarse water slimmer inzetten voor irrigatie. Anderzijds beschikken we in onze regio over meer kennis en middelen om de aanpassingen te doen die op termijn nodig zijn. Voor deze vaststellingen viel Vanschoenwinkel de eer van beste doctoraatsonderzoek te beurt, een prijs uitgereikt door de Belgische vereniging voor landbouweconomie (BVLE).


GD ontdekt nieuwe schapenziekte

24-04-2019 - 0 reacties De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft op een Nederlands schapenbedrijf een nieuwe ziekte ontdekt.


'Slechts 1 procent van alle stallen in Nederland is een 'megastal'; PvdD en Wakker Dier jagen mensen onterecht angst aan'

24-04-2019 - 2 reacties Van alle 77.450 stallen in Nederland worden er 801 aangemerkt als 'megastal'. Dit is krap 1 procent van het totaal. ,,Wakker Dier en Partij voor de Dieren doen net alsof Nederland tjokvol megastallen staan en maken burgers bang met framing."


​Waker Dier zwengelt discussie megastallen weer aan

23-04-2019 - 0 reacties Met de boodschap dat het aantal bedrijven met veel dieren met 76 procent is toegenomen, zwengelt Wakker Dier de discussie over megastallen weer aan. In zeven jaar tijd is volgens Wakker Dier het aantal bedrijven met veel dieren gestegen van 456 naar


Megagroei aantal megastallen: 'Er is een verbod nodig' zegt Wakker dier

23-04-2019 - 0 reacties Het aantal megastallen in Nederland is in zeven jaar tijd enorm gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Universiteit. 'Wij maken ons ernstig zorgen', zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. 'Bij een stalbrand of veeziekte zijn in een keer ontzettend veel dieren de dupe.'


Katja en Campina lanceren nieuwe boerderijboeken

23-04-2019 - 0 reacties Katja Schuurman komt met twee nieuwe Campina-boerderijboeken: De ding-dong dieren en De koeiencamping. Met deze serie voorleesboeken leert Campina kinderen op een speelse wijze over het boerenleven, koeien en de herkomst van ons voedsel.


Japan ruimt 75.000 varkens wegens varkenspest

20-04-2019 - 0 reacties Circa 8 maanden terug werd in Japan voor het eerst klassieke varkenspest geconstateerd. Sindsdien heeft het land al meer dan 75.000 dieren geruimd.


LTO op bres voor fosfaatrechten pachters

20-04-2019 - 16 reacties De fosfaatrechten behoren toe aan de houders van de dieren, stelt LTO. Voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO-vakgroep Melkveehouderij zet vraagtekens bij de uitspraak van de pachtkamer van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden over het eigendomsrecht.


Oude mensen- en geitenpies vertelt hoe boeren hun dieren hielden

20-04-2019 - 0 reacties


De boer gezond, de burger gezond

18-04-2019 - 0 reacties Kleine boeren om zeep helpen en grote fabrieken vol kwetsbare dieren in dichte stallen. Gaan we daar gewoon mee door? Provincie: pak de keten aan! Een hartenkreet van een Q-koortspatiënt.


21 pluimveebedrijven kampen nu nog met fipronil

16-04-2019 - 0 reacties Er zijn nog 21 pluimveebedrijven met 35 stallen deels of volledig geblokkeerd na het gebruik van fipronil. Dat blijkt uit cijfers van de NVWA. Zes bedrijven met 13 stallen zijn volledig op slot; de eieren, dieren en mest zijn geblokkeerd.


Muskusrat dringt West-Vlaanderen binnen

13-04-2019 - 0 reacties Het aantal gevangen muskusratten in West-Vlaanderen neemt drastisch toe. Het grootste deel van de dieren wordt gevangen in de gemeentes tegen de Franse grens. Dat meldt Het Laatste Nieuws.


Als je dieren houdt of eet, moet je goed voor ze zijn

12-04-2019 - 0 reacties Dat zegt de Canadese Lesley Moffat. Ze richtte Eyes on Animals op. De organisatie heeft niet de naamsbekendheid van Wakker Dier of de Dierenbescherming, maar doet heel praktisch werk om dieren op vele plekken in de wereld een zachtere dood of diervriendelijker transport te geven. Wat beweegt Moffat die vegan is, maar niet bang is om Ghanezen die varkens met pijpen doodslaan te leren, hoe je een varken doodt zoals wij het hier doen? Dick Veerman sprak met haar voor de camera van Café Weltschmerz.


Kamervragen over paarden met brandende deken in Efteling-attractie Raveleijn

11-04-2019 - 0 reacties ‘Het dekje van een paard in de hens steken en het door een arena laten galopperen. Schande dat dit gebeurt bij de Efteling’. Dit plaatste Leonie Gerritsen, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, dinsdag op haar Twitter-account. Ze uit haar boosheid over de attractie Raveleijn, waar een paard door een arena moet rennen met een brandende deken op zijn rug. De Partij van de Dieren heeft nu Kamervragen gesteld over de stunt.


Partij voor de Dieren komt naar Zutphen om de wilde bijen te beschermen

11-04-2019 - 0 reacties ZUTPHEN - De Partij voor de Dieren springt in de bres voor de wilde bijen. De organiseren een middag in Zutphen om dit onder de aandacht te brengen.


Blauwtongvaccin per direct beschikbaar

09-04-2019 - 0 reacties Het blauwtongvaccin is vrijwel per direct beschikbaar. Daarmee kunnen ondernemers hun dieren beschermen tegen het virus, dat onlangs in België is gevonden, terwijl ook Duitsland niet vrij is van de ziekte.


Blauwtongvaccin beschikbaar

09-04-2019 - 0 reacties Het blauwtongvaccin is vrijwel per direct beschikbaar. Daarmee kunnen ondernemers hun dieren beschermen tegen het virus, dat onlangs in België is gevonden, terwijl ook Duitsland niet vrij is van de ziekte.


Voor een DierenDialoog heb je niet alleen professionals maar ook gewone mensen nodig

08-04-2019 - 0 reacties Het Centre for Sustainable Animal Stewardship (CenSAS) organiseerde eind 2018 de eerste Dierendialoog. Om mensen met elkaar te laten praten en te verbinden, als we het over samenleven met en de omgang met dieren hebben. Afgelopen week kwam het publieksverslag van CenSAS uit. Geen 'kookboek' met panklare antwoorden, wel een aanzet tot en ideeën voor het voeren van een goed onderbouwd gesprek over onze omgang met dieren.


Amerikaanse varkensstapel blijft groeien

08-04-2019 - 0 reacties In Europa is het aantal slachtingen gedaald en lijkt ook de varkensstapel kleiner te zijn geworden, maar in Amerika groeit de productie en varkensstapel gestaag. De Amerikaanse varkensstapel staat nu namelijk op 74,3 miljoen dieren.