Stallen

Stallen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Stallen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Stallen nieuws

LTO wil warmtesensor om stalbrand tegen te gaan

17-01-2019 - 0 reacties Het plaatsen van een warmtesensor in de technische ruimte van stallen moet verplicht worden.


POV: stallen uitrusten met snelle brand detectiesysteem

17-01-2019 - 0 reacties De POV en de vakgroep LTO Pluimveehouderij willen bestaande veestallen uitrusten met snelle detectiesystemen (warmtesensoren). Dit is een van de extra maatregelen die varkens- en pluimveehouders zouden moeten nemen om hun stallen brandveiliger te maken.


Veehouders maken werk van brandveiligere veestallen

16-01-2019 - 0 reacties Stalbranden veroorzaken enorm veel leed voor dieren, boeren en omwonenden. Varkens- en pluimveehouders nemen daarom extra maatregelen om hun stallen brandveiliger te maken. Daarnaast starten LTO Nederland en POV een voorlichtingscampagne.


Veehouders maken werk van brandveiligere stallen

16-01-2019 - 0 reacties Varkens- en pluimveehouders nemen extra maatregelen om hun stallen brandveiliger te maken. LTO Nederland start een voorlichtingscampagne om ze daarbij te ondersteunen.


Veehouders maken werk van brandveiligere veestallen

16-01-2019 - 0 reacties Varkens- en pluimveehouders nemen extra maatregelen om hun stallen brandveiliger te maken. LTO Nederland start een voorlichtingscampagne om ze daarbij te ondersteunen.


Animal Rights toont beelden van vangploegen pluimvee

10-01-2019 - 0 reacties Een undercovermedewerker van Animal Rights filmde met een verborgen camera hoe vangploegen stallen met leghennen leeghalen. De beelden zijn gemaakt in stallen met zowel scharrel- als kooihuisvesting in Stroe, Ottersum, Linde en Herveld.


Video: daglicht in nieuwe MDV-vleeskuikenstal

10-01-2019 - 0 reacties Auke en Wikje Cnossen kozen in hun nieuwe vleeskuikenstal voor daglicht, LED-verlichting en voerpannen, waarbij het mogelijk is 1,5 kilo voer over te doseren voor de eendagskuikens. Na de nieuwbouw houdt de familie 190.000 vleeskuikens in vijf stallen.


Weblog: Filmbeelden zijn controversieel

09-01-2019 - 0 reacties De NVWA wordt regelmatig geconfronteerd met soms zeer schokkende filmbeelden over dierenwelzijnsomstandigheden aangetroffen in stallen. De filmer doet ons het verzoek handhavend op te treden.


Hoe klein of groot is 'horrorgehalte' van een megastal?

08-01-2019 - 0 reacties De opmars van megastallen in Vlaanderen baart organisaties zoals Animal Rights en Natuurpunt zorgen. In veel gevallen zou het geld ervoor uit Nederland komen, waar de regels rond milieu en dierenwelzijn strenger worden. Maar het woord ‘megastal’ mag geen te emotionele lading krijgen. "Strengere eisen leiden nu eenmaal vaak tot een grotere schaal, en bovendien stoot zo'n megastal in totaal veel minder uit dan de verouderde stallen die hij vervangt", zegt Nederlands onderzoeker Bram Bos, die het lokale verzet echter begrijpt. "Lokaal zijn er gevaarlijke piekconcentraties te merken van ammoniak en fijnstof. En de geur valt inderdaad moeilijk te negeren."


'Horrorkippenschuren in Nederweert en Oirlo'

07-01-2019 - 0 reacties Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights heeft opnieuw undercoverbeelden naar buiten gebracht van misstanden in kippenschuren. In Limburg gaat het volgens de organisatie om stallen in Nederweert en Oirlo.


Ministerie van LNV laat kalf en boer al 10 jaar zitten met onveilige en onwettige stalvloeren

04-01-2019 - 0 reacties Naar aanleiding van een bericht van Dier&Recht, voerden Foodlog-commentatoren een discussie over kalveren met aandoeningen aan de luchtwegen. De zouden het gevolg zijn van een ongewenst houderijsysteem. Zijdelings kwam aan de orde dat de vloeren in de stallen waarin de dieren verblijven al flink verbeterd zijn. Volgens Frederieke Schouten van Dier&Recht doet het ministerie van LNV al 10 jaar onderzoek naar welzijnsvloeren, maar laat het kalveren en kalverhouders in de kou staan bij het doorvoeren van betere vloeren.


Dierenactivist Remko Ehrhardt: Mij kan niets te ver gaan

03-01-2019 - 0 reacties Als je de wet moet overtreden om misstanden aan het licht te brengen, is het illegaal betreden van stallen te rechtvaardigen. Dat zegt dierenactivist Remko Ehrhardt in een interview met Pig Business deze maand.


Influenza bij paarden in Nederland

02-01-2019 - 0 reacties Op 22 en 23 december werd op een flink aantal stallen in het noorden van Limburg en het oosten van Brabant en op enkele stallen rond Utrecht, influenza gemeld. Hierop is aan dierenartsen en paardenhouders een aantal maatregelen geadviseerd om te voorkomen dat de influenza zich verder zou uitbreiden. In de dagen daarna lijkt het rustiger geworden.


Nog acht bedrijven volledig geblokkeerd om fipronil

27-12-2018 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in totaal 363 bedrijven met 808 stallen geblokkeerd in verband met fipronil. Op dit moment zijn van de 363 bedrijven nog 8 bedrijven volledig geblokkeerd. 29 bedrijven zijn nog gedeeltelijk geblokkeerd.


Nog 37 pluimveebedrijven geblokkeerd vanwege fipronil

27-12-2018 - 0 reacties Er zijn in Nederland nog 8 pluimveebedrijven volledig en 29 pluimveebedrijven gedeeltelijk geblokkeerd vanwege fipronil. Van de 808 betrokken stallen zijn nog 19 stallen volledig geblokkeerd en 45 gedeeltelijk.


Nog acht bedrijven volledig geblokkeerd om fipronil

27-12-2018 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in totaal 363 bedrijven met 808 stallen geblokkeerd in verband met fipronil. Op dit moment zijn van de 363 bedrijven nog 8 bedrijven volledig geblokkeerd. 29 bedrijven zijn nog gedeeltelijk geblokkeerd.


Nog 8 pluimveebedrijven volledig geblokkeerd vanwege fipronil

24-12-2018 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in totaal 363 bedrijven met 808 stallen geblokkeerd in verband met fipronil. Vrijgave geschiedt op stalniveau en afzonderlijk voor eieren, pluimveevlees en mest. Op dit moment zijn van de 363 bedrijven nog 8 bedrijven volledig geblokkeerd. 29 bedrijven zijn nog gedeeltelijk geblokkeerd. Van de 808 betrokken stallen zijn nog 19 stallen volledig geblokkeerd en 45 gedeeltelijk. Dat melden minister Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer.


Fotoreportage: 'Uitstekende resultaten maakte nieuwbouw mogelijk'

19-12-2018 - 0 reacties Harry, zijn vrouw Anja en hun zoon Erwin Huis in ’t Veld uit Wenum-Wiesel (GD) bij Apeldoorn sloopten twee oude stallen en bouwden nieuw voor 12.000 biologische leghennen. De afgelopen rondes draaiden ze technisch erg goed in hun oude stallen.


Het scheelt maar een ton

12-12-2018 - 0 reacties Veel tijd en geld wordt gestoken in het reinigen en ontsmetten van de stallen als de kippen weg zijn. Zin of onzin?


Krimpende Vlaamse varkensstapel steeds beter gehuisvest

11-12-2018 - 0 reacties Via emissiearme stallen wordt gestreefd naar een vermindering van de stikstofverliezen naar de lucht. Elke varkens- en kippenstal die de afgelopen 14 jaar in Vlaanderen gebouwd werd, is verplicht ammoniakemissiearm uitgevoerd. Een deel van de veestapel huist nog in oude stallen want bij lage verkoopprijzen zijn de afschrijvingstermijnen lang. Toch zie je dat meer en meer varkens gehouden worden in moderne, emissiearme stallen. Het nieuwe Mestrapport meldt dat 14 procent van de varkens vertoeft in een emissiearme stal, en 17 procent in een stal met nageschakelde luchtwasser.