Fruit

Fruit nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Fruit nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Fruit nieuws

Meer fruit in koelschepen naar Rotterdam door COVID-19

19-05-2020 - 0 reacties ROTTERDAM - Er komen tegenwoordig twee keer zo veel koelschepen met conventionele lading aan bij Rotterdam Fruit Wharf in de Merwehaven. Door alle maatregelen vanwege COVID-19 zijn rederijen niet in staat gebleken voldoende koe...Lees meer


Foodtruckers zonder festivalseizoen beginnen drive-thru in Tilburg: ‘Coronaproof bestellen en afhalen’

13-05-2020 - 0 reacties Woe 13 mei: Oerpatat, barbecuegerechten, smoothies, wafels, fruit en andere foodtruck-lekkers door het autoraampje. Vrijdag wordt er in Tilburg een T-Food-Drive-Thru geopend waar mensen met de auto langs foodtrucks kunnen rijden. ,,Door corona worden we gedwongen creatief te zijn”, zegt foodtrucker Eric de Bont.


Biologisch is heel gewoon geworden: iederéén koopt nu onbespoten fruit en groente

12-05-2020 - 0 reacties Het aantal mensen dat biologisch eten koopt is opnieuw gegroeid, meldt brancheorganisatie Bionext. Vooral het aantal mensen dat af en toe biologisch kiest groeit. Toch lopen we enorm achter op het buitenland.


Barpersoneel gaat fruit plukken en extra steunmaatregelen 'niet af'

28-04-2020 - 0 reacties Veel nieuws over corona was er afgelopen weekend niet. Maar dat zal deze week wel weer komen. Zo kunnen start-ups vanaf 29 april gebruik gaan maken van overbruggingskrediet, zal barpersoneel in de fruitpluk te zien zijn en kunnen Belgische agrarische ondernemers hun mening laten horen in een enquête.
Barpersoneel…


Barpersoneel gaat fruit plukken: 'We moeten ze het nu heel snel leren'

24-04-2020 - 0 reacties Grote rode aardbeien, door het mooie weer bijna mierzoet. De oogst van zacht fruit in Gelderland is volop bezig en komt van de struiken, ondanks het gevreesde tekort aan personeel. Bloemplukkers, serveerders, barpersoneel en jongeren zijn in de fruitkassen gaan werken.


Europese Commissie wil toch marktondersteunende maatregelen treffen voor landbouwproducten

23-04-2020 - 0 reacties De Europese Commissie komt met extra maatregelen ter ondersteuning van markten voor landbouw- en voedingsproducten die sterk worden geraakt door de maatregelen om de verspreiding van coronavirus te stoppen. Het gaat onder andere om steunmaatregelen voor particuliere opslag voor zuivelproducten en vlees en ruimte voor extra marktmaatregelen voor groenten, fruit, olijfolie, honing en wijnen. Het doel is om de maatregelen voor het einde van april ter goedkeuring aan de lidstaten voor te leggen. Daardoor kunnen er nog veranderingen in de regelingen nodig zijn.


Nieuwe aardbeien-lijn in biologisch afbreekbare verpakkingen

21-04-2020 - 0 reacties Het Spaanse Fresón de Palos verwacht deze lente een productiepiek in de aardbeienteelt en tegen begin juni zal dan de kaap van de 80 miljoen kilo fruit overschreden worden.
Met deze volumes is de firma uit Palos de la Frontera een van de grotere spelers in de Spaanse aardbeienteelt, terwijl het…


Duizenden kilo's groenten en fruit naar gezinnen die het moeilijk hebben

10-04-2020 - 0 reacties Vijfduizend kilo groenten en fruit en honderd kilo kippenbouten die door de coronacrisis over bleven, zijn vrijdag bij 235 gezinnen in de stad bezorgd die het juist nu extra moeilijk hebben.


Drive-in-brunch in Twente en de Achterhoek: een complete paasbrunch vanuit je auto

10-04-2020 - 0 reacties ENSCHEDE/NEEDE/DEURNINGEN - Het worden ongetwijfeld onvergetelijke paasdagen. En misschien geldt dat ook wel voor de paasinkopen. Broodjes, fruit, sap en zuivel halen voor de brunch? Dat kan tegenwoordig ‘gewoon’ vanuit de auto. Een tour langs drie drive-ins.


Recordexport groenten en fruit uit Spanje in 2019

10-04-2020 - 0 reacties Spanje, ‘s werelds belangrijkste exportland van verse groenten en fruit, heeft in het afgelopen jaar een record hoeveelheid geëxporteerd. In totaal ging het in 2019 om 13,2 miljoen ton met een waarde van13,5 miljard euro. Naar hoeveelheid gezien was 7% meer dan in 2018.Niet minder dan 93% van de Spaanse…


‘Een no go op pizza is fruit, maar ook vaker vlees’

07-04-2020 - 0 reacties Onderzoek – Dat fruit op een pizza minder wordt gewaardeerd is wellicht geen verrassing, maar steeds vaker wordt ook vlees gezien als een ‘no go’. Maar liefst 22% van de 50.000 volgers van de Magioni-pizza vinden dat althans.

Het merk Magioni is vijf jaar geleden opgericht door Manon van Essen en levert verse pizzabodems en belegde pizzabodems, die minder calorieën bevatten en meer groenten. Bovendien bevatten de pizza's minder calorieën. Sinds 2019 is Dr. Oetker aandeelhouder geworden in het bedrijf.


"Interventiemaatregelen zijn nu niet aan de orde"

01-04-2020 - 0 reacties Tholen - De eerste weken na de Corona-crisis leidde tot een hamsterwoede door heel Europa. "Daarna zagen we dat er genoeg groenten en fruit voorradig waren en ontstond er een dipje in de markt", constateert Richard Schouten, voorzitter van het crisisteam bij GroentenFruit Huis. "Toch zien we dat de…


Aanvoer fruit en groenten uit het zuiden stokt

27-03-2020 - 0 reacties Supermarkten krijgen het moeilijk om groenten en fruit te halen uit de zuiderse landen. Dat blijkt uit een rondvraag in de sector. Toch maken de meeste ketens zich sterk dat er nog voldoende aanbod zal zijn. "We staan voor een uitdaging, maar we doen er alles aan om de aanvoer te verzekeren", klinkt het. Voor de aanvoer van Belgische groenten en fruit hoeven we ons geen zorgen te maken. “De start van de oogst komt er nu aan, een heel mooie periode met voldoende aanbod van kwaliteitsvolle producten”, reageert Luc Vanoirbeek, algemeen secretaris bij het Verbond van de Belgische Tuinbouwcoöperaties.


Nederland produceert drie keer meer voedsel dan we kunnen opeten: ‘Er is dus méér dan genoeg’

26-03-2020 - 15 reacties Nederland heeft een luxepositie als er een tekort aan groente en fruit ontstaat in Europa. Dat stelt directeur Marc Jansen van de brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). Ook hem bereikten de signalen dat de toevoer van vers voedsel naar Europa hapert vanwege lockdowns, het uitvallen van vrachtvluchten en het sluiten van grenzen voor seizoensarbeiders.


Wil jij meer lokaal eten? Hier vind je groente, fruit en andere producten van biologische boeren uit je eigen provincie

24-03-2020 - 0 reacties GRONINGEN - Fruit uit Marokko, vis uit Azië, groente uit Spanje: voordat jouw boodschappen bij de supermarkt belanden, maken ze een verre, vervuilende reis. Lokaal en seizoensgebonden eten heeft minder milieu-impact én is gezonder. Maar hoe kom je eraan? Nou, zo:


Twijfels over openstelling Russische grens

23-03-2020 - 0 reacties De agrarische sector twijfelt aan de juistheid van het nieuws dat Boerenbusiness zondag 22 maart publiceerde, op basis van het gerenommeerde Russische persbureau TASS. Het is niet duidelijk of restricties op onder andere groenten en fruit worden versoepeld, geheel opgeheven of gewoon van kracht blijven.


Tuinbouw schakelt snel voor aanpak coronavirus

23-03-2020 - 0 reacties De Coronacrisis treft de tuinbouw hard. Zoveel werd de afgelopen dagen duidelijk met beeld van siertelers die oogstrijp gewas vernietigden en de veiling die een omvangrijk deel van de aanvoer geen goede bestemming kon geven. Bij groenten en fruit loopt via retailkanalen de afzet door, maar viel de ‘out…


250 tassen fruit voor personeel Bernhoven ziekenhuis in Uden

21-03-2020 - 0 reacties UDEN - Zaterdagochtend stond de hal van het Bernhoven ziekenhuis in Uden vol met 250 mini bigshoppers beladen met fruit voor verpleegkundigen en artsen. Jeroen Looman zit achter deze actie. In een tijdsbestek van ongeveer 19 uur kon hij dit met hulp van vrienden regelen.


LTO: Komende maanden al miljardenschade bij boeren en tuinders

20-03-2020 - 0 reacties De primaire agrarische sector verwacht het komende half jaar al bijna 5 miljard schade door de coronacrisis. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van LTO Nederland. Dit is exclusief de schade in andere schakels van de voedselketen en de schade op de langere termijn. In de glastuinbouw wordt op dit moment al gerekend op 2 miljard schade bij de primaire producent. Ook andere plantaardige sectoren verwachten een sterke omzetdaling. Voor het komende half jaar alleen wordt al gerekend op circa 1.850 miljoen schade. Zo worden orders bij kwekers van bomen en planten geannuleerd, is de afzet van frietaardappelen ingestort, en krijgt de bloembollenhandel harde klappen. Maar ook voor andere producten, van granen, uien en groente tot fruit en paddenstoelen wordt dus een omzetval verwacht.


"Enorm veel verse groenten en fruit verkocht"

17-03-2020 - 0 reacties ‘Hier geen lege schappen’, meldde Petra Rustenburg van biologische supermarkt Liv Eco in Medemblik zondag via social media. De bijgevoegde foto liet inderdaad zien dat er geen tekort was aan groenten, fruit en andere levensmiddelen. Hoewel de klanten maandag niet massaal aan het hamsteren sloegen, namen…