Lto

Volg al het nieuws over Lto, een van de 15952 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Lto nieuwsbrief.

Lto nieuws

Ik heb nog sympathie voor de boeren. Nog wel

25-02-2020 - 11 reacties Column Irene van Staveren, ze is hoogleraar ontwikkelingseconomie aan de Erasmus Universiteit

De boeren zijn verdeeld. Enerzijds is er de ­traditionele boerenlobby, zoals LTO, met een degelijke onderzoeksafdeling met landbouweconomen. Anderzijds zijn er uiteenlopende nieuwe groepen die met acties veel aandacht opeisen. Hoe harder ze schreeuwen, des te meer de burger beseft dat er wel heel veel belastinggeld naar deze sector gaat, direct en via Brussel – zo’n 1 miljard euro per jaar.


'Milieuvriendelijke boeren hebben steun en zekerheid nodig'

25-02-2020 - 1 reacties Ongeveer de helft van de boeren is bereid om meer te doen voor het milieu. Maar ze hebben dan wel extra steun en zekerheid nodig, zeggen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Vrije Universiteit Amsterdam na onderzoek.


LTO: 'Geen samenhang tussen natuurplannen en landbouwmaatregelen van het kabinet'

21-02-2020 - 0 reacties Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kondigde donderdag 20 februari aan dat er 125 miljoen euro wordt uitgetrokken voor het opzetten van een natuurbank, om verlies aan natuur door projecten van het Rijk en de waterschappen te kunnen compenseren. Het kabinet wijst ook 125 miljoen euro toe aan terreinbeherende organisaties voor natuurherstel en -verbetering, waaronder het verwerven van grond om versnippering van natuur tegen te gaan en robuuste ecologische verbindingen te realiseren. De plannen roepen vragen op bij LTO. De organisatie mist de samenhang met de landbouwmaatregelen.


LTO vindt dat overheid moet Mesdag-onderzoek serieus moet nemen

21-02-2020 - 0 reacties Donderdag 20 februari presenteerde Stichting Mesdag Zuivelfonds de bevindingen van het onderzoek naar de stikstofmodellen. De resultaten sluiten volgens LTO Nederland aan bij de eerdere rapporten die onzekerheden aantonen in de cijfers. LTO roept het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op om inhoudelijk te reageren op deze nieuwe analyse. Daarbij is het nodig dat kritisch wordt gekeken naar de implementatie van eerdere adviezen om de modellen en meetmethoden te verbeteren.


LTO: minister neem nieuw stikstofonderzoek serieus

20-02-2020 - 0 reacties Boerenorganisatie LTO Nederland roept het ministerie van Landbouw op het stikstofonderzoek van het Mesdag Zuivelfonds serieus te nemen en snel met een reactie te komen.


LTO smeekt Brussel om overgangsperiode voor chloorverbod aardappelen

18-02-2020 - 0 reacties POORTVLIET - Landbouworganisatie LTO Nederland smeekt Brussel om een overgangsnorm voor chloorresten op bewaaraardappelen.


Ophokplicht pluimveebedrijven komt rijkelijk laat vindt LTO

12-02-2020 - 0 reacties BINNENLAND – In verband met vogelgriep moeten pluimveebedrijven in ons land hun dieren binnen houden. Dinsdag besloot minister Schouten van Landbouw tot een ophokplicht. Aanleiding was een besmetting van hobbydieren met de vogelgriepvariant H5N8 in Bretzfeld in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De boerenbelangenorganisaties LTO Nederland en NOP Nederland vinden dat de minister rijkelijk laat heeft ingegrepen omdat al in januari vogelgriep was […]


LTO vindt handelsverdrag CETA niet perfect, maar goed genoeg

11-02-2020 - 0 reacties LTO Nederland is voorstander van het ratificeren van het handelsverdrag CETA tussen de Europese Unie en Canada. Woensdag 12 februari debatteert de Tweede Kamer over definitieve goedkeuring van het verdrag. Drie jaar na de start van CETA, is de export naar Canada groter dan de import, stelt LTO vast. In die tijd heeft het boeren en tuinders meer opgeleverd dan gekost. Internationale handel is voor een open economie als de Nederlandse economie van groot belang. Van iedere 5 boeren en tuinders bestaan er zeker 3 bij de gratie van de export. Handelsverdragen zijn essentieel voor goede handel. Goede handelsverdragen bevatten altijd verbeterpunten. Dat geldt ook voor CETA.


Voorlichting brandpreventie aan veehouders is geen overbodige luxe

11-02-2020 - 0 reacties Voorlichting over brandpreventie aan veehouders is geen overbodige luxe. Uit een enquête blijkt onder andere dat boeren niet regelmatig hun elektra controleren. Boeren via een persoonlijke benadering overtuigen van het gevaar van stalbranden is een belangrijk punt. Dat zegt derdejaarsstudent Bestuurskunde en Overheidsmanagement Jens Bouma. Hij deed voor LTO Noord onderzoek naar het terugdringen van stalbranden in Noord-Nederland.


Ledenconsultatie LTO over voortgang stikstofplannen kabinet

08-02-2020 - 0 reacties Het kabinet heeft in een brief aan de Tweede Kamer een aantal nieuwe stappen rondom stikstof aangekondigd. LTO legt de voortgang in het stikstofdossier komende week voor aan haar leden. Via een digitale ledenconsultatie zullen de kabinetsplannen met de achterban worden besproken.


LTO Noord: oplossen stikstofprobleem schiet nog niet op

07-02-2020 - 0 reacties Het schiet nog niet op met het oplossen van het stikstofprobleem. Dat is kort samengevat de reactie van bestuurder Wietse Duursma van LTO Noord in Groningen op het overleg in Den Haag van vrijdag.


Westfriese Bedrijvengroep onderzoekt mogelijkheden grootschalige huisvesting arbeidsmigranten

06-02-2020 - 0 reacties De Westfriese Bedrijvengroep (WGB) onderzoekt de mogelijkheden voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten. Ook vanuit de land- en tuinbouw is de roep om extra woonruimte groot, weet voorzitter Arie Schouten van LTO Noord-afdeling West-Friesland.


LTO Nederland pleit voor snelle invoering statiegeld op blik

05-02-2020 - 0 reacties Elk jaar lopen naar schatting 12.000 koeien letsel op door het binnenkrijgen van scherp afval, ondere andere van blijkjes. Zo’n 4.000 runderen overleven dat niet. Om de schade voor de dieren te beperken, brengen veel melkveehouders een magneet in bij de koe om ijzerafval in de maag op te vangen. Zo’n magneet trekt echter geen blik aan, omdat dat meestal van aluminium is gemaakt. Daarom pleit LTO Nederland voor een snelle invoering van statiegeld op blik.


LTO Noord werkt aan model voor meer inzicht in opwek en verbruik elektriciteit

03-02-2020 - 0 reacties LTO Noord zet in op het ontwikkelen van een model om per bedrijf in beeld te brengen wanneer en hoeveel energie wordt opgewekt en verbruikt op het bedrijf. Voor dit model wordt een aantal praktijkstudies uitgevoerd en kunt u als ondernemer inzicht krijgen in de eigen situatie.


Onenigheid binnen Landbouw Collectief

03-02-2020 - 0 reacties Nu de onderhandelingen in het stikstofdossier langzaam naar het hoogtepunt gaan, rommelt het binnen het Landbouw Collectief. Onenigheid over de te volgen koers tussen LTO Nederland en Farmers Defence Force worden openbaar gedeeld.


LTO Noord regio West bezig met formuleren agrarisch energieaanbod per gemeente

28-01-2020 - 0 reacties De afdelingen van LTO Noord regio West zijn bezig met het formuleren van een agrarisch energieaanbod per gemeente. Ze willen zo meer sturing geven aan hoe de overgang naar duurzame energieopwekking op het platteland wordt ingevuld.


Boerenbelangenorganisaties bang voor vogelgriep: "Moet het eerst misgaan?"

24-01-2020 - 0 reacties Boerenbelangenorganisaties LTO en NOP Nederland maken zich ernstig zorgen over de vogelgriep. Er komt voorlopig geen ophokplicht, terwijl het virus al in Oost- én Midden-Europa is aangetroffen. "Waar wachten we op? Moet het eerst misgaan?", vraagt kippenboer Carla Evers uit Hezingen zich af.


Boeren en LTO tegen strenge erfgoedregeling karakteristieke boerderijen Eemsmond

24-01-2020 - 0 reacties De gemeente Eemsmond (GR) heeft mogelijk te weinig onderzoek gedaan naar de bouwkundige staat van een aantal oude karakteristieke boerderijen die onder een speciale erfgoedregeling zijn aangewezen om te behouden voor het nageslacht.


Ondanks angst voor vogelgriep nog geen ophokplicht voor pluimvee

23-01-2020 - 0 reacties Er komt in Nederland nog geen ophokplicht voor pluimvee, ondanks dat de besmettelijke vogelgriep H5N8 in Midden- en Oost-Europa is uitgebroken. Dat heeft minister Schouten besloten, tot teleurstelling van boerenbelangenorganisaties LTO Nederland en NOP Nederland.


LTO Noord niet overtuigd van landbouwvergroeningsplan Greenpeace

23-01-2020 - 0 reacties BINNENLAND – 42 Miljard euro. Dat kost het volgens milieuorganisatie Greenpeace als Nederlandse boeren volledig op de biologische toer gaan of stoppen met hun bedrijf. Het omslagpunt ligt op 20 jaar. Dan zou het geld op kunnen leveren. Arnold Michielsen van landbouworganisatie LTO Noord is niet overtuigd. Dat meldt RTV Flevoland. “Het klinkt leuk, dat vinden […]
Het bericht LTO Noord niet overtuigd van landbouwvergroeningsplan Greenpeace verscheen eerst op Vechtdal FM.