Cono

Cono nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Cono nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Cono nieuws

Hollandse kaaswinkel in Friese boerderij

27-03-2021 - 0 reacties HILAARD - Cono, bekend van het kaasmerk Beemster, stimuleert haar melkveehouders om een boerderijwinkel te beginnen. De vrijdag geopende Beemster-winkel van Aukje Nauta en Coos Andreae in Hilaard is de eerste van de Noord-Hollandse zuivelcoöperatie in Friesland.


CONO rijdt de melk op LNG

10-09-2020 - 1 reacties Transporteur Mart de Waard van Danmel Transport rijdt sinds kort met een vrachtwagen op LNG. LNG levert naar verwachting 20 procent CO2-reductie op ten opzichte van diesel. Daarnaast is een fluisterstille accu-oplegger toegevoegd. De nieuwe RMO-combinatie wordt ingezet voor het melktransport van de Noord-Hollandse veehouders die zijn aangesloten bij coöperatie CONO Kaasmakers.

Danmel Transport rijdt sinds kort met een 400 pk Scania G410 LNG 4×2-trekker langs de melkveehouderijen in Noord-Holland die zich hebben aangesloten bij de zuivelcoöperatie van CONO Kaasmakers. Met de inzet van dit vloeibare aardgas, de meest duurzame fossiele brandstof, wordt een milieuwinst van zo’n 20 procent minder CO2-uitstoot verwacht. Bovendien kan de motor in de toekomst probleemloos overschakelen naar biobrandstof.


'Bij ons vind je alleen Beemsterkaas in het schap'

18-06-2020 - 0 reacties Cono kaasmakers heeft haar 10e Beemster boerderijwinkel geopend op het erf van de familie Terra in Uitgeest. De familie is enthousiast over deze stap, maar haalt zich wel extra werk op de hals. Naast de melkveehouderij en de nieuwe boerderijwinkel zijn Harm en Maaike ook nog druk met hun zorgboerderij.


Bel en Cono verlagen melkgeld over mei

04-06-2020 - 0 reacties Bel Leerdammer en Cono Kaasmakers hebben de melkprijs verlaagd over mei. De verschillen tussen beide correcties zijn aanzienlijk, waardoor er in de melkprijsvergelijker verschuivingen plaatsvinden.


Melkprijzen A-ware en Cono muteren neerwaarts

04-05-2020 - 1 reacties De melkprijzen gaan hard omlaag, zo ook bij A-ware en Cono Kaasmakers.


Kale melkprijs A-ware nog maar net boven 30 euro

04-05-2020 - 76 reacties De melkprijzen gaan hard omlaag, zo ook bij A-ware en Cono Kaasmakers.


Cono verlaagt, A-ware houdt melkprijs stabiel

05-02-2020 - 4 reacties Cono Kaasmakers verlaagt de voorschotprijs voor januari met 81 cent per 100 kilo naar € 35,24 per 100 kilo.


Bel Leerdammer verhoogt, Cono verlaagt

08-01-2020 - 0 reacties Bel Leerdammer voert over december de vierde verhoging van de melkprijs op rij door. Door het wegvallen van de wintertoeslag gaat de melkprijs bij Cono Kaasmakers daarentegen nipt omlaag.


‘Laat dwarse leden Cono lekker vertrekken’

11-10-2019 - 19 reacties “Vriendelijk uitzwaaien”, zegt Hanna, als ze leest dat een groep Cono-leden naar de rechter stapt.

Quote:
Een wonderlijke rimpeling in het goede leven van de coöperatie Cono. Al jarenlang aan de top met de uitbetaling van de melkprijs. Hoger dan FrieslandCampina. En dan gaat een groepje leden dwarsliggen. Ze geven daarmee aan dat ze er niks van hebben begrepen. Hun blik reikt niet verder dan de dampalen van hun erf. Ze willen leveren onder de wettelijke eisen. Ze verwachten wel dat Cono daar dan een bovengemiddelde melkprijs voor betaalt. Dat spoort niet.


Septembermelkprijs Cono omhoog, DOC-prijs stabiel

02-10-2019 - 0 reacties Cono Kaasmakers verhoogt de melkprijs voor september met € 2 per 100 kilo vanwege de herfsttoeslag.


Voor 8 boze Cono-boeren is de maat vol

27-09-2019 - 0 reacties Een groep van 8 melkveehouders van Cono Kaasmakers stapt naar de rechter. Die boeren vinden dat veel arbeidsintensieve en kostprijsverhogende maatregelen, zonder inspraak van hogerhand worden, opgelegd. Daar staat volgens deze boeren ook geen reële melkprijs tegenover. Wim Betten, de directeur van Cono, betreurt de stap.


Wethouder opent Beemster Bijenlint bij Cono

22-08-2019 - 0 reacties Duurzaamheidswethouder Jos Dings van Beemster heeft dinsdag officieel het Beemster Bijenlint geopend onder het motto 'Beemster, place to bee'.


Kaasmakers laten melkprijs ongemoeid

06-08-2019 - 0 reacties Cono Kaasmakers en Bel Leerdammer houden de melkprijs in juni gelijk. In de melkprijsvergelijking moet Cono Kaasmakers zodoende FrieslandCampina opnieuw voor laten gaan.


CONO nieuwe eigenaar kaaswinkelketen Amsterdam Cheese Company

16-07-2019 - 0 reacties Bericht:
Retail - CONO Kaasmakers is de nieuwe eigenaar van de Amsterdam Cheese Company in Amsterdam.
Foto's:


Cono Kaasmakers schaaft iets van melkprijs af

03-07-2019 - 0 reacties Cono Kaasmakers heeft de melkprijs over de maand juni iets naar beneden bijgesteld, ten opzichte van 1 maand eerder. De kaasmaker uit Westbeemster wisselt in de Boerenbusiness-melkprijsvergelijking weer stuivertje met FrieslandCampina.


Cono Kaasmakers schaaft iets van melkprijs af

03-07-2019 - 0 reacties Cono Kaasmakers heeft de melkprijs over juni iets naar beneden bijgesteld ten opzichte van de maand ervoor. De kaasmaker uit Westbeemster wisselt in de Boerenbusiness-melkprijsvergelijking zo weer stuivertje met FrieslandCampina.


'Markt vraagt om zuivel zonder GMO en glyfosaat'

19-06-2019 - 0 reacties Cono Kaasmakers verbiedt per 2020 het gebruik van glyfosaat en GMO-voer. Tegelijkertijd kunnen de leden-melkveehouders aan op basis van 18 indicatoren in het vernieuwde programma Caring Dairy een extra premie van €0,75 per 100 kilo melk verdienen.


Gouda uit Lutjewinkel weer onder controle

16-06-2019 - 0 reacties Overal ter wereld wordt Goudse kaas gemaakt en regelmatig als beste bekroond. Maar met Gouda heeft dat weinig te maken. Kaasmakers Cono en FrieslandCampina kregen controle-instantie COKZ zo ver de controle op Noord-Hollandse Gouda te intensiveren. Dat is beter voor de waarde van het merk, en de export natuurlijk.


Cono start met aanleg Beemster Bijenlint

07-06-2019 - 0 reacties Cono Kaasmakers in de Beemster stimuleert de aanleg van bloemstroken voor het behoud van wilde bijen.


Cono verlaagt melkprijs voor het eerst in 2019

04-06-2019 - 0 reacties Na 4 stabiele mutaties op rij, verlaagt Cono Kaasmakers de melkprijs over mei wel.