Toekomst

Toekomst is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Toekomst en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Toekomst nieuws

'Milieuvriendelijke boeren hebben steun en zekerheid nodig'

25-02-2020 - 1 reacties Ongeveer de helft van de boeren is bereid om meer te doen voor het milieu. Maar ze hebben dan wel extra steun en zekerheid nodig, zeggen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Vrije Universiteit Amsterdam na onderzoek.


‘Boer worden is een droom, maar het wordt steeds lastiger’

19-02-2020 - 0 reacties Boerenzoons Jan Methorst (wordt donderdag 15) en Herwin Hardeman (14) uit het Gelderse De Glind protesteren woensdag alweer voor de derde keer in Den Haag. Zij maken zich veel zorgen om hun eigen toekomst, vertellen ze op de Koekamp, waar ze op hun klompen naartoe zijn gekomen. „Wij hopen toch nog boer te kunnen worden”, zegt Jan. „Dat is toch een droom.” Zijn vriend Herwin knikt. „Maar met al die regels wordt het steeds lastiger.”


Brabantse boeren zijn 'toe aan duidelijkheid en rust'

14-02-2020 - 0 reacties 'Kies voor een evenwichtige stikstofaanpak, kies voor negen maanden uitstel van de deadlines en kies voor een toekomst met perspectief voor de jonge boeren.' Deze oproep deed Annemarie de Ceuster van het BAJK zojuist aan Provinciale Staten. 'Als landbouwsector zijn wij toe aan duidelijkheid en rust.'


'De Waddenzee kan heel makkelijk gekoloniseerd worden door Japanse roofslak'

12-02-2020 - 0 reacties De oesterbanken in de Waddenzee worden in de toekomst mogelijk aangetast door de Japanse stekelhoorn, een roofslak.


Boeren gaan weer daten

11-02-2020 - 0 reacties Een groep boeren en burgers neemt de handschoen op om met elkaar het gesprek aan te gaan over de toekomst van de landbouw en het leven van boer en burger. Onder het mom van #Makeadate2020 zoeken boeren en niet-boeren rondom Valentijnsdag de verbinding met elkaar. Een oproep onder boeren leverde al een aantal spannende dates op.…


Boer Jaap dolverliefd: ‘Ik hoop dat ze bij me intrekt’

10-02-2020 - 0 reacties Ook boer Jaap (51) uit de laatste reeks van Boer Zoekt Vrouw heeft het liefdesgeluk gevonden. De bloemenkweker ziet met Helle een toekomst voor zich. ,,Je kunt wel stellen dat ik verliefd ben, ja. Het ziet er veelbelovend uit”, glundert Jaap.


Kaas en vlees van aardappelen; dat wordt onze toekomst

05-02-2020 - 0 reacties


Noord-Brabantse CDA geeft voorkeur aan coalitie met Forum

03-02-2020 - 4 reacties Het CDA in Noord-Brabant wil met de VVD en Forum voor Democratie praten over een nieuwe coalitie voor het provinciebestuur. Dat staat in een rapport van de verkenners die onderzoek deden naar de mogelijkheden voor de toekomst, nadat het CDA de huidige coalitie had verlaten.


Waarom het lot van Oostvaardersplassen weer in handen van de rechter ligt

02-02-2020 - 0 reacties Stille tochten, opengeknipte hekken en tal van rechtszaken. Het is onrustig in de Oostvaardersplassen sinds twee jaar geleden duizenden grote grazers stierven in het gebied. Maandag doet de rechter opnieuw uitspraak over het afschieten van honderden edelherten en daarmee wordt als het ware geoordeeld over de toekomst van het natuurgebied.


Minister wil snelheid slacht omlaag, 'buikpijn van beelden slachthuis'

31-01-2020 - 0 reacties Omdat misstanden in slachthuizen maar niet verdwijnen, wil minister Schouten van Landbouw dat de snelheid van het slachten omlaag gaat. Dat moet ertoe leiden dat het toezicht verbeterd kan worden.


Dorpsontwikkeling ongewenste term in visie voor buitengebied

30-01-2020 - 0 reacties EERSEL-De gronden rondom de woonkernen in de gemeente Eersel mogen niet het label krijgen van ,Lokale dorpsontwikkelinggebieden’. De term is te alomvattend, en geeft te weinig richting aan de ontwikkelingen of plannen die de gemeente in de toekomst met deze gebieden heeft.


"De toekomst van de glastuinbouw ligt in fossielvrij”

27-01-2020 - 0 reacties De zorgen van de Nederlandse glastuinbouwondernemers over de verhoogde ODE-heffing zijn groot, maar op het EnergieEvent Zuidoost-Nederland en Vlaanderen op 22 januari in Venlo, een initiatief van Kas als Energiebron en Glitch, werd dat even geparkeerd en ging het over een duurzame toekomst.
Bekijk alle…


Na hoogwater is te weinig water het nieuwe probleem: ‘Dit zijn we niet zo gewend’

27-01-2020 - 0 reacties Deze week is het 25 jaar geleden dat de Bommelerwaard werd ontruimd vanwege overstromingsgevaar. Nog 1000 kilometer dijk moet er aangepakt worden voordat ons land, ook in de verre toekomst, beschermd is tegen mogelijk extreem hoog water. Maar minister Cora van Nieuwenhuizen heeft een nieuw probleem: te weinig water. ,,Dat zijn we niet zo gewend.’’


“Later als ik groot ben, word ik urban farmer”

23-01-2020 - 0 reacties Als uw puber later meubelstoffeerder, hondenuitlater, levens­eindeplanner, tattoo­verwijderaar of urban farmer wil worden, verklaar hem of haar dan niet meteen gek. Het mag dan al een gedurfde carrièrekeuze zijn, deze beroepen staan wel in de lijst met honderd snelst groeiende beroepen van de toekomst. “De helft van de honderd snelst groeiende beroepen van de toekomst zijn en blijven mensenwerk”, zegt Ben Rogmans, partner bij het arbeidsmarktanalysebureau Intelligence Group (IG!) dat de lijst opstelde.


‘Visserij Verduurzaamt’ breidt uit

22-01-2020 - 0 reacties Vlaanderen breidt het initiatief “Visserij Verduurzaamt” uit met 2 bijkomende projecten. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams parlement geantwoord op een vraag van Bart Tommelein (Open VLD). “Duurzaamheid wint aan belang”, zegt minister Crevits. “Onze Vlaamse vissers zijn zich daar goed van bewust en leveren inspanningen op ecologisch, sociaal en economisch vlak. Tot nu lag de focus bij het project “Visserij Verduurzaamt” vooral op de vissersvaartuigen en hun bemanning. We willen in de toekomst acties ondernemen voor de consument zodat die goed weet dat de vis op hun bord duurzaam gevangen is.”


Varkenshouder Ten Have: 'Misschien kan Greenpeace ons vlees promoten'

21-01-2020 - 0 reacties 'We hebben vertrouwen in de toekomst, maar het duurt wel veel langer dan we gedacht hadden en het kost ook meer moeite'. Dat zegt varkenshouder Annechien ten Have over de verkoop van het vlees van de varkens uit de twee nieuwe, duurzame varkensstallen die haar familie heeft gebouwd in Beerta.


Rathenau Instituut: 'Nederlandse aardappelinnovatie biedt wereldwijd kansen'

21-01-2020 - 0 reacties Hybride aardappelveredeling kan bijdragen aan ecologische duurzaamheid en voedselzekerheid, en biedt kansen voor de wereldmarkt. Om die kansen te benutten, is tijdige sturing noodzakelijk. Zo moeten de sector en overheid blijven innoveren en investeren in kennisontwikkeling. Het Rathenau Instituut, dat onderzoek doet naar de maatschappelijke impact van nieuwe technologieën, ontwikkelde 3 scenario's om de toekomst van de aardappelteelt te kunnen inschatten. Hiervoor gingen onder meer boeren, veredelaars en milieuorganisaties samen in gesprek.


Straling door 5G onder limiet, maar meer onderzoek nodig

21-01-2020 - 0 reacties De hoeveelheid straling die van 5G-zendmasten komt, blijft onder de Europese limieten. Dat blijkt uit metingen bij testopstellingen. Maar de zorgen zijn nog niet uit de lucht, want er komen meer antennes en er wordt meer data gebruikt. Toezichthouder Agentschap Telecom en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) willen dus een vinger aan de pols houden.

Door de komst van supersnel (5G) mobiel internet zullen Nederlanders aan meer mobiele straling worden blootgesteld. Nieuw onderzoek suggereert dat 5G vooralsnog veilig is. Het is alleen volstrekt niet te voorspellen of dat in de toekomst zo blijft.


Spook van ontpoldering waart nog door Zeeland. Moet er nog meer grond onder water?

17-01-2020 - 0 reacties MIDDELBURG - Het spook van de ontpoldering waart nog steeds door Zeeland. De Statenfracties van SGP en Partij voor Zeeland zijn er niet gerust op dat er in de toekomst niet meer land onder water wordt gezet.


Biobollenteelt ziet weinig belangstelling van jongere generatie kwekers

14-01-2020 - 0 reacties John Huiberts is de grootste biobollenboer van het land. Hij produceert op jaarbasis vijftien miljoen bollen, geteeld op 35 hectare. Bio, dat wil dus zeggen zonder kunstmest en zonder bestrijdingsmiddelen, want dat heeft volgens John de toekomst. Zijn bedrijf ziet hij dan ook als een "proeftuin", hij…