Grond

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Grond. Grond is een van de 15231 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Grond nieuws

Ophef over kleine elite die helft Engelse grond bezit

24-04-2019 - 0 reacties De helft van het grondareaal in Engeland is momenteel in het bezit van zo'n 25.000 landeigenaren. Dat is minder dan 1% van de totale bevolking. Daarom willen de parlementsleden in het land een nieuwe belasting introduceren.


Varkens wroetend door het land met de Varkenstractor

23-04-2019 - 0 reacties Sjef Meijman ontwikkelde de Varkenstractor. Een mobiele varkensstal met uitloop. Zijn idee is om varkens in te zetten om een beperkt stukje grond om te woelen en te bemesten. Pas als daar de planten en oogstresten opgegeten zijn, rijdt de Varkenstractor naar de volgende plek.


Varkenstractor met mobiele stal door het land

23-04-2019 - 0 reacties Sjef Meijman ontwikkelde een varkenstractor. Een mobiele varkensstal met uitloop. Zijn idee is om varkens in te zetten om een beperkt stukje grond om te woelen en te bemesten. Pas als daar de planten en oogstresten opgegeten zijn, rijdt de Varkenstractor naar de volgende plek.


Veenhuizener ontwikkelt varkenstractor: 'Die beesten wroeten waar ze willen'

23-04-2019 - 0 reacties Om varkens het juiste stuk grond om te laten spitten, heeft Sjef Meijman uit Veenhuizen een zogenoemde 'varkenstractor' ontwikkeld en gebouwd.


Mais zaaien met Maschio Gaspardo IsoTronic en New Holland T7070

20-04-2019 - 0 reacties De mais gaat ook weer in de grond, hier met de 12-rijer van loonbedrijf gebroeders Seegers.


Aardappelen planten in het land van Altena

19-04-2019 - 1 reacties Met de New-Holland TM 155, voorzien van ’n Grimme frees in de front en de Gruse VL 20 KLSA planter in de hef, kon men in een dag met deze perceelslengte behoorlijk wat aardappelen in de grond stoppen. De Miedema kipper met Massey-Ferguson stond achter op het perceel paraat om de bunker van de Gruse snel te vullen. Reageren mag.


Bij Evers Agro gaat men in de breedte

18-04-2019 - 0 reacties Inspringend op de steeds kleinere giften per hectare is er een machine met negen meter werkbreedte gebouwd, die niet zwaarder is dan de meeste huidige zes meter machines. Compleet nieuw is de stand en vorm van de schijven. Deze lijken een beetje op een direct zaaimachine. Hierdoor wordt minder grond bewogen en is de trekkracht van de negen meter machine gelijk aan die van een zes meter variant.   Voor de klant betekent dat 30% meer capaciteit en minder sporen= minder bodemverdichting.   Na één…


Systeemgerichte gewasbescherming vereist revisie denk- en toelatingskader

18-04-2019 - 0 reacties “We moeten veel meer gebruiken maken van de natuur en streven naar een meer ecologisch evenwicht. We hebben veel meer kennis van de bodem en de interactie met wat er boven de grond gebeurt dan vroeger. Die bodem speelt een belangrijke rol bij gewasbescherming om de weerbaarheid van planten te vergroten. We moeten veel meer naar het hele systeem kijken”, aldus Prof. Louise Vet op een jaarcongres Landbouw zonder chemie-Hoe dan op 15 april jl. in Ommeren. Het pleidooi voor een meer systeemgerichte gewasbescherming dat ze per video bracht, loopt echter stuk op een muur. Het bestaande toelatingsbeleid voor pesticiden staat haaks op een integrale benadering van gewasbescherming.


Zaaidatum bieten gemiddeld iets later

17-04-2019 - 0 reacties Aan de start van week 16 zat bijna 90% van de suikerbieten in de grond. Een groot aantal regio's is al klaar, of moet nog een enkele procent. De verwachte gemiddelde zaaidatum komt zo iets later uit dan gemiddeld, maar wel eerder dan vorig jaar het geval was.


‘Vorstschade jonge bieten is vooralsnog beperkt gebleven’

17-04-2019 - 0 reacties De koude nachten van afgelopen week met enkele graden vorst aan de grond, hebben de reeds opgekomen jonge bietenplanten niet al te veel schade berokkend. Volgens Pieter Brooijmans, manager agrarische dienst bij Suiker Unie, is de schade heel beperkt.


Zaai- en pootmachines zijn beiden druk

15-04-2019 - 0 reacties Zowel de zaai- als pootmachines maken begin april overuren, waarbij uien, suikerbieten en aardappelen de grond in zijn gegaan. Akkerbouwers in Nederland zijn druk geweest.


Bollen planten met loonbedrijf M Konijn BV

13-04-2019 - 0 reacties De leliebollen gaan de grond weer in.Hier met de plantmachine van loonbedrijf M Konijn BV


Hans Huijbers: ‘Jonge boer verliest zijn rol als verzorger’

13-04-2019 - 0 reacties De toegenomen schaalgrootte en gestegen prijzen voor grond en gebouwen vormen voor jonge boeren een steeds hogere drempel. Hans Huijbers ziet met lede ogen aan dat steeds meer jongeren uit de landbouw wegtrekken.


Column Paul Krol: iedere dag 25 hectare aardappels poten

11-04-2019 - 0 reacties Op het bedrijf van TopBodem-telers Paul en Gijs Krol gaat het zaaien en poten in volle gang door. In zijn column vertelt Paul Krol dat mensen en machines lange dagen maken om de gewassen mooi op tijd in de grond te hebben.


Arabieren kopen 200.000 hectare in Australië

10-04-2019 - 0 reacties Een van de grootste graanboeren in Australië heeft zijn bedrijf met 200.000 hectare grond aan een groep Arabieren verkocht. Met deze deal is ongeveer €40 miljoen gemoeid. Het betekent dat de Arabieren opnieuw een groot areaal aankopen, al is dat nu voor het eerst in Australië.


Inzaai suikerbieten maakt enorme sprong

10-04-2019 - 0 reacties Suikerbietentelers en loonwerkers hebben in 1 week tijd zo'n 33% van het Nederlandse areaal ingezaaid. Het gaat om een kleine 30.000 hectare. In het zuiden van Zeeland en Flevoland zitten nagenoeg alle bieten in de grond.


Eerste mais op hoge zandgronden gezaaid

09-04-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Gerritsen in Heelsum zaaide deze week het eerste perceel mais. Eigenaar Jan Gerritsen wil niet langer wachten en ziet dat zijn hoge zandgrond er klaar voor is. 'Het is vroeg, maar de ervaring leert dat het nu prima kan. De grond is bekwaam, dus waar moet je op wachten?'


Case-IH 135 Maxxum met een 12-rijge bietenzaaier

09-04-2019 - 0 reacties De suikerbieten gaan met dit mooie weer massaal de grond in: spitten en direct er achteraan zaaien


Grondbewerking met Steyr 6195 CVT en Lemken

08-04-2019 - 0 reacties De grond pootklaar maken met een Lemken Thorit 8 en een Steyr 6195 CVT


Gevangenisstraf geëist vanwege mestfraude

08-04-2019 - 0 reacties Tegen drie Friese boeren van twee bedrijven zijn gevangenisstraffen geëist, omdat ze zouden hebben gefraudeerd met mest. Zo hadden ze op papier mest afgevoerd, terwijl dit niet het geval was. Ook deden ze voorkomen dat ze meer grond in gebruik hadden dan in werkelijkheid. Hierdoor konden ze meer mest plaatsen op het eigen bedrijf dan is toegestaan.