Varkenshouderij

Volg al het nieuws over Varkenshouderij, een van de 14241 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Varkenshouderij nieuwsbrief.

Varkenshouderij nieuws

Holland Varken sleutel verandering

19-05-2018 - 0 reacties

De varkenshouderij moet veranderen. En de sleutel daarvoor zit in het normenkader Holland Varken. Dat zei Tjeerd de Groot (D66) tijdens het debat dat donderdag in de Tweede Kamer werd gevoerd over dierenwelzijn.


Varkenshouderij Jenniskens wint Agrobokaal dankzij hoge daggroei

19-05-2018 - 0 reacties

ForFarmers en Reudink beloonden donderdag acht ondernemers voor uitmuntende duurzame prestaties. In de varkenshouderijsector ging Agroscoopbokaal Jenniskens VOF van Jos en Elly Jenniskens in Heusden, gemeente Asten, NB.


Varkenshouders raken mest moeilijk kwijt

18-05-2018 - 0 reacties

De afzet van varkensmest verloopt moeizaam, meldt de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).


Kamer verdeeld over ingrijpen varkenshouderij

18-05-2018 - 0 reacties

Misstanden in varkenshouderij moeten worden aangepakt. Maar Tweede Kamer is het niet eens over hoe.


‘Systeemverandering nodig in varkenshouderij’

18-05-2018 - 0 reacties

Er is een systeemverandering nodig om de misstanden in de varkenshouderij uit te bannen. Dat vond een deel van de Tweede Kamer.


Politiek speelt geen rol in Holland Varken

17-05-2018 - 0 reacties

De politiek maakt zich zorgen omtrent dierwelzijn in de varkenshouderij. Dat blijkt uit het debat wat donderdag 17 mei is gehouden in de Tweede Kamer, na aanleiding van beelden die Varkens in Nood in februari heeft gepubliceerd.


Stikstof- en fosfaatexcretie varkenshouderij daalt bijna 10 procent

16-05-2018 - 0 reacties

De stikstof- en fosfaatexcretie van de varkenshouderij is in 2017 met 9,5 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit de CBS kwartaalprognose van de fosfaat- en stikstofexcretie van de Nederlandse veestapel.


Hoge bedrijfsactiviteit heeft directe impact op PRRS-besmettingen

08-05-2018 - 0 reacties

Het aantal bedrijfsactiviteiten op een varkenshouderij hebben een direct impact op de uitbraak en besmettingen van PRRS. Dit concluderen wetenschappers van Iowa State University (ISU) in een studie naar de bioveiligheid van varkensbedrijven en PRRS.


Politiek oordeelt te snel over luchtwassers

04-05-2018 - 0 reacties

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) vindt dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de emissienormen voor combiluchtwassers veel te snel wil aanscherpen. De POV roept op om eerst met de sector in gesprek te gaan.


Saldo’s varkenshouderij flink gedaald

04-05-2018 - 0 reacties

Varkensbedrijven hebben in het eerste kwartaal flink ingeleverd ten opzichte van vorig jaar.


POV wil overleg over normen combiwassers

04-05-2018 - 0 reacties

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft grote bedenkingen bij de forse aanscherping van de emissienormen voor combiluchtwassers door het ministerie van I&W. 'Ga eerst met de sector in gesprek voordat deze wijzigingen - met zeer grote gevolgen voor de sector - worden doorgevoerd', stelt POV-vicevoorzitter Erik Douma.


Weet wat je eet

04-05-2018 - 0 reacties

Wat waren wij als redactie blij met de bijzonder mooie foto’s die onze fotografe Ruth van Schriek onlangs heeft genomen, terwijl negentig schoolkinderen kennismaakten met de varkenshouderij. Want wat is er nu beter dan zien, horen, voelen en ruiken.


Amerikaanse varkenshouderij moet buren 50 miljoen dollar betalen

04-05-2018 - 0 reacties

Amerika mag dan het land van de ongekende mogelijkheden zijn, dat dit niet altijd positief uitpakt, ondervond een varkenshouderij in de staat North Carolina. De jury oordeelde dat Murphy Brown LLC zijn buren 50 miljoen dollar moet betalen wegens overlast.


POV vraagt varkenshouder info over inspecties SZW

02-05-2018 - 0 reacties

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) vraagt varkenshouders hun ervaringen met Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) te delen.


POV wil leren van ervaringen met controles door Inspectie SZW

01-05-2018 - 0 reacties

De Inspectie SZW is gestart met het controleren van arbeidsomstandigheden in de varkenshouderij. Het uitvoeren van arbeidsinspecties op varkensbedrijven is nieuw voor de sector. Er is al veel gerealiseerd in het verbeteren van de arbeidsomstandigheden op de bedrijven. Op onderdelen zijn nog verbeteringen nodig. Dit wil de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) zoveel mogelijk gezamenlijk oppakken. Volgens de organisatie is het van belang dat de sector leert van de inspecties die nu plaats gaan vinden.


Hypor gaat beerbiggen fokken die niet gecastreerd hoeven worden

30-04-2018 - 0 reacties

Hypor, de varkensfokkerijorganisatie van Hendrix Genetics, gaat participeren in een onderzoek dat er op is gericht de castratie van beerbiggen in de varkenshouderij uit te bannen.


Hevige strijd om goed personeel

28-04-2018 - 0 reacties

Krapte op de arbeidsmarkt is extra voelbaar in de Nederlandse varkenshouderij. De instroom van goede medewerkers houdt het groeiende aantal vacatures niet bij.


Belgische varkenssector lanceert PRRS-plan

24-04-2018 - 0 reacties

Om PRRS op varkensbedrijven onder controle te krijgen, lanceert de Belgische varkenshouderij een PRRS-programma.


Professor noemt longen zwakke punt van een varken

24-04-2018 - 0 reacties

'Een varken heeft in zijn gezondheid één zwak punt: de longen. En het ergst voor een varken zijn een stoffige omgeving, ammoniak en endotoxinen, het afbraakproduct van bacteriën.


BIG Challenge actie tegen kanker inspireert veel agrariërs

20-04-2018 - 0 reacties

Tien jaar geleden begon Herman Houweling en een paar mensen uit de varkenshouderij als BIG Challenge om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker door de Alpe d’Huez te beklimmen. Nu, tien jaar later, heeft dit initiatief bijna 1300 mensen uit de agrarische sector aangezet om mee te doen. Zij hebben hun gevoel van onmacht omgezet in kracht en lieten daarmee tevens het sociale gezicht van hun veel bekritiseerde sector zien