Schapen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Schapen. Schapen is een van de 14778 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Schapen nieuws

Opnieuw schaap dood gebeten in Den Ham

14-10-2018 - 0 reacties DEN HAM - Ook bij hobbyboer Noeverman aan de Hammerflier is een schaap doodgebeten. Waarschijnlijk weer het werk van een wolf. Eerder vonden aan de andere kant van het dorp drie schapen op dezelfde wrede manier de dood.


Schapen mogen langer op dijken van waterschap Drents Overijsselse Delta grazen

12-10-2018 - 0 reacties Op de dijken die zich na de droge zomer goed hebben hersteld en waar nu beweiding met schapen plaatsvindt, is het door de gunstige weersomstandigheden langer mogelijk begrazing toe te staan. Daarom heeft waterschap Drents Overijsselse Delta besloten de periode voor beweiding van de dijken te verlengen tot 1 november. Normaal gesproken geldt vanaf 15 oktober een beweidingsverbod vanwege het begin van het stormseizoen. Het waterschap benadrukt dat de verlenging tot 1 november een uitzonderlijke situatie is.


Schapen gaan 'gras maaien' in West Maas en Waal

25-09-2018 - 0 reacties De gemeente West Maas en Waal gaat vanaf dit najaar op een aantal plaatsen schapen inzetten om het gras kort te houden. De gemeente kiest hiervoor omdat ze werkt aan meer biodiversiteit.


Pyreneese Berghonden beschermen schapen tegen wolven

14-09-2018 - 0 reacties Op het Wierdense Veld en de Sallandse Heuvelrug is een landelijke proef ter bescherming van schapen begonnen. Pyreneese Berghonden en de Turkse Akbash gaan daar schaapskuddes beschermen tegen wolven.


Schapen op de loop door vuurwerk van wijkfeest

09-09-2018 - 0 reacties Een schaapskudde schrok zaterdagavond dusdanig van geknal van vuurwerk bij een wijkfeest in de Leeuwarder wijk Zuiderburen dat de dieren uit hun weide ontsnapten.


Schapenhouder Gijsbert krijgt eerste wolvenhek

08-09-2018 - 0 reacties Een speciaal wolvenhek om wolven bij de schapen weg te houden. Schapenhouder Gijsbert Six in Benneveld krijgt vandaag de eerste.


Slachtpartij op spoor: zestig schapen doodgereden

31-08-2018 - 0 reacties MELKOF - Twee treinen hebben in Duitsland een ontsnapte kudde schapen geraakt. Er kwamen meer dan zestig dieren om het leven, meldt de politie vrijdag.


NVWA maakt namen goede en slechte(re) Nederlandse slachthuizen bekend

29-08-2018 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) publiceerde vandaag de 3de Naleefmonitor Roodvleesslachthuizen (varkens, runderen, schapen, geiten en paarden). Voor het eerst maakt de autoriteit ook de nalevingsscores per individueel slachthuis openbaar.


Deze zomer twee wolven actief, maar andere dan die van dit voorjaar

24-08-2018 - 0 reacties Bij de driemaandelijkse monitoring die Wageningen Environmental Research (WENR) uitvoert in opdracht van BIJ12 en de provinciale overheden zijn twee onbekende wolven gesignaleerd. Dit brengt het totaal aantal in 2018 in ons land gesignaleerde wolven op acht. Van de andere zes exemplaren zijn dit kwartaal geen sporen gevonden. De nieuwe individuen zijn vastgesteld op basis van genetisch onderzoek met DNA uit bijtwonden van schapen en uit keutels.


Grote diepvries nodig voor 'offervlees' van schapen, lammeren en koeien

22-08-2018 - 0 reacties DIDAM/ARNHEM - Moslims vieren tot en met zaterdag het Offerfeest. Daar hoort ook vlees bij. Gisteren was het dan ook druk bij RKKB Vleeshandel in Didam.


Boer Toon in tranen na diefstal van 12 van zijn schapen

18-08-2018 - 0 reacties OVERLOON - De schapen van de 85-jarige boer Toon van de Pas zijn z'n lust en z'n leven. Toen hij afgelopen week zijn wei in Overloon binnenstapte, zag hij meteen dat er iets niet klopte; twaalf van zijn stamboek Texelaars waren weg. Gestolen.


Nu al kans op eikelvergiftiging

15-08-2018 - 0 reacties Weilanden liggen nu al bezaaid met eikels en eikenblad. Als gevolg van de droogte deden veel eikenbomen daar afstand van. Beiden bevatten de voor schapen, geiten, runderen en paarden giftige stof tannine, meldt GD Diergezondheid.


Schapen maken nachtelijke wandeling op A9 bij Badhoevedorp: "Nog nooit meegemaakt"

11-08-2018 - 0 reacties Rijkswaterstaat kreeg afgelopen nacht een wel heel bijzondere melding. Een kudde schapen was aan de wandel gegaan en had zich 'gesetteld' op de A9 bij Badhoevedorp. Twee viervoeters overleefden hun avontuur niet.


Veel meer schapen gedood door wolven

10-08-2018 - 0 reacties Het aantal schapen dat dit jaar door wolven is gedood, ligt nu al fors hoger dan voorgaande jaren. Dit jaar zijn er al zeker 134 schapen gedood door een wolf, tegenover 21 vorig jaar, blijkt uit cijfers van BIJ12/Faunafonds. Van vier dode schapen moet DNA-onderzoek nog uitwijzen of een wolf inderdaad de dader was.


Schapenboeren willen compensatie voor wolfwerende maatregelen

10-08-2018 - 0 reacties "De overheid zet de poort voor de wolf wagenwijd open, dan moet ze betalen ook," zegt schapenhouder Eise Boersma vandaag in de Volkskrant. Boersma kreeg dit voorjaar een wolf langs, die 6 van zijn schapen doodbeet. Hij maakte zijn schapenwei 'wolfproof'. Dat kost handenvol geld, en daarvoor wil hij compensatie.


Boeren willen geld voor maatregelen om schapen te beschermen

10-08-2018 - 0 reacties Het aantal schapen dat in Nederland door wolven is doodgebeten, is dit jaar fors toegenomen. Schapenhouders vinden daarom dat de overheid boeren moet compenseren voor maatregelen om schapen te beschermen.


CDA bezorgd over terugkeer wolf: desnoods afschieten

10-08-2018 - 0 reacties Het CDA in Gelderland maakt zich zorgen over de wolf die oprukt in Nederland. In april werden in Ruurlo nog drie schapen doodgebeten door een wolf. Als er te veel wolven komen, moeten ze volgens fractievoorzitter Harold Zoet desnoods worden afgeschoten.


26 schapen in Lierderholthuis in juni gedood door een wolf

09-08-2018 - 0 reacties De 26 schapen die in juni in Lierderholthuis om het leven kwamen, zijn gebeten door een wolf. Dat blijkt uit DNA-onderzoek.


Veel moois op warme eerste beursdag Libramont

28-07-2018 - 0 reacties Vandaag was de eerste beursdag van de landbouwbeurs in het Belgische Libramont. Het is de grootste buitenbeurs wereldwijd! De beurs belicht vele facetten van de land- en tuinbouw; Veeteelt, akkerbouw, machines etc. etc. Er zijn demo's, shows en keuringen van runderen, paarden, schapen, varkens etc. Deze gezellige vakbeurs biedt veel vertier voor het hele gezin. De beurs wordt gehouden van vrijdag 27 tot en met maandag 30 juli in de mooie Belgische Ardennen op een uur rijden vanaf Maastricht. Dagelijks geopend van 9.00u. tot 18.30.u. Van harte aanbevolen! Vandaag was het zeer…


Dieren zuchten ook onder de hitte: Partij voor de Dieren vraagt om maatregelen

25-07-2018 - 0 reacties MIDDELBURG - Moet het Nationaal Hitteplan ook niet voor dieren gelden, vraagt de Partij voor de Dieren aan de minister. De droogte bezorgt veehouders en eigenaren van huisdieren in elk geval extra werk. Konijnen, vogels, koeien, honden, paarden en schapen zuchten onder de hitte. De mens is niet de enige die last heeft van de warmte.