Groente

Recente nieuwsberichten m.b.t. Groente

Vrachtwagen rijdt in op file A1: vier gewonden, weg dicht

17-05-2017 -

Een vrachtwagen is vanavond ingereden op een file op de A1 bij Apeldoorn. Vier mensen raakten gewond, de weg is voorlopig dicht.
Op de weg richting het oosten was een file ontstaan vanwege werkzaamheden. Een vrachtwagen gevuld met groente en fruit had dat te laat door en reed op een aantal auto's in.
Volgens de ANWB zijn vijf auto's geraakt. Ooggetuigen melden aan Omroep Gelderland dat zeker twee auto's door de klap over de kop zijn geslagen. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn van de slachtoffers.
De snelweg zal nog uren dicht zijn zodat de brokstukken opgeruimd kunnen worden. Ook doet de politie onderzoek. De ANWB verwacht dat de weg tegen een uur of twee vannacht weer opengaat. De brandweer en Rijkswaterstaat delen water uit aan gestrande reizigers.


Brabantse boer pakt prijs door groenteteelt met vissenmest

17-05-2017 -

VORTUM-MULLEM - De maandelijkse Agrofoodpluim, een compliment van de provincie Noord-Brabant voor een inspirerende ondernemer is woensdagochtend uitgereikt aan Jos Hakkenes.

Hakkenes combineert in zijn bedrijf Blue Acres in Vortum-Mullem groenteteelt en de kweek van vissen: aquaponics. ,,Blue Acres professionaliseert de aquaponics-industrie in Nederland en is een inspirerend voorbeeld voor slimme productcombinaties in Brabant’’, zegt de Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings.


Vraag naar Italiaanse asperges neemt toe

12-05-2017 -

"De huidige productie en verkoop van asperges werd tot Pasen gekenmerkt door goede kwaliteit en hoeveelheden. Na Pasen ging de temperatuur omlaag waardoor gewassen beschadigd raakten en de opbrengst 60-70% minder was. Doordat de temperaturen 's nachts nog steeds laag zijn, groeien de gewassen langzaam,.....


ECPA krijgt ongewenst bezoek van verklede activisten

12-05-2017 -

Een veertigtal mensen verkleed als groente, plant of dier hebben ingebroken in de kantoren van de European Crop Protection Association (ECPA), de belangenvereniging van gewasbeschermingsmiddelenfabrikanten. De actie was een initiatief van het Ensemble Zoologique de Libération de la Nature (EZLN), die met de actie vooral zijn standpunt rond glyfosaat in de verf wilde zetten. Acht actievoerders werden gearresteerd.


SMK zet stap van Milieukeur naar PlanetProof

11-05-2017 -

Om internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten zoals aardappelen, groente, fruit, bloembollen, bomen, bloemen en planten mogelijk te maken, introduceert Stichting Milieukeur (SMK) vandaag een nieuwe naam: on the way to PlanetProof. Deze nieuwe naam is beschikbaar voor keurmerkhouders die met hun producten voldoen aan de eisen van Milieukeur. Ook handelsbedrijven en retailers kunnen voor gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd.


Hollands ijsslaseizoen start op grillige markt

11-05-2017 -

Tholen - Het Hollandse ijsbergslaseizoen is weer van start gegaan. "Gisteren is het eerste product vanuit Zuid-Nederland weggegaan. Het noorden start pas volgende week. Doordat het vrij koud is geweest is de start wat later, maar omdat het droog geweest is, moet de kwaliteit van de ijssla wel top zijn",.....


Twee Actrossen voor Jan de Waal

06-04-2017 -

Jan de Waal Transport B.V. uit Bleiswijk nam twee nieuwe Mercedes-Benz Actros 1945 LS trucks voorzien van GigaSpace-cabine in gebruik. Vaste mobiliteitspartner Mercedes-Benz dealer ROGAM Bergschenhoek verzorgde de levering.Mercedes-Benz In het voorjaar nam Jan de Waal Transport B.V. de tweede Actros in ontvangst. Deze luxe uitgeruste 2848 Lena met GigaSpace-cabine wordt ingezet voor het vervoer van groente, fruit, bloemen, planten en automaterialen door heel Europa. Over het verbruik van de trucks van Mercedes-Benz is men erg tevreden. “We hoorden goede verhalen over het verbruik van de trucks van Mercedes-Benz en dat wilden we zelf wel eens ervaren,” vertelt Rob van


2x Volvo FH16 750 6x2 bakwagen voor J.P. Vis

14-02-2017 -

Originele beschrijving

J.P. Vis Transport in Kwintsheul (ZH) heeft haar wagenpark uitgebreid met twee Volvo FH16 6×2 bakwagens. De transporteur heeft gekozen voor het motorvermogen van 750 pk voor dagelijks LZV-transport van groente, fruit, bloemen en planten door heel Zweden. De drie-assers met geconditioneerde opbouw werden afgeleverd door Volvo Group Truck Center Maasdijk.De Volvo FH16 bakwagens met Globetrotter XL-cabine zijn zeer compleet uitgevoerd voor maximaal chauffeurscomfort tijdens internationaal transport. Een luchtgeveerde vooras en de I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak zorgen voor een ontspannen rit. Daarnaast zijn de trucks voorzien van twee luxe, lederen stoelen en I-ParkCool, zodat ook ’s nachts de cabine gelijkmatig


Geen octrooi voor veredelde groente

04-11-2016 -

Op veredelde planten kunnen telers in principe geen octrooi aanvragen. Eigenschappen van bijvoorbeeld groenten en fruit die via biologische processen worden ‘verbeterd’ zijn niet te patenteren.


Van Ravenswaaij fris en fruitig op weg met vijf nieuwe DAF's

03-11-2016 -

Uitstraling, kwaliteit en service hebben bij Christiaan van Ravenswaaij (36) de doorslag gegeven bij zijn keuze voor vijf nieuwe DAF CF-trekkers. Het fraaie kwintet is inmiddels al volop in touw voor zijn groothandel in aardappelen, groente en fruit. DAF-dealer Bakker Bedrijfswagen Groep heeft de voertuigen onlangs afgeleverd, uitgevoerd in de opvallende kleuren van de groothandel.


€˜We doen te heilig over groente en fruit’

14-04-2016 -

Martijn Katan (70) ontzenuwt in een nieuw boek zeventig voedingsmythes. De voordelen van gezond eten voel je vooral als je ouder wordt. Maar wat is gezond?


Duitsers wantrouwen voorgesneden groente en fruit

08-02-2016 -

Duitsers koesteren een diep wantrouwen ten opzichte van voorverpakte, gesneden groente en fruit. Dat blijkt uit een onderzoek dat woensdag werd gepresenteerd op de groente- en fruitbeurs Fruit Logistica in Berlijn. Waar Nederlanders 35% van hun groente en fruit 'kant en... #berlijn #beurs #data


'Boeren kunnen uitzien naar betere prijzen'

31-12-2015 -

Boeren en vissers krijgen het in 2016 en 2017 beter dan dit jaar. De prijzen voor melk, groente, fruit en vis zullen, na de overwegend stevige daling van afgelopen jaar, weer iets stijgen. Dat voorspelt ABN AMRO in een woensdag gepubliceerd rapport over de agrarische sector.


Gezondheidsraad: Meer groente en fruit, minder vlees

04-11-2015 -

Nederlanders moeten meer groente en fruit eten en minder vlees. Ook drinken we te veel suikerhoudende frisdrank en sap. Dat schrijft de Gezondheidsraad in de nieuwe Richtlijnen goede voeding.


Wageningse onderzoeker vertelt over toekomstige zeeboerderijen

26-10-2015 -

De Wageningse onderzoeker Willem Brandenburg geeft dinsdag 3 november een lezing over Boerderijen op zee. De lezing gaat over de toekomst van onze voedselproductie die steeds vaker uit de zee zal komen. Naast vis wordt zeewier een belangrijke groente die veel eiwitten bevat. Willem Brandenburg is betrokken bij de ontwikkeling van zeeboederijen. De lezing is een initiatief van het Wagenings Natuurwetenschapelijk Gezelschap. De lezing start om 19.45 uur in het Forum-gebouw op de Wageningen Campus. Toegang gratis.


Stelling: Splinterpartijen uitsluiten

24-04-2015 -

Uit recente cijfers blijkt dat driekwart van de Nederlanders te weinig groente, fruit en vis eet. Dit ondanks de miljoenen subsidie die jarenlang zijn gestoken in voorlichtingscampagnes voor gezond eten. Vindt u dat er nog overheidsgeld moet worden gestoken in deze voorlichtingscampagnes of moet de subsidiekraan dicht.


Minder omzet voor groentenreus The Greenery

02-04-2015 -

The Greenery, het grootste groente- en fruitbedrijf van Nederland, heeft zijn verkopen afgelopen jaar zien teruglopen van bijna 1,3 miljard euro naar een kleine 1,1 miljard. De omzetdaling komt onder meer door de boycot van groente en fruit door Rusland.


'Groenten grootste bron van infecties'

19-03-2015 -

Vaak worden vlees en gevogelte gezien als de grootste bron van voedselinfecties of -vergiftiging. Maar uit een rapport van de Centrers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Interagency Food Safety Analytics Collaboration blijkt dat groente tussen 1998 en 2012 in Amerika heeft gezorgd voor de meeste aan voedsel gerelateerde ziekten in vergelijking met het ontstaan van ziekten door andere voedingsmiddelen.


Zorgen om monopolie grote bedrijven op kweken groente en fruit

05-03-2015 -

Bedrijven nemen steeds vaker een patent, en het alleenrecht, op het kweken van gewone groenten. De tien grootste groentezaadbedrijven hebben 19 patenten op natuurlijke eigenschappen van zulke groenten vastgelegd.


€˜Aardappels, vlees en groente blijft populair′ - EVMI

29-01-2015 -

De Nederlander hecht veel waarde aan de traditionele maaltijd met aardappels, vlees en groente. Ze eten dit 3 tot 4 keer per week. Het is daarmee de meest favoriete maaltijd. Dat blijkt uit het ‘Hoe eet Nederland’-onderzoek van retailer Jumbo onder 1300 Nederlanders, bericht Vlees+. Per dag& Lees verder ’