Boter

Al het Boter nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Boter nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Boter nieuws

Kaasverkopen helpen FrieslandCampina aan meer winst

27-02-2020 - 0 reacties Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft vorig jaar meer winst gemaakt op een lagere omzet. Het bedrijf verdiende vooral meer geld met producten met „toegevoegde waarde” zoals kaas, en minder met basisproducten zoals melkpoeder en boter.


Omzet van FrieslandCampina in kaas, boter en melkpoeder nam in 2019 met 7% toe

13-02-2020 - 0 reacties Via de business group Dairy Essentials produceert en verkoopt zuivelcoöperatie FrieslandCampina kaas, boter en melkpoeder. In 2019 nam de omzet van de groep met 7% toe tot circa 3,27 miljard euro. De hoeveelheid melk die de groep verwerkte was minder dan in 2018, maar dat was ook begroot. Dit zei directeur Hans Meeuwis van de business group tijdens een themabijeenkomst over kaas van FrieslandCampina in Alkmaar.


Insecten kunnen ook dienen als botervervanger

06-02-2020 - 5 reacties Onderzoekers van de UGent hebben boter succesvol vervangen door insectenvet. "Een gezond en duurzaam alternatief", klinkt het. Een panel met proefpersonen kon geen onderscheid maken tussen ‘gewoon’ gebak en wafels waar de boter deels was vervangen door insectenvet. Of gebak met insectenvet binnenkort in de supermarkt zal liggen? Bio-ingenieur Joachim Schouteten, die het onderzoek mee begeleidde, denkt van wel.


Plussen voor mager melkpoeder

22-01-2020 - 0 reacties Bij de officiële Nederlandse zuivelnotering van deze week was er een plus voor mager melkpoeder extra kwaliteit en mager verstuivingsmelkpoeder van EG-origine. De notering van boter bleef ongewijzigd op 357 euro.


Boterprijs in Nieuw-Zeeland trapt gaspedaal in

22-01-2020 - 0 reacties Daar waar de zuivelnoteringen in Nederland en Duitsland vrij vlak bewegen, heeft de Global Dairy Trade (GDT) in Nieuw-Zeeland wat betreft boter de richting naar boven ingezet. Marktexpert Wouter Baan praat u bij in een minuut.


Omzet Vlaamse melkveehouderij stijgt met 9 procent

15-10-2019 - 0 reacties Boerenbond noteert in zijn jaarlijkse raming een prijsstijging van 7 procent voor melk in de eerste helft van dit jaar tegenover dezelfde periode van 2018. De kaasprijzen bleven stabiel maar de prijs van boter is gedaald. Globaal gezien steeg de omzet van de melkveehouders met 9 procent ten opzichte van vorig jaar. Desondanks daalt de rentabiliteitsbarometer van melkvee, vooral te wijten aan de stijgende voederkosten.


Toch geen importheffing op Goudse en Edammer kaas

03-10-2019 - 0 reacties De Verenigde Staten voeren toch geen importheffing (van 25%) in op Goudse en Edammer, al zijn er wel andere kaassoorten waarop een importheffing komt. Ook varkensvlees en boter uit Nederland staan op de lijst die de Verenigde Staten woensdag 2 oktober gepubliceerd heeft.


VS voert heffing op Nederlandse kaas in, Goudse en Edammer uitgezonderd

03-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De VS voert importheffingen van 25 procent op een reeks Europese goederen in. Het gaat onder meer om kaas, varkensvlees en boter uit Nederland, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdag heeft gepubliceerd.


Europa wederom bedankt.

03-10-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

De VS voert importheffingen van 25 procent op een reeks Europese goederen in. Het gaat onder meer om kaas, varkensvlees en boter uit Nederland, blijkt uit een lijst die de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdag heeft gepubliceerd.


De Boer Karn machine, 40 liter - De Boer Drachten

09-09-2019 - 3 reacties Ik wil boter gaan maken voor eigen gebruik. Iemand die hier ervaring mee heeft of goede tips over wat wel of niet?


Kleine plussen voor boter en volle melkpoeder

28-08-2019 - 0 reacties Diverse zuivelfabricaten schrijven deze week kleine plussen op. Marktexpert Wouter Baan bespreekt in 60 seconden de mutaties. 


Aanvragen invoercertificaten kaas en boter uit Nieuw-Zeeland

27-08-2019 - 0 reacties



Nieuwsbericht 19.068 - In september kunt u aanvragen indienen voor de tariefcontingenten kaas en boter uit Nieuw-Zeeland. Met een invoercertificaat betaalt u geen of een verlaagde invoerheffing.


EU: groeiende export zuivel

21-08-2019 - 0 reacties De hoeveelheid zuivelproducten die de EU uitvoert is in het eerste halfjaar van 2019 fors gestegen. Vooral werden meer mager melkpoeder, boter en drinkmelk uitgevoerd. De kaasexport bleef op hetzelfde niveau. De export van vol melkpoeder verzwakte. Lees verder ❯


Gronings snoep krijgt Engelse 'Michelinster'

02-08-2019 - 0 reacties De Groningse Yvonne van Rooij heeft twee Great Taste Awards ontvangen voor haar fudge. De prijzen worden gezien als de Engelse Michelinsterren voor voedsel.
Iedere zaterdag staat Van Rooij met haar snoep op de markt in de Groningse binnenstad. Een tijdje terug merkte een Engelsman haar fudge op. "Hij zei dat ik moest meedoen aan de Great Taste Awards", vertelt ze aan RTV Noord. "Toen heb ik mijn whiskey- en salmiakfudge ingestuurd."
Maanden later ontving ze een mail met daarin het bericht dat ze voor beide soorten een award heeft gewonnen. "Ik ben de enige uit Nederland die met snoep een prijs heeft gewonnen bij deze wedstrijd. Het is heel bijzonder omdat Engeland het walhalla van de fudge is."
Zelfgemaakt
Van Rooij kookt de fudge, snoep dat gemaakt wordt van onder meer boter en suiker, helemaal zelf. Dat bleef de Engelsen bij. "Ik maak het in kleine koperen kannetjes met een lepeltje. Grotere porties maken heb ik geprobeerd, maar toen werd het minder lekker."
Van Rooij mag nu het logo van de Great Taste Awards op haar producten zetten. "Dan kom ik tenminste ergens binnen met mijn snoep."


Opnieuw dalende notering verse boter

24-07-2019 - 4 reacties

Originele beschrijving

Bij de Officiële Nederlandse Zuivelnoteringen is er opnieuw een vrij dalende trent te zien. Verse boter maakt hiermee de grootste daling. De enige plusser voor deze week is vol verstuivingsmelkpoeder, 26% vet, in meerwandige zakken.


EU vreest groen licht voor importtarieven Trump

16-07-2019 - 0 reacties De Europese Unie (EU) verwacht dat de Amerikaanse president Donald Trump van de Wereldhandelsorganisatie WTO het groene licht krijgt om importtarieven op Europese goederen te verhogen. Het gaat hierbij onder meer om zuivel- en vleesproducten als kaas, boter en varkensvlees.


Tendens vetmarkt belooft weinig goeds voor melkprijs

11-07-2019 - 0 reacties De DCA-notering voor room staat hevig onder druk, terwijl boter al weken in prijs daalt. Op de kaasmarkt wordt ook een dalende tendens voor melkvet gesignaleerd in de eerste helft van 2020. Dat belooft weinig goeds voor de bijdrage van vet aan de melkprijs van de zuivelfabrikanten.


Tendens vetmarkt belooft weinig goed voor melkprijs

11-07-2019 - 0 reacties De DCA-notering voor room staat hevig onder druk, terwijl boter al weken in prijs daalt. Op de kaasmarkt wordt ook een dalende tendens voor melkvet gesignaleerd in de eerste helft van 2020. Dat belooft weinig goeds voor de bijdrage van vet aan de melkprijs van de zuivelfabrikanten.


Magere melkpoeder en boter ontspringen de dans

10-07-2019 - 0 reacties Het vakantiegevoel lijkt zich meester te maken van de zuivelmarkt, al ontspringen magere melkpoeder en boter de dans. Eric de Lijster legt uit.


Verdere daling Officiële Nederlandse Zuivelnoteringen

03-07-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Opnieuw laten de Officiële Nederlandse Zuivelnoteringen een daling zien deze week, al gaat het niet in zulke grote sprongen als vorige week het geval was met verse boter (min € 12,00) en vol verstuivingsmelkpoeder (min € 10,00).