Fruit

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Fruit. Fruit is een van de 15145 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Fruit nieuws

Camerasysteem verbetert kwaliteitsbepalingen groenten en fruit

15-03-2019 - 0 reacties Wageningen Universiteit & Research (WUR) en GroentenFruit Huis hebben via het project GreenCHAINge de kwaliteit van geoogste groenten en fruit verbeterd.


Wageningse experts presenteren de nieuwste methoden voor kwaliteitsverbetering van groenten en fruit

14-03-2019 - 0 reacties


Op zoek naar de cocaïne kijkt Brabantse politie naar bananen en ananassen

14-03-2019 - 0 reacties BREDA - Politie en justitie in West-Brabant proberen op onorthodoxe manier de enorme toevloed van cocaïne in te dammen. Dat doen ze door, met hulp van wetenschappers uit Tilburg en Harvard, goed te kijken naar verdachte bestellingen van Zuid-Amerikaans fruit. Want niet zelden is de cocaïne die via Nederland zijn weg vindt naar de gebruiker, verstopt tussen bananen of ananassen.


Nefyto: 'Rapport van onderzoek naar effecten gewasbeschermingsmiddelen nog niet vrij gegeven'

10-03-2019 - 0 reacties In de slipstream van LTO Nederland, KAVB (bloembollen) en NFO (fruit) heeft Nefyto kritiek geuit op de Zembla-publicatie over de voorlopige resultaten van een onderzoek naar de blootstelling van omwonenden aan gewasbeschermingsmiddelen.


Export naar Verenigd Koninkrijk daalt, groente en fruit ligt gestegen

07-03-2019 - 0 reacties


Nijkerkse boer komt met app voor schade door wild

06-03-2019 - 2 reacties Boeren lanceren nog dit voorjaar een app voor het melden wildschade. Daarbij gaat het om schade door de wolf of door vossen, maar ook om zwijnen die de grond omwoelen of vogels die fruit kapot pikken. Dirk Dekker uit Nijkerk is agrariër en bedenker van de app. Hij heeft er een half jaar aan gewerkt.


Waarom druiven een vuurshow geven in de magnetron

04-03-2019 - 0 reacties Leg een doorgesneden druif in de magnetron, zet hem op de hoogste stand en voilà: vuurwerk. Hoe een simpel stukje fruit in de magnetron vonkend plasma kan opleveren, was tot nu toe een raadsel. Canadese wetenschappers ontdekten hoe het zit.


Innovatieproject Fruit 4.0 breidt uit

26-02-2019 - 0 reacties In het voorjaar van 2019 gaat een aantal nieuwe projectonderdelen van start binnen het innovatieproject Fruit 4.0. Het project heeft tot doel het verhogen van kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie van de Nederlandse hardfruitketen door toepassing van betere teelt- en managementinformatie.


Obstakels belemmeren opschaling agroforestry

12-02-2019 - 0 reacties Bij agroforestry wordt de teelt van groenten, aardappels of granen gemengd met de teelt van bomen, bijvoorbeeld voor de productie van fruit of noten. De meerderheid van de Vlaamse landbouwers overweegt deze teeltwijze op dit moment niet.


EU-Schoolfruit opnieuw erkend als goed onderbouwde interventie

11-02-2019 - 0 reacties Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma, dat het eten van fruit en groente op de basisschool bevordert, heeft wederom de erkenning 'goed onderbouwd' ontvangen van het Centrum Gezond Leven van het RIVM.


FruitMasters lanceert plasticvrij fruitconcept

11-02-2019 - 0 reacties
Verpakkingen – FruitMasters lanceerde op de Fruit Logistica Berlijn een volledig plasticvrij fruitconcept voor appels. Het mono-concept voor fruitverpakkingen is een oplossing naar meer duurzame verpakkingen.


Zorgt Fruit Logistica voor stimulans op uienmarkt?

08-02-2019 - 0 reacties De Nederlandse uienmarkt bevindt zich al een aantal weken in rustig vaarwater. Wellicht heeft de Fruit Logistica in Berlijn hier wat veranderingen in aangebracht. Wat is de stemming op de markt?


Nieuwe beursvloerindeling Horticontact 2020

07-02-2019 - 0 reacties De glastuinbouwbeurs HortiContact introduceert een compleet nieuwe indeling voor de 2020-editie. De nieuwe speelsere indeling telt meerdere themagebieden zoals HortiPackaging, Soft Fruit Experience, Fossielvrij, Cannabis en Innovatiezone.


Hommels verspreiden ToBRF-virus in tomatenteelt

07-02-2019 - 0 reacties Het Tomato Brown Rugose Fruit (ToBRF) -virus kan door hommels verspreid worden. Dat stelt een Israëlisch team van onderzoekers in een publicatie in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS One. Zij stelden vast dat hommels het virus meenemen tijdens de bestuiving van tomatenplanten.


Wageningen volop aanwezig tijdens internationale fruitbeurs

06-02-2019 - 0 reacties Wageningen University & Research is met diverse fruit-experts aanwezig tijdens de internationale beurs Fruit Logistica in Berlijn. De beurs trekt geïnteresseerden uit alle windstreken, letterlijk van Afghanistan tot aan Zimbabwe. Genoeg kansen voor WUR-experts om te laten zien wat Wageningse oplossingen kunnen betekenen voor bedrijven in de wereldwijde fruithandel.


Prijsverlagingen groente- en fruit in alle Nederlandse supers op komst

05-02-2019 - 0 reacties Vorige week verraste supermarktketen Plus heel Nederland met een forse prijsverlaging op alledaagse groenten en fruitsoorten. Vandaag werd bekend dat Jumbo het initiatief volgt.


Supermarkten willen de goedkoopste groente: andijvie, komkommer stukken goedkoper

04-02-2019 - 0 reacties De prijs van groente en fruit is inzet van een prijzenslag tussen een aantal supermarkten. Afgelopen week verlaagde supermarktketen PLUS de prijzen van groente en fruit aanzienlijk, in sommige gevallen wel met 30 procent.


Geen sla, geen tomaten, geen fruit

28-01-2019 - 0 reacties AMSTERDAM - Als Engeland straks uit de EU stapt zonder een akkoord, dan zal de Britse burger het binnen de kortste tijd moeten doen zonder fruit, zonder sla en zonder tomaten, zo waarschuwen een reeks van grote supermarktketens en fastfoodbedrijven zoals Sainsbury’s, Asda, McDonald, Mark & Spencers, Lidl en Waitrose in een brandbrief aan de regering.


Diepgaand onderzoek naar norovirus in voedsel

28-01-2019 - 0 reacties Onderzoekers van diverse onderzoeksinstituten in Groot-Brittannië (GB) troffen op zacht fruit en saladesoorten norovirus RNA aan. De resultaten werden voorafgaand aan de officiële publicatie in juni 2019, begin december 2018 gepubliceerd.


133 miljoen euro voor producentenorganisaties

23-01-2019 - 0 reacties De telers die zich verenigen voor de afzet van hun groenten en fruit kunnen op lucratieve subsidies rekenen. De Gemeenschappelijke Marktordening (GMO) Groenten en Fruit betaalt in totaal namelijk €133 miljoen uit aan 9 Nederlandse producentenorganisaties (verspreid over 5 jaar).