Stal

Volg al het nieuws over Stal, een van de 15934 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Stal nieuwsbrief.

Stal nieuws

Veehouder in Brabant krijgt uitstel van provincie

17-02-2020 - 0 reacties De Brabantse veehouders krijgen tot 1 januari uitstel om een vergunning aan te vragen voor een milieuvriendelijke stal. Dit heeft de Provinciale Staten met een grote meerderheid besloten. Hiermee wordt teruggekomen op het eerdere genomen besluit in 2017.


Brabantse boeren krijgen negen maanden uitstel voor milieumaatregelen

14-02-2020 - 6 reacties Brabantse boeren kunnen er op rekenen dat ze van Provinciale Staten tot 1 januari 2021 uitstel krijgen om een vergunning aan te vragen voor een milieuvriendelijke stal. Dat was 1 april van dit jaar. Die maatregelen moeten dan op 1 oktober 2022 genomen zijn.


Varkens leven als één familie in de proefstal van boer Ivo: op zoek naar gelukkigere varkens

10-02-2020 - 0 reacties Geen aparte hokken, maar één grote stal vol zand. Zeugen die samen bevallen, biggen die samen opgroeien. Boer Ivo uit Venhorst heeft naast een traditionele stal sinds negen maanden ook zo'n vijftig zeugen en heel veel biggen in een innovatieve stal. De beesten leven daar als één grote familie samen. ''Het gedrag van de dieren is zo anders dan normaal gesproken.''


Boeren vrezen nieuwe stalbezetting: politie neemt busje dierenactivisten in beslag

03-02-2020 - 0 reacties De politie heeft vrijdagavond 31 januari in het Noord-Limburgse Afferden een bestelbusje van de Oostenrijkse afdeling van dierenrechtenorganisatie Animal Rights in beslag genomen en doorzocht. Dat gebeurde na ongeruste meldingen van boeren dat Animal Rights mogelijk een stal wilde bezetten.


Stalexplosie in Enter veroorzaakt door laswerkzaamheden

31-01-2020 - 13 reacties De explosie in de koeienstal in Enter is woensdag ontstaan door laswerkzaamheden in de stal in combinatie met een volle mestput. Dat meldt de Omgevingsdienst Twente.


Vee blijft ongedeerd bij stalbrand in Elspeet

19-01-2020 - 0 reacties In Elspeet is zondagochtend brand uitgebroken in een stal. Hoewel die vol rook kwam te staan, bleef het vee ongedeerd. Dat meldt de brandweer, die met groot materieel ter plaatse kwam.


Stalbrand Ambt Delden, geen dieren omgekomen

15-01-2020 - 0 reacties In een stal aan de Rijksweg in Ambt Delden is vannacht een grote brand ontstaan. De schuur werd gebruikt voor het opslaan van goederen en is geheel verloren gegaan.


Deurnese varkenshouders werken samen aan stal met minder uitstoot

11-01-2020 - 0 reacties DEURNE - Vijf varkenshouders uit Deurne werken samen aan een vernieuwend systeem om de uitstoot van onder andere ammoniak terug te dringen. Deze week hebben de vijf een financiële bijdrage van de gemeente Deurne gekregen voor de opstartfase.


462 Twentse boeren staakten intensieve veeteelt

11-01-2020 - 0 reacties Honderden Twentse boeren stopten de afgelopen jaren met het intensief houden van varkens of kippen, omdat ze niet wilden of konden investeren in een emissiearme stal. Dat blijkt uit cijfers van de Omgevingsdienst Twente.


Eieren voor de Efteling komen uit deze diervriendelijke stal

09-01-2020 - 0 reacties BEUNINGEN - De eieren die de bezoekers van de Efteling eten, komen straks uit Beuningen. In die plaats opent vrijdag de tweede Kipster-boerderij van Nederland. Misschien wel de diervriendelijkste boerderij ter wereld.


Video: Open dag nieuwe schapenstal familie Reitsma

06-01-2020 - 0 reacties Schapenhouders Elsa en Martin Reitsma geven bezoekers op 18 januari de kans om de nieuwe stal te komen bekijken. In Lippenhuizen (FR) houden de Reitsma’s 260 Schoonebeekers, die op het punt van aflammeren staan.


Provincie Brabant houdt bouw kippenstal in Poppel tegen, gevolgen stikstof niet goed onderzocht

31-12-2019 - 0 reacties POPPEL - De provincie Brabant heeft met succes bezwaar gemaakt tegen de bouw van een stal voor 82.000 kippen in het Belgische Poppel, vlak over de grens bij Hilvarenbeek. De Vlaamse Raad voor Vergunningsbetwistingen oordeelde dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de neerslag van stikstof in de omgeving van de megastal.


Over de avond waarop stal boer Gerbert bezet dreigde te worden: ‘Ze waren er vierkant uit gegaan’

31-12-2019 - 0 reacties BEERS - Activisten dreigden de varkenshouderij van Gerbert Oosterlaken (60) uit Beers te bezetten. Bevriende boeren kwamen hem steunen en waren klaar voor de strijd op die avond in november 2019.


ILVO bouwt proefstal voor pluimveehouderijonderzoek in Merelbeke

30-12-2019 - 0 reacties Het Vlaamse Instituut voor landbouw-, visserij- en voedingsonderzoek (ILVO) krijgt 1 miljoen euro steun van de Vlaamse Regering voor de bouw van een proefstal voor pluimveehouderijonderzoek in Merelbeke. ILVO investeert het resterende bedrag van bijna 1,3 miljoen euro. In de nieuwe stal zal onderzoek worden gedaan rond nieuwe samenstellingen van voeders, voedermanagement, dierenwelzijn, dierengezondheid, emissies, duurzaamheid, klimaat en vleeskwaliteit.


Varkens omgekomen na val door vloer

29-12-2019 - 0 reacties Vijf varkens zijn zondagochtend door de vloer van een stal gezakt bij een varkenshouderij aan de Groeze in Beringe. Een aantal dieren heeft de val niet overleefd.


Brandweer heeft brand in koeienstal in Rouveen snel onder controle

27-12-2019 - 0 reacties De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een brand in een koeienstal in Rouveen. Vanwege de mestgassen was er kans op een explosie, maar zo ver is het niet gekomen. Alle koeien in de stal zijn ongedeerd gebleven.


25 koeien omgekomen bij brand in veestal Oldeholtwolde

20-12-2019 - 0 reacties Bij een brand in een stal in Oldeholtwolde (FR) is vrijdagochtend zijn 25 koeien omgekomen. Een aantal dieren heeft de weg naar buiten kunnen vinden. Zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt.


Veehouders krijgen alsnog meer tijd van provincie om aan eisen milieuvriendelijke stallen te voldoen

18-12-2019 - 1 reacties De provincie wil veehouders alsnog meer tijd geven om te voldoen aan de eisen voor milieuvriendelijke stallen. Gedeputeerde Staten willen de datum voor het aanvragen van een vergunning voor zo'n stal verschuiven van 1 april 2020 naar 1 januari 2021.


Koeien de stal uit; Schuur ingestort in Hall

13-12-2019 - 0 reacties Aan de Boerenstraat in Hall is een schuur deels ingestort. Het gebeurde vrijdagmorgen. De brandweer was er snel bij om de veiligheid te waarborgen.


Stal van konijnenhouder duikt op in video activisten: ‘Met fikken van andermans spullen afblijven’

11-12-2019 - 0 reacties WEHL - Konijnenhouder Theo Koning uit Wehl is verbaasd als hij de beelden ziet van zijn eigen konijnenstal. Ze zijn in het holst van de nacht gemaakt door dierenactivisten van Animal Rights en online geplaatst met de boodschap: geen konijn op tafel tijdens kerst.