Boerderij

Al het Boerderij nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Boerderij nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Boerderij nieuws

Drie schapen doodgebeten bij boerderij in Esbeek, wolf verdacht

17-01-2022 - 0 reacties ESBEEK - Op biologische boerderij De Kraanvogel in Esbeek zijn in de nacht van zondag op maandag drie schapen gedood. Een taxateur die de schade opnam herkende aan de verwondingen van de schapen bijtsporen van een wolf, voor hem reden om de kans dat een wolf de dader is op 99 procent in te schatten. Om ook het laatste procentje duidelijk te krijgen is er DNA afgenomen om er verder onderzoek naar te doen.


Boek zet Amerikaanse boerderijen in Friesland in de spotlights

17-01-2022 - 0 reacties In Friesland staan een stuk of vijftien Amerikaanse boerderijen. Hans de Haan en Jacob van der Vaart van Boerderijenstichting Fryslân deden er onderzoek naar, wat resulteerde in hun boek: Amerikaanse boerderijen in Fryslân. Ze vertellen erover in Scharsterbrug, bij de eerste Amerikaanse boerderij in Friesland die in 1923 werd gebouwd.


Mirjam: ‘Nooit gedacht dat ik op een boerderij zou wonen’

17-01-2022 - 0 reacties Mirjam Hanenberg-Goedkoop (36) is getrouwd met Martin (37), hun zoontje Thomas is 3,5.


Gewonde bij brand in lege stal van boerderij in Sterksel

11-01-2022 - 0 reacties STERKSEL - Bij een brand bij een agrarisch bedrijf aan de Vlaamseweg in Sterksel is dinsdagmiddag een man gewond geraakt. De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt.


VIDEO: Korte film Kalfjes bij de Koe

10-01-2022 - 6 reacties

Quote:
Kijk voor meer informatie op www.kalfjesbijdekoe.nlDe site is gemaakt met dank aan Boerderij Ruimzicht, De Ruurhoeve, Rerooting the Dutch Foodsystem en Stich...


Hans de Haan: 'De Amerikaanse boerderij is een totaal vergeten type'

10-01-2022 - 0 reacties Boerenzoon Hans de Haan uit Joure deed de afgelopen vijf jaar samen met Jacob van der Vaart onderzoek naar de modernisering van de landbouw in Friesland in de eerste helft van de twintigste eeuw. Het resulteerde in het boek: Amerikaanse boerderijen in Fryslân.


Hans de Haan: 'De Amerikaanse boerderij is een totaal vergeten boerderij'

10-01-2022 - 0 reacties Boerenzoon Hans de Haan uit Joure deed de afgelopen vijf jaar samen met Jacob van der Vaart onderzoek naar de modernisering van de landbouw in Friesland in de eerste helft van de twintigste eeuw. Het resulteerde in het boek: Amerikaanse boerderijen in Fryslân.


Leve de melkquotering

09-01-2022 - 6 reacties We hebben een nieuwe minister die deze zaak gaat oppakken. Mag ik hem naast mijn beste wensen twee adviezen geven?
Vergeet de les van Tinbergen niet: voor meerdere doelen heb je meerdere maatregelen nodig. Alleen staarten gaan tellen klinkt simpel, maar werkt niet echt.

Vergeet de les van de melkquotering niet. Door kortzichtig bestuur en politiek opportunisme werden ‘oude schoenen afgedankt’ alvorens men wist of de nieuwe pasten. Daarmee ging een cruciaal neveneffect van de quota verloren.


Kalveren bij de koe, maar hoe?

06-01-2022 - 0 reacties Koskamp van Boerderij Ruimzicht en Corné Ansems van de Ruurhoeve zijn beiden pioniers op dit vlak en horen bij de weinige boeren in Nederland waar de kalfjes drie maanden lang zogen bij de moeder. Hoewel kalveren bij de koe houden zo natuurlijk is, is de kennis eromheen verdwenen. Deze website is een eerste stap van een langdurig project om kalveren weer bij de moeder te houden en te gaan voldoen aan de vernieuwde Wet Dieren.


Video | Wanneer begin je met insemineren van koe?

06-01-2022 - 0 reacties Boerderij ging op pad om samen met Auke Bremer koeien te scannen en te insemineren in De Wilp (Gr.).


Vijf mannen aangehouden bij vondst drugslab in boerderij Stieltjeskanaal

06-01-2022 - 0 reacties STIELTJESKANAAL - De Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie ontmantelt donderdag een professioneel drugslab, dat woensdag is aangetroffen in het Drentse Stieltjeskanaal, een gehucht bij Coevorden. In het lab, waar vermoedelijk een tussenproduct voor de vervaardiging van amfetamine werd gemaakt, liggen veel zeer gevaarlijke stoffen en materialen opgeslagen, aldus de politie. Daarom zijn specialisten in het omgaan met gevaarlijke stoffen ingeschakeld. Vijf mannen zijn woensdag opgepakt.


Explosie in stal in Maarsbergen, brandweer probeert twintig koeien te redden uit mestput

05-01-2022 - 46 reacties In Maarsbergen heeft een mestexplosie plaatsgevonden bij een boerderij aan de Hof ter Heideweg. Hierdoor zijn een twintigtal koeien in de mestput gevallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).Deze gezinnen delen een boerderij: ‘We werken vanuit onze pipowagen’

04-01-2022 - 0 reacties Het was nooit hun streven en toch voelt het heel logisch. Sinds een jaar delen de gezinnen van Else Marij Vollebregt en Jantine Schuilenburg een oude boerderij in de polder nabij Stolwijk. Samen, maar wel gescheiden in het voor- en achterhuis.


Suikerprijs 16% hoger dan in januari vorig jaar

04-01-2022 - 0 reacties Voor het derde jaar op rij is de suikerprijs in januari hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.


Boer Ayoub over zijn eigen serie: 'Die boerderij komt er'

03-01-2022 - 0 reacties De Amsterdamse Ayoub Louihrani heeft een grote droom: zijn eigen boerderij. KRO-NCRV maakte een serie over hem, genaamd Boer Ayoub. De eerste aflevering is op 21 december uitgezonden en vanaf nu is de serie elke dinsdag om 20.25 uur bij NPO 3 te zien. Louihrani: 'Mensen konden waarderen hoe eerlijk en open ik ben. Ik ben ook blij dat ze er met een lach naar konden kijken.'


Storm is gaan liggen en AgriNL is er nog steeds - Boerderij

31-12-2021 - 5 reacties

Quote:
In oktober raakte de agrarische sector in beroering over plannen van de agri-industrie.


Voldane varkens met goed en juist verstrekt ruwvoer

31-12-2021 - 0 reacties Verstrekking van ruwvoer aan varkens blijft een zoektocht naar de best passende manier.


Stille week waarin kuikenmarkt rustig doorloopt

31-12-2021 - 0 reacties Geen grote prijsfluctuaties bij kuikens deze week tussen kerst en de jaarwisseling.


FLI: grootste vogelgriepepidemie ooit in Europa

30-12-2021 - 0 reacties Eind epidemie vogelgriep nog niet in zicht, aldus FLI. LTO zegt dat vaccin uitkomst kan bieden.


NVWA vindt bruinrot in partij zetmeelaardappelen

30-12-2021 - 0 reacties Bron van de bruinrotbesmetting is niet gevonden.