Lto

Lto is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Lto en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Lto nieuws

Lancering FytoCompass voor bewustwording fytosanitaire risico’s

22-03-2019 - 0 reacties Donderdag 21 maart is tijdens het PlantgezondheidEvent van Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research het FytoCompass gelanceerd. Met een druk op de knop zetten Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland, Gert Mulder, directeur GroentenFruit Huis en Anneke van Dijk, specialist plantgezondheid/fytosanitair beleid LTO Nederland, het FytoCompass live.


DAW: Meer boeren maken werk van schoon water

20-03-2019 - 0 reacties Steeds meer boeren en tuinders werken aan schoon en voldoende zoetwater en goed bodembeheer. 15.000 boeren zijn aangesloten bij waterprojecten. Dat blijkt uit het jaarverslag Delta Agrarisch Waterbeheer, een initiatief van LTO Nederland.


CBS overlegt oogstraming uien met sector

20-03-2019 - 0 reacties Voor publicatie van de voorlopige oogstraming van uien bespreekt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de cijfers met relevante partijen uit de sector, waaronder LTO.


LTO-voorman moet niets hebben van Thierry Baudet

19-03-2019 - 0 reacties Forum voor Democatrie stevent woensdag 20 maart af op een grote verkiezingswinst. Marc Calon, de voorman van LTO Nederland, zegt in een interview met het Financieele Dagblad (FD.nl) dat hij niets voelt voor deze populistische gedachtegoed.


POV: ‘Varkenshouder moet ruimte krijgen asbestdaken zelf te saneren’

19-03-2019 - 0 reacties De POV en LTO zijn van mening dat boeren, die zelf asbestdaken willen saneren, daar dan ook de ruimte voor moeten krijgen. Volgens de wetenschappers is het niet eens proportioneel om te investeren in beschermingsmaatregelen.


CBS overlegt oogstraming met sector

18-03-2019 - 0 reacties Voor publicatie van de voorlopige oogstraming van uien bespreekt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de cijfers met relevante partijen uit de sector, waaronder LTO.


Brexit: welke datum wordt het?

18-03-2019 - 0 reacties Aan de vooravond van weer een chaotische brexitweek telt voor ondernemers vooral: wanneer krijg ik er nou echt mee te maken? In deze update een poging helderheid te verschaffen. Disclaimer: het is geschreven op maandag 18 maart 10.00 uur. Een dag is lang in de brexit-saga. Bij LTO doen we ons best om actueel te blijven.


Eerste Tuinbouwakkoord is een feit

15-03-2019 - 0 reacties Land- en tuinbouworganisaties en overheden hebben een akkoord getekend voor de gehele tuinbouwsector. LTO Nederland is een van de ondertekenaars.


Pot van gedroogde mest wint studentenprijs LTO Noord Fondsen

14-03-2019 - 0 reacties Thomas Vos (21) heeft de studenteninnovatieprijs van LTO Noord Fondsen gewonnen. Hij kwam met het idee om biologisch afbreekbare potten te produceren van gedroogde mest.


LTO Nederland rekent op steun van Eerste Kamer bij aanpassingen nieuwe arbeidsmarktwet

12-03-2019 - 0 reacties Vandaag start de Eerste Kamer met de behandeling van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). In aanloop naar de hoorzitting in de Eerste Kamer, waar Marc Calon vanavond spreekt, werd vanmiddag door LTO Nederland, VNO-NCW en MKB Nederland het manifest ‘Zo werkt het niet!’


Waardering voor boer en buitengebied is hoog

12-03-2019 - 0 reacties Boeren spelen een cruciale rol bij de leefbaarheid van het Nederlandse platteland en moeten hiervoor beter beloond worden. Dat is de uitkomst van een onderzoek van Wageningen Environmental Research. LTO Nederland deelt de waardering voor het buitengebied even als de zorg van de instandhouding ervan.


Steeds meer agrarische coaches actief

10-03-2019 - 0 reacties Er komen steeds meer agrarische coaches op de markt. Vooral de laatste twee jaar groeit die beroepsgroep sterk, signaleren zowel LTO als Agrivaknet, de vereniging van agrarisch bedrijfsadviseurs.


Nefyto: 'Rapport van onderzoek naar effecten gewasbeschermingsmiddelen nog niet vrij gegeven'

10-03-2019 - 0 reacties In de slipstream van LTO Nederland, KAVB (bloembollen) en NFO (fruit) heeft Nefyto kritiek geuit op de Zembla-publicatie over de voorlopige resultaten van een onderzoek naar de blootstelling van omwonenden aan gewasbeschermingsmiddelen.


​Nieuwe mestvisie van LTO

10-03-2019 - 0 reacties De LTO-vakgroep Melkveehouderij wil een mestbeleid dat stimuleert om lokale kringlopen voor voer en mest te sluiten. Hiervoor is een efficiëntere benutting van stikstof en evenwichtsbemesting voor fosfaat nodig en een betere benutting van dierlijke


Xylella besmetting in Toscane

09-03-2019 - 0 reacties LTO Vakgroep Bomen en vaste planten is onlangs geïnformeerd over besmettingen met Xylella van diverse waardplanten in de groene ruimte op een schiereiland in Toscane eind 2018.


'Attero moet schade pluimveehouders vergoeden'

09-03-2019 - 0 reacties Pluimveehouders die hun kippen binnen moesten houden na de brand bij Attero in Wijster hebben volgens LTO Noord duizenden euro's schade opgelopen.


Steeds meer agrarische coaches actief

09-03-2019 - 0 reacties Er komen steeds meer agrarische coaches op de markt. Vooral de laatste twee jaar groeit die beroepsgroep sterk, signaleren zowel LTO als Agrivaknet, de vereniging van agrarisch bedrijfsadviseurs.


LTO: 'Handen en voeten geven aan uitdagingen bodemgebruik'

08-03-2019 - 0 reacties De conclusies uit het rapport ‘Grond in beweging’ over grondgebruik in Flevoland kent voor de agrariërs geen grote verrassingen. Dat denkt voorzitter Arnold Michielsen van de provinciale afdeling van LTO Noord.


Boer moet zelf asbestdak kunnen saneren

06-03-2019 - 0 reacties Uit nieuw onderzoek naar de risico’s van werken met asbest blijkt dat er minder gezondheidsrisico’s zijn dan eerder werd aangenomen. LTO Nederland pleit er daarom voor dat boeren zelf hun asbestdaken mogen saneren. Dit moet, volgens LTO Nederland, een flinke kostenbesparing brengen.


Boer moet van LTO eigen asbestdak kunnen saneren

06-03-2019 - 45 reacties

Originele beschrijving

Boeren die zelf asbestdaken willen saneren, moeten daar de ruimte voor krijgen. Dat vindt LTO Nederland nu wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de gezondheidsrisico's van asbestsanering worden overschat.