Boerderij

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Boerderij. Boerderij is een van de 15791 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Boerderij nieuws

Activisten breken in bij Noord-Iers varkensbedrijf

16-01-2020 - 0 reacties Zo’n 40 dierenactivisten van de Britse actiegroep Meat the Victims is eerder deze week binnengedrongen op een varkensfokkerij in Noord-Ierland.


Abemec koopt Mechanisatie Mariënberg

15-01-2020 - 5 reacties Zelfimporterende dealerorganisatie Abemec koopt Mechanisatie Mariënberg. Met de overname van de activiteiten per 1 februari 2020 is het de 21e vestiging van Abemec.

Het bedrijf in de gelijknamige plaats in Overijssel gaat Abemec Mariënberg heten. De vestiging was al dealer van de machines en apparatuur van Dewulf, Raven, Agrifac, Lemken, Dewa, Imants, Steketee en Struik.

Met de overname komen daar jong gebruikte trekkers bij en de machines van Krone, Airmix, Nettuno en Irtec.


Vencomatic neem legnestenfabrikant Van Gent over

15-01-2020 - 0 reacties Vencomatic Group, ontwikkelaar van duurzame pluimveesystemen, neemt branchegenoot Van Gent Legnesten in Renswoude (Gld.) over.


Principeakkoord leidingen LTO Nederland en Gasunie

14-01-2020 - 0 reacties Gasunie en LTO Nederland hebben een principeakkoord bereikt over de aanleg van aardgasleidingen door boerenland.


Vader boerderijgezin Ruinerwold nog altijd niet verhoord omdat hij niet kan praten

13-01-2020 - 0 reacties De vader van de zes in een boerderij in het Drentse Ruinerwold verborgen kinderen is nog altijd niet verhoord als gevolg van zijn medische toestand. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag aan NU.nl. De man staat volgende week dinsdag voor de rechter, maar kan als gevolg van een hersenbloeding niet praten


FAO-voedselprijzenindex op hoogste niveau in vijf jaar

10-01-2020 - 0 reacties De voedselprijsindex van Wereldvoedselorganisatie FAO steeg afgelopen maand naar de hoogste waarde in vijf jaar.


CDA kritisch over publiceren boeren-bedrijfsgegevens

10-01-2020 - 9 reacties Het CDA in de Tweede Kamer is kritisch over het feit dat het ministerie bedrijfsgegevens van melkveehouderijen openbaar gaat maken. Gisteren werd bekend dat van elke boerderij de fosfaatrechten gepubliceerd worden.


Beuningse Kipster-kippen leggen dagelijks 40.000 eieren voor Efteling en Lidl

09-01-2020 - 0 reacties BEUNINGEN - De eieren die de bezoekers van de Efteling eten, komen straks uit Beuningen. In die plaats opent vrijdag de tweede Kipster-boerderij van Nederland. Misschien wel de diervriendelijkste boerderij ter wereld.


Waals CoBT haalt doel voor nieuwe bietenfabriek

09-01-2020 - 0 reacties De Waalse bietentelerscoöperatie CoBT heeft het doel gehaald voor de aanvoer van bieten en het eigen vermogen voor een nieuwe bietenfabriek.


DLV: maak werk van bemestingsplan

09-01-2020 - 0 reacties DLV Advies benadrukt het belang van het tijdig klaarmaken van een bemestingsplan voor de eerste snede gras.


Trekkermerk Mancel sneuvelt al voor marktintroductie

09-01-2020 - 0 reacties Het Chinese YTO presenteerde op de Sima 2019 groots het nieuwe trekkermerk Mancel.


Eieren voor de Efteling komen uit deze diervriendelijke stal

09-01-2020 - 0 reacties BEUNINGEN - De eieren die de bezoekers van de Efteling eten, komen straks uit Beuningen. In die plaats opent vrijdag de tweede Kipster-boerderij van Nederland. Misschien wel de diervriendelijkste boerderij ter wereld.


Nieuwe bestuurders in LTO vakgroepen

08-01-2020 - 2 reacties LTO Nederland heeft een aantal nieuwe mensen weten te strikken om de vakgroepen te besturen.

Twee vakgroepen hebben hiermee een nieuwe voorzitter gekregen. Twee andere vakgroepen hebben een wisseling van overige bestuursleden.


Verdenking vogelgriep op bedrijf Noord-Ierland

08-01-2020 - 0 reacties Noord-Ierland stelt een onderzoek in naar een mogelijke besmetting met vogelgriep.


Dreigbrieven brengen boeren-actieclubs niet van hun stuk

03-01-2020 - 13 reacties Actieclubs van boeren hebben dreigbrieven gekregen waarin staat dat iedere boerderij in het land gevaar loopt als ze doorgaan met hun acties. Dat melden actieclubs Agractie en Belangen Agrarysk Fryslân, die de brieven ontvingen. Ze zijn niet van plan hun acties te stoppen. 'We kunnen niet stoppen met het behartigen van onze belangen en bovendien is actievoeren een grondrecht.'


Dreigbrief aan actievoerder gericht op alle boeren

03-01-2020 - 0 reacties Jitty van der Werf kreeg daags voor kerst een dreigbrief van vermoedelijk dierenactivisten.


Boeren melden bedreigingen vanwege protestacties

03-01-2020 - 0 reacties LEEUWARDEN (ANP) - Boerenactieclubs Agractie en Belangen Agrarysk Fryslân zeggen ernstige bedreigingen en een ultimatum te hebben gekregen. Daarin wordt iedere boerderij in het land omschreven als doelwit van sabotage en brandstichting als de boeren doorgaan met hun protestacties. De bedreigingen staan in een brief die de boerenclubs voor de jaarwisseling hebben ontvangen.


Boerenprotest, een ondergedoken gezin en omstreden zorgbureau stopt: dit was oktober 2019

29-12-2019 - 0 reacties Boeren trekken massaal naar Den Haag om op te komen voor de beroepsgroep, in Ruinerwold wordt een gezin ontdekt dat jarenlang zat ondergedoken in een boerderij en het omstreden zorgbureau Victorie in Almelo moet de activiteiten staken. Oktober 2019 was de maand van stikstofprotest en een gezin in de ban van het 'Einde der Tijden'.


Geen verbod op CO2-bedwelming varkens

24-12-2019 - 0 reacties Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft in een brief aan de Tweede Kamer en de Dierencoalitie laten weten dat er voorlopig geen verbod komt op CO2-bedwelming van varkens.


NVWA: diervoerketen veilig, maar risico’s aanwezig

23-12-2019 - 0 reacties De Nederlandse diervoederketen produceert in het algemeen veilig veevoer. Dat komt doordat het stelsel van wetgeving, toezicht en private kwaliteitsborging werkt. Desondanks zijn er risico’s die de veiligheid van diervoer in gevaar brengen.