Vlees

Volg al het nieuws over Vlees, een van de 13746 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vlees nieuwsbrief.

Vlees nieuws

Indonesië moet importsysteem afbreken

16-11-2017 - 0 reacties

Indonesië wordt door de Wereldhandelsorganisatie (WTO) teruggefloten om haar importbeleid. Amerikanen en Nieuw-Zeelanders verwachten dat zij hierdoor de export van frites, uien en vlees kunnen opschroeven.


Aldi verkocht gangbare kipschnitzels als één ster Beter Leven

15-11-2017 - 0 reacties

Aldi heeft kipschnitzels van gangbare kip verkocht als verantwoord vlees met één Beter Leven-ster. Volgens de supermarkt is dit per ongeluk gebeurd na een administratieve fout.


Een ongezouten mening

15-11-2017 - 0 reacties

Ik sta in de keuken en het aanrecht is bezaaid met potten en pannen, groenten, kruiden en allerlei andere ingrediënten voor een heerlijke avondmaaltijd. En de geur van gebraden vlees vult onze keuken. Op dat moment komt onze hongerige puberzoon binnenstormen. ‘Wat ruikt het hier lekker mam’ zegt hij enthousiast. Ik moet lachen, want dat


Het bericht vlees.nl/blog/een-ongezouten-mening/">Een ongezouten mening verscheen eerst op vlees.nl/">Vlees.nl.


Nieuwe actie tegen de kiloknallers van Hoogvliet

15-11-2017 - 0 reacties

Wakker Dier start vandaag een campagne tegen kiloknallers bij Hoogvliet. De supermarktketen had in het derde kwartaal van 2017 namelijk veel vlees en vleeswaren zonder dierenwelzijnskeurmerk in haar folder staan. “Omdat Hoogvliet zo nodig wil stunten met kiloknallers, worden de dieren veroordeeld tot een miserabel leven in industriële stallen”, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier. … wakkerdier.nl/persberichten/…">Lees meer


The post wakkerdier.nl/persberichten/…">Nieuwe actie tegen de kiloknallers van Hoogvliet appeared first on wakkerdier.nl/">Wakker Dier.


‘Aldi verkocht plofkip als verantwoord vlees’

14-11-2017 - 0 reacties

CULEMBORG (ANP) - Supermarktketen Aldi heeft volgens voedselwaakhond foodwatch kipschnitzels van plofkip verkocht als 'verantwoord' vlees met één Beter Leven-ster. De supermarktketen spreekt van een administratieve fout.
Het bericht ‘Aldi verkocht plofkip als verantwoord vlees’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Teun van de Keuken: misschien is het een goed idee dat de hippe flexitariër kiest voor écht goed vlees

13-11-2017 - 0 reacties

Enthousiast slingerde Stichting Wakker Dier de blijde boodschap in de ether: 'Kipster is het eerste ei waar geen haantjes voor vergast worden. En vanaf nu exclusief te koop bij Lidl. Een super ei dus!' Hoorde ik het goed? Zijn de dierenrechtenactivisten positief over een bedrijf dat dierlijke waar verkoopt? Opmerkelijk. Maar wat gebeurt er dan met die haantjes? Worden ze, met honderdduizenden tege


Hanenvlees Kipster pas eind december verkrijgbaar bij Lidl

11-11-2017 - 0 reacties

Lidl verkoopt pas op zijn vroegst vanaf week 52 dit jaar hanenvlees van de haantjes van Kipster. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het vlees in oktober in de schappen te hebben.


Quote 500: drankenmiljardairs domineren, eigenaar Nando’s maakt stormachtige rentree

09-11-2017 - 0 reacties

De echte rijken uit de voedingsindustrie zitten in de dranken, zo blijkt uit de Quote-500. Maar ook in de vis, in de supermarktsector en in het vlees valt genoeg geld te verdienen. Wat opviel waren twee ondernemers uit de levensmiddelenbranche die hun vermogen gigantisch zagen groeien met respectievelijk 263,6% en 148%. Welke ondernemers uit de voedingsbranche staan in ranglijst van de 150 rijksten van Nederland?


Willen jagers oprecht iets doen aan everzwijnenplaag?

07-11-2017 - 0 reacties

Everzwijnen veroorzaken al jaren schade op landbouwpercelen. Nu ze ook opduiken in de buurt van dorpskernen en steeds vaker voor verkeersongevallen zorgen, groeit er onrust. “Everzwijnenplaag? Dit is nog maar het begin”, titelt de VRT-nieuwswebsite. Jagers willen toegang krijgen tot natuurgebieden en militaire domeinen waar de evers nu een veilig onderkomen zoeken. De vraag is of de jagers het probleem kunnen indijken waar ze zelf voor gezorgd hebben door everzwijnen uit te zetten. Volgens VRT zijn er nog altijd malafide personen actief die de everzwijnen flink voederen – “met duizenden kilo’s maïs die in bigbags tot in de bossen wordt gebracht” – en het vlees van geschoten dieren zonder laboanalyse op trichinella op de markt brengen.


Wat doet brexit met landbouwhandel tussen VK en EU?

05-11-2017 - 0 reacties

Hoe groot is de impact van de brexit op de agri-food handel tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie? Dat is de centrale vraag in een nieuw rapport van het Europees Parlement. En hoe ziet de landbouwhandel eruit als die terugvalt op de huidige regels van de Wereldhandelsorganisatie? Het rapport voorspelt een sterke terugval van de handelsstromen, vooral dan voor vlees en zuivel. Vooral Ierland zou er wel eens erg bekaaid vanaf kunnen komen, maar ook voor ons land staat er heel wat op het spel.


Toenemende consumptie door wereldwijde bevolkingsgroei

02-11-2017 - 0 reacties

Door de wereldwijde consumptiegroei stijgt ook de vraag naar zuivel, vlees, eieren en vis. Voor de totale sector landbouw, bosbouw en visserij wordt zowel dit jaar als volgend jaar een groei in omzet en volume verwacht.


Toenemende consumptie door wereldwijde bevolkingsgroei

02-11-2017 - 0 reacties

Door de wereldwijde consumptiegroei stijgt ook de vraag naar zuivel, vlees, eieren en vis. Voor de totale sector landbouw, bosbouw en visserij wordt zowel dit jaar als volgend jaar een groei in omzet en volume verwacht.


Toenemende consumptie door wereldwijde bevolkingsgroei

02-11-2017 - 0 reacties

Door de wereldwijde consumptiegroei stijgt ook de vraag naar zuivel, vlees, eieren en vis. Voor de totale sector landbouw, bosbouw en visserij wordt zowel dit jaar als volgend jaar een groei in omzet en volume verwacht.


Vlees:De betere keuze voor minder voedselafval

02-11-2017 - 0 reacties

Volgens de Amerikaanse milieuorganisatie Natural Resources Defense Council bestaat 23 procent van het verspilde voedsel uit gekookte maaltijden of kliekjes en 20 procent is afkomstig van groente en fruit. Slechts 3 procent is vlees. Met deze cijfers komt de discussie over de milieu-impact van vlees versus vega in een ander daglicht te staan.


Consumentenbond: Vleesvervangers steeds gezonder èn lekkerder

01-11-2017 - 0 reacties

Vegetarische burgers bevatten regelmatig net zoveel eiwit en ijzer als vlees, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.


Voedingscentrum brengt plantaardig eten onder de aandacht

01-11-2017 - 0 reacties

Met de nieuwe actie Vaker Vega! laat het Voedingscentrum zien én proeven hoe eenvoudig en lekker het is om meer plantaardig en minder vlees te eten.


Voedingscentrum op pad met de Vaker Vega-foodtruck

01-11-2017 - 0 reacties

Actie - Het Voedingscentrum gaat op pad met een foodtruck om vegetarisch eten te promoten. De ‘Vaker Vega’-truck doet zes plaatsen aan. De aftrap was in Amersfoort.

Het Voedingscentrum wil met de actie laten zien hoe eenvoudig het is om meer plantaardig te eten en minder vlees. Volgens het Voedingscentrum is vaker vegetarisch eten beter voor de gezondheid en ook beter voor het milieu.


Nederlandse bedrijven verwerken meer pluimveevlees

31-10-2017 - 0 reacties

Pluimveevleesbedrijven verwerkten in 2016 1,097 miljoen ton vlees. Dat is 3,3% meer dan in 2015.


Rusland breidt importban op vee en vlees verder uit

30-10-2017 - 0 reacties

Rusland heeft de importban op vleesvee en varkens uit Europa en de Verenigde Staten verder aangescherpt. De import van levende varkens uit de Verenigde Staten, Canada, Australië, Montenegro, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Albanië en de Oekraïne niet meer is toegestaan. Deze maatregel gold al voor varkens uit de Europese lidstaten. Ook vleesbijproducten van rundvee en varkens uit deze landen worden geweerd. Dit geldt ook voor gescheiden vetproducten en dierlijke oliën. De maatregelen zijn een reactie op de steun aan de Oekraïense separatisten en gelden in eerste instantie tot 31 december 2018.


Rusland breidt importban verder uit

30-10-2017 - 0 reacties

Het Kremlin heeft de importban op (vlees)vee uit Europa en de Verenigde Staten (VS) verder aangescherpt. De maatregelen zijn een reactie op de steun aan de Oekraïense separatisten.