Kaas

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Kaas. Kaas is een van de 16218 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Kaas nieuws

Boerenpicknick in Bommelerwaard: ‘We komen op plekken waar we nog nooit zijn geweest’

02-06-2020 - 0 reacties HEDEL - In de schaduw bij melkveehouderij en boerengolf van de familie van Zeelst is het heerlijk toeven. De vriendinnen Karin Penders uit Hedel en Vera Broks uit Breda hebben net de restjes van de uitgebreide boerenpicknick verzameld en het afval ingeleverd. ,,We hebben wel een beetje gesmokkeld, we hebben nog maar 0 kilometer gefietst. Maar de picknick was heerlijk met de volle roomboter en de smakelijke kaas. Leuk al die lokale producten. Het is hier super, we zien de koeien hier langslopen.”


Oprichters Vegetarische Slager gaan in plantaardige zuivel

01-06-2020 - 17 reacties De oprichters van De Vegetarische Slager gaan zich met hun nieuwe bedrijf Those Vegan Cowboys richten op het ontwikkelen van plantaardige zuivel. Jaap Korteweg en Niko Koffeman, willen nieuwe plantaardige levensmiddelen ontwikkelen met dezelfde smaak als traditionele melk, kaas, yoghurt en boter.


Boerin Doetie loopt de helft van haar inkomsten mis, omdat ze haar kaas niet kwijt kan op de streekmarkt

21-05-2020 - 0 reacties Door de coronacrisis zijn evenementen tot 1 september verboden. Maandelijkse streekmarkten worden gezien als evenement en gaan dus, in tegenstelling tot weekmarkten, niet door. Een ramp voor geitenboerin Doetie Trinks, die juist daar haar kaas verkoopt.


Spotmelk omlaag, net als de melkprijs van DOC Kaas

30-04-2020 - 15 reacties De zuivelmarkt toont nog geen tekenen van herstel, vertelt marktexpert Wouter Baan. Hij bespreekt de mutaties van de DCA-zuivelnoteringen en tevens de melkprijs van DOC Kaas.


Voedselboxen met lokale producten in trek

23-04-2020 - 0 reacties Kaas van de lokale kaasboer, brood van de bakker om de hoek en worst van de slager in de straat. En dat allemaal in een pakket. De lokale voedselboxen schieten de laatste tijd als paddenstoelen uit de grond.


Corona gaat melkprijzen hard raken

16-04-2020 - 0 reacties De mondiale zuivelmarkt is hard geraakt door de coronacrisis. De melkpoeder, kaas als boternoteringen hebben flink terrein verloren en staan nog altijd onder druk. Dit tast de grondstofwaarde van de melk aan.


Vlaming kan niet zonder zuivel

02-04-2020 - 0 reacties Ook al gooien we steeds meer plantaardig beleg in onze winkelkar, het betekent niet dat iedereen de ommezwaai maakt naar een volledig veganistisch bord. 9 op de 10 Vlamingen kunnen zuivel immers niet missen, dat blijkt uit onderzoek van VLAM bij 600 Vlamingen. “Met gemiddeld 3,8 'melkmomenten' per dag kunnen we moeilijk zonder”, klinkt het bij VLAM. Vooral bak- en smeerboter, melk bij de koffie, kaas en yoghurt zijn publiekslievelingen.


DOC Kaas laat melkprijs nog ongemoeid

31-03-2020 - 0 reacties In tegenstelling tot FrieslandCampina ziet DOC Kaas nog geen aanleiding om de melkprijs voor april te verlagen. Toch is de druk op de kaasprijzen is onmiskenbaar.


COKZ treft 32 overtredingen met kaas aan

24-03-2020 - 0 reacties De meeste overtredingen betroffen tekortkomingen bij kaasmerken Gouda Holland of Edam Holland.


Profvoetballer Jeff Hardeveld ging als vleeseter de bios in en kwam als veganist weer buiten

23-03-2020 - 1 reacties Jeff Hardeveld is profvoetballer bij Heracles en veganist. Hij eet geen dierlijke producten meer, dus ook geen eitje of kaas. De documentaire ‘The Game Changers’ veranderde zijn leven. ‘Ik heb na het zien ervan geen vlees meer gegeten.’


Fransen hamsteren kaas en wijn: ‘We mogen dan op de Titanic zitten: het orkest speelt gewoon door’

16-03-2020 - 0 reacties In de landen om ons heen zit de schrik er goed in vanwege het coronavirus. Veel mensen besluiten thuis te blijven, anderen kussen en ‘handenschudden’ er gewoon op los. Onze correspondent in Frankrijk beschrijft – met lichte spot – hoe hij een middenweg zoekt.


Kaasverkopen helpen FrieslandCampina aan meer winst

27-02-2020 - 0 reacties Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft vorig jaar meer winst gemaakt op een lagere omzet. Het bedrijf verdiende vooral meer geld met producten met „toegevoegde waarde” zoals kaas, en minder met basisproducten zoals melkpoeder en boter.


Omzet van FrieslandCampina in kaas, boter en melkpoeder nam in 2019 met 7% toe

13-02-2020 - 0 reacties Via de business group Dairy Essentials produceert en verkoopt zuivelcoöperatie FrieslandCampina kaas, boter en melkpoeder. In 2019 nam de omzet van de groep met 7% toe tot circa 3,27 miljard euro. De hoeveelheid melk die de groep verwerkte was minder dan in 2018, maar dat was ook begroot. Dit zei directeur Hans Meeuwis van de business group tijdens een themabijeenkomst over kaas van FrieslandCampina in Alkmaar.


Kaas en vlees van aardappelen; dat wordt onze toekomst

05-02-2020 - 0 reacties


Nieuw record Nederlandse kaasproductie

29-01-2020 - 0 reacties In Nederland werd in 2019 drie procent meer kaas gemaakt, daarmee werd een nieuw record van 903.000 ton kaas gevestigd.


Meer kaas, meer kuikens

27-01-2020 - 0 reacties WEST-TERSCHELLING - Twee eigen kazen uit een nieuwe fabriek brengen de boeren op Terschelling dichter bij elkaar. Daar horen de weidevogels van te profiteren.


Albert Heijn waarschuwt: van alle boerenkaas belegen 30+ kun je ziek worden

18-01-2020 - 0 reacties Albert Heijn roept alle boerenkaas belegen 30+ terug. Volgens de supermarktketen kun je voedselvergiftiging krijgen als je de kaas eet.


Koeien van A-Ware in Heerenveen duiken op in Donkerbroek; kaas bezorgd bij tipgeefster

31-12-2019 - 12 reacties DONKERBROEK - De kunstkoeien die verdwenen waren bij zuivelbedrijf Royal A-Ware in Heerenveen zijn weer terecht. De kunststof beesten stonden dinsdagmorgen in Donkerbroek.


Kaasmakerij De Terschellinger wil graag 6,5 miljoen kilo melk tot Skylger kaas verwerken

29-11-2019 - 0 reacties Terschelling krijgt mogelijk een nieuwe kaasfabriek met een verwerkingscapaciteit van 6,5 miljoen kilo melk voor de productie van de Skylger kaas voor Friesland­Campina. De melk moet komen van 9 melkveebedrijven op het eiland die lid zijn van de zuivelcoöperatie en die samenwerken met Vogelbescherming Nederland waarbij ze veel aandacht schenken aan weidevogelbeheer. Daar is een 5 jarige pilot voor gestart. FrieslandCampina vroeg Kaasmakerij De Terschellinger in Oosterend om de kaas te maken.


DOC Kaas ziet géén ruimte voor hogere melkprijs

31-10-2019 - 4 reacties Daar waar FrieslandCampina heeft besloten de Garantieprijs voor november te verhogen, houdt DOC Kaas de uitbetalingsprijs stabiel.