Vlees

Volg al het nieuws over Vlees, een van de 15231 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vlees nieuwsbrief.

Vlees nieuws

Ja, vlees is slecht voor planeet en dier. Maar kaas dus óók

19-04-2019 - 0 reacties Ja, vlees is slecht voor planeet en dier. Maar kaas dus óók. Liefhebber Tonie Mudde neemt met frisse tegenzin de schade op en onderzoekt of het anders kan.


​VanDrie viert opening Chinese markt met event

18-04-2019 - 0 reacties Met een Dutch Veal Event in Beijing is woensdag 17 april de opening van de Chinese markt voor Nederlands kalfsvlees gevierd. VanDrie Group organiseerde dit evenement samen met de Nederlandse Ambassade in China en de Centrale Organisatie voor de Vlees


Alle 13 Vlees.

18-04-2019 - 0 reacties Ik schreef het eerder in een column op dit blog. Er is een heel directe link tussen muziek en de vleesindustrie. De snaren van veel instrumenten werden vroeger gemaakt van darmen uit de slachterij. Voor het bespannen van drums en banjo’s werden dierlijke huiden gebruikt. Als je er meer over wilt weten, lees dan hier
Het bericht Alle 13 Vlees! verscheen eerst op Vlees.nl.


Waar gaat rundvlees uit Nederland naar toe?

18-04-2019 - 0 reacties Nederland is een ijverige handelaar in rundvlees. Zowel de import als export van rundvlees is de laatste 6 jaar gestegen. Maar, uit welke landen wordt het vlees ingevoerd, en wat zijn de favoriete exportbestemmingen voor Nederland?


'Korter douchen loont, maar minder vlees eten zet echt zoden aan de dijk'

17-04-2019 - 19 reacties Werk aan de winkel Staf,
Voor als dat stukje over mais wat besproeit word...
Watergebruik komt voort uit berekening regenwater die valt per ha landbouwgrond. Treurig dat de NOS de water voetafdruk belasting wetenschappers weer een voetstuk geven

Originele beschrijving

We gebruiken gemiddeld 4000 liter water per dag. Het grootste deel daarvan wordt gebruikt voor de productie van ons eten en onze producten. Zo'n drie procent, 120 liter, is drinkwater.


Fosfaatrechten voor jong(vlees)vee

16-04-2019 - 0 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een aantal veehouders in het gelijk gesteld. Die boeren vonden dat ze toch fosfaatrechten moesten krijgen voor jongvee dat door hen was aangemerkt als melkvee. Dit jongvee was echter geslacht zonder een kalf te krijgen.


‘Van worst eten ga je niet eerder dood, maar van worst én biefstuk eten misschien wel’

14-04-2019 - 0 reacties Ook een geringe consumptie van vlees en vleeswaren zou de kans op hart- en vaatziekten en een voortijdige dood door andere oorzaken licht verhogen. Van bewerkt vlees alleen, krijg je echter niets. Dat is de opmerkelijke uitkomst van een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Californische Loma Linda University.


Beter Leven-ster in zuivel

12-04-2019 - 0 reacties Na vlees en eieren komt er nu ook één ster van het Beter Leven-keurmerk in het zuivelschap. Jumbo had deze week de primeur, volgende week wordt het keurmerk officieel gepresenteerd.


Een bizar experiment

12-04-2019 - 0 reacties Een tijdje geleden werd ik door een bevriende onderzoeker, Peter Voshol van het Louis Bolk Instituut, op het spoor van het carnivorendieet gezet. Een voedingspatroon waarbij je alleen dierlijke producten eet, dus vlees, vis, gevogelte, eieren en eventueel wat zuivel. Bizar. Hij was er heel wat kilo’s mee kwijtgeraakt en voelde hij zich sterker en fitter.


Column: De invloed van scholen en media op imago veehouderij

10-04-2019 - 0 reacties Op dit moment wordt er gewerkt aan een groot pr-plan voor de veehouderij. Het initiatief komt van Vlees.nl en de varkenshouders, voerindustrie, veehandel en genetica willen het in principe ondersteunen.


De vleesloze burger van Queens is lekkerder zonder sla en broodje

05-04-2019 - 0 reacties Culinair schrijver Monique van Loon bestelt en bespreekt wekelijks een thuisbezorgmaaltijd. Dit keer van: Queens. Waar bestellen we? Het blijft lastig om vlees echt goed na te bootsen, zoals ik in mijn eerdere recensie over vegan kebab al eens schreef. Gelukkig blijven producenten het proberen. Zo zijn in Amerika de burgers van Beyond Meat een gigantische hype; met plantaardige producten die qua s


Wereldvoedselorganisatie FAO: ‘Vleesproductie heeft aanzienlijk minder graan nodig’

04-04-2019 - 0 reacties De wereldvoedselorganisatie FAO heeft een studie gepubliceerd die concludeert dat de veehouderij veel minder graan per kilogram vlees gebruikt en dat varkens en kippen veel meer voor de mens onverteerbare eiwitten eet en deze omzet in dierlijk eiwit.


Nestlé laat zich het vegetarische vlees niet uit de mond stoten

04-04-2019 - 0 reacties Dinsdag maakte voedingsconcern Nestlé bekend deze maand zijn ‘Incredible Burger’ op de Europese markt te brengen. De 100% plantaardige - en rauwe - burger is volgens Nestlé niet van vlees te onderscheiden qua textuur en smaak. Bij het bakken kleurt, sist en ruikt de burger net als vlees.


Wereldvoedselorganisatie FAO: ‘Vleesproductie heeft aanzienlijk minder graan nodig’

03-04-2019 - 0 reacties Recentelijk publiceerde de wereldvoedselorganisatie FAO een studie die concludeert dat de veehouderij veel minder graan per kilogram vlees gebruikt en dat varkens en kippen veel meer voor de mens onverteerbare eiwitten eet en deze omzet in dierlijk eiwit.


De Peiling: Europees Parlement wil verbod op benamingen als ‘vegaburger’ en ‘sojayoghurt’

03-04-2019 - 0 reacties Vegetarisch vlees mag van Brussel in de toekomst geen hamburger, burger, worst of steak meer genoemd worden. Ook groenteburger of vegaworstjes mag niet meer. De namen zouden de burger misleiden, denkt het Europarlement. Wat vind jij daar van?


EU: ’Verbod op verwijzing naar vlees bij plantaardige producten: vegaburger en -worstje worden verboden’

02-04-2019 - 0 reacties De Europese Landbouwcommissie van het Europese parlement heeft gisteren een voorstel aangenomen dat een verbod behelst op het hanteren van begrippen als: ‘schnitzel’, ’hamburger’, ‘steak’, ‘worst’ of ‘burger’ voor vegetarische vleesvervangers.


Wakker Dier geschokt door extreem hoge kalversterfte

01-04-2019 - 0 reacties Wakker Dier is zich rot geschrokken door het hoge aantal bedrijven met extreem hoge kalversterfte, zoals RTL Nieuws meldt. “Dit laat wederom zien hoe ziek het systeem is en waar de race to the bottom toe leidt”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier in een eerste reactie. Hilhorst: “De prijzen voor vlees zijn superlaag en dat leidt … Lees meer


Mondiale vleesconsumptie tot 2026 met 38 procent

23-03-2019 - 0 reacties De globale productiewaarde van vlees stijgt in 2026 tot circa 1,5 biljoen euro. Ten opzichte van de mondiale omzet in 2017 betekent dit een toename van 38 procent. De omzet in West-Europa daalt de komende vijf jaar met 1 procent.


Mondiale vleesconsumptie in 2026 +38%

20-03-2019 - 0 reacties De globale productiewaarde van vlees stijgt in 2026 tot circa 1,5 biljoen euro. Ten opzichte van de mondiale omzet in 2017 betekent dit een toename van 38 procent. De omzet in West-Europa daalt de komende vijf jaar met 1 procent, voorspelt de Duitse VDMA.


Productiewaarde vlees in 2026 ruim een derde hoger

20-03-2019 - 0 reacties In 2026 zal de globale productiewaarde van vlees ongeveer 1,5 biljoen euro bedragen, een stijging van 38% ten opzichte van 2017. Beatrice Fraese van VDMA presenteerde de cijfers voorafgaand aan de internationale vleestechnologievakbeurs IFFA. De West-Europese vleesconsumptie daalt daarentegen.