Campina

Campina nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Campina nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Campina nieuws

'Goede eigenschappen van melk blijven benadrukken'

05-04-2020 - 19 reacties Hij was ruim 10 jaar geleden één van de architecten van de fusie tussen Campina en Friesland Foods. Nu is Kees Gielen de CFO en COO van de Franse zuivelcoöperatie Sodiaal. Hij waarschuwt voor de opkomst van vegan. “Daar moeten we als zuivelindustrie goede oplossingen voor vinden.”


Boeren bezorgen bejaarden blij bezoek met chocomel

20-12-2019 - 0 reacties Omdat het bijna kerst is, worden zo’n 1.200 ouderen deze week door leden-melkveehouders van FrieslandCampina getrakteerd op warme Chocomel met Campina slagroom. 'Je wordt er zelf blij van als je anderen blij maakt', aldus melkveehouder Joost Muskens uit Drunen. Hij deelde afgelopen zaterdag Chocomel uit in een verzorgingstehuis in zijn woonplaats.


Bezorgde boeren: ‘Kom massaal naar vergadering FrieslandCampina’

16-12-2019 - 4 reacties De groep Bezorgde Friesland Campina Boeren (BFCB) roept leden op om dinsdag massaal naar de vergadering van de zuivelcoöperatie in Arnhem te komen. Daar willen ze een ‘motie van wantrouwen’ indienen.


'Bezorgde Friesland Campina Boeren' stellen 8 eisen aan FrieslandCampina

06-11-2019 - 0 reacties Een groep leden-melkveehouders van zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft zich verenigd in het collectief 'Bezorgde FrieslandCampina Boeren'. In een brief aan alle coöperatieleden stelt het verbond 8 eisen aan het bestuur van de zuivelonderneming. Zij roepen de andere leden op de brief te ondertekenen om zo verandering in gang te kunnen zetten.


Bezorgde leden stellen eisen aan FrieslandCampina

06-11-2019 - 0 reacties Een groep leden-melkveehouders van FrieslandCampina hebben zich verenigd in het collectief Bezorgde Friesland Campina Boeren (BFCB). In een brief aan alle coöperatieleden stelt het verbond 8 eisen die FrieslandCampina moet inwilligen. De bezorgde boeren roepen de andere leden op de brief te ondertekenen om zo 'verandering in gang te kunnen zetten'.

Een groep leden-melkveehouders van FrieslandCampina heeft zich verenigd onder de naam ‘Bezorgde Friesland Campina Boeren’. Ze hebben naar eigen zeggen het gevoel dat ze bij FrieslandCampina al jaren lang niet gehoord worden.


Boeren verklaren zuivelsector de oorlog na voorstel stikstofplan: ‘Is einde van de veehouderij’

25-10-2019 - 0 reacties Een alternatief plan van de zuivelsector om stikstofuitstoot te verminderen, leidt tot woede onder boeren. Farmers Defence Force (FDF) - het boerencollectief achter de twee landelijke demonstraties - roept zijn leden op grote druk uit te oefenen op ZuivelNL, NZO en Friesland Campina, initiatiefnemers van het stikstofplan.


Farmers Defence Force waarschuwt zuivelsector: "Harde acties worden niet geschuwd"

25-10-2019 - 28 reacties Dreigende taal vandaag richting de zuivelorganisaties ZuivelNL, NZO en Friesland Campina van de boeren van Farmers Defence Force (FDF). De groepering roept boeren in een brief op om te strijden tegen een plan van de zuivelorganisaties om stallen te voorzien van emissiearme vloeren. Daarbij wordt gezegd dat 'harde acties niet worden geschuwd' en worden de adressen van de organisaties verstrekt.


Hester Maij stapt over naar Friesland Campina

21-09-2019 - 53 reacties

Originele beschrijving

Na haar vertrek uit de politiek gaat Hester Maij per 1 oktober 2019 een functie in de directie van Friesland Campina vervullen.


Evenement op erf vergt veel voorbereiding van boer

27-08-2019 - 0 reacties Grote marktpartijen als zuivelbedrijf Campina en supermarktketen Albert Heijn organiseren jaarlijks wel een of meer grote publieksevenementen bij boeren op het erf. Aardappelhandelaar HZPC organiseert demodagen bij telers. Al doen de organisaties er alles aan om de deelnemende boeren zo veel mogelijk te ontzorgen, er komt evengoed veel bij kijken om de honderden, soms wel 1.500 bezoekers, probleemloos en veilig over het erf te kunnen leiden. Bovendien moet het bedrijf op de dag gewoon kunnen draaien.


Vriespuntsoap Friesland Campina breidt zich uit

15-07-2019 - 0 reacties De afgelopen weken is het aantal bedrijven dat de vorig jaar aangescherpte vriespunt norm niet haalt flink toegenomen. Ook bij NMV komen steeds meer signalen binnen van nieuwe bedrijven die in de problemen komen. Reden genoeg voor NMV om Friesland Campina (FC) te manen tot...
Het bericht Vriespuntsoap Friesland Campina breidt zich uit verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Verviervoudiging PlanetProof-melkveehouders in eerste half jaar

24-06-2019 - 161 reacties Het ‘On the way to PlanetProof’-keurmerk – dat producten van Campina sinds december 2018 dragen – lijkt aan te slaan bij de leden-melkveehouders. Het aantal boeren dat aan de eisen voor het keurmerk voldoet groeide van 150 in december naar meer dan 600 nu


TV: Beregeningsverbod Brabantse Delta

13-06-2019 - 0 reacties Vandaag in Nieuwe Oogst TV: beregeningsverbod Brabantse Delta, Campina boerderijdag groot succes en geitenstop Noord-Holland van kracht.


Boeren nemen dierenactivisten op in draaiboek familiedag

31-05-2019 - 0 reacties Boeren zetten vandaag hun staldeuren open voor het grote publiek tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Waar dit normaal gesproken een familiedag is, werd er nu serieus rekening gehouden met dierenactivisten die de open dag zouden willen verstoren.


Effecten Boxtelse dierenactivisten steeds breder voelbaar

15-05-2019 - 0 reacties De inbraak door dierenactivisten in een varkensstal in Boxtel brengt agrarisch Nederland in rep en roer. Vragen van melkveehouders die deelnemen aan de Campina Boerderijdagen, het oprichten van WhatsApp groepjes en workshops voor Duitse varkenshouders.


Katja en Campina lanceren nieuwe boerderijboeken

23-04-2019 - 0 reacties Katja Schuurman komt met twee nieuwe Campina-boerderijboeken: De ding-dong dieren en De koeiencamping. Met deze serie voorleesboeken leert Campina kinderen op een speelse wijze over het boerenleven, koeien en de herkomst van ons voedsel.


Ruwvoer bijkopen lijkt niet meer nodig

26-03-2019 - 0 reacties De astronomische lente ging woensdag 20 maart van start en voor Campina is dat traditiegetrouw de dag om de koeien de wei in te sturen. Ook elders in het land zijn de koeien al naar buiten gestuurd. Dit heeft effect op de voermarkt, want het bijkopen van ruwvoer lijkt overbodig geworden.


Veehouder Jan Koopman: ’Gezonde beesten naar de slacht, zo zinloos’

16-03-2019 - 6 reacties Tranen vloeiden er niet. Want huilen doet hij naar eigen zeggen niet zo gauw. Maar zwaar viel het hem wel, toen Jan Koopman een groot deel van zijn veestapel afgevoerd zag worden. „Het zijn gezonde beesten die weg moeten”, zegt de 51-jarige veehouder uit Westwoud. „Zo zinloos.”

Hij behoort, zo verwoordt veehouder Jan Koopman het zelf, tot de extreme gevallen. „Een gemiddeld bedrijf moest vier tot acht procent krimpen”, vertelt hij. „Wij vijftig procent. We hadden 195 melkkoeien en 120 stuks jongvee. Dat moest teruggebracht worden tot honderd koeien en geen jongvee, helemaal niks. Toen we dat hoorden, stortte onze wereld in.”

Het grote probleem voor Koopman was, dat hij zijn bedrijf precies op het verkeerde moment fors had uitgebreid. „We waren verdubbeld”, blikt hij terug. „Dat waren we al een paar jaar van plan. We hebben een stal neergezet voor 180 melkkoeien, met drie robots. Iedereen stemde daar mee in. De gemeente, de provincie, er is overleg geweest met Campina en met de bank. En ook de staat ging er in mee, want daar hebben we subsidie van gekregen. Dat maakt het ook zo krom. Als ze niet willen dat er meer of grotere bedrijven komen, waarom geven ze dan al die vergunningen af? Wij hebben zelfs toestemming gekregen om door te groeien tot 245 melkkoeien.”

Maar dat gaat dus niet gebeuren. In plaats daarvan moest Koopman bijna de helft van zijn veestapel ruimen. „Ik dacht: ’het is zo, we laden ze op en doen ze weg’. Maar eerlijk gezegd was toch wel een dingetje. Ik vond het moeilijker dan gedacht.


Leden verbolgen over reclame Campina

04-03-2019 - 1 reacties Zuivelmerk Campina plaatste in het weekend van 2 maart een reclamespot online, waarbij het beeld ontstond dat blijvend grasland in de melkveehouderij eerder een uitzondering dan de regel is. De video zorgde voor woedende melkveehouders en werd prompt weer offline gehaald.


Campina

02-03-2019 - 281 reacties even de vanille vergeten toe te voegen is niet de enige misleiding..

Zou de Nederlandse boer die elk jaar al zn gras dood spuit en vervolgens ploegt en weer inzaaid voor een hogere grasproduktie zich willen melden?

Originele beschrijving

Boer Niels maakt zich sterk voor de natuur


Rabobank wil rentekorting voor duurzame melkveehouders

21-02-2019 - 73 reacties De Rabobank wil een rentekorting van een half procent gaan geven aan melkveehouders die kiezen voor een bedrijfsvoering die bijdraagt aan meer biodiversiteit. Voor de Europese goedkeuring die nodig is, wordt op dit moment gelobbyd.

De duurzaamheid van de bedrijfsvoering zal worden afgemeten aan de score op de biodiversiteitsmonitor. Dat vertelt Bas Rüter, directeur duurzaamheid bij Rabobank, in een interview in Veeteelt. Onlangs is in Drenthe al een pilot gestart met een dergelijke vorm van beloning van duurzame prestaties. Hierin werkt de bank samen met de Provincie en Friesland Campina.