Boer

Boer is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Boer en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Boer nieuws

Schaapsherders zijn klaar met de wolf: ‘Tijdens de aanval stond ik machteloos’

15-01-2022 - 0 reacties De boer en zijn kudde worden bedreigd door een beschermd wild dier dat veel emoties oproept. Natuurbeschermers zijn lyrisch, anderen kunnen de wolf wel schieten. Met het toenemend aantal dode schapen loopt ook de discussie op over het teruggekeerde roofdier. Wat moeten we ermee aan? ‘Waarom heeft zo'n malloot meer rechten dan mijn schapen?’


Boeren en omstanders redden negentig kalveren bij stalbrand

12-01-2022 - 0 reacties Bij een brand in een kalverstal in De Glind bij Barneveld zijn woensdagmiddag alle 90 dieren in veiligheid gebracht door de boer en omstanders. Na de reddingsactie zijn zo'n twintig mensen nagekeken door ambulancepersoneel omdat ze rook hadden ingeademd.


Dit zijn de grootste grondeigenaren in de VS

11-01-2022 - 0 reacties Amerikaanse miljardairs mogen graag hun vermogen steken in het aankopen van grond. Vooral ranches en bossen zijn populair bij ondernemers. The Land Report stelt jaarlijks een lijst samen van de honderd grootste grondeigenaren. Daar komt ook boer Bill Gates prominent in naar voren.


BZV-deelnemer Annemiek gewaarschuwd voor nep-Tinder-account: 'Ben het zelf'

10-01-2022 - 0 reacties Voormalig Boer zoekt Vrouw-deelnemer Annemiek is door haar volgers gewaarschuwd voor iemand die haar gegevens gebruikt op Tinder. Maar via Instagram laat de boerin maandag weten dat dat niet nodig is: ze is het namelijk zelf.


Gunnen we de boer van de biokrat minstens het minimumloon?

06-01-2022 - 0 reacties Er zijn steeds meer kleine, gemeenschappelijke boerderijen. De boeren werken er voor een habbekrats. Kan dat anders?


Selfmade boerin Elvira van Maanen uit Nieuw-Balinge en haar gezin gaan emigreren. 'We blijven onze droom najagen: boer worden'

03-01-2022 - 15 reacties In de eerste week van 2022 blikken we met zes prominenten uit verschillende sectoren in Drenthe vooruit op het komende jaar. Wordt alles eindelijk weer een beetje normaal? Vandaag boerin Elvira van Maanen uit Nieuw-Balinge, die in 2020 nog een koffiedate had met landbouwminister Carola Schouten en nu gaat emigreren.


Boer Ronald verkoopt gedwongen zijn koeien: ‘Ik laat mijn leven niet verzieken door de overheid’

31-12-2021 - 324 reacties ZELHEM - Ronald Beulink heeft de knoop doorgehakt. De Zelhemse boer verkoopt zijn melkveehouderij. Gedwongen. Als gedupeerde van de mestrechtenaffaire ziet hij geen toekomst meer voor zijn bedrijf.

‘Keihard genaaid’, staat ergens in het midden op een volgetypt A4-tje dat Ronald Beulink overhandigt aan de keukentafel. Keihard genaaid door de overheid, welteverstaan.

In korte zinnen en steekwoorden heeft de 49-jarige melkveehouder zijn situatie op dit velletje papier uiteengezet. De overheid heeft zijn bedrijf kapot gemaakt, vindt hij, omdat hij drie jaar geleden te weinig fosfaatrechten heeft gekregen van het ministerie van Landbouw.

Na lang wikken en wegen hij samen met zijn vrouw besloten de boerderij te verkopen. ,,Ik kom er wel bovenop. Maar dit wil je toch niet als overheid?”


Boer Jan is trots op zijn kudde rendieren: ‘Ze zijn ontzettend volgzaam’

19-12-2021 - 0 reacties In de rubriek Dierenmens schrijft Annemarie Haverkamp over dieren met een verhaal. Deze week in de kerstsferen met rendieren.


Pieters elektrotechnisch vernuft houdt zevende generatie-boerenbedrijf overeind

19-12-2021 - 0 reacties SCHOONDIJKE - Pieter Risseeuw (46)is de zevende generatie boer op hoeve de Kruisweg bij Schoondijke. Maar de akkerbouw brengt niets op, ook al is het bedrijf tientallen hectares groot. ,,Ik ben aan het hobbyboeren. Als boer moet je je geld verdienen met een neventak. De ene boer heeft een minicamping, de ander een caravanstalling en ik heb een technisch bedrijf. ”


Boer zoekt Vrouw niet in januari van start, maar later

16-12-2021 - 3 reacties De startdatum van het twaalfde seizoen van Boer zoekt Vrouw is bekend. De boerendatingshow gaat niet in de eerste maand van het nieuwe jaar van start, maar in februari - na het einde van de Olympische Winterspelen. Dit laat de KRO-NCRV weten.


Boer wil niet wijken voor Schiphol: ’Luchthaven krijgt de vergunning cadeau’

09-12-2021 - 0 reacties


Boer uit Roden na aanklacht van NVWA door rechter vrijgesproken van het onnodig laten lijden van een koe met een tumor aan het oog

07-12-2021 - 14 reacties De maatschap van een 52-jarige boer uit Roden is volgens het Openbaar Ministerie schuldig aan het onthouden van de nodige verzorging aan een zieke koe. Het bedrijf zou een koe met een tumor aan het oog onnodig hebben laten lijden.


Boer ontkent brandstichtingen eigen bedrijf: ’Ik werd bedreigd’

01-12-2021 - 0 reacties


Boeren voelen bij nieuwe mestregels kloof tussen praktijk en Haagse ambtenarij: ‘Wat als jij een kwart van je loon moet inleveren?’

30-11-2021 - 1 reacties BUDEL-DORPLEIN/GASTEL - Geen boer is er op tegen dat actie wordt ondernomen om het water in de bodem en in sloten en beken schoner te maken. Maar, zo klinkt het op de boerenerven, doe het op een manier die ook haalbaar en betaalbaar is. ,,En niet met de botte bijl.”


Wie helpt boer Pyt Sipma uit Engwierum van 50.000 kilo wortels af? De sapfabrikant uit Duitsland wil ze niet meer

29-11-2021 - 0 reacties De eigenaren van biologisch dynamisch landbouwbedrijf Timpelsteed in Engwierum kunnen 50.000 kilo peen niet kwijt nu de afnemer hun oogst weigert. Zoiets komt vaker voor, waardoor goed voedsel noodgedwongen wordt weggegooid.


Boer Gino neutraliseert met terra schalen de aardstraling in zijn boomgaard: ‘Het is geen luchtfietserij’

28-11-2021 - 0 reacties HULST - Ze begonnen voorzichtig biologisch met anderhalve hectare appels. Dat was in 2006. Voor Gino van Acker (1973) was het vooral een financieel verhaal. Als fruitteler had je een paar mogelijkheden: vergroten, verdwijnen of intensiveren. Gino koos voor de laatste optie. Het biologisch gaan telen viel mooi samen met het samenwonen met vriendin Nicole VandenKerckhove (1973). Zij begon een zorgboerderij op het bedrijf aan de Meistraat bij Hulst. De cliënten konden een handje helpen in de moestuin en de boomgaard.


Beste boer verliest minder stikstof, verdient meer

25-11-2021 - 0 reacties Door beter op hun stikstofverliezen te letten, kunnen melkveehouders beter aan allerlei milieuvoorwaarden voldoen en ook nog eens een 34% beter resultaat behalen. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningse bedrijfseconomen en een bodemkundige.


Varkensboer stopt: bouw 165 woningen De Ruiter op Uden-Zuid kan beginnen

23-11-2021 - 0 reacties UDEN - De gemeente begint zo snel mogelijk met het bouwrijp maken van de grond van woningbouwplan De Ruiter, in Uden-Zuid. De boer die daar nu nog varkens houdt, stopt in 2024, en daarmee is het laatste bezwaar tegen de bouw van 165 woningen, van tafel.


Jonge handelaren halen ‘Zwarte goud’ bij kleine boer uit Costa Rica; ‘Deze koffie is een stukje beter voor de natuur en voor de wereld’

18-11-2021 - 0 reacties LAGE MIERDE - In een loods in Lage Mierde ligt de lading uit Costa Rica, het gaat om zo'n 2500 kilo. Het ‘zwarte goud’ wordt onder andere verkocht op de markt in Nijmegen; eerlijke koffie voor een dito prijs. Klant blij, boer blij en ook koffiehandelaren Miles en Ben blij.


Boer Gert-Jan sluit Malieveld vol trekkers niet uit: ‘Dit stikstofplan maakt ons kapot’

15-11-2021 - 28 reacties Staat het Malieveld straks weer vol met trekkers van protesterende boeren? Nu de politiek opnieuw oppert om de veestapel in Nederland flink te verkleinen, sluit Boer zoekt Vrouw-boer Gert-Jan niets uit. ,,Dit plan maakt boeren kapot.’’