Stikstof

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Stikstof. Stikstof is een van de 18511 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Stikstof nieuws

Honderden boeren in Oost-Nederland vrezen juridische heksenjacht na bekend worden van adressen

19-01-2022 - 0 reacties Bijna duizend boeren in deze regio verwachten dat zij in een juridische heksenjacht terechtkomen. Reden is dat het ministerie van Landbouw de adressen bekend moet maken van ‘illegale’ uitstoters van stikstof. ,,De privacy en veiligheid van boeren komt in het geding”, zegt Trienke Elshof van belangenorganisatie LTO Nederland.


Rechter: adresgegevens 3500 boeren zonder stikstofvergunning moeten openbaar

19-01-2022 - 1 reacties DEN HAAG - Het ministerie van Landbouw moet alle adresgegevens vrijgeven van zo'n 3500 boerenbedrijven die officieel geen vergunning hebben om stikstof uit te stoten. Dat oordeelt de Raad van State. Het ministerie heeft zich hier lang tegen verzet, ook omdat de boeren zelf er helemaal niet blij mee zijn.


Efficiënt omgaan met stikstof

18-01-2022 - 0 reacties Door het inzetten van de juiste gewassen binnen een bouwplan kunt u de behoefte van stikstof uit (kunst)mest flink naar beneden brengen.


FDF voert 25-kilometergrens stikstof aan in Jumbo-zaak

17-01-2022 - 0 reacties FDF wil dat vier provincies gaan handhaven bij distributiecentra van supermarktketen Jumbo.


Lely stuurt minister Van der Wal open brief

15-01-2022 - 44 reacties In het Financieel Dagblad van vandaag staat een open brief van Lely aan minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof. Daarin nodigt het bedrijf de minister uit voor een gesprek over hoe met evenveel koeien en boeren de stikstofuitstoot toch terug gebracht kan worden.


‘Waakzaam zijn in een mijnenveld van regels’

15-01-2022 - 0 reacties Een mijnenveld van regels rond stikstof, modellen en berekeningen.


Pluimveehouderij wil stikstof tackelen met techniek

13-01-2022 - 0 reacties De pluimveehouderij ziet technische innovatie als de beste weg om stikstof te verminderen.


Boeren FDF eisen dat Jumbo een stikstofvergunning aanvraagt

12-01-2022 - 0 reacties Farmers Defence Force (FDF) eist maandag bij de provincie dat het distributiecentrum van Jumbo in Beilen een nb-vergunning aanvraagt. Die natuurbeschermingsvergunning is nodig voor bedrijven die stikstof uitstoten. Maar volgens de boeren zijn zij per saldo de enigen die zich daaraan houden.


Ambtenaren halen kritiek uit stikstofstudie: BBB wil opheldering Minister | BoerBurgerBeweging

11-01-2022 - 23 reacties

Quote:
BBB heeft vanavond (11 januari 2022) direct opheldering gevraagd aan de minister van Natuur en Stikstof Christianne van der Wal.


'Waarom ik Johan Vollenbroek wel kan verdragen'

11-01-2022 - 6 reacties

Quote:
Nederland zit op slot door knellende wetgeving op het gebied van stikstofuitstoot. Dusdanig op slot dat er in het nieuwe kabinet een minister van Natuur en Stikstof komt. Voor deze impasse is één man in het bijzonder verantwoordelijk: Johan Vollenbroek.


Provincie Overijssel en STAF delen dezelfde conclusie: Stikstofdoelen zijn onhaalbaar!

09-01-2022 - 26 reacties In de Statenbrief van 27 december 21 geeft het college van gedeputeerden aan dat de stikstofdoelen van kabinet Rutte 3 niet haalbaar zijn. Door depositie van buiten de provincie en buitenland kunnen de gebiedscommissies niet zorgen dat wat Rutte 3 wil , op 50 % van het areaal stikstof gevoelige natuur de KDW doelen halen, realiseren.
En het nieuwe kabinet gaat de doelen opschroeven naar 74 % ipv 50%.
En die conclusie had STAF jaren geleden ook al. In 71 % van de gebieden wordt KDW niet gehaald omdat depositie uit het buitenland hoger is dan de KDW,.
Nog 11 provincies te gaan.....
En als de modellen kloppen...🤔, ( wat ze niet doen) hoe is het dan mogelijk dat een sector die zorgt voor 41 % van de totale depositie, voor een daling gaat zorgen op sommige habitat typen van meer dan 100 %?
En nu kreeg ik deze week de kwalificatie schreeuwer en gijzelnemer van het stikstof dossier, maar als bestuurders met zo weinig inzicht aanschuiven om te werken aan een oplossing ( terwijl de uitgangssituatie niet bekend is) dan lach ik stiekem ....ze komen wel tot andere inzichten 🤔


4-daagse Biokennisweek ideale start voor nieuwe ministers om de biologische sector te leren kennen

06-01-2022 - 0 reacties Nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Henk Staghouwer en de nieuwe minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal van harte welkom op de Biokennisweek 10 t/m 13 januari 2022.


Beoogd stikstofminister Van der Wal wil samenwerken met boeren

05-01-2022 - 3 reacties DEN HAAG (ANP) - Christianne van der Wal-Zeggelink, de beoogd minister voor Natuur en Stikstof, hoopt dat ze de komende periode niet tegenover de boeren zal komen te staan als het gaat om het oplossen van het stikstofprobleem. Hoe ze dat voor zich ziet, wilde ze woensdag na haar gesprek met formateur Mark Rutte nog niet zeggen.


Vreugdenhil: 'Alle emissies stikstof langs dezelfde lat' - Podcast Stikstofdialogen

04-01-2022 - 2 reacties

Quote:
Hermen Vreugdenhil heeft zich het afgelopen jaar als fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant opgeworpen tot een krit...


Papieren geklets, daar is de stikstofminister niet van

04-01-2022 - 4 reacties Iemand die niet houdt van 'pappen en nathouden' en knopen durft door te hakken. Een belronde langs Gelderse Statenleden leert dat we met Christianne van der Wal, nu nog gedeputeerde van Gelderland, een minister van Stikstof en Natuur krijgen die (naast prettig in de omgang) een aanpakker is. Eigenschappen die ze als stikstofminister goed kan gebruiken.


Verkenning werkprogramma monitoring en evaluatie stikstofreductie en natuurverbetering

01-01-2022 - 0 reacties Het programmadirectoraat-generaal Stikstof (DG S) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een consortium van PBL, RIVM en Wageningen University & Research (WUR) gevraagd om de mogelijkheden te verkennen voor een werkprogramma voor de monitoring en evaluatie van het beleidsprogramma stikstofreductie en natuurverbetering. In deze rapportage presenteren PBL, RIVM en WUR de resultaten van deze verkenning.


Verkenning werkprogramma monitoring en evaluatie stikstofreductie en natuurverbetering

31-12-2021 - 0 reacties Het programmadirectoraat-generaal Stikstof (DG S) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een consortium van PBL, RIVM en Wageningen University & Research (WUR) gevraagd om de mogelijkheden te verkennen voor een werkprogramma voor de monitoring en evaluatie van het beleidsprogramma stikstofreductie en natuurverbetering. In deze rapportage presenteren PBL, RIVM en WUR de resultaten van deze verkenning.


​ChristenUnie landbouw, VVD stikstof

30-12-2021 - 0 reacties Henk Staghouwer van ChristenUnie wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. VVD levert met Christianne van der Wal de minister voor Natuur en Stikstof. Henk Staghouwer (59) was van 2002 tot 2013 fractievoorzitter voor de Chris


Jeanet Brandsma gaat weg bij LNV

30-12-2021 - 2 reacties Zo juist vernomen dat Jeanet Brandsma uit onvrede weg gaat bij LNV .zij zat op het stikstof docier


20 kilo minder stikstof bij mais na scheuren grasland

28-12-2021 - 9 reacties Boeren die grasland scheuren en daar vervolgens mais telen op zand- en lössgronden, mogen in 2022 20 kilo minder stikstof bemesten dan andere jaren. Dat heeft demissionair landbouwminister Carola Schouten besloten.