Fruit

Fruit is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Fruit en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Fruit nieuws

Spaans fruit en straks ook groente komen met de trein

20-10-2017 - 0 reacties

" width="150">


Nederlandse mannen en vrouwen eten minste groente en fruit van de hele Europese Unie

19-10-2017 - 0 reacties

Nederlandse mannen en vrouwen eten het minste groente en fruit van de hele Europese Unie, Belgische mannen en vouwen het meest. Dat blijkt uit de publicatie 'Het leven van vrouwen en mannen in Europa' van Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie. In de Europese Unie at 49% van de mannen in 2014 dagelijks één tot vier porties fruit en groenten en dat gold voor 54% van de vrouwen. De percentages variëren voor mannen van 26% in Nederland tot 70% in België en voor vrouwen van 32% in Nederland tot 73% in België.


Wildplukkers willen duidelijke regels

19-10-2017 - 0 reacties

BEEK-UBBERGEN (ANP) - Wildplukkers willen dat gemeenten en natuurorganisaties gezamenlijk eenduidige regels opstellen over het meenemen van fruit, noten, kruiden en paddenstoelen uit de natuur. Nu verschilt het per gemeente en per natuurgebied wat wel en niet mag. Dat leidt tot wederzijdse irritatie en kan zelfs een boete van maximaal 4100 euro opleveren, aldus het Wildplukkers Gilde Nederland.
Het bericht Wildplukkers willen duidelijke regels verscheen eerst op Nieuws.nl.


Katja Schuurman: 50 procent meer btw op groente en fruit? Nee!

19-10-2017 - 0 reacties

Katja Schuurman (42) heeft zich aangesloten bij het protest tegen de plannen van het kabinet om meer btw te heffen op groente en fruit. Zij roept op Twitter haar volgers op een petitie te tekenen tegen deze plannen van Rutte III.


Anuga 2017: Farmersland verandert bevroren deelblokjes in gezond ontbijt (video)

16-10-2017 - 0 reacties

Een broodje pindakaas, muesli met yoghurt of melk en fruit of spek met eieren: dit zijn vaak de eerste gedachten die opkomen als het om een ontbijt gaat. Maar het kan ook anders vindt het Duitse Farmersland. Het bedrijf introduceerde drie varianten diepgevroren muesli’s met fruit en yoghurt op de onlangs gehouden voedingsbeurs Anuga.


Btw op groente en fruit moet verdwijnen

13-10-2017 - 0 reacties

Btw op groente en fruit zal worden verhoogd als het aan het nieuwe kabinet ligt. Consumentenrechtenorganisatie Foodwatch heeft handtekeningen ingezameld die ervoor moeten gaan zorgen dat de btw volledig zal worden geschrapt. Zeker 30.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder het voorstel. Belangenorganisatie GroentenFruit vindt het erg vreemd dat het nieuwe kabinet het btw-tarief wilt […]


Foodwatch wil btw-vrije groente en fruit

11-10-2017 - 0 reacties

" width="150">


Spanje: bescherming voor vrachtwagens die door Catalonië rijden

09-10-2017 - 0 reacties

De Association of Fruit and Vegetable Producers' Organizations of Almeria (Coexphal) heeft gevraagd om bescherming voor de vrachtwagens die met groenten en fruit vanuit de provincie Almeria door Catalonië moeten rijden.Coexphal heeft dit verzoek gedaan aan de plaatsvervangend afgevaardigde van de Regering.....


Vlaams-Brabantse scholen krijgen workshops fruitteelt

05-10-2017 - 0 reacties

In de maand oktober organiseert de provincie Vlaams-Brabant workshops over appelen en peren om de leerlingen van de derde graad basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs meer vertrouwd te maken met de teelt ervan. Op zeven fruitbedrijven in de provincie kunnen de kinderen terecht om fruit te plukken en te proeven. “Op die manier laten we hen weten dat het oogstseizoen voor appelen en peren volop bezig is”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.


Smaakonderzoek in de Markthal en bloeiende vanille in de kas

04-10-2017 - 0 reacties

Van 9 tot en met 15 oktober doet Wageningen University & Research smaakonderzoek in de Martkhal onder de (internationale) bezoekers. Naast het proeven van groenten en fruit is er tijdens World Food Day Rdam op 15 oktober een excursie naar de BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research in Bleiswijk waar men een Nederlandse kas met bloeiende vanille kan bezoeken. Vanille werd tot op heden uitsluitend in de tropen geteeld.


Smaakonderzoek in de Markthal en bloeiende vanille in de kas

03-10-2017 - 0 reacties

Van 9 tot en met 15 oktober doet Wageningen University & Research smaakonderzoek in de Martkhal onder de (internationale) bezoekers. Naast het proeven van groenten en fruit is er tijdens World Food Day Rdam op 15 oktober een excursie naar de BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research in Bleiswijk waar men een Nederlandse kas met bloeiende vanille kan bezoeken. Vanille werd tot op heden uitsluitend in de tropen geteeld.


Meer voedselkramen op de markt

01-10-2017 - 0 reacties

.EN HAAG (ANP) - Het aantal marktkramen in Nederland is de afgelopen tien jaar vrijwel stabiel gebleven. Wel is het aantal kramen met voedsel toegenomen, terwijl verkopers van bijvoorbeeld kleding, schoenen, tweedehands spullen en bloemen minder sterk vertegenwoordigd zijn op de markt.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na een nieuwe analyse van bestaande cijfers. Het statistiekbureau heeft bij elkaar 11.000 marktkramen geteld. Daarvan verkochten er bijna 4000 voedselwaren, ongeveer een derde meer dan in 2007. In diezelfde periode daalde het aantal kramen waar goederen worden verkocht met bijna 10 procent naar circa 7400.

Vooral het aantal marktkramen met noten, kaas, vis en snoep is de afgelopen tien jaar toegenomen. Minder uitgesproken is de stijging van het aantal kramen met groenten en fruit. Wel is die categorie nog altijd goed voor ongeveer een kwart van alle voedselkramen.


Nederlandse peren dankzij smokkelaars toch in Rusland te koop

29-09-2017 - 0 reacties

Buitenlandse handelaren smokkelen Nederlands fruit via buurlanden Rusland binnen, ondanks de economische sancties die president Vladimir Poetin eind 2014 heeft ingesteld tegen Nederland en andere EU-landen. Dat blijkt uit onderzoek van de Gelderlander.


Fruitsmokkel, heeft Nederland daar een boodschap aan?

29-09-2017 - 0 reacties

De Russische president Vladimir Poetin verbood enkele jaren geleden hoogstpersoonlijk de invoer van Nederland fruit naar zijn land. Maar handelaren krijgen op slinkse wijze toch Nederlandse appels en peren het land in, blijkt uit onderzoek van deze krant.


1 op de 5 mensen overlijdt door ongezond eten

28-09-2017 - 0 reacties

Een van de grootste doodsoorzaken momenteel is een slecht voedingspatroon. Miljoenen mensen wereldwijd eten de verkeerde voedingsmiddelen die hun gezondheid niet ondersteunen. Een voedingspatroon waarbij er te weinig volkoren granen, groente, fruit, zaden en visolie en een te veel aan zout wordt gegeten, is.....


Het is tijd om appels te plukken en te rapen

26-09-2017 - 0 reacties

VLISSINGEN - Het is oogstijd. Bij fruitteeltbedrijf Serier werkt de vaste ploeg plukkers zich in het zweet, langs de akkers wachten de burgers en buitenlui om te rapen wat over blijft na het oogsten van uien en aardappels.�


BFV-marketing in Azië beloond met award

26-09-2017 - 0 reacties

Op de Asia Fruit Awards in Hong Kong is de Belgische Fruitveiling in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inspanningen om de Aziatische consument kennis te laten maken met de Belgische conferencepeer. Vooral het pionierswerk van BFV in het openbreken van de Indische en vooral de Chinese markt kan op heel wat respect rekenen van de jury. “Dit is een beloning voor de campagnes die we de afgelopen tien jaar in Azië gevoerd hebben”, aldus een vereerde Marc Evrard van BFV.


KBC zocht uit of vraag en aanbod in korte keten matchen

25-09-2017 - 0 reacties

Bijna negen op de tien Vlamingen kocht al een keer voedingsproducten rechtstreeks bij de boer. De zogenaamde ‘korte keten’ is een algemeen gekend begrip. Consumenten gaan vooral op zoek naar fruit en groenten, terwijl aardappelen met voorsprong het meest aangeboden product zijn op boerderijen. Van de consument mag het aanbod wat uitgebreider dan vandaag, waarbij gedacht wordt aan eieren en bewerkte producten zoals zuivel en brood. Deze voor korte-keten-landbouwers interessante bevindingen komen uit een marktonderzoek in opdracht van KBC, dat tijdens de Werktuigendagen onthuld werd. FarmCafe licht de resultaten uitgebreid toe.


Gezond voedsel nog amper te vinden in sportkantines

25-09-2017 - 0 reacties

De meeste sportverenigingen verkopen amper gezond voedsel in de kantine. Bij een op de vijf sportkantines wordt fruit verkocht, verder vooral snacks.


Vlaamse voedingsrichtlijn waardeert water en plantaardig

20-09-2017 - 0 reacties

In België bracht het Vlaams Instituut Gezond Leven gisteren de nieuwe voedingsrichtlijn uit. Onbewerkte, plantaardige voedingsmiddelen staan bovenaan, boven dierlijke en bewerkte producten. Namen groente, fruit en peulvruchten in de oude driehoek maar een kleine plaats in, nu staan ze prominent bovenaan. Een belangrijke aanbeveling: hoe onbewerkter hoe beter.

" width="150">