Weiland

Weiland nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Weiland nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Weiland nieuws

Kippenboer in Assen zoekt heil in zonnepark

11-01-2019 - 0 reacties Er komt een zonnepark aan de Asserwijk in Assen. Scharrelkippenboer Henk Heukers stopt na dertig jaar met zijn agrarische bedrijf. Achter zijn boerderij wordt drie hectare weiland vol gelegd met bijna 14.000 zonnepanelen.


Schattig: eenzaam reetje opgenomen door Hengelose koeien

11-01-2019 - 0 reacties In het weiland van Appie Verstege uit Hengelo lopen sinds kort niet alleen koeien, maar ook een jonge ree rond. Verstege noemt 'm Prutje. "Mijn vermoeden is dat 'ie afgestoten is door de moeder."


Mysterie: 30 schapen verdwenen uit weiland

02-01-2019 - 0 reacties De politie in Zuidwest-Drenthe is op zoek naar tips over de verdwijning van 30 schapen uit een weiland tussen Havelte en Ruinerwold.


Boer Tom kan niet wachten op baby: ‘Ik zie mijn kind al op ’n trekkertje rondrijden’

31-12-2018 - 0 reacties Tulpenboer Tom Groot kan niet wachten tot zijn baby er is. Marieke, de vriendin van de Boer zoekt Vrouw-hunk is in juni uitgerekend. ,,Hier in het weiland en op het erf zie ik het kindje al op een traptrekkertje rondrijden.”


Acht mensen graven 's nachts in weiland naar Willeke Dost

31-12-2018 - 0 reacties De politie heeft gisteravond acht mensen uit een weiland in Koekange gehaald. Zij groeven op eigen houtje in het weiland achter de boerderij in het zuiden van Drenthe waar het vermiste meisje Willeke Dost woonde voordat ze op 15 januari 1992, vijftien jaar oud, verdween .
"Het gaat om mensen uit de omgeving. Ze worden verdacht van vernieling dan wel erfvredebreuk", zegt een politiewoordvoerder tegen RTV Drenthe. "We weten wie ze zijn. Later horen we hen."
De eigenaar van de grond heeft nog geen aangifte gedaan. Eerder zei hij al wel dat hij het spontane graven in zijn grond niet wil hebben. Het terrein is nog steeds van de familie Mulders, het pleeggezin waar Willeke tot haar verdwijning in 1992 woonde.
Drassig
De groep is gaan graven omdat op nieuwe grondradarbeelden iets te zien zou zijn. Ze kwamen echter niet diep. "Met een schop in een drassig weiland graven in het donker, schiet niet op", vertelt de woordvoerder van de politie.
De amateurspeurders Jan Huzen en Ab Bruintjes deden in dat zelfde weiland in de nacht van 25 op 26 december onderzoek met een schop en prikstokken. Ze vonden niets.
Op basis van grondradarbeelden en na aandringen van dat duo ondernam de politie op 12 november ook een zoektocht met een graafmachine in het weiland. Daarbij werd niets gevonden. Huzen liet achteraf weten dat de politie naar zijn mening niet diep genoeg had gezocht.
Bijna 27 jaar na de verdwijning van het meisje gaat vrijwel niemand er meer vanuit dat ze nog leeft. Veel mensen denken dat ze is vermoord en mogelijk in het weiland achter de boerderij begraven ligt.


'Vijf vluchtgevaarlijke en gevlekte verdachten' aangehouden in Schoorl

08-12-2018 - 0 reacties De politie heeft zich donderdag moeten ontfermen over vijf 'vluchtgevaarlijke verdachten' in Schoorl. Daar waren vijf koeien uit hun vertrouwde weiland ontsnapt en zij lieten zich niet zomaar terugjagen.


Meerdere schapen gedood in Kolhorn na aanval van loslopende honden

04-11-2018 - 0 reacties Twee loslopende honden hebben gistermiddag een kudde van zo'n honderd schapen opgejaagd en gebeten in een weiland in Kolhorn. Een flink aantal schapen heeft de aanval niet overleefd.


‘Niet wolf maar vos oorzaak van dood schaap Oppenhuizen’

29-10-2018 - 0 reacties Een aangevreten dood schaap dat zaterdagochtend werd ontdekt in een weiland bij Oppenhuizen is hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer geworden van een vos.


Schapenhouder roept hondeneigenaren tot de orde: "Jullie zijn te gast op ons land"

25-10-2018 - 0 reacties De schapen die gisteren in een weiland langs de Hoofddorpse Geniedijk door een herdershond de dood werden ingejaagd, hoorden bij de kudde van de Rijsenhoutse schapenhoeder Jeroen de Kuijer. Twee van zijn dieren vluchtten een sloot in en verdronken, vier andere schapen werden gebeten. "Als honden eenmaal bloed hebben geproefd..."


Herdershond bijt schapen dood in Hoofddorps weiland, eigenaresse neemt de benen

24-10-2018 - 0 reacties De politie zoekt het baasje van een herdershond die vanochtend in een Hoofddorps weiland enkele schapen heeft doodgebeten.


Wakker Dier undercover: onverdoofde castraties, vieze stallen Iers rundvee

15-10-2018 - 0 reacties Onverdoofde castraties, vieze stallen en kale plekken. Er is veel mis met de leefomstandigheden van Iers rundvee, concludeert dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier na undercoverbezoeken aan dertien boerderijen in Ierland.
Nagenoeg alle Nederlandse supermarkten verkopen Iers rundvlees. Het product heeft een diervriendelijk imago, omdat de dieren in reclame-uitingen vaak vrolijk grazend in een weiland worden getoond. Dat imago was voor Wakker Dier aanleiding het onderzoek te doen.
De omstandigheden waarin de dieren werkelijk leven zijn slechter dan die voor runderen in Nederland, zagen de onderzoekers afgelopen winter.
Zo troffen ze bomvolle stallen aan waarin de runderen in de winter minimaal vier tot vijf maanden doorbrachten, meestal op harde betonnen roostervloeren.
Tot de hoeven in de mest
Twee boeren gaven toe dat ze hun stieren onverdoofd castreerden. Zeven boeren onthoornden hun dieren zonder verdoving. In de Nederlandse veesector moet dat gebeuren met verdoving.
De bezochte stallen waren daarnaast bevuild. Soms stonden de dieren tot over hun hoeven in de mest en op alle boerderijen waren runderen te zien met kale plekken.
Iers rundvlees wordt in alle grote Nederlandse supermarkten verkocht en Nederland staat in de top-vijf van landen waarnaartoe Ierland vlees exporteert.
Zo exporteerde het land in 2016 voor zo'n 2,4 miljard euro 535.000 ton rundvlees. 45.000 ton, ter waarde van 200 miljoen euro, ging naar Nederland.
Keurmerk
60 procent van het vlees heeft het keurmerk Sustainable Beef and Lamb Assurance Scheme (SBLAS). Volgens Wakker Dier bewijst het onderzoek dat het keurmerk weinig voorstelt.
"Dit onderzoek toont het belang aan van een keurmerk met degelijke eisen op het gebied van dierenwelzijn. Wakker Dier wil dat supermarkten stoppen met de verkoop van Iers rundvlees zolang dit niet minimaal aan de eisen van één ster Beter Leven van de Dierenbescherming voldoet", aldus Wakker Dier.
De supermarkten hebben nog niet gereageerd op het onderzoek.


Voorbijganger vindt welpje langs de weg in Tienhoven

07-10-2018 - 0 reacties Een voorbijganger heeft zondagochtend in de Utrechtse plaats Tienhoven een leeuwenwelpje gevonden. Het dier zat in een hondenbench in een weiland. Het leeuwtje is inmiddels opgevangen door Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.


LTO: 'Boeren moeten vergoeding krijgen voor ballonlandingen' na ruzie in weiland Bokhoven

17-09-2018 - 0 reacties BOKHOVEN - LTO Nederland vindt het de hoogste tijd dat er met de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) afspraken worden gemaakt over een financiële tegemoetkoming voor boeren en tuinders na een ballonlanding. De LTO pleit voor honderd euro per landing, plus tien euro per passagier. Zondag landde een luchtballon in het weiland van boer Joost Vugts, die een schadevergoeding eiste maar die niet kreeg.


Waarom liet boer Joost Vugts uit Bokhoven de ballonvaarders niet van zijn weiland gaan? 'Ons grasveld is vernield, ik wilde eerst een vergoeding'

16-09-2018 - 0 reacties BOKHOVEN - Boer Joost Vugts uit Bokhoven had nét zijn gras gemaaid toen er opeens een luchtballon zes keer op zijn veld stuiterde en daarmee gaten en sleepsporen van vernieling achterliet. Hij dacht er in eerste instantie niet aan de ballonvaarders zomaar te laten gaan. ,,Ik laat jullie pas gaan als wij een vergoeding krijgen." Die kreeg hij niet.


Ongediertebestrijder vangt bijzondere witte mol

13-09-2018 - 0 reacties In een weiland bij Warten heeft ongediertebestrijder Ewout Schröder uit Jirnsum woensdag aan het einde van de middag een bijzondere mol gevangen: het dier was helemaal wit.


Vrije varkens in Waddinxveens weiland trekken veel bekijks

13-09-2018 - 0 reacties De varkens van Henk en Maria Flippo hebben veel bekijks. Dagelijks stoppen fietsers en automobilisten om foto's te maken van de zeugen die los in het weiland lopen. Dit is blijkbaar geen alledaags gezicht.


Kind (7) overlijdt na aanval door koe in weiland in Meliskerke

20-08-2018 - 0 reacties Een 7-jarige jongen is vandaag overleden na een vermoedelijke aanval van een koe bij een Minicamping in Meliskerke in de gemeente Veere.


Landbouwmachine in brand in weiland in Sint-Oedenrode

08-08-2018 - 0 reacties SINT-OEDENRODE - In een weiland langs het Bakkerspad in Sint-Oedenrode is dinsdagavond rond 23.00 uur een landbouwvoertuig uitgebrand. Het gaat om een machine waarmee hooibalen werden gevormd.


Landbouwtrekker vat vlam tijdens bewateren weiland in polder Mastenbroek

25-07-2018 - 0 reacties Een landbouwtractor is vanavond 24-07-2018 uitgebrand tijdens werkzaamheden aan de Kamper Wetering in polder Mastenbroek bij IJsselmuiden (OV).


Twaalf schapen buitgemaakt door schapendief in Hoogerheide

27-06-2018 - 0 reacties Er zijn twaalf schapen gestolen uit een weiland van een boer uit Hoogerheide. De nog onbekende schapendief sloeg de afgelopen twee maanden drie nachten toe.