Varkenshouderij

Volg al het nieuws over Varkenshouderij, een van de 14709 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Varkenshouderij nieuwsbrief.

Varkenshouderij nieuws

Saldo zeugen onderuit maar van vleesvarkens stijgt

25-09-2018 - 0 reacties De resultaten van de varkenshouderij vertoonden in augustus 2018 een wisselend beeld. Zo kampt de zeugenhouderij in augustus met lagere opbrengsten en hogere voerkosten, maar komt het saldo van de vleesvarkenshouder juist iets hoger uit.


België overweegt ruiming bedrijven varkenspestgebied

24-09-2018 - 0 reacties De Belgische minister van Landbouw Ducarme wil varkens in de besmette zone kunnen ruimen. Daarmee wil hij voorkomen dat de besmettelijke ziekte overslaat naar de varkenshouderij, meldt De Morgen.


Rutte: ‘Varkensrechten warme sanering niet meer beschikbaar’

24-09-2018 - 0 reacties De varkensrechten uit de warme sanering van de varkenshouderij worden niet beschikbaar gesteld voor de varkenshouderij. Dat zei minister-president Rutte afgelopen vrijdag als antwoord op vragen van Marianne Thieme van de PvdD.


Rutte: Opgekocht varkensrecht niet meer beschikbaar

22-09-2018 - 57 reacties Vorige week werd ik hier wederom bekritiseerd omdat ik volgens sommige leugens verkocht. En zie daar wat onze minister president zegt.
Weer 7,4 miljoen kg fosfaat weg zonder dat die gebruikt wordt om problemen op te lossen waar dan ook. Problemen die ze zelf gecreerd hebben door zwalkend beleid.

Meer: https:www.boerderij.nl/Varkenshouderij/Nieuws/2018/9/Rutte-opgekochte-varkensrechten-niet-meer-beschikbaar-337587E/


POV zoekt nieuwe voorzitter en twee leden dagelijks bestuur

22-09-2018 - 0 reacties De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is na het aangekondigd vertrek van voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma in november officieel op zoek naar een nieuwe voorzitter en twee leden voor het Dagelijks Bestuur.


POV niet akkoord met verscherpt toezicht I&R

20-09-2018 - 0 reacties Ook varkenshouders zullen worden geconfronteerd met een verscherpt toezicht op de identificatie en registratie (I&R) van dieren en een verzwaring van het boetestelsel. De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaat niet akkoord met het wijzigingsvoorstel.


Buren boerderij moesten ramen en deuren sluiten wegens 'intense varkensgeur'

20-09-2018 - 0 reacties Omwonenden van Varkenshouderij Elshof in Zevenhuizen zijn er helemaal klaar mee. Zij zitten naar eigen zeggen al tientallen jaren in de stank. Volgens hen doet de ondernemer weinig aan de overlast.


POV en Vion terughoudend over gevreesde prijsval varkens en biggen

19-09-2018 - 0 reacties De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en slachterij Vion willen niks zeggen over de gevolgen voor de varkensprijzen in Nederland, nu Vion en ook het Duitse Tönnies voorlopig geen Belgische varkens meer slachten, i


POV vraagt regie overheid bij mestverwerking

19-09-2018 - 0 reacties Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) vraagt de overheid om verantwoording te nemen in mestverwerking. Innovaties raken te vaak verstrikt in procedures.


POV wil dat overheid verantwoording neemt in mestverwerking

19-09-2018 - 0 reacties Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) vraagt de overheid om verantwoording te nemen in mestverwerking. Innovaties raken te vaak verstrikt in procedures.


POV: Mestverwaarding moet van aanbod- naar vraaggestuurd

19-09-2018 - 0 reacties De Producenten Organisatie Varkenshouderij vraagt de overheid om verantwoording te nemen in mestverwerking. Innovaties raken te vaak verstrikt in procedures. Daardoor vertraagt dan wel stagneert de ontwikkeling ervan. Dat schrijft de POV in reactie op de Landbouwbegroting aan leden van de Kamercommsies voor Landbouw en Infrastructuur en Waterstaat.


Dierenartsen vrezen voor massale ruiming varkens

18-09-2018 - 0 reacties Dierenartsen zijn als de dood voor een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest, die nu in België is aangeland. Zij vrezen – net als boeren en politici – een herhaling van 1997, toen in Nederland miljoenen varkens werden afgemaakt.


Ook varkenshouder riskeert I&R-boete

17-09-2018 - 0 reacties Het Identificatie- en Registratiesysteem (I&R) gaat op de schop. Het is bij rundvee-, schapen- en geitenhouders bekend. Echter, bij varkenshouders begint het nu pas te landen. Ook zij riskeren door de wijzigingen boetes van €500 tot €1.500 per overtreding. De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) maakt daarom bezwaar.


‘Varkenspest maakt regulatie zwijnen in Overijssel noodzakelijk’

17-09-2018 - 0 reacties Het Overijsselse VVD-Statenlid (en zelf varkenshouder) Henk Veltkamp noemt de ontdekking van Afrikaanse varkenspest een groot gevaar voor de varkenshouderij in zijn provincie. Veltkamp heeft direct schriftelijke vragen aan het College van GS gesteld.


KeurMest moet omgang met mest veranderen

14-09-2018 - 0 reacties De gedragscode KeurMest moet een cultuuromslag in gang zetten. De betrokken partijen (LTO Nederland, de Producenten Organisatie Varkenshouderij, Cumela, Transport en Logistiek Nederland en Rabobank) hopen dat dit ervoor zorgt dat er straks anders met mest wordt omgegaan.


POV roept provincies op te jagen op wilde zwijnen

14-09-2018 - 0 reacties De producentenorganisatie varkenshouderij (POV) roept provincies, wildbeheereenheden en terreinbeheerders op alles te doen wat mogelijk is, om de nulstand te handhaven, buiten de gebieden in Nederland waar wilde zwijnen mogen leven.


Oproep aan provincies voor handhaven nulstand wilde zwijnen vanwege Afrikaanse varkenspest

14-09-2018 - 0 reacties De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) roept provincies, wildbeheereenheden (WBE) en terreinbeheerders op alles te doen wat mogelijk is, om het risico op overdracht van Afrikaanse varkenspest van wilde zwijnen op gehouden varkens te voorkomen.


'Schaalvergroting in de melkveehouderij zal gewoon doorgaan'

13-09-2018 - 61 reacties De schaalvergroting in de melkveehouderij zal gewoon doorgaan. Dat stelt Wil Meulenbroeks, voorzitter van LTO Melkveehouderij, in een reactie op de landbouwvisie van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), waarin ingezet wordt op een transitie naar kringlooplandbouw. Meulenbroeks gebruikt de varkenshouderij als referentie.


Je bent nooit klaar met ontwikkelen op een varkenshouderij

12-09-2018 - 0 reacties Vanaf 1992 voerde de familie Van Leeuwen de drie fasen ‘restloos’ voor hun vleesvarkens over één circuit. In 2012 werden de vier stallen uitgerust met een dubbel, ‘niet-restloos’ circuit,


E-learning Varkens: ideaal voor (nieuwe) medewerkers varkenshouderij

12-09-2018 - 0 reacties Op elearningvarkens.nl kunnen varkenshouders en hun medewerkers op een eenvoudige en interactieve manier kennis over de varkenshouderij vergroten, opfrissen en bijhouden. Nuttig, interessant en 24/7 toegankelijk voor iedereen in de varkenshouderij.