Vlees

Volg al het nieuws over Vlees, een van de 14132 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vlees nieuwsbrief.

Vlees nieuws

Veviba vraagt nieuwe vergunning aan FAVV

24-04-2018 - 0 reacties

Vleesbedrijf Veviba in Bastenaken heeft een nieuwe vergunning gevraagd bij het Voedselagentschap. Dat heeft Waals minister van Landbouw René Collin maandag meegedeeld. Veviba moest begin maart de deuren sluiten nadat er fraude met de vervaldata van het vlees was vastgesteld. De aanvraag werd ingediend op 18 april en het FAVV heeft een maand tijd om een beslissing te nemen. "Het is pas aan het einde van deze procedure dat de activiteiten eventueel hernomen kunnen worden", aldus Collin.


'Lat voor vervangen van eiwitten uit vlees of zuivel ligt hoog'

23-04-2018 - 0 reacties

Om in de toekomst wereldwijd alle mensen van voedsel te kunnen voorzien is het noodzakelijk dat zij een groter deel van de eiwitten die zij consumeren uit plantaardige bronnen halen. Maar de lat voor het vervangen van eiwitten uit bijvoorbeeld vlees of zuivel ligt hoog. De uitdaging zit in het ontwikkelen van eiwitten die volgens de eisen geleren, schuimen of emulgeren. Het eiwit moet de aminozuren in de juiste verhouding leveren, goed verteerbaar zijn en goed te verwerken zijn, zegt Fred van Velde. Hij leidt het onderzoek dat NIZO doet naar eiwitfunctionaliteit en is daarnaast sinds eind vorig jaar lector eiwittransitie in voeding aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.


Blog van Huub Fransen: voerconversie troef

23-04-2018 - 0 reacties

Voer en grondstoffen zijn belangrijke onderdelen van de voedselproductie. Uiteraard gaat het in de veehouderij om de productie van vlees, melk en eieren maar de manier waarop we dat produceren.


Vanaf 2021 jaarlijkse controle of label biologisch terecht is

22-04-2018 - 0 reacties

Om zeker te weten dat vlees, groente of fruit met een biologisch label ook echt biologisch is, krijgen producenten, maar ook verwerkers, vervoerders en verkopers in de EU vanaf 2021 minstens één keer per jaar controle.


Water dat aan vlees en vis wordt toegevoegd moet eerlijk op het etiket staan

20-04-2018 - 0 reacties

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de vleeswarenindustrie tot 10 juli gegeven om alle vlees- en visverpakkingen van een juist etiket te voorzien. Dat bevestigt de toezichthouder na vragen van de Volkskrant. Nu verkopen Nederlandse supermarkten vlees- en visproducten met etiketten die toegevoegd water niet correct vermelden. Sinds december 2014 verplicht een Europese verordening


Onverdoofde slacht komt niet op etiket te staan

20-04-2018 - 0 reacties

Minister Carola Schouten (landbouw) voelt er niets voor om de wijze van slacht op het etiket van vlees te schrijven.


Landbouw krijgt vanaf 2021 jaarlijkse controle of label biologisch terecht is

19-04-2018 - 0 reacties

Om zeker te weten dat vlees, groente of fruit met een biologisch label dat ook echt is, krijgen producenten, maar ook verwerkers, vervoerders en verkopers in de EU vanaf 2021 minstens een keer per jaar controle.�


Vanaf 2021 jaarlijkse controle of label biologisch terecht is

19-04-2018 - 0 reacties

Om zeker te weten dat vlees, groente of fruit met een biologisch label ook echt biologisch is, krijgen producenten, maar ook verwerkers, vervoerders en verkopers in de EU vanaf 2021 minstens één keer per jaar controle.


Tönnies: ‘Ik vind de vleesvangers absoluut niet lekker’

18-04-2018 - 0 reacties

Het grootste vleesbedrijf van Duitsland trekt zich grotendeels terug uit de markt voor vegetarische worst. Tönnies zet voortaan in op klassiek vlees. Het bedrijf gaat voor de toekomst ook geen nieuwe vleesvervangende producten introduceren.


Klanten van slager bezoeken vleesveehouder

18-04-2018 - 0 reacties

Waar komt het vlees vandaan, hoe hebben de dieren geleefd en is er goed voor ze gezorgd? Die vragen krijgen slagers steeds vaker.


Schouten: minder vlees eten kan uitstoot broeikasgas verlagen

18-04-2018 - 0 reacties

Minister vindt dat minder vleesconsumptie zeker kan bijdragen aan broeikasgasreductie.


Jan Terlouw: ‘Het kan nog goedkomen met de wereld. Fiets meer, eet minder vlees en laat het licht niet branden'

18-04-2018 - 0 reacties

Jan Terlouw schetste dinsdag tijdens zijn lezing bij IVN Noord in Orvelte een somber beeld van onze wereld. Maar er klonk ook hoop. ,,Het kán nog goedkomen.’’


Duitse grootslachter verliest zijn trek in vegetarisch vlees

18-04-2018 - 0 reacties

De grootste vleesverwerker van Duitsland, Tönnies, trekt de stekker uit zijn vegetarische avontuur. "Ik heb het twee keer geprobeerd", zegt topman Clemens Tönnies, "en twee keer is me de lust vergaan". Zijn bedrijf richt zich gewoon weer op groei - in vlees - en is niet meer te porren voor vleesvervangers. Bij ons zit er juist nog veel potentie in de markt voor vleesvervangers, denkt ABN AMRO.

" width="150">


Consument wil meer betalen voor herkomst vlees

17-04-2018 - 0 reacties

Consumenten willen graag weten waar hun varkensvlees vandaan komt en zijn bereid meer te betalen.


Schouten: betoog COV over redden van klimaat klopt

17-04-2018 - 0 reacties

De argumenten waarmee de vleessector verdedigt dat het eten van minder vlees niet zomaar het klimaat redt, zijn juist. Minister Carola Schouten (LNV) maakt dat duidelijk in een brief aan de Tweede Kamer.


Minder vlees eten redt het klimaat niet zomaar

17-04-2018 - 0 reacties

De argumenten waarmee de vleessector verdedigt dat het eten van minder vlees niet zomaar het klimaat redt, zijn juist. Minister Carola Schouten (LNV) maakt dat duidelijk in een brief aan de Tweede Kamer.


Minder vlees eten redt het klimaat niet

17-04-2018 - 0 reacties

De argumenten waarmee de vleessector verdedigt dat het eten van minder vlees niet zomaar het klimaat redt, zijn juist. Minister Carola Schouten (LNV) maakt dat duidelijk in een brief aan de Tweede Kamer.


Kwart van Britten durft geen rauw vlees aan te raken

17-04-2018 - 0 reacties

" width="150">


‘Echte prijs’ van vlees ligt ongeveer 50 procent hoger dan de supermarktprijs

16-04-2018 - 0 reacties

De ‘echte prijs’ van rund- en varkensvlees is ongeveer 50 procent hoger dan de consument in de supermarkt ervoor betaalt. Dit blijkt uit het rapport ‘De echte prijs van vlees’ dat onderzoeks- en adviesbureau CE Delft maakte in opdracht van Natuur & Milieu.


Natuur & Milieu: echte prijs van vlees veel hoger

16-04-2018 - 0 reacties

Volgens het rapport ‘De echte prijs van vlees’ is vlees in de supermarkt veel te laag geprijsd.