Boeren

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Boeren. Boeren is een van de 15463 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Boeren nieuws

‘Maïs beregenen kan leiden tot steriele, onontwikkelde kolven’

23-07-2019 - 0 reacties Boeren die hun maïsland willen beregenen, doen er verstandig aan om dat niet tijdens de bestuivingsperiode te doen. Dat kan leiden tot steriele, onontwikkelde kolven, waarschuwt adviesorganisatie Groeikracht.


Waterschap tipt vijfduizend boeren over watertekort

23-07-2019 - 0 reacties Wetterskip Fryslân stuurt vijfduizend boeren in Friesland en het Groningse Zuidelijk Westerkwartier deze week een folder. Die staat vol tips wat te doen bij een dreigend lokaal watertekort vanwege droogte.


1,6 miljoen euro voor klimaatslimme boeren

23-07-2019 - 0 reacties Vanuit project 'Klimaatslim boeren op veen' stelt provincie Utrecht 1,6 miljoen euro beschikbaar voor boeren in het beheergebied van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.


1,6 miljoen voor klimaatslimme boeren

23-07-2019 - 0 reacties Vanuit het project ‘Klimaatslim boeren op veen’ stelt provincie Utrecht 1,6 miljoen euro beschikbaar voor boeren in het beheergebied van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.


Wetterskip vraagt medewerking boeren om verbod te voorkomen

23-07-2019 - 0 reacties Deden we al, de duikers zijn te klein als we allemaal tegelijk zouden pompen

Originele beschrijving

Waterschap wil een beregeningsverbod zo lang mogelijk uitstellen.


Boeren vrezen voor hitte: 'Dit kan de nekslag zijn voor veel gewassen'

22-07-2019 - 0 reacties In veel delen van Nederland loopt het watertekort op, wat naar verwachting door de aanstaande hittegolf nog erger zal worden. Boeren dreigen daardoor flink in de problemen te komen. "We houden ons hart vast voor de week die komen gaat."


Nespresso zet Zimbabwaanse koffie langzaam terug op tafel

22-07-2019 - 0 reacties Een van de beste koffies ter wereld was bijna van het toneel verdwenen. Omdat Nespresso - onderdeel van de Zwitserse multinational Nestlé - bereid is flink wat extra te betalen, kunnen kleine boeren de ooit bloeiende koffiesector in Zimbabwe van de ondergang redden.


Boeren moeten water uit grond pompen door aanhoudende droogte

22-07-2019 - 0 reacties Het is droog en heet in Nederland. Daar hebben vooral boeren last van. Zij mogen door de aanhoudende droogte geen water uit vijvers, sloten en beken halen om hun gewassen mee te besproeien.


Last van droogte? Niet als je quinoa produceert

22-07-2019 - 0 reacties Door de aanhoudende droogte in Nederland hebben boeren last van watertekort, maar daar zou quinoa zomaar eens verandering in kunnen brengen. Het gewas heeft heel weinig water nodig en zou daarom heel lucratief kunnen uitpakken voor boeren.


Frankrijk vraagt 1 miljard voor droogtesteun

22-07-2019 - 0 reacties De Franse landbouwminister Didier Guillaume heeft de Europese Commissie maandag 22 juli gevraagd om het vervroegd uitkeren van de subsidiegelden uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Het gaat om €1 miljard extra voor Franse boeren, die hun liquiditeitspositie moet verbeteren in het tweede extreem droge jaar op rij.


Beperkingen boeren Staphorst weer voorbij

22-07-2019 - 0 reacties Boeren in de omgeving van Staphorst kunnen hun vee weer naar buiten sturen en ook kan er weer worden gemaaid en geoogst. De gemeente laat weten dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen na een brand bij een papierrecyclingbedrijf woensdagnacht.


Martin Scholten (WUR) hangt veehouders aan klimaatstrop

22-07-2019 - 20 reacties

Originele beschrijving

Stichting  Wageningen Research wrijft onze boeren met haar statutaire eigenaar, het Ministerie van LNV een klimaatschuld aan van 3,5 Megaton CO2. Boeren worden mogelijk via de Klimaatwet gedwongen te betalen voor Wageningen UR haar CO2-onderzoeksbon voor 'klimaatslimme landbouw' van Martin Scholten, die tevens zitting heeft in de Adviescommisie Stikstofproblematiek.

3,5 Megaton CO2 per jaar is minder CO2 dan wat door Meindert


Kabinet wil Volkerak-Zoommeer weer zout maken

22-07-2019 - 0 reacties Het Volkerak-Zoommeer vormt op de landkaart van ons land een klein blauw puntje. Toch is het meer tussen Zeeland en West-Brabant de tweede zoetwatervoorraad van ons land. Dat het kabinet het weer zout wil maken, valt helemaal verkeerd bij boeren in het gebied.


‘Beregenen uit sloot goed voor natuur’

20-07-2019 - 0 reacties Boeren kunnen efficiënter omgaan met water in het kader van beregening, om zo het schaarse water op de zand- en dalgronden optimaler te benutten.


Zeeuwse bezemactie succes: 8000 kilo aan verboden gewasbeschermingsmiddelen ingezameld

20-07-2019 - 0 reacties MIDDELBURG - Zeeuwse boeren, loonwerkers en hoveniers hebben het afgelopen half jaar bijna 8.000 kilo niet meer toegelaten gewasbeschermingsmiddelen ingeleverd. Dat deden ze in de actie ‘Bezem door de middelenkast’ van het samenwerkingsverband Schoon Water.


Boer aan het roer bij Regio Deal FoodValley

20-07-2019 - 0 reacties Boeren, onderwijs, overheid en andere partijen in de Foodvalley kunnen aan de slag met de versnelde transitie van de primaire sector, gezonde voeding en versterking kennis- en innovatiecluster. De gemeenteraad van Ede gaf eind vorige week groen licht voor de laatste bijdrage van 7 miljoen euro aan de Regio Deal FoodValley.


Agrarisch datingbureau zet er een punt achter: ‘Te veel concurrentie van Tinder’

19-07-2019 - 0 reacties Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld.


Agrarisch datingbureau zet er een punt achter: ‘Te veel concurrentie van Tinder’

19-07-2019 - 0 reacties Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld.


Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’

19-07-2019 - 0 reacties Sinds gisteren is het in de Achterhoek en in delen van het Vechtdal verboden om oppervlaktewater te gebruiken vanwege de droogte. Op sommige plaatsen is het zo nijpend, dat ook het grondwater niet langer mag worden opgepompt. Een ramp voor de boeren die vorig jaar al kampten met misoogsten ,,Twee jaar achter elkaar zo droog heb ik in veertig jaar niet meegemaakt”, foetert boer Gerrit Rappard (60) uit Barchem.


Een op tien Gelderse boeren verkoopt direct

19-07-2019 - 0 reacties De korte keten landbouw is populair in Gelderland. Een op de tien Gelderse boeren verkoopt een deel van het geproduceerde voedsel via maximaal één tussenschakel aan de consument.