Toekomst

Toekomst nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Toekomst nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Toekomst nieuws

Plantanious: Wendbaar de toekomst in

24-04-2019 - 0 reacties De tweelingbroers Freek en Joost Jansen zijn eigenaar van een mooie groene potplantenkwekerij in Kwintsheul. In de laatste editie van GROW magazine vertellen zij over hun bedrijf Plantanious.


Strengere transparantieregels voor toelaten gewasbeschermingsmiddelen

23-04-2019 - 0 reacties Het Europees Agentschap voor de Voedselveiligheid (EFSA) moet in de toekomst alle studies openbaar maken, waarop het zich baseert om de veiligheidsrisico’s van stoffen te beoordelen, bijvoorbeeld voor het op de markt brengen van gewasbeschermingsmiddelen.


Visser voelt zich verjaagd door de windmolens: "Op zee ligt geen toekomst meer"

18-04-2019 - 0 reacties De Nederlandse vissers beleven zware tijden. De pulsvissers kregen dinsdag in Europa te horen dat ze met deze techniek niet langer hun brood mogen verdienen in de Europese wateren. In de schaduw van alle aandacht voor de pulsvissers vechten ook de kleine conventionele vissers voor hun voortbestaan.


In de toekomst gewasbeschermingsmiddelen op recept?

17-04-2019 - 0 reacties Om Schouten’s visie op plantgezondheid te bereiken, is een meer geïntegreerd beleid van de overheid nodig, met ruimte om te experimenteren, toegang tot eindmaterialen en acceptatie van Crispr-Cas.


Schouten komt met visie over gewasbescherming

16-04-2019 - 0 reacties Minder gewasbeschermingsmiddelen, weerbaardere planten en teeltsystemen. Dat is hoe minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) de toekomst van de gewasbescherming voor zich ziet.


Vlaamse landbouwers zien toekomst iets rooskleuriger

10-04-2019 - 0 reacties Dit voorjaar is de conjunctuurindex van de Vlaamse land- en tuinbouw opnieuw gestegen, van 79 naar 82. Ook in het najaar van 2018 was er al een licht toename. Bovendien zijn landbouwers ook optimistischer over de toekomstverwachtingen voor de komende zes maanden. Maar achter deze globale verbetering gaat wel een grote variatie schuil. Zo veert de varkenssector sterk op, maar zit de fruitsector in een diep dal. Het meest positief gestemd zijn de groentesector onder glas en de melkveesector.


„EU kan brexitdeal over toekomst verbeteren”

09-04-2019 - 0 reacties De EU is bereid binnen uren of enkele dagen de politieke verklaring over de toekomstige relatie met het Verenigd Koninkrijk „te verbeteren”. Maar de 27 EU-leiders hebben een tijdlijn en een routekaart nodig om het door premier Theresa May gevraagde brexituitstel te kunnen toestaan.


Kom in de Kas 2019: herinneringen ophalen en blik op de toekomst gaan prima samen

08-04-2019 - 0 reacties Tholen - "Hoe hoog worden die paprikaplanten eigenlijk?", "Kijk, papa, zie je dat? Dat lijken wel rozen!" en "Van wie ben jij er een?" Zomaar wat vragen en kreten die afgelopen weekend te horen waren tijdens de 42e editie van Kom in de Kas. Verspreid over 23 regio's kwamen 210.000 bezoekers een kijkje…


Nederlandse visserij staat voor een onzekere toekomst

08-04-2019 - 0 reacties 2018 was voor de Nederlandse zeevisserij geen slecht jaar. De sector boekte een nettowinst van €54 miljoen. Het zijn de komende veranderingen - brexit, aanlandplicht, pulsvisserij - die hun schaduw over de toekomst vooruitwerpen. De vissers zitten niet bij de pakken neer.


Boer onder de ambtenaren

06-04-2019 - 0 reacties Volgens zijn LinkedIn-profiel is hij projectleider milieupublicaties en woordvoerder bij statistiekbureau CBS in Den Haag. Bij journalisten en ook bij zijn collega’s is hij vooral bekend als ”de landbouwman”. Cor Pierik: een boerenzoon uit Genemuiden die zijn toekomst zocht in de stad, maar niet los kwam van zijn wortels.


Van Nieuwenhuizen: ‘Nederland voorbereiden op drogere zomers’

05-04-2019 - 0 reacties Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat stelt 7 miljoen euro beschikbaar om in de toekomst problemen bij droge zomers te voorkomen. Van de 7 miljoen euro gaat 4 miljoen euro naar maatregelen voor het vasthouden van water op de hoge zandgronden in het


DMK zet in op merkenzuivel voor hogere marges

05-04-2019 - 0 reacties De Deutches Milchkontor (DMK) heeft in 2018, met een lagere omzet, een hogere winst geboekt. In de toekomst gaat een van de grootste zuivelverwerkers van Duitsland zich meer richten op merkenzuivel.


Wageningse onderzoekers ontdekken hoe plantenweefsel herstelt na schade

04-04-2019 - 0 reacties Het is een belangrijk proces in de landbouw: regeneratie (herstel) van planten uit delende cellen. Telers gebruiken het om vanuit kleine stekken nieuwe planten te laten groeien. Tot nu toe was het mechanisme achter het regeneratieproces grotendeels een mysterie. Onderzoekers van Wageningen University & Research bewijzen nu hoe organen in planten worden hersteld nadat ze zijn beschadigd, zodat het in de toekomst mogelijk is om dit proces te stimuleren.


De Peiling: Europees Parlement wil verbod op benamingen als ‘vegaburger’ en ‘sojayoghurt’

03-04-2019 - 0 reacties Vegetarisch vlees mag van Brussel in de toekomst geen hamburger, burger, worst of steak meer genoemd worden. Ook groenteburger of vegaworstjes mag niet meer. De namen zouden de burger misleiden, denkt het Europarlement. Wat vind jij daar van?


Vertrouwen van exporteurs neemt hard af

03-04-2019 - 0 reacties De Nederlandse exporteurs hebben voor het eerst sinds jaren minder vertrouwen in de toekomst. Dit heeft onder andere te maken met de wereldwijde politieke spanningen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek 'Trends in Export...


Dewulf zet zich klaar voor een succesrijke toekomst

03-04-2019 - 0 reacties Dewulf, full-liner in landbouwmachines voor aardappelen en wortelen, staat sterker dan ooit in de markt na een kapitaalsinbreng door de familiale aandeelhouders Hendrik Decramer en Thomas Decan, in samenwerking met investeerder Jan Clarebout. Deze drie partijen bezitten nu samen alle aandelen van Dewulf Group. De fabrikant blijft een zelfstandige familieonderneming en het huidige management blijft gewoon aan het roer. Het vers kapitaal laat Dewulf toe om met meer overtuiging dan ooit tevoren voluit voor haar visie te gaan, waarbij doorgedreven digitalisering en klantgerichtheid centraal staan. Investering…


Workshop: winnende elementen van een mkb instrument – Fase 2

02-04-2019 - 0 reacties Heeft uw organisatie al een Horizon 2020 - mkb (SME) fase 2 project ingediend maar niet goed gescoord? Of gaat uw organisatie in de toekomst een project indienen? Dan is deze cursus iets voor u!Deze training is speciaal gericht op mkb’ers en consultants die bezig zijn met een aanvraag voor een mkb fase 2 van Horizon 2020. Met nog ongeveer 2 weken te gaan tot de volgende deadline (5 juni 2019) biedt de workshop gelegenheid om de belangrijkste onderdelen van een winnende aanvraag te bespreken.


Dewulf zet zich klaar voor een succesrijke toekomst

02-04-2019 - 0 reacties Dewulf, full-liner in landbouwmachines voor aardappelen en wortelen, staat sterker dan ooit in de markt na een kapitaalsinbreng door de familiale ...


‘Actie nodig om trots te blijven op varkenssector’

01-04-2019 - 0 reacties Om bestaansrecht te houden moet de varkenssector nu actie ondernemen richting de toekomst.


Samen de overstap naar de glastuinbouw maken #blog

01-04-2019 - 0 reacties Sinds een maand zijn we met Kasgroeit gestart met het werven van nieuwe instroom voor technische functies in de glastuinbouw. We doen dit onder de campagnenaam Sleutel aan je toekomst in de kas.