Schapen

Schapen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Schapen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Schapen nieuws

Schreijer wil schieten; de wolf moet weer weg

23-04-2018 - 0 reacties

"Hopeloos naïef", noemt Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik de manier waarop Nederland de wolf tegemoet treedt. Volgens haar moet de Nederlandse overheid in actie komen nu tientallen schapen doodgebeten blijken te zijn door wolven.

" width="150">


Wolven doden nu al 2 schapen per dag

22-04-2018 - 17 reacties

Die wolven, het zijn zulke lieverdjes, worden nu al verantwoordelijk geacht voor 2 aangevreten schapen per dag.


Schapen dreigen te verdwijnen van Groningse zeedijken

19-04-2018 - 0 reacties

Het vertrouwde beeld van aan gras knabbelende schapen en lammetjes op de Groninger zeedijken dreigt te verdwijnen. Oorzaak is strengere mestwetgeving.


Schapen in Drenthe blijken gedood door wolf

19-04-2018 - 0 reacties

De schapen die eind maart dood werden aangetroffen in Drenthe, blijken te zijn aangevallen door een wolf.


Waterschappen hopen op uitzondering dijkschapen

19-04-2018 - 0 reacties

Leeuwarden - De 21 Nederlandse waterschappen willen dat het ministerie van LNV een uitzondering in de mestregels maakt voor schapen die grazen op een dijk. Door aanscherping van het huidige mestbeleid dreigt een groot deel van deze kudde te verdwijnen. Dat zal de waterschappen met flink hogere kosten opzadelen.


Schapen familie Mennen gedood: 'Nederland te klein voor wolf'

19-04-2018 - 0 reacties

HELENAVEEN - De familie Mennen in Helenaveen raakte afgelopen winter twee schapen kwijt aan de voorbijtrekkende wolvin Naya. ,,Ik hoop het niet meer mee te maken."


Wolf blijkt dader dode Drentse schapen

19-04-2018 - 0 reacties

De Drentse schapen die vanaf eind maart zijn doodgebeten, blijken inderdaad slachtoffer van een wolf. Dat heeft DNA-onderzoek uitgewezen.


Grazend schaap op de zeedijk onder druk

18-04-2018 - 0 reacties

Hantumeruitburen - Het beeld van groene zeedijken die begraasd worden door kuddes schapen dreigt te verdwijnen. Het aanscherpen van regels rond mestafzet zal ervoor zorgen dat schapenhouders een groot deel van hun kudde afstoten. Het bezorgt waterschappen extra onderhoudskosten. ,,De regels zijn vier weken geleden aangekondigd. Het zadelt onze pachters, de schapenhouders, met een groot probleem op", zegt Karst Tamminga van Wetterskip Fryslân. ,,De mest van de schapen is niet meer weg te zetten. Consequentie kan zijn dat er voor het begrazen straks minder animo is. Het onderhoud wordt dan duurder." Wetterskip Fryslân heeft honderden hectares aan dijk waar schapen grazen.


Schapen niet bron Q-koorts bij mensen in Bodegraven

13-04-2018 - 0 reacties

Bron Q-koorts bij 3 gezinsleden niet vastgesteld.


Ezels moeten bloeddorstige wolven wegjagen bij schapen in Eibergen

11-04-2018 - 0 reacties

EIBERGEN - Ezels inzetten om wolven te verjagen bij de schapen. In het buitenland zijn daar positieve ervaringen mee opgedaan. Greet Abbink uit Eibergen probeert het nu als één van de eerste schapenhouders in Nederland ook uit.


Wolf bijt 3 schapen dood in Veldhoek

06-04-2018 - 0 reacties

VELDHOEK - Bij een boerenbedrijf aan de Paaldersteeg in Veldhoek zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie schapen gedood. Volgens een deskundige van BIJ12-Faunafonds zijn de beesten waarschijnlijk aangevreten door een wolf.


Dode schapen bij Staphorst vrijwel zeker prooi van een wolf

03-04-2018 - 0 reacties

Drie schapen die donderdagavond 29 maart dood werden gevonden in een weiland bij Staphorst zijn naar de overtuiging van de eigenaar gedood door een wolf.


Leekster schapenboer wil wolven weren met honden

28-03-2018 - 0 reacties

Hoe zorg je er als boer voor dat een wolf niet bij je schapen kan komen?


Nederlandse schapen slachtoffer van hongerige wolven

26-03-2018 - 0 reacties

Schapenhouders in Nederland lijden onder de aanwezigheid van wolven. Uit onderzoek is vandaag gebleken dat schapen in Limburg het slachtoffer zijn geworden van een wolf. In Drenthe en Twente zijn de afgelopen dagen eveneens schapen doodgebeten en aangevreten. Volgens de schapenboeren daar kan alleen een wolf een dergelijke slachting aanrichten.


Was dit dode schaap in Beckum het werk van een wolf?

25-03-2018 - 0 reacties

BECKUM - Deskundigen onderzoeken of een wolf vorige week in Beckum schapen heeft aangevallen en er één heeft gedood. De eigenaren die de lugubere vondst deden, hebben melding gedaan bij het BIJ12-Faunafonds.


Grote kudde schapen trekt door Berkel-Enschot

15-03-2018 - 0 reacties

BERKEL-ENSCHOT - Een apart gezelschap trok woensdag door Berkel-Enschot: herder Bart van Ekkenbroek liep met zijn kudde van zo'n 200 schapen dwars door het dorp. Vanaf een weiland aan de oostkant van Berkel-Enschot liepen de schapen via onder andere het terrein van Ons Koningsoord richting Tilburg Noord.


Mastitisvaccin van Hipra voor geiten en schapen

13-03-2018 - 0 reacties

Farmaceut Hipra heeft een nieuw vaccin tegen mastitis bij geiten en schapen in geïntroduceerd.


Minder dierproeven in 2016

12-03-2018 - 0 reacties

In 2016 hebben 449.874 dierproeven in Nederland plaats gevonden. Dat zijn 78.285 (14.8%) minder dierproeven dan in 2015. Dat staat in het jaarverslag dierproeven 2016 dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vrijdag heeft uitgebracht. Er vonden minder dierproeven plaats met muizen, schapen, konijnen en


Tweede wolf in Vlaanderen gedood door aanrijding

12-03-2018 - 0 reacties

In de Limburgse gemeente Opoeteren is een dode wolf gevonden. Het dier werd aangereden door een auto. Vermoedelijk gaat het om de wolf die zaterdag twee schapen doodbeet in Bree en Rotem, bij Dilsen-Stokkem. Het staat vast dat het niet gaat om wolvin Naya die zich sinds januari in ons land vestigde. Het was een mannelijk dier dat dood werd aangetroffen en de gps-zender van Naya toont aan dat zij zich nog ophoudt rond het militair domein van Leopoldsburg.


Schapen doodgebeten, wolf doodgereden

11-03-2018 - 0 reacties

Twee schapen zijn zaterdag gedood in Belgisch Limburg, vermoedelijk door een wolf. De Belgische natuurvereniging Landschap vzw denkt dat de wolf uit Nederland komt. Zondagochtend werd er een wolf doodgereden, vermoedelijk gaat het om dezelfde wolf.