Kaas

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Kaas. Kaas is een van de 15231 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Kaas nieuws

Magere melkpoeder en kaas worden duurder

24-04-2019 - 0 reacties Na een paar matte weken, kijken de prijzen van de diverse zuivelfabricaten weer naar boven. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de mutaties. 


Lagere grondstofwaarde laat melkprijs zakken

21-04-2019 - 0 reacties Terwijl Arla, A-ware en DOC Kaas de melkprijzen voor april stabiel houden, verlaagde FrieslandCampina de garantieprijs. De verlaging kwam enigszins als een verrassing, omdat de coöperatie recent nog aan leden had meegedeeld dat zij uitgaan van stijgende melkprijzen in het tweede kwartaal.


Ja, vlees is slecht voor planeet en dier. Maar kaas dus óók

19-04-2019 - 0 reacties Ja, vlees is slecht voor planeet en dier. Maar kaas dus óók. Liefhebber Tonie Mudde neemt met frisse tegenzin de schade op en onderzoekt of het anders kan.


Uitsluiten van allergische reacties door gerijpte kaas naderbij

19-04-2019 - 0 reacties Gruyère ondergaat een rijpingsproces van vijf tot twaalf maanden om zijn karakteristieke geur en smaak te ontwikkelen. Deze en andere gerijpte kazen kunnen bij veel mensen allergie-achtige reacties veroorzaken. Nieuw onderzoek vanuit Iowa State University draagt bij aan het verhelpen van deze ongewenste verschijnselen.


Zuivelnoteringen deze week als in beton gegoten

17-04-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De zuivelmarkt voor melk- en weipoeders zijn dezer weken bijzonder vast. Ook in boter en kaas is de markt in Nederland en Duitsland bepaald niet grillig. Wat de noteringen van ZuivelNL zijn, vertelt Eric de Lijster in deze Boerenbusiness Melkflits.


Zuivelnoteringen deze week als in beton gegoten

17-04-2019 - 0 reacties De zuivelmarkt voor melk- en weipoeders zijn dezer weken bijzonder vast. Ook in boter en kaas is de markt in Nederland en Duitsland bepaald niet grillig. Wat de noteringen van ZuivelNL zijn, vertelt Eric de Lijster in deze Boerenbusiness Melkflits.


Blij met positieve aandacht voor boerenkaas

13-04-2019 - 0 reacties Meer kaas zullen ze niet verkopen nadat hun boerenkaas vorige maand als de lekkerste van Nederland werd beoordeeld. 'Er was al meer vraag naar onze kaas dan we konden maken', zegt Claudia de Wit van kaasmakerij De Witte Welle in Montfoort.


Dreiging Trump naar kaas is afleidingsmanoeuvre

12-04-2019 - 0 reacties Het dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump, waarbij hij invoerheffingen op Europese goederen als kaas (Gouda en Edammer) suggereert, is een afleidingsmanoeuvre. Volgens Edin Mujagic, hoofdeconoom bij vermogensbeheerder OHV, spelen andere motieven een rol.


Kaasexport zal niet bezwijken onder Trumps strafheffingen

10-04-2019 - 0 reacties Wat heeft Edammer kaas met een vliegtuig van Boeing te maken? Beide zijn onderdeel van de oplaaiende handelsruzie tussen de VS en de EU. Vier vragen over de aangekondigde maatregelen.


Trump blaft naar Hollandse kaas, maar bijt hij ook?

10-04-2019 - 0 reacties De Amerikaanse president Donald Trump heeft onbedoeld het economische belang van Gouda Kaas en Edammer Kaas stevig op de kaart gezet. Dit door te dreigen met importheffingen op deze producten. De Nederlandse politiek slijpt de messen al, maar in de handel overheerst het gevoel van 'eerst zien, dan geloven'.


Heffing op kaas valt slecht op Goudse kaasmarkt

09-04-2019 - 0 reacties Het Amerikaanse dreigement om de Goudse kazen te belasten valt slecht bij Goudse inwoners. Helemaal omdat de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra slechts enkele dagen geleden een eretitel op de Goudse kaasmarkt kreeg.


Trump dreigt met heffingen op Goudse kaas en Edammer

09-04-2019 - 16 reacties De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met importheffingen op 11 miljard dollar aan goederen uit de Europese Unie, als reactie op de Europese subsidies voor vliegtuigbouwer Airbus. Op de lijst staan onder meer Goudse kaas en Edammer kaas.
telegraaf.nl/financieel/3414775/…


Trump dreigt met heffing op Goudse en Edammer

09-04-2019 - 0 reacties De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met importheffingen van in totaal 11 miljard dollar - zo'n 9,76 miljard euro - aan goederen uit de Europese Unie. Dat doet hij als reactie op de Europese subsidies voor vliegtuigbouwer Airbus. Op de lijst staan onder meer Goudse kaas en Edammer kaas.


Videocolumn voedselveiligheid met IJsbrand: zeer oud bier

03-04-2019 - 0 reacties Waarom is een biertje van 23 jaar over de datum absoluut geen gevaar voor de voedselveiligheid? En wat gebeurt er als je een kaas in blik van 75 jaar oud opent? Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer van Scienta Nova legt precies uit hoe het zit. Deel 2: zeer oud bier.


Kaasmakers houden melkprijs gelijk

02-04-2019 - 0 reacties De melkprijzen tot op heden weinig schokkende bewegingen. DOC Kaas en Cono Kaasmakers houden de melkprijzen, voor respectievelijk april en maart, opnieuw gelijk.


Videocolumn voedselveiligheid met IJsbrand: de glazen pot

28-03-2019 - 0 reacties Waarom is een biertje van 23 jaar over de datum absoluut geen gevaar voor de voedselveiligheid? En waarom groente in een goedkope glazen pot wel? Wat gebeurt er als je een kaas in blik van 75 jaar oud opent? Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer van Scienta Nova legt precies uit hoe het zit.


Parmezaanse kaas wordt duurder door droogte in Italië

27-03-2019 - 0 reacties
Originele beschrijving

In Italië maken boeren zich zorgen over de productie van de Parmezaanse kaas. Door een veel te droge en warme winter groeien de gewassen niet waarmee de koeien gevoed moeten worden. Het gevolg: de kaas wordt duurder. - Download de Agri24 app


Jan Linders roept geraspte kaas 48+ terug

25-03-2019 - 0 reacties Jan Linders rappelleert Jan Linders geraspte kaas, jong belegen 48+ wegens chemische contaminatie.


Kaasmeisje Alkmaar krijgt een vriendje: de kaasjongen

20-03-2019 - 0 reacties Lachen naar toeristen en met hen op de foto gaan, te midden van stapels kazen. Tot nu toe was dit in Alkmaar voorbehouden aan de zogenoemde kaasmeisjes.
Maar met ingang van volgende week hoopt het promotiebureau voor de stad dat er ook kaasjongens over de markt lopen, schrijft NH Nieuws. De kandidaten worden nu geworven:
Voor de kaasjongens gelden dezelfde eisen als voor de meiden: houden van Alkmaar, een beetje hun talen spreken (Nederlands, Duits en Mandarijn) en bereid zijn met enthousiasme te vertellen over kaas.
En ze moeten niet verlegen zijn, want veel toeristen willen - zo wordt verwacht - met de kaasmeisjes en -jongens op de foto. Medewerker promotiebureau Sandra van der Bijl: "Het standaardbeeld is toch wel de bezoeker met twee meisjes aan weerszijden. Daar zullen de jongens straks ook een rol bij spelen."
De nieuwe gastheren van de kaasmarkt krijgen, net als hun vrouwelijke collega's, streekdracht aan. In hun geval: een blauwe kiel met rode sjaal. En ze lopen op klompen. "We raden dubbele sokken aan, dan is het beter vol te houden. Want ze lopen er uren."
Er zijn al wel mannen op de wekelijkse kaasmarkt, maar die sjouwen een berrie met 150 kilo kaas of leggen de kazen neer op het Waagplein (de zetters).
De andere kaasstad, Gouda, zocht vorig jaar ook al naar kaasjongens.


Als de lekkerste kaas van hiphop houdt, hoe maak je dan goeie van koevriendelijke Mozartmelk?

17-03-2019 - 0 reacties Stel Emmenthaler kaas tijdens de rijping bloot aan hiphop muziek en de Zwitserse lekkernij krijgt een lekkere fruitige smaak. Dat concluderen Zwitserse kunstonderzoekers en kaasproevers.