Schapen

Al het Schapen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Schapen nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Schapen nieuws

Wolf beet vorig jaar vijf Gelderse schapen dood

17-01-2019 - 0 reacties Vijf schapen zijn vorig jaar in Gelderland doodgebeten door een wolf. Dat is veel minder dan in Overijssel (54) of Drenthe (52). In Noord-Brabant ging het om 2 schapen, in Limburg om 15.


Door wolf gedupeerde boeren wachten maanden op hun geld: Provincie tikt faunabureau op de vingers

16-01-2019 - 0 reacties Maanden wachten op je geld als een wolf één of meerdere van je schapen heeft doodgebeten. Of tientallen weken wachten op duidelijkheid of een doodgebeten schaap daadwerkelijk door een wolf is gegrepen. Verschillende schapenhouders uit de provincie beklagen zich over de enorme wachttijden bij de instantie die het faunabeleid van de provincie uitvoert: Bij12.


Ezels als bescherming tegen wolven: 'Of het werkt, weet ik nog niet'

11-01-2019 - 0 reacties Hoe voorkom je als boer dat een wolf jouw schapen aanvalt? Voor boer Laurens Krol uit Marum is er maar een oplossing logisch: hij laat vier ezels zijn schapenkudde bewaken.


Boerin Anja doet oproep na vermoord schaap: "Hond aan de lijn, houd het voor de schapen fijn"

06-01-2019 - 0 reacties In de nacht van donderdag op vrijdag hebben zich op het land van Anja Meester bloederige praktijken afgespeeld. Een loslopende hond heeft een schaap gegrepen en een andere doodgebeten. "Dat een beest zo aan zijn eind moet komen, is wel heel treurig."


Mysterie: 30 schapen verdwenen uit weiland

02-01-2019 - 0 reacties De politie in Zuidwest-Drenthe is op zoek naar tips over de verdwijning van 30 schapen uit een weiland tussen Havelte en Ruinerwold.


Schaapskudde krijgt wintercheck: "Fijn dat ze allemaal weer even thuis zijn"

16-12-2018 - 0 reacties De duizend schapen van herder Marijke Dirkson zijn weer klaar voor de winter. De dieren, die normaal het duingebied van Bergen kort houden, zijn allemaal even thuis om helemaal nagekeken te worden. "Het is eigenlijk een soort APK voor de schapen", aldus Dirkson.


Landschap Overijssel: voer discussie over wolf op basis van juiste informatie

13-12-2018 - 0 reacties "Wolven eten geen mensen, hekken hoeven geen twee meter hoog te zijn en het merendeel van de verwonde schapen is te wijten aan honden en niet aan wolven." Landschap Overijssel nuanceert onrust over wolven in het concept verkiezingsprogramma dat is gemaakt naar aanleiding van Het Verkiezingsprogramma van Overijssel. Volgens Landschap Overijssel moet de provincie de juiste boodschap over de wolf verkondigen.


350 schapen steken over van Helvoirt naar Biezemortel

12-12-2018 - 0 reacties HELVOIRT / BIEZEMORTEL - Het was woensdagochtend druk op de weg tussen Helvoirt en Biezemortel: daar trok een schaapskudde van ruim 350 schapen van Helvoirt naar Biezemortel. De tocht van enkele kilometers werd onder begeleiding van twee herders en herdershonden over de verharde weg afgelegd.


Friesland vreest voor een zandfabriek van 500 voetbalvelden groot voor haar kust

28-11-2018 - 0 reacties Auke Wouda ritst zijn jack dicht tot zijn kin. De ijzige wind jaagt de mensen naar huis, maar Wouda slaat lenig zijn benen over een verweerd houten hek. Schapen kijken meewarig toe hoe hij de IJsselmeerdijk tussen Oudemirdum en Mirns, aan de zuidkust van Friesland, op loopt.


Razende herdershond richt slachting aan onder Drentse schaapskudde

19-11-2018 - 0 reacties Twee dode schapen en vijftien gewonde dieren. Dat is de bloederige balans van de aanval van een hond op een schaapskudde in het Drentse Witterveld. De bijtgrage viervoeter ontsnapte zaterdag aan zijn baas tijdens een uitlaatrondje en richtte een ware slachting aan. ‘Een moordenaar’, aldus de geschrokken hoedster van de schapen.


Schapendieven Ammerzoden horen weer hoge strafeis

19-11-2018 - 0 reacties ARNHEM - Het openbaar ministerie in Arnhem vraagt opnieuw forse gevangenisstraffen voor de drie mannen die in 2012 honderden schapen hebben gestolen, onder andere in het buitengebied van Ammerzoden.


Hond bijt schapen Witterveld in Assen dood

18-11-2018 - 0 reacties Een hond heeft gisteravond de schaapskudde van Marsdijk aangevallen. Dat gebeurde bij Landschapsbeheer Het Witterveld aan de Witterweg in Assen.


Coupeerverbod voor alle schapen in 2028

12-11-2018 - 0 reacties Vanaf 1 januari 2018 mogen de schapenrassen Suffolk, Hampshire Down en Clun Forest niet meer gecoupeerd worden.


Meerdere schapen gedood in Kolhorn na aanval van loslopende honden

04-11-2018 - 0 reacties Twee loslopende honden hebben gistermiddag een kudde van zo'n honderd schapen opgejaagd en gebeten in een weiland in Kolhorn. Een flink aantal schapen heeft de aanval niet overleefd.


Schapenhouders mogen oormerken die verloren zijn gegaan blijven vervangen

29-10-2018 - 0 reacties Schapenhouders mogen oormerken die verloren zijn gegaan blijven vervangen. Dat is het resultaat van de reactie van LTO Schapenhouderij op een digitale enquête. Schapenhouders stellen dat hun sector niet vergelijkbaar is met de melkveehouderij. Schapenhouders hebben de schapen individueel maar een keer of drie per jaar in handen en dat zijn de momenten waarop oormerken die verloren zijn gegaan kunnen worden vervangen.


Twee schapen dood door bijtende hond in Sprang-Capelle

26-10-2018 - 0 reacties Een agressieve hond heeft donderdagavond twee schapen zo ernstig gebeten dat de dierenarts ze uit hun lijden moest verlossen. De hond viel de dieren aan in hun wei aan de Hogevaart.


Schapenhouder roept hondeneigenaren tot de orde: "Jullie zijn te gast op ons land"

25-10-2018 - 0 reacties De schapen die gisteren in een weiland langs de Hoofddorpse Geniedijk door een herdershond de dood werden ingejaagd, hoorden bij de kudde van de Rijsenhoutse schapenhoeder Jeroen de Kuijer. Twee van zijn dieren vluchtten een sloot in en verdronken, vier andere schapen werden gebeten. "Als honden eenmaal bloed hebben geproefd..."


Herdershond bijt schapen dood in Hoofddorps weiland, eigenaresse neemt de benen

24-10-2018 - 0 reacties De politie zoekt het baasje van een herdershond die vanochtend in een Hoofddorps weiland enkele schapen heeft doodgebeten.


Schapenhouder in Oosterhesselen vindt zes dode schapen: 'Dit heeft wel impact'

19-10-2018 - 1 reacties Een vermoedelijke wolf heeft deze week zes schapen doodgebeten op het natuurterrein van landgoed De Klencke in Oosterhesselen. Drie andere schapen raakten gewond.


Opnieuw schaap dood gebeten in Den Ham

14-10-2018 - 0 reacties DEN HAM - Ook bij hobbyboer Noeverman aan de Hammerflier is een schaap doodgebeten. Waarschijnlijk weer het werk van een wolf. Eerder vonden aan de andere kant van het dorp drie schapen op dezelfde wrede manier de dood.