Pluimvee

Volg al het nieuws over Pluimvee, een van de 14980 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Pluimvee nieuwsbrief.

Pluimvee nieuws

Animal Rights toont beelden van vangploegen pluimvee

10-01-2019 - 0 reacties Een undercovermedewerker van Animal Rights filmde met een verborgen camera hoe vangploegen stallen met leghennen leeghalen. De beelden zijn gemaakt in stallen met zowel scharrel- als kooihuisvesting in Stroe, Ottersum, Linde en Herveld.


Opinie: Zijn 'ethische eieren' dan zoveel ethischer?

04-01-2019 - 0 reacties Zijn 'ethische eieren' dan zoveel ethischer? Dat vraagt het Vlaamse vakblad Pluimvee zich af.


Dubbele DGF-heffing pluimvee wordt aangepast

31-12-2018 - 0 reacties Er komt een oplossing voor pluimveebedrijven die in 2018 twee keer een hoge heffing betalen voor het Diergezondheidsfonds (DGF). Dat is het resultaat van overleg met het ministerie van LNV.


Representatieve prijzen pluimvee en eieren december 2018

21-12-2018 - 0 reactiesNieuwsbericht 18.115 - De Europese Commissie heeft de representatieve prijzen in de pluimvee- en eiersector gepubliceerd. Dat staat in Uitvoeringsverordening (EU) 2018/2044.


Toewijzing invoercertificaten pluimvee en eieren december 2018

20-12-2018 - 0 reactiesNieuwsbericht 18.110 - De Europese Commissie (EC) heeft de toewijzingen gepubliceerd voor enkele invoerregelingen in de sector pluimvee en eieren.


'Leaserechten overig onder 2 euro en Oost voor 2,80 - 2,85 euro verhandeld'

14-12-2018 - 0 reacties De prijzen van leaserechten voor pluimvee zijn momenteel hoog. „Meerdere partijen leaserechten uit regio Oost zijn deze week voor een paar dubbeltjes onder 3 euro verhandeld. In de regio overig is een partij onder 2 euro verhandelt op basis van gunning.”


Handelsmissie en beursdeelname Oeganda

13-12-2018 - 0 reacties Heeft u interesse in zakendoen in Oeganda en bent u actief in een van de volgende sectoren: zuivel, tuinbouw, pluimvee, aardappelen of machines? Ga dan van 12 tot en met 18 februari mee met de handelsmissie naar Oeganda.Deze missie staat in het teken van de beurs Harvest Money Expo.


ZLTO: 'Staldering belemmert dierenwelzijn'

12-12-2018 - 0 reacties De stalderingsregeling in Noord-Brabant belemmert boeren om te kiezen voor nog meer ruimte voor hun pluimvee. Dat stelt ZLTO. ‘De regels van de provincie maken het bijna onmogelijk.’


Celstraffen en hoge boetes voor pluimveehouders Limburg en Brabant

12-12-2018 - 0 reacties De zes pluimveehouders uit Limburg en Brabant, die meer pluimvee hadden dan dat ze dierrechten hadden, hebben boetes, taak- en celstraffen opgelegd gekregen.


Video: gedrag kippen voor en na vogelmijtbehandeling

12-12-2018 - 0 reacties Vogelmijt kan erg schadelijk zijn voor het welzijn van pluimvee. Mijten veroorzaken ondermeer stress en jeuk bij kippen. Deze video toont opnames van dezelfde kippen vóór en ná een behandeling tegen vogelmijt. Het verschil is duidelijk.


Stabiele veestapel en mestproductie in Vlaanderen

11-12-2018 - 0 reacties Uit het nieuwe Mestrapport blijkt dat er in 2017 weinig veranderd is ten opzichte van voorgaande jaren. Met ongeveer 128,2 miljoen kilo stikstof en 60,3 miljoen kilo fosfaat blijft die ongeveer stabiel. Achter de gelijk blijvende mestproductie gaan wel veranderingen in de veestapel schuil: de varkensstapel neemt verder af, de rundveestapel lijkt te stabiliseren en bij het pluimvee wordt een verdere groei vastgesteld. Door de aanscherping van de fosfaatbemestingsnormen kan er minder dierlijke mest aangewend worden op landbouwgrond. Daar wordt een mouw aan gepast door mestverwerking.


Celstraffen en hoge boetes voor pluimveehouders Limburg en Brabant

06-12-2018 - 0 reacties De zes pluimveehouders uit Limburg en Nood-Brabant, die meer pluimvee hadden dan dat ze dierrechten hadden, hebben boetes, taak- en celstraffen opgelegd gekregen. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant woensdag 5 december besloten.


ZLTO: ‘Staldering belemmert pluimveehouders die ruimte willen’

05-12-2018 - 0 reacties De stalderingsregeling in Noord-Brabant belemmert boeren om te kiezen voor nog meer ruimte voor hun pluimvee. Dat stelt ZLTO. ‘De regels van de provincie maken het bijna onmogelijk.’


Risico op vogelgriep medium

04-12-2018 - 0 reacties Het risico voor de Nederlandse commerciële pluimveehouderij om besmet te raken met hoog pathogene vogelgriep wordt ingeschaald als medium. Gedacht moet worden aan circa één introductie per 2 tot 5 jaar. Vanaf oktober worden er weer grote aantallen trekvogels uit Siberië verwacht in Nederland, waardoor het risico van HPAI introducties in pluimvee kan toenemen.


Representatieve prijzen pluimvee - november 2018

30-11-2018 - 0 reactiesNieuwsbericht 18.100 - De Europese Commissie heeft de representatieve prijzen voor de pluimvee- en eiersector gepubliceerd. Dat staat in Uitvoeringsverordening (EU) 2018/1873.


Overtredingen fosfaat- en dierrechtenstelsels worden op gelijke manier via strafrecht behandeld

26-11-2018 - 0 reacties De wetgever heeft ervoor gekozen het fosfaatrechtenstelsel voor de melkveehouderij, net als de handhaving van de dierrechtenstelsels voor varkens en pluimvee, strafrechtelijk te handhaven op basis van de Wet op de Economische delicten. Ook voor de zwaarte van de strafrechtelijke sancties is daarmee voor het fosfaatrechtenstelsel en de dierrechtenstelsels voor varkens en pluimvee één lijn getrokken. Daarom is er bij de handhaving ook een rol voor het Openbaar Ministerie en de strafrechter weggelegd. Dat schrijft minister Schouten Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in een brief aan de Tweede Kamer.


Nieuwe gevallen van acute snot en ILT

26-11-2018 - 0 reacties Er zijn nieuwe gevallen van acute snot (Coryza) en ILT vastgesteld bij bedrijfsmatig gehouden pluimvee. Het aantal acute snot uitbraken nam de laatste tijd toe. Tot en met half november waren er vijf uitbraken, tegenover twee in oktober. Tot en met half november was er één ILT-uitbraak. In oktober waren er geen uitbraken van ILT.


Belgische vleeskuikenprijs in vrije val, crisis dreigt

26-11-2018 - 0 reacties De Belgische vleeskuikenprijzen kelderden evenals de Nederlandse vleeskuikenprijzen de afgelopen weken fors. Veel eieren die al in de broedmachines liggen, hebben tot op heden nog geen afzetkanaal gevonden, wat de prijsverwachting er niet rooskleuriger op maakt, meldt het Vlaamse vakblad Pluimvee zondag 25 november in een extra nieuwsbrief.


Nieuw multicolour LED-verlichting voor pluimvee

26-11-2018 - 0 reacties New Technology LED-Light GmbH uit het Duitse Meppen presenteerde op EuroTier haar nieuwe multicolour LED-verlichting voor pluimvee.


Hipra kennispartner Pluimveeweb

22-11-2018 - 0 reacties Pluimveeweb verwelkomt Hipra als nieuwe kennispartner. Hipra onderzoekt en produceert producten voor diergezondheid. Ze brengen onder andere vaccins voor pluimvee op de markt. Een kennispartner verbindt zich door het delen van vakkennis aan één of meerdere sectorale websites van Agrio.