Weiland

Weiland nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Weiland nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Weiland nieuws

Ontsnapte koe zorgt voor wegafzetting op N31 bij Kimswerd

26-06-2019 - 0 reacties KIMSWERD - Op de N31 tussen Zurich en Kimswerd liep woensdagochtend een ontsnapte koe op de weg. De politie heeft de weg afgesloten en het beest naar de afrit bij Kimswerd begeleid. Daar is het dier een weiland ingerend.


Boerenstatement met trekkers na bezetting Boxtel

28-05-2019 - 0 reacties De trekkeractie op een weiland in Scheerwolde is een groot succes. Dat zegt melkveehouder Eline Vedder uit Ruinerwold in de studio van Nieuwe Oogst TV.


Protestactie boze boeren bij Middelstum

22-05-2019 - 0 reacties MIDDELSTUM (ANP) - Op een weiland bij het Groningse Middelstum zijn tientallen boeren met hun tractor begonnen aan een protestactie. Middelstum ligt vlak bij het dorp Westerwijtwerd, waar het epicentrum van de aardbeving van afgelopen nacht lag.
Het bericht Protestactie boze boeren bij Middelstum verscheen eerst op Nieuws.nl.


Boerenstatement met trekkers na bezetting Boxtel

20-05-2019 - 1 reacties De trekkeractie op een weiland in Scheerwolde is een groot succes. Dat zegt melkveehouder Eline Vedder uit Ruinerwold in de studio van Nieuwe Oogst TV.


Honderd trekkers schrijven 'Doesnormaal' las respons op Boxtel

19-05-2019 - 0 reacties Met meer dan honderd tractoren hebben zondagmiddag 'Doesnormaal' in een weiland in de omgeving van Scheerwolde geschreven. De actie van de boeren was een vreedzaam protest tegen de bezetting van een varkenshouderij in Boxtel.


Honderd trekkers schrijven 'Doesnormaal' las respons op Boxtel

19-05-2019 - 0 reacties Met meer dan honderd tractoren hebben zondagmiddag 'Doesnormaal' in een weiland in de omgeving van Scheerwolde geschreven. De actie van de boeren was een vreedzaam protest tegen de bezetting van een varkenshouderij in Boxtel.


Ruim honderd boeren in de Kop van provincie reageren op actie Boxtel: 'Doesnormaal'

19-05-2019 - 50 reacties Boeren in de kop van de Overijssel reageren op de bezetting van een varkensstal in het Brabantse Boxtel afgelopen week. Met meer dan honderd tractoren schreven ze 'Doesnormaal' in een weiland in de omgeving van Scheerwolde.


Koe valt vrouw aan in Lith: ‘Die koe nam haar op de horens. Ze leek net een slappe pop’

17-05-2019 - 0 reacties LITH - Wat een mooie avondwandeling langs de Maas bij Lith had moeten worden, liep maandag uit op een drama voor Ingrid Lagarde (48) en haar vriendin (50). De vrouwen, beiden afkomstig uit Lith, volgden een wandelpad door een weiland, toen Lagardes vriendin plotsklaps werd aangevallen door een koe.


Fokken van alpaca's vergt kennis

17-05-2019 - 0 reacties De alpaca is op het platteland steeds vaker te zien bij zowel hobbyboeren als veehouders die een publiekstrekker zoeken voor het weiland naast de boerderij. Maar om deze dieren uit de Andes te kunnen houden, is basiskennis erg belangrijk.


Rotterdam: koeien arriveren op drijvende boerderij

14-05-2019 - 0 reacties In de Nederlandse havenstad Rotterdam hebben 32 koeien hun intrek genomen in een wel heel speciaal optrekje: de eerste drijvende boerderij ter wereld. Het drijvende gevaarte is voorzien van alle comfort: ruime ligboxen, een melk- en mestrobot, een automatische voerband en een comfortabele rubberen vloer. “Als de koeien een wandeling willen maken op het aangrenzende groene weiland dan kan dat ook”, klinkt het bij de Floating Farm. Aanleiding voor het initiatief is enerzijds de steeds schaarser wordende landbouwgrond en anderzijds de groeiende wereldbevolking.


Koeien zijn gearriveerd op de Floating Farm

14-05-2019 - 37 reacties

Originele beschrijving

Vandaag, 14 mei, hebben in Rotterdam 32 koeien hun intrek genomen op de eerste drijvende boerderij ter wereld. Er is voor de ‘dames’ een fantastische stal ingericht met ruime ligboxen, een melkrobot, een mestrobot, een automatisch voerband en een comfortabele rubberen vloer. Mochten de koeien een wandeling willen maken op het aangrenzende groene weiland dan kan dat ook. 


Precies twintig jaar geleden vond Freddy Vaatstra zijn zus in een weiland. Sindsdien beheerst de moord zijn leven.

01-05-2019 - 0 reacties Vandaag precies twintig jaar geleden werd de zestienjarige Marianne Vaatstra verkracht en vermoord gevonden in een weiland bij Veenklooster. In 2013 werd na een grootschalig DNA-onderzoek Jasper S. uit Oudwoude aangehouden. Twintig jaar na de moord vertelt Mariannes oudste broer Freddy (56) over het verschil tussen wél en niet weten wie de dader is. Over de zware jas die hij heeft uitgetrokken.


De scholekster zoekt heil in de stad en vlucht het dak op

20-04-2019 - 0 reacties Een opmerkelijke trend: scholeksters zoeken hun heil in de stad. Ze kiezen niet voor de kust of het weiland als broedplaats, maar voor het platte dak.


Tachtig herten vreten weiland kaal op de Veluwe

08-04-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Melkveehouder Eefje Meihuizen uit Leuvenum herstelt de draad langs zijn weiland. Er stonden afgelopen week tussen de vijftig en tachtig herten in de percelen achter en naast zijn boerderij aan de rand van de Veluwe.


Tachtig herten vreten weiland kaal op de Veluwe

08-04-2019 - 0 reacties Melkveehouder Eefje Meihuizen uit Leuvenum herstelt de draad langs zijn weide. Er stonden afgelopen week bijna elke avond tussen de vijftig en tachtig herten in de percelen achter en naast de boerderij aan de rand van de Veluwe.


Noord-Hollandse koeien staan massaal in de wei

26-03-2019 - 3 reacties Nu het officieel lente is, verruilen steeds meer koeien de stal voor het weiland waar ze naar hartenlust kunnen grazen. Toch maakt niet elke koe een lentedansje. Drie op de tien melkkoeien komt namelijk nooit buiten.


Nadat vloeibare mest in een weiland gespoten is, hebben de worm en grutto het nakijken

08-03-2019 - 0 reacties Bioloog Jeroen Onrust telde nachtenlang de wormen die zich in verschillende Friese weilanden aan het oppervlak waagden. In grasland waar vloeibare mest was geïnjecteerd telde hij er veel minder. Die vorm van bemesting is ook een probleem voor weidevogels die van die wormen leven.


Schapen gestolen uit weiland in Enspijk

18-02-2019 - 0 reacties In Enspijk (gemeente West Betuwe) zijn de afgelopen weken schapen gestolen uit een weiland. Dat meldt de plaatselijke politie.


Pompen zetten weiland onder water voor weidevogels

18-02-2019 - 0 reacties Melkveehouder Erik Riphagen uit Heerde laat stukken weiland onder water lopen voor weidevogels. Door het deels onder water zetten van percelen ontstaan 'plasdras-gebieden'.


Vijfhonderd varkens overleven grote stalbrand Biezenmortel, drie stallen volledig verwoest

02-02-2019 - 0 reacties Een stuk of tien varkens lopen buiten, na de verwoestende stalbrand in Biezenmortel op vrijdag. Ze lopen in een weiland vlakbij de afgebrande stallen. Vrijdag kwamen bijna 3.000 andere biggen en zeugen om het leven, toen drie van de vier stallen volledig in vlammen op gingen. In de vierde stal, die wel schade opliep, heeft een nog onbekend aantal varkens de brand overleefd.