Schapen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Schapen. Schapen is een van de 13691 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Schapen nieuws

'Grote hond' bijt vier drachtige schapen dood in weiland

14-10-2017 - 0 reacties

Welke 'grote' hond beet 4 drachtige schapen dood? Op die vraag probeert de politie in Raalte een antwoord te vinden.�


1000 schapen ritueel slachten? Dat mag Willem uit Kerkdriel niet meer doen

11-10-2017 - 0 reacties

DEN HAAG/KERKDRIEL - De Kerkdrielse slachterij Willem Hooijmans beklaagde zich woensdag voor de Raad van State over tegenwerking door de gemeente Maasdriel. Die weigert Hooijmans een vergunning te geven voor het ritueel slachten van zo'n duizend schapen dat jaarlijks gedurende twee dagen plaatsvindt bij het bedrijf aan de Luttel Inghweg.


Franse schapenboeren willen de jacht op wolven openen

11-10-2017 - 0 reacties

De inwoners van Lyon keken maandag raar op toen ze in het stadscentrum op een kudde van 1.200 schapen botsten. Honderden veehouders trokken vanuit de departementen in de Alpen en het Centraal Massief naar Lyon om er te protesteren tegen de bescherming van de wolf. Schapen die in de bergen grazen, worden aangevallen door hongerige wolven. De herders droegen foto’s van verscheurde schapen en borden met daarop slogans als “Wij houden geen vee, maar voeden beschermde soorten”. In 2016 vielen in Frankrijk meer dan 10.000 schapen ten prooi aan de groeiende populatie wolven.


Hond bijt vier schapen dood

09-10-2017 - 0 reacties

Een losgebroken hond heeft zondagmorgen in de stad Groningen vier schapen gedood en een ander schaap ernstig verwond. Het incident vond plaats in de wijk Reitdiep. De schapen zijn van Fred Bijma uit Aduard.


Dode stieren en schapen: ouder echtpaar laat dieren aan lot over

04-10-2017 - 0 reacties

Bij een ouder echtpaar in Gelderland hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ernstig verwaarloosde runderen en schapen aangetroffen. Ook vonden ze kadavers.


Schapen in Groningen gedood door wolf

04-10-2017 - 0 reacties

In de provincie Groningen zijn in augustus twee dode schapen gevonden, waarvan de doodsoorzaak onbekend was, maar de dieren waren doodgebeten. Vermoed werd dat het wellicht een aanval van een wolf geweest was. Inmiddels is door Wageningen Environmental Research (Alterra) aan de hand van DNA-onderzoek vastgesteld dat het inderdaad om een wolf ging. Uit Duitsland.


NVWA: Naleving slachthuizen hoog, maar hygiëne karkassen moet beter

25-09-2017 - 0 reacties

Roodvleesslachthuizen leven wet- en regelgeving over het algemeen goed na. Dat blijkt uit de 2e naleefmonitor roodvleesslachthuizen van de NVWA. Bij roodvlees gaat het om vlees van runderen, paarden, varkens, schapen en geiten.


Zeker 30 dode schapen gevonden bij veehouderij in Gelderland

24-09-2017 - 0 reacties

Bij een veehouderij in Gelderland zijn donderdag zeker dertig dode schapen gevonden door inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In de stallen van de veehouder lagen tussen de levende dieren botten en schedels van gestorven schapen. Ook buiten werd een groot aantal kadavers gevonden.


Zeker 30 dode schapen gevonden bij veehouderij in Gelderland

22-09-2017 - 0 reacties

NIJMEGEN - Bij een veehouderij in Gelderland zijn donderdag zeker dertig dode schapen gevonden door inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In de stallen van de veehouder lagen botten en schedels van gestorven schapen tussen de levende dieren. Ook buiten werd een groot aantal kaders gevonden.


Tientallen dode schapen gevonden bij veehouder

22-09-2017 - 0 reacties

De NVWA heeft bij een Gelderse veehouder zeker dertig kadavers van schapen gevonden.


Schapen in Groningen gedood door wolf

18-09-2017 - 0 reacties

In de provincie Groningen zijn in augustus twee dode schapen gevonden, waarvan de doodsoorzaak onbekend was, maar de dieren waren doodgebeten. Vermoed werd dat het wellicht een aanval van een wolf geweest was. Inmiddels is door Wageningen Environmental Research (Alterra) aan de hand van DNA-onderzoek vastgesteld dat het inderdaad om een wolf ging. Uit Duitsland.


De schaapskudde als grasmaaier

18-09-2017 - 0 reacties

Is het gras van de buren altijd groener? Wellicht hebben ze de grasmaaier ingeruild voor een kudde schapen. Zowel in natuurgebieden als in de stad is het inzetten van een grazende schaapskudde in opkomst. In Nederland grazen er inmiddels naar schatting 150 kuddes.


Wolf beet twee schapen dood bij Gronings-Duitse grens

15-09-2017 - 0 reacties

Een wolf heeft in Groningen twee schapen doodgebeten. Dat blijkt uit onderzoek dat de provincie heeft laten doen. In augustus werden de twee dieren dood gevonden in Nieuw Statenzijl, dat op de grens met Duitsland ligt.
Omdat niet duidelijk was hoe de dieren om het leven waren gekomen werd de Wageningen Universiteit gevraagd om onderzoek te doen. Uit een dna-test is gebleken dat de dieren zijn gebeten door een wolf.
Waar de wolf vandaan komt is niet te achterhalen, maar volgens Leo Linnartz van de organisatie Wolven In Nederland gaat het hoogstwaarschijnlijk om een 'zwerver'. "Waarschijnlijk is hij of zij even over de grens gekomen om te jagen en daarna teruggekeerd naar zijn leefgebied. Er zijn nog geen aanwijzingen dat er een wolf langere tijd in Nederland is gebleven."
1000 kilometer
Toch is het volgens Linnartz een kwestie van tijd voordat een wolf zich hier vestigt. "In de aangrenzende Duitse deelstaat Nedersaksen zijn zeker twaalf roedels wolven. De dichtstbijzijnde leeft op ongeveer honderd kilometer van de Nederlandse grens. Als de jongen in de pubertijd komen gaan ze op zoek naar een eigen leefgebied. Sommigen gaan wel 1000 kilometer weg van de plek waar ze zijn geboren. Dan is die honderd kilometer naar ons toe eigenlijk heel dichtbij."
Het is volgens Wolven in Nederland de vierde keer dat er bewijs is gevonden dat er een wolf was in Nederland. De boer van wie de schapen waren, krijgt een schadevergoeding.


Wolvenbezoek fataal voor Groningse schapen

15-09-2017 - 0 reacties

De terugkeer van de wolf in Nederland is slecht uitgepakt voor twee Groningse schapen.


Nieuw vaccin Q-koorts met minder bijwerkingen in zicht: ‘Straks worden mensen niet meer ziek’

06-09-2017 - 0 reacties

Onderzoekers zijn weer een stapje dichterbij een nieuw Q-koortsvaccin. Het bloed van inwoners van Herpen (Noord-Brabant) dat in 2015 naar Amerika ging, is met succes geanalyseerd. Nu is het tijd voor stap twee: onderzoek naar het bloed van mensen die in 2011 zijn gevaccineerd met het huidige vaccin in de campagne van het RIVM.


Schapen moeten vogelkers wegvreten in duinen Burgh-Haamstede

30-08-2017 - 0 reacties

BURGH-HAAMSTEDE - Staatsbosbeheer haalt een herder met 370 schapen naar Burgh-Haamstede om de woekerende Amerikaanse vogelkers een halt toe te roepen.�


Schapen weten wel raad met woekergroen Borgerswold

17-08-2017 - 0 reacties

Sinds een paar maanden begraast een schaapskudde het recreatiegebied Borgerswold. Steeds meer mensen melden zich als ‘onbezoldigd schapenwachter’.


Start internetconsultatie diergezondheidsheffingen

16-08-2017 - 0 reacties

" width="99" height="66" alt="Geiten en schapen met oormerk">


Op 18 juli 2017 start de internetconsultatie van het ontwerpbesluit van de diergezondheidsheffingen.


Begrazing natuurterreinen door schapen in lage btw-tarief

16-08-2017 - 0 reacties

De Belastingdienst heeft het btw-tarief voor begrazing van natuurterreinen door schaapskuddes verlaagd. Voortaan valt deze dienst onder het btw-tarief van 6 procent, gelijk aan dat voor loonbedrijven.


Trucks uit Roemenië vanwege AVP voortaan dubbel reinigen

15-08-2017 - 0 reacties

Voortaan geldt ook een dubbele reiniging voor vrachtwagens uit Roemenië die varkens, runderen, schapen, geiten of herten vervoeren. De maatregel wordt genomen vanwege het voorkomen van Afrikaanse Varkenspest (AVP) in dit Oost-Europese land.