Varkens

Volg al het nieuws over Varkens, een van de 15558 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Varkens nieuwsbrief.

Varkens nieuws

Column: Boerenvarkensprijs noteert na lang wachten op 2 euro

14-09-2019 - 0 reacties Slachterijen zetten hun deuren wagenwijd open om zoveel mogelijk varkens binnen te krijgen. Oorzaak: De marge is zo groot dat alle middelen worden ingezet. Er wordt zelfs gekocht op kilo’s maal prijs en deze is de grens van 2 euro ruim gepasseerd.


Video: Vleesbedrijf Van Loon wil meer varkensvlees uit HyCare-systeem

13-09-2019 - 0 reacties Vleesbedrijf Van Loon uit Son (BR) wil volgend jaar 40 varkenshouders hebben die samen met de vleesverwerker, voerfabrikant De Heus en MS Schippers vlees leveren, dat is geproduceerd van varkens uit het HyCare-systeem.


Door sanering 7 tot 10 procent minder varkens

12-09-2019 - 0 reacties Minister Schouten schat dat door de sanering de varkensstapel met 7 tot 10 procent zal krimpen.


Weer duizenden varkens geruimd in Oekraïne

10-09-2019 - 0 reacties In Oekraïne is weer een groot varkensbedrijf getroffen door de Afrikaanse varkenspest, waardoor duizenden varkens geruimd moeten worden. Daarnaast kampt Polen ook nog steeds met nieuwe uitbraken van de dierziekte.


'Vandaag zijn het de varkens, morgen de koeien'

10-09-2019 - 31 reacties LEEUWARDEN - Het plan van D66 om de varkens- en pluimveestapel te halveren, valt niet alleen slecht bij deze sectoren. Melkveehouderij en akkerbouw tonen zich solidair. ,,Vandaag zijn het de varkens, morgen zijn wij aan de beurt.”

Het wekt geen verbazing dat de belangenorganisaties voor varkens- en kippenhouders (POV, NOP en NVP) met de meest felle reactie kwamen. ,,De Groot liegt alles aan elkaar, voor eigen politiek gewin in de Randstad.” Verbaasd zijn ze niet over het plan. ,,Het is al veel langer een ‘gewoonte’ van De Groot en enkele aanverwanten om plattelanders de schuld te geven van de milieu-impact van de eigen uitbundige levensstijl.”


Miljoenen varkens en kippen minder, hoeveel stikstof scheelt dat?

10-09-2019 - 0 reacties Als aan D66 ligt, moet de veeteelt flink inkrimpen om de stikstofuitstoot terug te dringen. Maar juist kippen en varkens blijken slechts een beperkte besparing op te leveren.


​Halveren veestapel 'bizar proefballonnetje’

09-09-2019 - 0 reacties Het proefballonnetje van Tjeerd de Groot (D66), om de veehouderij in Nederland te halveren, is bizar, stelt LTO Nederland-voorzitter Marc Calon. Het Tweede Kamerlid wil dat Nederlandse boeren vijftig miljoen kippen en zes miljoen varkens minder gaan


Minister Schouten noemt D66 plan van ‘veekrimpen’ oneerlijk

09-09-2019 - 0 reacties „Ik vind het niet chic als je als boer of boerin in de krant leest dat je wel voor een groot deel kan verdwijnen”, Dat zegt minister Schouten als reactie op de suggestie van D66 dat het aantal kippen en varkens met de helft terug gebracht moet worden.


D66 wil helft minder varkens in Nederland

09-09-2019 - 0 reacties Regeringspartij D66 kondigt maandag 9 september aan dat het aantal varkens en kippen in het land gehalveerd moet worden. Op deze manier ziet de partij mogelijkheden om ruimte te creëren voor woningbouw.


D66 wil aantal kippen en varkens halveren voor lagere stikstofuitstoot

09-09-2019 - 0 reacties D66 wil het aantal kippen en varkens bij Nederlandse boeren met de helft terugbrengen.


500 varkens omgekomen bij grote stalbrand in Asten

08-09-2019 - 0 reacties Vijfhonderd varkens zijn vanmiddag omgekomen bij een grote stalbrand aan de Pijlstaartweg in Asten. Rond 15.30 uur brak daar brand uit. De brandweer is met drie bluswagens uitgerukt.


Zaterdagslacht hint op hogere varkensprijs

07-09-2019 - 0 reacties Hoewel er ruim voldoende slachtrijpe varkens zijn, is de marktstemming deze week verbeterd. Een hogere varkensprijs hangt in de lucht nu sommige slachterijen ook op zaterdag gaan slachten.


NVWA erkent IKB Nederland Varkens voor Ketenborging

06-09-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft aan IKB Nederland Varkens (IKB NV), als eerste Nederlandse private kwaliteitskeurmerk voor de dierhouderij, de acceptatie voor Ketenborging afgegeven.


’Mozzarella in pizzeria’s dieronvriendelijk’

06-09-2019 - 0 reacties Amsterdamse pizzeria’s maken gebruik van dieronvriendelijke mozzarella, blijkt uit de zogenoemde DierenwelzijnsCheck. Varkens in Nood en Dier&Recht namen hiervoor 36 Italiaanse restaurants in de hoofdstad onder de loep. Bij 34 zaken troffen zij (buffel)mozzarella uit Italië aan op de kaart. „Er schuilt een wrede werkelijkheid achter dit authentieke Italiaanse product.”


Limburg: zonnepark gaat varkenshouderij vervangen

05-09-2019 - 0 reacties De provincie Limburg gaat boeren helpen met het plaatsen van zonnepanelen op plekken waar nu varkens worden gehouden, meldt De Limburger vandaag. Om het plan te laten slagen moet wel eerst de krapte op het stroomnet opgelost worden.


Afzet van vochtrijke voedermiddelen varkenshouderij blijft gelijk

03-09-2019 - 0 reacties In 2018 zijn in Nederland 5,62 miljoen ton vochtrijke veevoeders geleverd. De 2,9 miljoen ton vochtrijke voedermiddelen die is verwerkt of gebruikt in de rantsoenen van Nederlandse varkens, is echter gelijk gebleven aan 2017.


Geen vergunning voor nieuwe stal Boxmeerse varkenshouder

02-09-2019 - 0 reacties De Boxmeerse agrariër Linders kan een nieuwe varkenshouderij aan de Overloonsee Crooijmansweg wel vergeten, zo blijkt woensdag uit een einduitspraak van de Raad van State. De Raad is het geheel eens met de gemeente Boxmeer (NB). Die weigerde eerder een vergunning te verlenen voor het houden van 1.600 varkens en nog wat schapen en jong rundvee. Boxmeer wil geen nieuwe veehouderij aan de Crooijmansweg omdat de omgeving al te zwaar belast wordt door stankoverlast van andere veehouderijen.


Vuurzeeën verzengen duizenden dieren

26-08-2019 - 0 reacties Dierenorganisaties en regeringspartij D66 slaan alarm om het grote aantal stalbranden. Daarbij zijn dit jaar al meer dieren gestorven dan in heel 2018: ruim 176.000 kippen, varkens en runderen. D66 eist maatregelen van het kabinet om dieren beter tegen zulke inferno's te beschermen.


Dit jaar al meer dode dieren door stalbranden dan in heel 2018

26-08-2019 - 9 reacties

Originele beschrijving

Dierenorganisaties en regeringspartij D66 slaan alarm om het grote aantal stalbranden. Daarbij zijn dit jaar al meer dieren gestorven dan in heel 2018: ruim 176.000 kippen, varkens en runderen.


Jaco Geurts: Inkrimpen veestapel niet de oplossing voor alle problemen

24-08-2019 - 0 reacties Over hoeveel varkens hij had, doet hij nooit uitspraken. Maar dat hij iets met landbouw heeft, is duidelijk. „Ik ben op enig moment getrouwd met een boerendochter, en ik zeg weleens grappend: daar is de ellende mee begonnen.” CDA’er Geurts geldt in de Kamer als landbouwspecialist; de gewezen varkenshouder en voormalig lobbyist kent de sector vanbinnen en vanbuiten.