Lto

Al het Lto nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Lto nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Lto nieuws

Mieke Theunissen nieuwe secretaris Sectorraad Paarden

17-01-2022 - 0 reacties Per 1 januari van dit jaar is het secretariaat van de Sectorraad Paarden overgenomen door LTO Nederland. Sinds 2019 werd deze functie ingevuld vanuit de KNHS.


Al is de leugen nog zo snel de waarheid achter haalt het wel

16-01-2022 - 117 reacties Leden aantal Lto Nederland


Ruim 200.000 meer landbouwvoertuigen geregistreerd dan verwacht

14-01-2022 - 0 reacties Het conversiejaar voor de kentekenregistratie landbouwvoertuigen is voorbij. Mede dankzij inzet van LTO zijn er ruim 200.000 meer registraties dan de prognose van de RDW.


LTO Noord: schrap natuurplannen voor Wieringerhoek

14-01-2022 - 0 reacties LTO Noord heeft aan gemeente Hollands Kroon per brief kenbaar gemaakt grote zorg te hebben over de nieuwe natuurplannen in de Wieringermeer. Zeven natuurorganisaties hebben ideeën geopperd voor de groene inrichting van 800 hectare landbouwgrond in de Wieringerhoek.


LTO Noord: 'Hou bevoegdheden landschapsbeleid zo laag mogelijk'

14-01-2022 - 0 reacties LTO Noord vindt dat provincie Gelderland bevoegdheden voor het ruimtelijk beleid waar mogelijk zo laag mogelijk moet houden. Dat stelt de agrarische belangenbehartiger in een reactie op het Gelders provinciaal landschapsbeleid. Dat wordt deze weken door Provinciale Staten besproken.


‘Land- en tuinbouw uniek’: LTO informeert nieuwe ministers Klimaat en SWZ

13-01-2022 - 0 reacties Het nieuwe kabinet heeft vergaande ambities voor het klimaat en de arbeidsmarkt. Daarom vraagt LTO aan de nieuwe ministers Jetten (Klimaat en Energie) en Van Gennip (SZW) om oog te houden voor de bijzondere omstandigheden in de land- en tuinbouw.


De teler centraal bij het ontwikkelen van weerbaar telen in praktijkprogramma

13-01-2022 - 0 reacties Het Ministerie van LNV en LTO slaan de handen ineen voor Praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de Praktijk’. Hierin staat de teler centraal in diverse pilotprojecten.


LTO en LNV werken samen aan weerbare teelt

13-01-2022 - 0 reacties Dertien regionale pilotprojecten vormen de bouwstenen van praktijkprogramma 'Weerbaarheid in de Praktijk'. Hierin werken het ministerie van LNV en LTO samen aan het ontwikkelen van weerbare teeltsystemen voor de plantaardige sectoren met daarin een centrale rol voor de teler.


Crisisdraaiboek: essentieel hulpmiddel

13-01-2022 - 0 reacties Ook dit jaar stond er weer een oefendag van het crisisdraaiboek op de planning bij LTO. Zo’n gestructureerd plan is van groot belang in noodsituaties.


LTO: uitroeiing Globodera is niet haalbaar

12-01-2022 - 0 reacties LTO Nederland vraagt aan de Europese Commissie om niet in te zetten op de volledige uitroeiing van het aardappelcysteaaltje Globodera voor de beheersing van aardappelmoeheid (AM) in de Europese Unie.


‘Gas erop voor verder verbeteren positie van agrarische vrouwen’

10-01-2022 - 0 reacties Helma Vermuë is voorzitter commissies Vrouw en Bedrijf van LTO en LTO Noord. Educatie is speerpunt.


Bestuurder zijn in LTO vakgroep Kalverhouderij

06-01-2022 - 0 reacties Over een aantal weken neem ik afscheid van de vakgroep, niet omdat ik het niet meer leuk vind maar omdat mijn termijn erop zit.


LTO teleurgesteld in omgevingsvisie gemeente Woerden

06-01-2022 - 0 reacties LTO Noord is teleurgesteld dat de aangereikte landbouwvisie nauwelijks is meegenomen bij de realisering van de ontwerpomgevingsvisie van gemeente Woerden.


Uitgebreide LTO-analyse coalitieakkoord: "Nieuwe bouwstenen nodig voor weerbaar telen"

04-01-2022 - 1 reacties Toen vorige maand het coalitieakkoord bekend werd, had belangenbehartiger LTO Nederland snel een eerste reactie klaar. Inmiddels is een uitgebreidere analyse van de plannen uitgevoerd. Die laat, zo stelt LTO nu, 'veel aanknopingspunten' zien voor samenwerking tussen de politiek en de sector. Lees…


Analyse coalitieakkoord

03-01-2022 - 0 reacties In het coalitieakkoord staan afspraken over vele miljarden voor de transitie van het landelijk gebied en de landbouw. Om de kansen te benutten zullen Kamerleden en kabinet samen met de sector aan de slag moeten gaan. In deze uitgebreide analyse gaat LTO in op de aanknopingspunten daarvoor.


Stikstofprofessor: 'Uitkoop Drentse boeren alleen als stok achter de deur'

03-01-2022 - 4 reacties In driekwart van de Natura 2000-gebieden in heel Nederland moet de stikstofuitstoot onder de norm zijn in 2030. Ook in de Drentse Natura 2000-gebieden zijn de stikstofwaardes te hoog en dat is slecht voor planten en dieren. Komend jaar wordt de discussie gevoerd over wat er waar moet gebeuren. Forse ingrepen zijn nodig. RTV Drenthe vraagt aan stikstofprofessor Jan Willem Erisman van de Universiteit Leiden en LTO Noord-voorman Dirk Bruins hoe zij het probleem zouden aanpakken.


FLI: grootste vogelgriepepidemie ooit in Europa

30-12-2021 - 0 reacties Eind epidemie vogelgriep nog niet in zicht, aldus FLI. LTO zegt dat vaccin uitkomst kan bieden.


Enorme drukte bij verlichte boerderijenroute Gelderse Vallei

30-12-2021 - 0 reacties De verlichte boerderijenroute van Vallei Boert Bewust en LTO Noord-afdeling Gelderse Vallei rond het Utrechtse Leusden en Woudenberg heeft woensdagavond veel meer auto's getrokken dan verwacht. Het was zo druk dat de organisatie via sociale media opriep niet meer te komen. Automobilisten keerden vroegtijdig om.


LTO: vogelgriep blijft, vaccin kan uitkomst bieden

30-12-2021 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De vogelgriep is wijdverspreid en niet meer zo seizoensgebonden zoals eerder wel het geval leek. Daarom zou moeten worden nagedacht over andere oplossingen dan het almaar ruimen van pluimvee op het moment dat het virus ergens in een stal opduikt. Dat zegt Kees de Jong, voorzitter van de vakgroep pluimvee van land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland in een reactie op Duits onderzoek naar de vogelgriep. Volgens hem zou een vaccin soelaas kunnen bieden.


LTO: 'Drie jaar om PAS-melders te legaliseren duurt te lang'

26-12-2021 - 0 reacties LTO Nederland wil dat de overheid het legaliseren van PAS-melders versnelt. Ook vraagt de belangenbehartiger in een zienswijze aandacht voor legalisatie van de groep knelgevallen die buiten het legalisatieprogramma vallen.