Pluimvee

Pluimvee is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Pluimvee en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Pluimvee nieuws

Toewijzing inschrijving pluimvee en eieren maart 2019

20-03-2019 - 0 reactiesNieuwsbericht 19.023 - De Europese Commissie (EC) heeft de toewijzingen gepubliceerd voor de invoerregelingen in de sector pluimvee en eieren.


ABZ Diervoeding in Eindhoven wil meer klanten in krimpende markt

20-03-2019 - 0 reacties EINDHOVEN - Minder voer voor pluimvee. Een krimpende markt voor varkensvoer. ABZ Diervoeding zet in op groei van het aantal klanten en op maatwerk.


Stem van pluimveehouder gezocht

18-03-2019 - 0 reacties De organisatie van het Pluimvee Symposium is op zoek naar pluimveehouders die hun mening willen geven over een actueel onderwerp dat hen bezighoudt. En die mening willen uitspreken in een korte column op het symposium.


Flinke aanvulling van dierlijke genenbankcollectie in 2018

14-03-2019 - 0 reacties Het CGN bewaart sperma van Nederlandse landbouwhuisdierrassen in de genenbank om zo veel mogelijk genetische diversiteit veilig te stellen. CGN beheert anno 2019 genenbankcollecties van runderen, varkens, paarden, schapen, geiten, pluimvee en kleindieren. Een afspiegeling van zowel zeldzame rassen als veelgebruikte, commerciële rassen.


Pluimvee bij Attero in Wijster kan weer naar buiten

08-03-2019 - 0 reacties De vier pluimveebedrijven bij Wijster, die sinds de brand afgelopen januari bij Attero hun pluimvee hebben opgehokt, kunnen hun dieren weer naar buiten laten gaan. Koeien moeten voorlopig nog wel binnen blijven.


Koeien bij Attero Wijster blijven binnen

08-03-2019 - 0 reacties Het pluimvee op de vier pluimveebedrijven bij Attero, in het Drentse Wijster, mogen weer naar buiten. De dieren werden opgehokt nadat een loods met onder meer plastics begin januari vlam vatte en de rook over de percelen trok. Daarbij kwam dioxine vrij. Koeien blijven nog binnen.


Pluimvee in Wijster kan weer naar buiten: dioxinewaarden weer normaal na brand bij afvalverwerker

08-03-2019 - 0 reacties De vier pluimveebedrijven bij Wijster, die sinds de brand afgelopen januari bij Attero hun kippen hebben opgehokt, kunnen hun dieren weer naar buiten laten gaan. Uit nieuwe metingen blijkt dat de dioxinewaarden in het gras en de bodem weer normaal zijn.


Aanvragen invoerregelingen pluimvee en eieren sluit op 7 maart

06-03-2019 - 0 reactiesNieuwsbericht 19.019 - Wilt u importrechten en/of invoercertificaten voor de invoerregelingen pluimvee en eieren aanvragen?


Michiel Schreurs nieuwe directeur pluimvee van ForFarmers

05-03-2019 - 0 reacties Michiel Schreurs is vanaf 1 april directeur pluimvee van voerfabrikant ForFarmers. Hij volgt in deze rol Richard Dijkstra op.


Benoemingen commerciële directie ForFarmers

04-03-2019 - 0 reacties ForFarmers Nederland heeft per 1 april Richard Dijkstra benoemd tot directeur varkens en Michiel Schreurs tot directeur pluimvee. Eerder dit jaar, op 1 januari, werd Jos Koopman al aangesteld als directeur herkauwers. ForFarmers maakte begin november bekend dat twee nieuwe leden in de directie werden benoemd:


Richard Dijkstra nieuwe directeur Varkens ForFarmers

04-03-2019 - 0 reacties ForFarmers Nederland heeft per 1 april aanstaande Richard Dijkstra benoemd tot Directeur Varkens en Michiel Schreurs tot Directeur Pluimvee. Eerder dit jaar, op 1 januari, werd Jos Koopman al aangesteld als Directeur Herkauwers.


Commerciële directie ForFarmers op sterkte

04-03-2019 - 0 reacties Bij ForFarmers vindt per 1 april een aantal directiewisselingen plaats. Richard Dijkstra wordt benoemd tot directeur Varkens en Michiel Schreurs tot directeur Pluimvee.


Productiemarkt.nl: Nieuw handelsplatform pluimveerechten

04-03-2019 - 0 reacties Productiemarkt.nl is een nieuw handelsplatform voor pluimvee, varkens en fosfaatrechten. Hierop kunnen pluimveehouders volledig autonoom beslissen over de (ver)koop en (ver)lease van hun pluimveerechten en daarbij rechtstreeks zaken met elkaar doen.


Denen halen eiwit voor varkensvoer uit gras en klavers

03-03-2019 - 0 reacties Onderzoekers van de Deense voorlichtingsdienst voor land- en tuinbouw Seges, ontwikkelden een procedé om uit gras en klavers eiwit te halen dat geschikt is voor de voeding van varkens en pluimvee.


Familie Oude Kotte investeert in imago en ontvangt prijs

02-03-2019 - 0 reacties De familie Oude Kotte uit Geesteren (Overijssel) is onderscheiden met de Hart voor Pluimvee trofee voor haar inzet om het imago van de pluimveesector te verbeteren.


Verdoofd slachten wordt uitgebreid naar kalveren

01-03-2019 - 0 reacties Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts breidt het verbod op onverdoofd slachten verder uit. Sinds 1 januari 2019 is elektronarcose al verplicht bij het slachten van schapen, geiten en pluimvee. Begin volgend jaar zal elektronarcose ook verplicht worden bij het slachten van kalveren. Het is nu immers bewezen dat deze verdovingstechniek praktisch toepasbaar is voor deze grotere dieren. Alle betrokken slachthuizen krijgen nog tot begin volgend jaar om zich voor te bereiden op het verdoofd slachten van kalveren. “We bereiden ook al de laatste stap voor: het verplicht verdoofd slachten van volwassen runderen”, kondigt Weyts aan.


Denen halen eiwit voor pluimveevoer uit gras en klavers

28-02-2019 - 0 reacties Onderzoekers van de Deense voorlichtingsdienst voor land- en tuinbouw Seges, ontwikkelden een procedé om uit gras en klavers eiwit te halen dat geschikt is voor de voeding van pluimvee en varkens.


Innovaties gezocht binnen pluimveesector

28-02-2019 - 0 reacties De organisatie van het Pluimvee Symposium is net als eerdere jaren op zoek naar innovaties voor de pluimveesector.


Studie naar effecten probioticum op vleeskuikens

26-02-2019 - 0 reacties Het effect van het probioticum PoultryStar vaststellen op 9 gezondheidsparameters bij vleeskuikens. Dat is het doel van de veldstudie van Gezondheidscentrum voor Pluimvee (GvP) en Biomin Benelux bij 6 praktijkbedrijven tussen november 2018 en maart 2019. PoultryStar van Biomin is een probioticum dat bestaat uit


Representatieve prijzen pluimvee en eieren februari 2019

22-02-2019 - 0 reactiesNieuwsbericht 19.018 - De Europese Commissie heeft de representatieve prijzen in de pluimvee- en eiersector gepubliceerd. Dat staat in Uitvoeringsverordening (EU) 2019/302.