Schapen

Al het Schapen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Schapen nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Schapen nieuws

Mager koeienjaar op veemarkt (maar forse toename bij schapen)

13-01-2020 - 0 reacties LEEUWARDEN - De veemarkt in Leeuwarden zag de aanvoer van slachtrunderen vorig jaar licht dalen, maar bij de schapen was sprake van een forse toename.


Wolf weren of schapen weghalen? Komst wolf zorgt voor dilemma's

09-01-2020 - 0 reacties De wolf duikt steeds vaker op en dat zet schapenhouders voor het blok. Want hoe bescherm je de kudde? Schapen die in natuurgebieden grazen zijn helemaal kwetsbaar, want een natuurgebied kun je niet wolf-proof maken.


Boer uit Onnen zet hek in tegen Duitse wolf

07-01-2020 - 0 reacties Zijn twee schapen krijgt hij er niet mee terug, maar de bevestiging dat de dieren door een wolf zijn doodgebeten geeft boer Jan Koops uit Onnen wel rust.


Schaap uit Katwijk spoelt aan op Texel

06-01-2020 - 0 reacties Op het strand van Texel is gisteravond een dood schaap gevonden. Het dier bleek niet van een eilander te zijn, maar was meer dan honderd kilometer verderop, in Katwijk aan Zee, te water geraakt.
Een Texelse schaapherder vond het karkas in de buurt van de plek waar haar schapen grazen. "Ik werd er steeds over gebeld, want iedereen dacht dat het dier van mijn kudde was. Aan de hand van het oornummer wist ze de eigenaar te achterhalen. Dat bleek een schapenhouder uit Katwijk te zijn.
"Hij is op eerste kerstdag een schaap kwijtgeraakt en ging ervan uit dat hij was gestolen. Maar nee, het schaap is te water geraakt, verdronken en van Katwijk helemaal naar Texel gedreven", schrijft de Texelse Courant.
Het dier is meegenomen door Ecomare op Texel.


Wolf beet schapen in Onnen dood

06-01-2020 - 0 reacties De schapen die eind november zijn doodgebeten in Onnen, zijn het slachtoffer geworden van een wolf.


Wolf grijpt twee kangoeroes vlak over Belgische grens

25-12-2019 - 0 reacties Een wolf heeft afgelopen nacht in de Belgische gemeente Balen een kangoeroe doodgebeten en ervan gegeten. Een andere kangoeroe raakte gewond en nog eens twee schapen werden gedood. Dat meldt een Belgische wolvenexpert.


Wolf terug in Brabant? Is het nu niet, dan later wel

23-12-2019 - 0 reacties Doodgebeten schapen in Boekel en Venhorst, wazige filmbeelden uit De Mortel. Is de wolf, na 120 jaar afwezigheid, nu dan ├ęcht terug in Brabant?


'Wolf' bezorgt schapenhouders slapeloze nachten: 'De onrust is groot'

21-12-2019 - 0 reacties Schapenhouders doen geen oog dicht. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er een wolf is in de gemeente Boekel. Afgelopen week werden daar drie schapen doodgebeten. "We voelen ons machteloos."


Wolf terug in Brabant? Is het nu niet, dan later wel

21-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Doodgebeten schapen in Boekel en Venhorst, wazige filmbeelden uit De Mortel. Is de wolf, na 120 jaar afwezigheid, nu dan ├ęcht terug in Brabant?


'Niet wolven, maar honden zijn het grootste probleem van schapenboeren'

20-12-2019 - 0 reacties Opnieuw is er een wolf actief geweest in onze provincie. In november zijn 31 schapen in Drenthe doodgebeten door een wolf, zo bleek gisteren uit de resultaten van DNA-onderzoek. De wolf sloeg toe in Hooghalen, Eext, Grolloo en Anderen.


'Niet wolven, maar honden zijn het grootste probleem van schapenboeren'

20-12-2019 - 0 reacties Opnieuw is er een wolf actief geweest in onze provincie. In november zijn 31 schapen in Drenthe doodgebeten door een wolf, zo bleek gisteren uit de resultaten van DNA-onderzoek. De wolf sloeg toe in Hooghalen, Eext, Grolloo en Anderen.


Wolf doodde 31 schapen in Drenthe

19-12-2019 - 0 reacties Een wolf heeft in november 31 schapen doodgebeten op verschillende plaatsen in Drenthe. Dat blijkt uit DNA-onderzoek. BIJ12, die faunaschade voor de provincie Drenthe bijhoudt, maakte de uitslag van het onderzoek vandaag bekend.


Ganzen en geiten in de stress door vuurwerk, in Schijndel is dat verleden tijd

17-12-2019 - 0 reacties SCHIJNDEL - Ganzen, geiten en schapen die in paniek raken door knallers en ander vuurwerk. In Schijndel behoort dat in drie dierenparken tot het verleden als het goed is, want de gemeente staat vuurwerk afsteken niet meer toe in de buurt van drie parken.


Niet wolf, maar vos beet schapen Ansen dood

11-12-2019 - 0 reacties Een DNA-test wijst uit dat twee dode schapen in Ansen vorige maand zijn aangevallen door een vos. Dat is pech voor de eigenaar, want die krijgt geen schadevergoeding.


Acht schapen gedood in Drents-Friese Wold

09-12-2019 - 0 reacties APPELSCHA - In het Drents-Friese Wold zijn vorige week op drie verschillende dagen acht schapen gedood. Het Faunafonds doet DNA-onderzoek om te zien of er een wolf in het spel is.


Maatregelen tegen effecten stikstofuitstoot op Strabrechtse Heide: Steenmeel en grazende schapen

06-12-2019 - 0 reacties HEEZE - Strooien van fijn gemalen gesteente moet er op de Strabrechtse Heide voor zorgen dat de heide een flinke impuls krijgt. Na het weekend wordt gestart met het strooien van het zogenaamde steenmeel. Dit helpt volgens Staatsbosbeheer de mineralenbalans in de verzuurde bodem te herstellen.


Schapen doodgebeten bij Slappeterp: door een hond of een wolf?

05-12-2019 - 0 reacties In een weiland bij Slappeterp zijn deze week in twee nachten 24 schapen doodgebeten.


Meer geiten en schapen en minder koeien in Noord-Nederland

04-12-2019 - 0 reacties In Noord-Nederland is het aantal geiten en schapen gestegen. De geiten groeiden met 7,6 procent en ongeveer 4,6 duizend naar 66.079 dieren. Het aantal schapen steeg met 20 duizend naar een totaal van 301.741 dieren


Dode schapen in Onnen: mogelijk wolf actief in Groningen

03-12-2019 - 0 reacties Er zijn aanwijzingen dat er op dit moment een wolf actief is in Noord-Nederland. Dat blijkt uit recente cijfers van BIJ12. Die organisatie houdt voor alle twaalf provincies bij hoeveel schade er door wolven, of mogelijk door wolven, is aangericht.


Doodde een wolf 6 schapen in Wolvega?

02-12-2019 - 0 reacties WOLVEGA - Faunabeheerder BIJ12 doet onderzoek naar 6 gedode schapen in Wolvega. Een DNA-uitslag moet uitwijzen of het om een wolvendaad gaat.