Schaap

Volg al het nieuws over Schaap, een van de 15934 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Schaap nieuwsbrief.

Schaap nieuws

Schaap uit Katwijk spoelt aan op Texel

06-01-2020 - 0 reacties Op het strand van Texel is gisteravond een dood schaap gevonden. Het dier bleek niet van een eilander te zijn, maar was meer dan honderd kilometer verderop, in Katwijk aan Zee, te water geraakt.
Een Texelse schaapherder vond het karkas in de buurt van de plek waar haar schapen grazen. "Ik werd er steeds over gebeld, want iedereen dacht dat het dier van mijn kudde was. Aan de hand van het oornummer wist ze de eigenaar te achterhalen. Dat bleek een schapenhouder uit Katwijk te zijn.
"Hij is op eerste kerstdag een schaap kwijtgeraakt en ging ervan uit dat hij was gestolen. Maar nee, het schaap is te water geraakt, verdronken en van Katwijk helemaal naar Texel gedreven", schrijft de Texelse Courant.
Het dier is meegenomen door Ecomare op Texel.


Schapenfokkers willen methaanuitstoot via dna terugdringen

22-11-2019 - 0 reacties Schapen fokken die minder methaan uitstoten. Dat wil de Nederlandse Schapen- en Geitenfokkersorganisatie (NSFO) realiseren met een project waarbij de fosfaatuitstoot van een schaap wordt gekoppeld aan het dna. Dit wordt ook wel genomic selection genoemd.


Huiler overleeft door te drinken bij dood schaap op de dijk bij Usquert

08-11-2019 - 0 reacties USQUERT/PIETERBUREN - Het is mogelijk dé natuurfoto van 2019. Een zeehond van een dikke week die probeert te drinken bij een dood schaap. Bij Zeehondencentrum Pieterburen hebben ze nog nooit zoiets meegemaakt.


Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap adviseren Stichting Agrifacts

22-10-2019 - 0 reacties Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap zijn toegetreden tot de recent ingestelde Raad van Advies van Stichting Agrifacts.


Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap adviseren Stichting Agrifacts

22-10-2019 - 0 reacties Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap zijn toegetreden tot de recent ingestelde Raad van Advies van Stichting Agrifacts.


Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap treden toe tot Raad van Advies STAF

22-10-2019 - 0 reacties Het bestuur van STAF is blij met de toetreding van Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap tot de recent ingestelde Raad van Advies. Beiden nemen veel kennis en ervaring met zich mee en hebben een breed netwerk in wetenschap, overheid en bedrijfsleven, in binnen- en buitenland. Dijkhuizen en Schaap zullen STAF…


Wolligste schaap ter wereld Chris (10) overleden

22-10-2019 - 0 reacties Het schaap Chris, dat in 2015 bekend werd als het wolligste schaap ter wereld, is dood. ,,We zijn diepbedroefd over het verlies van deze lieve, wijze, vriendelijke ziel’’, laten zijn baasjes uit New South Wales weten.


Wolf doodt 14 schapen op de Veluwe

17-10-2019 - 0 reacties In de buurt van Emst op de Veluwe heeft een wolf veertien schapen doodgebeten, blijkt uit dna-onderzoek van de Wageningen Universiteit. Het is de dodelijkste aanval in de provincie Gelderland sinds de terugkeer van de wolf in Nederland.
Welke wolf het gedaan heeft, moet nog worden bepaald, ook op basis van dna. Waarschijnlijk waren het geen welpen.
"De voedselbehoefte van een roedel met jongen is wel erg hoog", zegt onderzoeker Hugh Jansman van de Wageningen Universiteit tegen Omroep Gelderland. "Dan wordt er weleens afgeweken van het dieet van alleen wild en gaan de ouders voor landbouwdieren, zoals een schaap. Het is nog speculeren, maar daar lijkt het hier wel op."
De jonge wolven gaan zelf pas jagen als ze wegtrekken van de roedel. Dan is de kans groter dat ze voor makkelijk grijpbaar voedsel gaan.
Subsidie voor maatregelen
De wolf die in Emst heeft toegeslagen, deed niet de meest dodelijk aanval in ons land. Dat was in Laag-Zuthem in Overijssel. In juni vorig jaar beet een wolf daar 31 schapen dood. In het Groningse Marum zijn vorig jaar vijftien schapen gedood.
De provincie Gelderland biedt de mogelijkheid om subsidie aan te vragen waarmee schaapherders preventieve maatregelen kunnen nemen. Dat kunnen hekken zijn met elektrische bedrading, maar ook netten of honden.


Mais hakselen met een New Holland 2305

02-10-2019 - 0 reacties Melkveebedrijf Schaap uit Bunschoten (UT) aan het mais hakselen met een New Holland 2305, een Fendt 312 met Kaweco KW100 kieper, een Fendt 818 met Strautmann Giga-Vitesse CFS 4001 en een Fendt 828 met Kirchner silagewagen van Loonbedrijf Roozendaal uit Putten (GD).


Tip: smeer geschoren schaap in met zonnebrandcrème

23-07-2019 - 0 reacties Schapen scheren bij zonnig weer verhoogt de kans op verbranding. De dieren beschermen met zonnebrandcrème is dan geen overbodige luxe. Dat adviseert dierenarts Reinard Everts van Schapendokter.nl.


Gunstige pool Schaap Holland na moeilijk seizoen

08-07-2019 - 0 reacties In tegenstelling tot veel andere aardappelpools heeft aardappelbedrijf Schaap Holland uit Biddinghuizen niet fors in hoeven leveren op volume. Wel was de kwaliteit soms een uitdaging. In combinatie met in kisten bewaren en het PlanetProof-certificaat wordt een zeer hoog prijsniveau gerealiseerd.


Iedere dag 56.000 liter melk in de mest

19-06-2019 - 5 reacties Art Schaap (New Mexico, VS) moet overgaan tot het euthanaseren van 4.000 stuks vee. De oorzaak is de besmetting van enkele waterbronnen van het bedrijf met zeer giftige chemicaliën. Lees verder ❯


Bank vaker buitenspel bij verwerven fosfaatrechten

31-05-2019 - 0 reacties Melkveehouders kopen fosfaatrechten vaak met eigen geld. Lukt dat niet, dan is altijd nog een bank. Maar die zegt steeds vaker ‘nee’. Dit zorgt ervoor dat het huren van fosfaatrechten met een koopoptie in opkomst is.

‘Ja, dat klopt. Het aantal melkveehouders dat kiest voor het huren van fosfaatrechten met koopoptie is duidelijk aan het groeien’, reageert Ids Schaap van Fosfaatrecht.nu. Het zijn volgens hem vooral melkveehouders die de aankoop bij de bank niet gefinancierd krijgen. ‘Maar er zijn ook ondernemers die evengoed kiezen voor huurkoop als ze het via de bank wél gefinancierd kunnen krijgen. Ik merk dat vooral bij klanten van de Rabobank, die een strikte aflossingstermijn van maximaal vijf jaar hanteert. Die hoge aflossingsdruk kun je op deze manier mooi omzeilen, terwijl je toch een stukje bedrijfsontwikkeling in gang zet

Meer: melkvanhetnoorden.nl/laatste-nieuws/achtergrond/…


Schaap Holland aandeelhouder Breeders Trust

28-05-2019 - 0 reacties Familiebedrijf Schaap Holland in Biddinghuizen heeft 5 procent van de aandelen van het in Brussel gevestigde Breeders Trust verworven.


Schaap Holland aandeelhouder Breeders Trust

28-05-2019 - 0 reacties Familiebedrijf Schaap Holland in Biddinghuizen heeft 5 procent van de aandelen van het in Brussel gevestigde Breeders Trust verworven.


Schaap Holland treedt toe tot Breeders Trust

24-05-2019 - 0 reacties Schaap Holland is aandeelhouder geworden van Breeders Trust. Dat blijkt uit een persbericht dat beide partijen vrijdag 24 mei samen hebben uitgebracht. Het familiebedrijf heeft 5% van de aandelen van Breeders Trust verworven.


Texelaar die lammetjes misbruikte trekt hoger beroep in

05-03-2019 - 0 reacties Een 42-jarige man Texelaar die vorig jaar werd veroordeeld voor het misbruik van drie lammeren en een schaap in 2016 en 2017, heeft op het allerlaatste moment zijn hoger beroep tegen de straf ingetrokken. Hij kreeg eerder twintig maanden celstraf. Daarnaast mag hij drie jaar lang tussen zonsondergang en zonsopgang niet in de buurt van vee komen. Dat 'weilandverbod' is inmiddels in werking getreden.


Noodlot treft geëmigreerde melkveehouder in VS

26-02-2019 - 0 reacties De van oorsprong Nederlandse melkveehouder Art Schaap, die woonachtig is in de Amerikaanse staat New Mexico, moet zijn complete veestapel ruimen. Het grondwater op zijn bedrijf is namelijk aangetast door de Amerikaanse luchtmacht.


Geldboete en celstraf voor stelen en doden schaap

16-02-2019 - 0 reacties De politierechter in Breda heeft drie mannen veroordeeld voor het stelen en doden van een schaap in Steenbergen. Ze moeten boetes betalen en twee mannen kregen een voorwaardelijke celstraf.


Door wolf gedupeerde boeren wachten maanden op hun geld: Provincie tikt faunabureau op de vingers

16-01-2019 - 0 reacties Maanden wachten op je geld als een wolf één of meerdere van je schapen heeft doodgebeten. Of tientallen weken wachten op duidelijkheid of een doodgebeten schaap daadwerkelijk door een wolf is gegrepen. Verschillende schapenhouders uit de provincie beklagen zich over de enorme wachttijden bij de instantie die het faunabeleid van de provincie uitvoert: Bij12.