Energie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Energie. Energie is een van de 15231 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Energie nieuws

Duurzame energie moet vrouwen aan het bier krijgen

23-04-2019 - 0 reacties "Bier is nog altijd een mannending", schrijft het Financieele Dagblad. Ondanks talloze pogingen - met zoete, roze of fruitbiertjes, appelcider en speciale vrouwencampagnes - is 'de heilige graal' van het vrouwenbier nog altijd niet gevonden. Slechts één op de 5 biertjes ter wereld wordt door een vrouw gedronken.


Culinair ontdekt: Kajoubereir

20-04-2019 - 0 reacties Liever glas dan plastic, vindt Nick Trachet. Maar dan moet je dat glas wel recyclen. Omsmelten tot nieuw? Dat kost bakken met energie. Trachet herontdekt daarom het 'kajouberen', lege flessen ophalen en terugbrengen naar de fabriek. Het is nog gezond ook.


Zuivel met een keurmerk komt van koeien in IJzerlo

18-04-2019 - 3 reacties IJZERLO - Ruimere ligplekken voor de koeien, meer waterpunten om te drinken, extra massageborstels. Maar ook minimaal 5 procent kruidenrijk grasland, kalfjes die langer de speenemmer gebruiken en voorwaarden aan het gebruik van duurzame energie en beperken van bestrijdingsmiddelen.


Zonnig weer geeft zuivelmarkt energie

18-04-2019 - 0 reacties Hoewel de seizoensmatige melkaanvoer toeneemt, neemt de beschikbaarheid van spotmelk juist af. Wat is hier de reden van, en hoe reageren de DCA-zuivelnoteringen hierop?


Wat kost vertical farming?

16-04-2019 - 0 reacties Hoe kan vertical farming bijdragen aan de (inter)nationale voedselproductie? Die vraag is complexer dan hij lijkt. Want het antwoord is niet alleen afhankelijk van de productie, maar ook van kosten voor water, energie en CO2. De Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research onderzoekt samen met TU Delft de haalbaarheid van deze nieuwe productiemethode.


Schoolbesturen krijgen steun bij energiebesparende maatregelen

16-04-2019 - 0 reactiesMet relatief kleine maatregelen energie besparen. Voor veel schoolbesturen liggen op dat gebied nog volop kansen.


Babyvoedingsfabriek Nutricia Cuijk: ‘Alle machines zo gemaakt dat geen poeder achterblijft’

15-04-2019 - 0 reacties De babyvoedingsfabriek Nutricia Cuijk van Danone is state-of-the-art. Niet alleen verbruikt de productielocatie minder energie en water dan de oude in Cuijk. Ook met hygiëne-aspecten is uitdrukkelijk rekening gehouden in de lay-out van de fabriek. Bekijk de videoreportage die VMT maakte. “We produceren voor negentig landen en ieder jaar komen er meer bij.”


Huishoudens draaiden bijna op windstroom

09-04-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Er is in maart bijna genoeg windstroom opgewekt om alle Nederlandse huishoudens van elektriciteit te voorzien. Dat meldt Energieopwek, dat de productie van duurzame energie bijhoudt. Met name in de eerste helft van de maand woei het hard. Dat de wind in de laatste twee weken in kracht afnam, maakte niet veel meer uit.


"Tuinbouwbedrijven met gasgestookte WKK willen zonne-energie als extra energiebron"

09-04-2019 - 0 reacties Met de energietransitie als belangrijkste drijfveer werkt Pon Power aan alternatieve duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen. Na de introductie van de Cat Solar zonnepanelen eind 2018 wil Pon Power nog meer aandacht geven aan duurzame energie. "Solartechniek en de industrie eromheen zijn zich aan het…


De ‘gele hesjes’ zijn de klokkenluiders van onze olie-verslaving

06-04-2019 - 0 reacties Olie-expert Matthieu Auzanneau staat aan het hoofd van de denktank The Shift Project, die zich bezighoudt met energievraagstukken. In een interview met Matthieu Jublin van de Franse nieuwssite LCI zegt deze oliespecialist te vermoeden dat de gele hesjes een teken zijn van een impasse. Het moderne groeimodel is gebaseerd op een systeem waarin werken en wonen ver van elkaar af zijn komen te liggen omdat we dachten voor eeuwig te kunnen beschikken over een overvloed aan energie. Dat model is volgens Auzanneau aan het einde van zijn Latijn.


Definitieve SDE correctiebedragen 2018 bekend

04-04-2019 - 0 reactiesWanneer u hernieuwbare energie produceert en SDE(+) subsidie ontvangt, dan hangt de hoogte van de subsidie onder meer af van de correctiebedragen.


Holland Business Lounge tijdens Seanergy 2019

02-04-2019 - 0 reacties Bent u actief op het gebied van offshore wind en/of maritieme energie? En heeft u interesse in de Franse markt voor blauwe energie? Kom dan naar de internationale vakbeurs Seanergy 2019, die plaatsvindt op 5 en 6 juni in Duinkerken.Seanergy is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest toonaangevende beurs in Frankrijk op het gebied van hernieuwbare marine energie. In 2018 telde de beurs 220 exposanten en 3.500 professionele bezoekers en vonden er 550 business meetings plaats.


Win-Wind: medegebruik van windmolenparken op zee haalbaar en winstgevend maken

01-04-2019 - 0 reacties Windmolens op zee in Offshore Windparken (OWPs) worden momenteel gezien als een belangrijke maatregel voor de overgang naar duurzame energie en om minder afhankelijk te worden van energie van derden. Een consortium van Wageningen University & Research en vissers onderzoekt hoe medegebruik van OWPs in de Noordzee ecologisch inpasbaar én economisch rendabel te maken is, door het combineren van OWPs met visserij met vaste vistuigen.


Subsidies Energie-innovaties weer open op 1 april

01-04-2019 - 0 reactiesOp 1 april 2019 zijn weer een reeks subsidieregelingen open van de Topsector Energie. Ze sluiten aan bij het (voorlopige) Klimaatakkoord.


Groene Cirkel Duurzame Fritesketen zet zich in voor een gezonde bodem in Zuid-Holland

28-03-2019 - 0 reacties Farm Frites, HAS Hogeschool, Wageningen University & Research en provincie Zuid-Holland hebben op 15 maart bij Farm Frites in Oudenhoorn het convenant ‘Groene Cirkel Duurzame Fritesketen’ ondertekend. Hiermee wordt een letterlijk vruchtbare samenwerking beklonken. De partijen gaan gezamenlijk werken aan reductie van broeikasgassen, het stimuleren van duurzame energie, het bevorderen van biodiversiteit en een gezonde bodem met voldoende organische stoffen.


Vlog FrieslandCampina: Energie uit mest

27-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

In deze aflevering gaat Linda op bezoek bij de familie Van Poppel in het Brabantse Molenschot. Naast het melken van koeien, wekken zij energie op uit mest. Dit gebeurt door middel van monomestvergisting. - Download de Agri24 app


Rechterhand Rob Jetten (D66) gaat naar Shell: 'Ongelooflijk dat mensen zo los gaan'

26-03-2019 - 6 reacties

Originele beschrijving

Een carrièreswitch van de rechterhand van D66-leider Rob Jetten, Elise van Zeeland, maakt de tongen los op sociale media. Ze gaat werken bij Shell om zich in te zetten voor nieuwe energie. "Ik ben verbaasd hoe los mensen gaan terwijl ze niet eens weten wat ik ga doen en wat mijn motivatie is", reageert Van Zeeland.


Waarom Europa geen eigen batterijen maakt

26-03-2019 - 0 reacties Klimaatneutrale en schone energie staat hoog op de agenda in Europa. Maar aan de grondstoffen die daarvoor benodigd zijn, kleven vuile bezwaren. Brengt een eigen, Europese, batterijtak daar verandering in?


Subsidies Energie-innovaties openen weer op 1 april

25-03-2019 - 0 reactiesOp 1 april 2019 gaat weer een reeks subsidieregelingen open van de Topsector Energie. Ze sluiten aan bij het (voorlopige) Klimaatakkoord.


"Ondanks hogere productie per m2 nauwelijks stijging kostprijs"

25-03-2019 - 0 reacties In de KWIN (Kwantitatieve Informatie) staan hoeveelheden en prijzen van onder meer duurzame productiemiddelen, arbeid, energie, productie en afzet van de Nederlandse tuinbouw, van ruim 100 gewassen of bedrijfsconfiguraties. De KWIN is een begrip. Dit voorjaar publiceert de Business Unit Glastuinbouw van…