Varkenshouderij

Volg al het nieuws over Varkenshouderij, een van de 14890 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Varkenshouderij nieuwsbrief.

Varkenshouderij nieuws

Misstanden in varkensstallen zijn 'dagelijkse praktijk' volgens dierenartsenorganisatie

11-12-2018 - 0 reacties De schokkende beelden die dierenrechtorganisatie Animal Rights vorige week naar buiten bracht van onder meer een varkensfokkerij in Nuenen, laten de normale gang van zaken in de gehele varkenshouderij zien. Dat stelt dierenartsenorganisatie Caring Vets.

NUENEN - De schokkende beelden die Animal Rights onlangs naar buiten bracht bij een varkensfokkerij in Nuenen de normale gang van zaken in de gehele varkenshouderij. Dat stelt dierenartsenorganisatie Caring Vets.


Schokkende beelden van krijsende varkens in boerderij Nuenen 'is standaardpraktijk’

11-12-2018 - 0 reacties NUENEN - De schokkende beelden die Animal Rights onlangs naar buiten bracht bij een varkensfokkerij in Nuenen de normale gang van zaken in de gehele varkenshouderij. Dat stelt dierenartsenorganisatie Caring Vets.


Groeicijfer agrarische sector fors negatief

11-12-2018 - 0 reacties Het productievolume in de Nederlandse agrarische sector is in 2018 met 1,5 procent gedaald. Dit ongebruikelijk negatieve cijfer is voornamelijk te wijten aan de droogte, beperkende regelgeving in de melkvee-en varkenshouderij en de fipronil affaire in de pluimveehouderij.


Maakt u zich zorgen over het opkomend extremere dierenactivisme?

10-12-2018 - 0 reacties Vorige week publiceerde Animal Rights filmbeelden in twee varkensstallen. De veganistengroep wil mensen demotiveren om vlees te eten. Daarvoor grijpt de organisatie alles aan om de varkenshouderij in een zo negatief mogelijk daglicht te zetten.


‘Jonge boeren zijn hard nodig in de varkenshouderij’

09-12-2018 - 0 reacties „De varkenshouderij heeft meer jonge boeren en professionals nodig. Dat zegt directeur Agrarische Bedrijven bij ABN AMRO, Pierre Berntsen.


‘Varkenshouderij moet naar integratie-structuur’

08-12-2018 - 0 reacties De structuur van de Nederlandse varkenshouderij moet anders en in de toekomst misschien wel als integratie gaan werken, zoals ook in de kalversector gebeurt. Dat bepleit varkenshouder en bestuurslid Mark Tijssen van de LLTB.


Animal Rights componeert bewust kwaad beeld varkenshouderij

08-12-2018 - 0 reacties De POV ontving veel reacties van varkenshouders op de beelden van veganistengroep Animal Rights. Varkenshouders geven aan zich absoluut niet te herkennen in het beeld dat deze veganistenorganisatie heeft gecomponeerd van de varkenshouderij.


Nuenense varkensboer over beelden aimal rights: 'Ik ben geen dierenbeul'

07-12-2018 - 0 reacties Hoe het is om illegaal gefilmd te worden door animal rights? "In één woord shit, maar dat kan allemaal in Nederland". De vader en zoon, die niet met naam genoemd willen worden en die in Nuenen al twee generaties lang een varkenshouderij hebben zijn woedend over de beelden die de dierenactivisten vrijdag heeft verspreid. Hoe zou jij het vinden als ze bij jou stiekem kwamen filmen?


Rudy Tegels (CDA): ‘Cijfers en feiten zijn cruciaal voor de varkenshouderij’

07-12-2018 - 0 reacties De overheid moet informatie over geur, fijnstof en ammoniak baseren op metingen, feiten en cijfers. Dit is voor de toekomst van de varkenshouderij cruciaal.


'Varkenshouder moet transparant zijn over wat er in de sector gebeurt'

03-12-2018 - 0 reacties "Maatschappelijk draagvlak is voor de varkenshouderij essentieel. Hiervoor is het nodig dat varkenshouders, meer dan nu, transparant zijn over wat er in de varkenshouderij gebeurt. Ik hoop dat dit in de toekomst een deel van het verdienmodel van de varkenshouder wordt, zodat de kosten die hiervoor gemaakt worden, ook terugkomen bij de boer." Daarvoor pleit Iris Bouwers, varkenshoudster en vicevoorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).


Inwoners Hijken naar hoogste rechter vanwege komst vier pluimveestallen

03-12-2018 - 0 reacties Bewoners van de Vorrelveenseweg in Hijken (DR) zijn naar de Raad van State gestapt, om de komst van vier pluimveestallen tegen te houden. Op de locatie was eerder een varkenshouderij gevestigd.


‘Communicatie door boeren moet verdienmodel worden’

02-12-2018 - 0 reacties Transparant zijn en laten zien wat je doet aan de maatschappij moet een verdienmodel worden in de varkenshouderij. Dat bepleit althans varkenshoudster en vicevoorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, Iris Bouwers.


Stelling: Waar moet prioriteit van POV-voorzitter Linda Janssen liggen?

30-11-2018 - 0 reacties Linda Janssen, de kersverse voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaat werken aan vertrouwen en verbinding binnen de varkenshouderij.


POV benoemt Linda Janssen als nieuwe voorzitter

29-11-2018 - 0 reacties Linda Janssen is de nieuwe voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Janssen wil werken aan waardering en vertrouwen voor de sector, zodat varkenshouders tijd wordt gegund zelf te werken aan verduurzaming. “Ik vind dat varkenshouders nu in een oneerlijke positie worden geduwd.”   Bestuur Naast


POV voorzitter Linda Janssen: ‘Zonder één varkensgeluid worden we uitgespeeld’

28-11-2018 - 0 reacties POV voorzitter Linda Janssen gaat werken aan vertrouwen en verbinding binnen de varkenshouderij. Janssen is op 12-12-2018 in Nederweert-Eind één van de tafelgasten tijdens de Jaarspecial van Pig Business, met het thema ‘De varkenswereld draait door’


Parfum Varken om de varkenshouderij te beleven

28-11-2018 - 0 reacties Varkensgeur vermarkten als een parfum. Dat doen Cathalijne Smulders en Tanja Schell. ‘Parfum Varken’ werd afgelopen weekend in Venlo gepresenteerd. De kosten van een balm zijn gelijk aan de opbrengstprijs van een vleesvarken: 153,55 euro.


Gezichtsherkenning bij varkens: even je snuit voor de lens, en eten maar

28-11-2018 - 0 reacties Gezichtsherkenning kan het leven aangenamer maken, en ook dat van de boer. Bedrijven en proefboerderijen in China experimenteren ermee. Even een mobieltje voor de snuit van een varken houden en de boer weet om welk dier het gaat, hoeveel het gegeten heeft en hoe snel het groeit.


Voorzitter Linda Janssen trots op draagvlak bij POV

28-11-2018 - 0 reacties Linda Janssen is tijdens de algemene ledenvergadering in Heteren maandag gekozen tot nieuwe voorzitter van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).


Linda Janssen trots op draagvlak bij POV

28-11-2018 - 0 reacties Linda Janssen is tijdens de algemene ledenvergadering in Heteren maandag gekozen tot nieuwe voorzitter van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).


Linda Janssen nieuwe voorzitter POV

27-11-2018 - 0 reacties De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) heeft Linda Janssen-Verriet eensgezind als de nieuwe voorzitter van de organisatie gepresenteerd. Ook Wouter Oude Voshaar en Eric Stiphout sluiten zich aan bij het dagelijkse bestuur, waarmee deze weer op volle sterkte is.