Vlees

Recente nieuwsberichten m.b.t. Vlees

Le Grand Jour de Wagyu

26-05-2017 -

Nice to Meat organiseert op maandag 19 juni in Amsterdam Le Grand Jour de Wagyu. Deze dag brengt uw kennis van Japans Wagyu up to date. Op het programma staan onder meer voedingsaspecten, Japanse gezonde kook/eettradities, snijtechnieken, bewerking en bereiding van Japans Wagyu in de mooiste culinaire combinaties én Nederlandse Wagyu noviteiten. Dit alles is bestemd voor sterrenchefs maar ook voor thuiskoks.


'Kweekvlees binnen vijf jaar op de markt'

23-05-2017 -

Een paar jaar geleden zou WUR-onderzoeker Cor van der Weele gezegd hebben dat de verkoop van kweekvlees nog lang op zich liet wachten. Maar door de recente ontwikkeling, met name in het Amerikaanse Silicon Valley, wordt die toekomst over vijf jaar realiteit.


VanDrie stopt tijdelijk met export kalfsvlees VS

23-05-2017 -

De VanDrie Group legt de export van kalfsvlees naar de Verenigde Staten tijdelijk stil, nadat de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit een besmetting met de gevaarlijke STEC-variant van de E.coli-bacterie heeft aangetroffen in een partij vlees.


Fotoreportage Pluimvee Symposium Vlees

23-05-2017 -

De vijfde editie van het Pluimvee Symposium Vlees van vorige week donderdag 18 mei trok ruim 250 bezoekers waarvan het merendeel pluimveehouders.


Besmet Nederlands kalfsvlees in VS

22-05-2017 -

De Amerikaanse voedselinspectie USDA heeft een partij met een gevaarlijke bacterie besmet kalfsvlees uit Nederland ontdekt. Het vlees is geleverd aan restaurants en winkels, maar voor zover bekend is nog niemand ziek geworden. Volgens de USDA is een monster van het vlees positief getest op de gevaarlijke STEC-variant van de E.coli-bacterie. Mensen kunnen daardoor ernstig ziek worden. Met name kleine kinderen en ouderen lopen het risico op ernstige complicaties, die dodelijk kunnen zijn.


Soja beter dan insecten en vlees, maar het eten van scheermessen en scharretjes dan?

21-05-2017 -

Soja is het beste voor een vol bevolkte wereld die eiwitten wil eten. Beter dan insecten en kip en heel veel beter dan rundvlees. En toch laat nieuw onderzoek nog steeds niet zien hoe we lokale oogsten zoals bijvoorbeeld van schelpdieren, scharretjes en wilde ganzen moeten beoordelen op effect op het aardse milieu.


Besmet Nederlands kalfsvlees in VS

21-05-2017 -

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse voedselinspectie USDA heeft een partij met een gevaarlijke bacterie besmet kalfsvlees uit Nederland ontdekt. Het vlees is geleverd aan restaurants en winkels, maar voor zover bekend is nog niemand ziek geworden.
Het bericht Besmet Nederlands kalfsvlees in VS verscheen eerst op Nieuws.nl.


FEBEV ongerust over Waalse aanpak ritueel slachten

21-05-2017 -

Vanaf 2019 zullen we in ons kleine land drie verschillende regelingen kennen voor het onverdoofd slachten van dieren in het kader van een religieuze rite. Bij FEBEV, de federatie die de belangen van Belgische slachthuizen verdedigt, zijn ze daar niet gerust in. “In Wallonië zal vanaf 1 september 2019 post cut stunning niet meer toegestaan zijn. Omkeerbare verdoving van het dier door elektronarcose zal er ook voor runderen gehanteerd moeten worden. Anders dan de Vlaamse houdt de Waalse politiek geen rekening met het op punt stellen en in de praktijk brengen van de techniek voor grote dieren als runderen”, klinkt het.


Met vogelgriepvirus besmet vlees in Russische schappen

21-05-2017 -

In het zuidwesten van Rusland is met hoogpathogeen vogelgriepvirus besmet kalkoenvlees aangetroffen in supermarktschappen.


Dijksma wil consumptie vlees en zuivel niet inperken

20-05-2017 -

Het kabinet voelt niets voor maatregelen om de vlees- en zuivelconsumptie terug te dringen als bijdrage voor het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Milieu) stelt dat de agrarische sector met het verlagen van de CO2-uitstoot 'op koers ligt'.


Heerenveners investeren in Leeuwarder vleesverweker Van Ruiten Food

19-05-2017 -

Van Ruiten Food in Leeuwarden krijgt een nieuwe minderheidsaandeelhouder: PMH Investments in Heerenveen.

PMH heeft een belang genomen van 20 procent in het vleesbedrijf. Investeringsfonds MKB Fonds uit Amsterdam was al sinds 2014 aandeelhouder in het Leeuwarder bedrijf. Door de uitgifte van extra aandelen vanwege de toetreding van PMH, is het meerderheidsbelang van MKB Fonds ingekrompen tot 48 procent.


Vlees verkopen voor behoud Fries-Hollands rundvee

19-05-2017 -

Menaam - Om meer streekproducten te kunnen verkopen opent Dykstra State in Menaam morgen een onbemande boerderijwinkel. Er is onder meer vlees te koop van Fries-Hollandse koeien.


Belgen eten veel minder vlees dan Nederlanders

19-05-2017 -

Belgen aten in 2016 duidelijk minder vlees dan in 2008. Dat meldt Vilt. Al sinds 2005 zijn Belgen steeds minder vlees, gevogelte en wild gaan eten. In 2008 bedroeg de thuisconsumptie nog 35 kilo vlees per hoofd van de bevolking, in 2016 was dit gedaald tot 29 kilo per capita.


Varkens in Nood sleept Dirk voor de rechter

18-05-2017 -

Varkens in Nood sleept Dirk van den Broek voor de rechter. Volgens de actiegroep verkoopt de supermarktketen varkensvlees dat in strijd met de wet is geproduceerd. De eis is dat Dirk op de korte termijn stopt met de inkoop van dit vlees en overstapt op vlees dat tenminste één ster van het Beter Leven keurmerk heeft, maakte de dierenwelzijnsorganisatie donderdag bekend.


Van Dam ziet verbeteringen bij slachterijen

17-05-2017 -

De aangescherpte aanpak bij varkens- en runderslachterijen heeft geleid tot een verbetering van de hygiëne en het dierenwelzijn.


Samen voor een lekker stuk vlees

17-05-2017 -

“Na Amerika is ons land de grootste landbouwexporteur ter wereld. En toch zijn we niet trots op onze agrarische sector. Sterker nog: boeren schieten nog vaak in de verdediging als het over hun bedrijf gaat. Waarom eigenlijk? Je zult een Duitser nooit horen zeggen: we maken teveel Mercedessen en Audi’s. Waarom zouden we niet mogen …


Vleeshandel opent eigen slagerij voor particulieren

12-05-2017 -

De familie Wals opende in april hun winkel Het Rijpermes in het Noordhollandse De Rijp. De familie is ook de eigenaar van Vleeshandel Topkip en Slagerij Rookwerk. Zij leveren vooral vlees aan groothandels, poeliers en slagers. Particulieren kunnen nu terecht…


Drie pijlers voor duurzame afzet geitenbokkenlamsvlees

11-05-2017 -

Het Rosé - bokkenproject van het Platform Melkgeitenhouderij heeft als doel om de duurzaamheid van de Nederlandse melkgeitenhouderij verder te bevorderen middels een meer maatschappelijk verantwoorde en duurzame afzet van geitenbokjes. Het project bestaat uit drie pijlers die gezamenlijk een impuls moeten geven aan de duurzame afzet van geitenbokkenlamsvlees.


Varkenssector casht door Chinese vraag

10-05-2017 -

Geen wonder dat de Europese varkensmarkt sinds 2016 in de lift zit. Er stroomt namelijk flink veel "vreemd" geld de sector binnen. In de periode van maart 2016 tot februari 2017 verdiende de varkenssector in Europa, in totaal, 5,4 miljard euro aan de export op de wereldmarkt.


Supermarkten verkopen meer halalvlees en -vleeswaren

10-05-2017 -


Dat meldt onderzoeksbureau IRI, op basis van de scangegevens bij supermarktkassa’s. Vorig jaar nam de omzet van halalvleeswaren met 23% toe van €3,8 miljoen naar ruim €5 miljoen.