Vlees

Al het Vlees nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Vlees nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Vlees nieuws

Geen koosjer vlees door nieuwe regels slacht

22-01-2018 - 0 reacties

" width="150">


Vlees antibioticavrij gemeste varkens op de markt

20-01-2018 - 0 reacties

Broodbeleg dat is gebaseerd op vlees van antibioticavrij opgegroeide varkens van Danish Crown.


"Insecten eten is goed voor ecologische voetafdruk"

18-01-2018 - 0 reacties

Eetbare insecten zijn een volwaardig en gezond voedingsmiddel en hebben bovendien in vergelijking met vlees ook een veel kleinere ecologische voetafdruk. "Ze stoten immers amper broeikasgassen uit en vergen weinig water en ruimte. Je kan ze dus heel wat milieuvriendelijker kweken dan bijvoorbeeld runderen." Dat zegt de Leuvense hoogleraar en microbiologe Leen Van Campenhout in Campuskrant. BelgiĂ« loopt alvast voorop met een resem onderzoeksprojecten en ondernemers die met insecten aan de slag gaan.Â


Het vlees hoeft niet langer gedood

18-01-2018 - 0 reacties

Wat betekent het woordje ‘vlees’ als je bedenkt wat een ‘PK‘(paardenkracht) is of ‘bier’ dat vroeger alleen ‘Bucklerlullen’ dronken? De jonge Groningse filosofe Anne Anjema legt het uit.

" width="150">


De lekkerste hamburger van Nederland is een handenbindertje 34,75 euro

16-01-2018 - 0 reacties

ARNHEM - Laurentz Craane (30) uit Rheden is voor de tweede keer maker van de beste hamburger van Nederland. Een hamburger is bij hem al lang geen fastfood meer. ,,Ik denk weken na alleen al over het juiste broodje.’’


Tv-spots tegen kiloknallers van Albert Heijn en Emté

15-01-2018 - 0 reacties

Wakker Dier zet vanaf vandaag tv-spots in tegen de kiloknallers van Albert Heijn en EmtĂ©. Beide supermarkten eindigden afgelopen jaar hoog in de kiloknallerranglijst van de organisatie. “De supermarkten lokken klanten door te stunten met vlees van dieren die een miserabel leven leidden. Daardoor vergroten zij de vraag naar dieronvriendelijke producten. Dat moet stoppen”, aldus 
 wakkerdier.nl/persberichten/…">Lees meer


The post wakkerdier.nl/persberichten/…">Tv-spots tegen kiloknallers van Albert Heijn en EmtĂ© appeared first on wakkerdier.nl/">Wakker Dier.


De Vegetarische Slager doet niet mee aan de Week zonder Vlees

12-01-2018 - 0 reacties

België slaat dit jaar de campagne '40 Dagen zonder vlees' een keertje over. Dat weerhoudt de Nederlandse Isabel Boerdam er niet van een wat zuiniger Hollandse variant van een weekje te organiseren.


Ook Tesco speelt in op vegatrend met ontwikkeling van koelverse maaltijden

12-01-2018 - 0 reacties

De Britse retailer Tesco introduceert ‘Wicked Kitchen’: een reeks van koelverse plantaardige maaltijden om in te spelen op de vegatrend. In Nederland zal deze trend terugkomen in de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees.


Miljarden overheidsgeld moet burgers stimuleren bonen te eten en paddestoelen

12-01-2018 - 0 reacties

De Green Protein Alliance - een samenwerkingsverband dat Nederland bonen, paddenstoelen en noten in plaats van vlees wil laten eten - vraagt de Nederlandse overheid miljarden vrij te willen maken om consumenten dierlijk eiwit door plantaardig te laten vervangen in hun dagelijkse kost. Het verband denkt dat zijn aanpak evenveel overheidsinvesteringen verdient als de energietransitie, namelijk vier miljard euro per jaar. Dat is geen kattenpis. Wat kan de investering van zoveel overheidsgeld rechtvaardigen voor een ander potje op het straks duurzame vuur? Die vraag stellen we onze lezers.

" width="150">


Eindberen voortaan objectief getest in Vlaanderen

11-01-2018 - 0 reacties

De varkens(vlees) gerelateerde organisaties in België sloten recentelijk een akkoord over het onafhankelijk testen van de eindberen. Het ILVO gaat dat voortaan coördineren.


Vion benoemt nieuw lid raad van commissarissen

11-01-2018 - 0 reacties

Vion maakte 10 januari bekend dat Theo Koekkoek is aangetreden als lid van de raad van commissarissen. Hij vervangt Toon van Hoof, die niet langer statutair herkiesbaar was.


'Met 150 koeien de wereld voeden'

10-01-2018 - 5 reacties

Mark Post, hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit van Maastricht, presenteerde de eerste hamburger van kweekvlees ter wereld. ,,Jammer dat de overheid hier niet in investeert. Straks is het te laat.''


Minder vlees, wat schiet ik daarmee op?

06-01-2018 - 0 reacties

Veel mensen zijn het wel eens met het idee dat we zelf iets aan het klimaat moeten doen. Maar als het om zelf handelen gaat, raken ze geblokkeerd. Hoe komt dat, vraagt Roland Mees zich af.


ILVO faciliteert objectieve evaluatie varkensgenetica

05-01-2018 - 0 reacties

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) zal voortaan de testwerking voor eindberen in de Vlaamse varkenshouderij coördineren. Dat hebben ABS, Boerenbond, de Federatie Belgisch Vlees (FEBEV) en de Interprofessionele Vereniging voor het Belgisch Vlees (IVB) vastgelegd in een interprofessioneel akkoord. Deze testwerking moet zeugen- en varkensvleeshouders toelaten een objectieve evaluatie te maken van de genetica die het best wordt ingezet op hun bedrijf op basis van de nakomelingenprestaties van de geteste eindberen.


ING: vleesconsumptie neemt komende 5 jaar met ruim 3 procent af

03-01-2018 - 0 reacties

De Nederlandse ING-bank voorspelt dat de vleesconsumptie de komende vijf jaar zal dalen met 3,4%. In België zou dit 4,6% zijn, in Nederland 2,8%.Wanneer rekening wordt gehouden met de bevolkingstoename zal de vleesconsumptie met 3,0% dalen in Europa, met 2,1% in België en met 1,2% in Nederland. Deze conclusie doet ING op basis van een bevraging van meer dan 13.000 Europese consumenten in 14 landen en enkele Europese rapporten.


Een echte vegan draagt geen zijden stropdas

02-01-2018 - 0 reacties

Als we de supermarkten, trendwatchers en Louise Fresco mogen geloven, is 'vega' de excentriciteit voorbij. Dat geldt dan vooral voor de vegetariërs en flexitariërs die - ook tijdens de feestdagen - het vlees dit jaar lieten staan. Voor je je een echte vegan kunt noemen, komt er echter nog wel wat meer kijken. Een korte 'handleiding voor beginners'.

" width="150">


Boeren worden overbodig: vlees, ei en melk komen straks uit het lab - RTL Nieuws

29-12-2017 - 0 reacties

Boeren op klompen en in overall worden vervangen door mensen in lange witte jassen, turend door een microscoop. Techbedrijven storten zich op de voedingsmarkt en worden serieuze concurrentie voor boerenbedrijven. "Ik denk dat consumenten op termijn massaal producten van geslachte dieren zullen mijden."


Vegetarisch 'stoofvlees' en veganistisch gourmetten: kerstdiner vaker zonder vlees

25-12-2017 - 0 reacties

Steeds meer Nederlanders eten vegetarisch, en dat zie je ook terug op het kerstmenu. Maar wat als de Ă©ne helft wel vlees eet, en de andere helft niet? "Wij nemen zelf een pan vegetarisch stoofvlees mee. Zo kunnen mijn schoonouders dat ook eens proberen."


Sector van het aardgas af

24-12-2017 - 0 reacties

De pluimvee(vlees)sector is een voorloper om zo energieneutraal mogelijk te produceren. Echter, energie is slechts een aspect. Ook zaken als dierwelzijn, het terugdringen van overlast voor omwonenden en de bedrijfsvoering moeten 'kloppen'.


ING: "Milieu-impact van vleesconsumptie sijpelt door"

22-12-2017 - 0 reacties

In opdracht van de bank ING peilde Ipsos in 13 Europese landen naar het consumptiepatroon, specifiek naar de eiwitinname via vlees en vis. “Onze studie toont aan dat heel wat Europeanen de milieu-impact van vleesconsumptie erkennen, de inwoners van de Benelux-landen op kop. In BelgiĂ« zijn vooral jongeren zich bewust van de negatieve milieu-impact, maar toch eten ze op dit moment even vaak vlees als andere leeftijdscategorieĂ«n. Een grotere bewustwording leidt dus niet automatisch tot een verandering van het consumptiepatroon”, deelt ING mee. Op de vraag of dit soort communicatie betekent dat de bank niet meer wil investeren in veehouderij, antwoordt ING-econoom Steven Trypsteen: “Als bank willen we burgers Ă©n bedrijfsleven informeren over maatschappelijke tendensen, maar het staat los van onze kredietverstrekking.”