Btw

Al het Btw nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Btw nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Btw nieuws

Organisaties: beloon boer die minder krachtvoer gebruikt

13-01-2020 - 14 reacties LEEUWARDEN - De overheid moet de btw op natuurvriendelijke producten verlagen en boeren belonen die het gebruik van kunstmest, krachtvoer, bestrijdingsmiddelen en fossiele brandstoffen verminderen.


Honderden Greenpeace-activisten bezetten Schiphol Plaza

14-12-2019 - 1 reacties Honderden activisten van Greenpeace zijn vanochtend begonnen met een bezettingsactie op Schiphol Plaza, het winkelcentrum van de luchthaven. Met de 24 uursactie willen de bezetters de luchthaven dwingen een klimaatplan op te stellen.
De actie verloopt vooralsnog vreedzaam, meldt NH Nieuws. De marechaussee heeft de demonstranten gevraagd om hun actie vanaf 12.00 uur buiten voort te zetten.
Greenpeace maakt zich al langer boos over het feit dat de luchthaven in de discussie rond klimaatverandering naar hun mening buiten schot blijft. "We zitten midden in een klimaatcrisis, maar grote vervuiler Schiphol krijgt ruim baan om door te groeien en nóg meer te vervuilen", aldus de website van de milieuorganisatie.
De actievoerders op Schiphol vinden dat er vooral op de korte afstand minder gevlogen moet worden, zeker als de trein een goed alternatief biedt. Ook eisen ze dat de plannen voor vliegveld Lelystad in de koelkast moeten.
Een derde eis is dat er een "realistische prijs" wordt gevraagd voor een vliegticket. Op dit moment wordt er geen btw geheven op kerosine, de brandstof van vliegtuigen.


‘0% BTW op gezonde boodschappen’

14-09-2019 - 0 reacties Nog altijd eten we in Nederland te weinig groente en fruit. Sinds de verhoging van het btw-tarief van 6 naar 9% lijkt de consumptie van groente en fruit zelfs gestagneerd. Tijd voor actie, vindt een brede coalitie onder aanvoering van GroentenFruit Huis. De btw op 'gezonde boodschappen' moet naar nul.


Lagere verkoop agf door hoge btw

13-09-2019 - 0 reacties Sinds de verhoging van het btw-tarief van zes naar negen procent is de consumptie van groenten en fruit gestagneerd. Zo’n achttien procent van de consumenten geeft aan minder fruit te kopen.


Duitsland overweegt hogere btw op vlees

13-08-2019 - 0 reacties Verschillende politici in Duitsland zijn voor een hogere btw op vleesproducten. De btw-verhoging moet inkomsten genereren voor investeringen in dierenwelzijn en moet er eveneens voor zorgen dat de hoge vleesconsumptie gaat dalen. Echter, niet iedereen is een voorstander van dit plan.


Betalen Duitsers straks meer btw op vlees?

09-08-2019 - 0 reacties In Duitsland hebben politici uit verschillende partijen (SPD, Grünen, CDU) gepleit voor een hogere btw op vlees. De verminderde btw van zeven procent zou moeten opgetrokken worden tot 19 procent. “De btw-verhoging zou twee doelen dienen”, klinkt het. “Enerzijds inkomsten genereren voor investeringen in diervriendelijkere houderijsystemen en anderzijds de nog altijd hoge vleesconsumptie doen dalen.” Andere partijen zijn tegen omdat ze vrezen voor de concurrentiekracht van de Duitse landbouw (liberale FDP) en de sociale rechtvaardigheid (Die Linke).


Duitsland: financieren dierenwelzijn door BTW-verhoging op vlees van 7 naar 19 procent

09-08-2019 - 0 reacties In Duitsland is een politieke discussie gaande over het verhogen van het BTW tarief op vlees van de huidige 7 naar 19 procent. De opbrengst zou bestemd moeten zijn voor de veehouders ter financiering van hun investeringen in hogere dierwelzijnseisen.


Duitsland: financieren dierenwelzijn door BTW-verhoging op vlees van 7 naar 19 procent

08-08-2019 - 7 reacties

Originele beschrijving

In Duitsland is een politieke discussie gaande over het verhogen van het BTW tarief op vlees van de huidige 7 naar 19 procent. De opbrengst zou bestemd moeten zijn voor de veehouders ter financiering van hun investeringen in hogere dierwelzijnseisen.


Duitsland: financieren dierenwelzijn door BTW-verhoging op vlees van 7 naar 19 procent

08-08-2019 - 0 reacties In Duitsland is een politieke discussie gaande over het verhogen van het BTW tarief op vlees van de huidige 7 naar 19 procent. De opbrengst zou bestemd moeten zijn voor de veehouders ter financiering van hun investeringen in hogere dierwelzijnseisen.


Carola Schouten (CDA): Het volk kan ook best beschimmelde tulpenbollen en gebraden rat eten

19-06-2019 - 4 reacties

Originele beschrijving

Gisteren veroorzaakte Carola al ophef toen ze zei dat eten nog veel te goedkoop was voor het volk nadat het regime de BTW met 50% verhoogd had in de voedseloorlog die het voert, omdat uitgehongerde…


Kritiek op plannen minister Schouten

18-06-2019 - 0 reacties Door de verhoging van de btw is groent en fruit in de supermarkt dit jaar aanzienlijk duurder geworden. Als het aan minister Schouten ligt, komt hier nog een schepje bovenop om boeren en tuinders meer te betalen voor de duurzame inspanningen die zij doen.


CZAV betaalt € 177 voor maaltarwe, € 179 voor baktarwe van oogst 2018

12-06-2019 - 0 reacties CZAV betaalt zijn leden een netto-eindprijs voor maal- en zomertarwe 2018 van €177,00 per 1.000 kg exclusief btw. Voor baktarwe rekent CZAV €179,00 af. Voertarwe komt uit op €172,00.


Boeren kunnen belasting terugkrijgen over opfokkosten

07-06-2019 - 0 reacties Veehouders die zijn overgeschakeld van de landbouwregeling naar de btw-regeling, kunnen een gedeelte van de btw op de opfokkosten terug vorderen voor dieren die ze gemaakt hebben in de periode dat ze nog in de landbouwregeling zaten.


Roemenië verhoogt subsidies en verlaagt btw voor groententelers

16-05-2019 - 0 reacties Liviu Dragnea, leider van de grootste regeringspartij in Roemenië, heeft aangekondigd dat de regering de subsidies voor groententelers zal verhogen en het btw-tarief zal verlagen met als doel de groenteproductie in Roemenië de komende vijf tot zes jaar op te schalen. "We zullen subsidies verstrekken voor…


​Benodigde contractprijs 254 euro inclusief BTW

08-02-2019 - 0 reacties Een contractprijs van 254 euro inclusief BTW is een reële vergoeding voor een gemiddeld bedrijf met blanke vleeskalveren, constateert Alfa Accountants en Adviseurs tijdens het seminar “Toekomstperspectief Kalverhouderij” dat het bedrijf op 7 feb


NAV: 'Consumptieaardappelteler heeft prijs van 19,20 euro per 100 kilo nodig'

08-01-2019 - 0 reacties De werkgroep Consumptieaardappelen van de Nederlandse Akkerbouwvakbond NAV heeft een berekening gemaakt van de kostprijs voor het seizoen 2019. De kale kostprijs per kilo ligt volgens de werkgroep op 16,70 euro per 100 kilo. Dat betreft een kostprijs exclusief btw waarbij er wordt geteeld op klei en afgeleverd uit de schuur in begin april 2020. De werkgroep houdt bovenop de kostprijs een marge aan van 15% voor het risico dat de teler loopt. Dat vraagt voor de teler om een opbrengstprijs voor 2019 van 19,20 euro per 100 kilogram.


Wil je van de btw een sturingsmiddel maken? Verhoog hem dan flink

05-01-2019 - 0 reacties De btw, belasting op toegevoegde waarde, bestaat deze week 50 jaar. Met ingang van 1 januari voerde de regering de grootste tariefverhoging door van die 50 jaar, het lage tarief gaat van 6% naar 9%. Ophef, want nu worden ook groente en fruit duurder. Dat druist toch in tegen dat andere overheidsstreven, om ons gezonder te laten eten? Op nieuwjaarsdag en de dagen daarna werd er op Foodlog al druk over gediscussieerd.


Wie denkt dat 9% btw op groente en fruit een ‘stupide boete op gezond eten’ is, kent de cijfers niet

31-12-2018 - 0 reacties Morgen gaat de btw op groente en fruit met 50% omhoog. 'Stupide' volgens Volkskrant-columnist Van de Keuken. Flauwekul, zo rekent Matthijs Bouman van het Financieele Dagblad voor. Overigens: morgen vieren we 50 jaar btw!


Ruim 100.000 handtekeningen tegen btw-verhoging groente en fruit

30-12-2018 - 0 reacties Ruim 100.000 Nederlanders hebben zich aangesloten bij de campagne van voedselwaakhond Foodwatch tegen de btw-heffing op groente en fruit. De grens van 100.000 werd vanochtend geslecht. Vanaf overmorgen gaat de btw op groente en fruit omhoog, van 6 naar 9 procent. Foodwatch wil dat de heffing verdwijnt.


‘80% Nederlanders wil lagere btw op groente en fruit’

29-12-2018 - 0 reacties