Nederland

Nederland nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Nederland nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Nederland nieuws

Landbouwmechanisatiebedrijf brengt nieuwe meststrooier op de Nederlandse markt

21-05-2019 - 0 reacties Landbouwmechanisatiebedrijf RosierGreidanus brengt een meststrooier van Ierse afkomst op de Nederlandse markt. De HiSpec XCEL 1250 heeft een grote aanwezigheid op Ierse boerderijen, evenals Engeland en de rest van Europa, en is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Het merk wordt gerespecteerd vanwege de robuuste bouw en hoogwaardige afwerking.  Uniek aan deze meststrooier is de shredderrotor aan de achterkant. Deze rotor is voorzien van 12 mm Hardox-klepels die ervoor zorgen dat de HiSpec XCEL 1250 alles af kan handelen wat erin wordt gegooid. Samen met de 4 mm wanddikte en 5 mm vloerdikte…


‘Massale mestfraude’ in Vlaanderen

21-05-2019 - 0 reacties Ook in Vlaanderen blijkt op verschillende manieren met mest 'gesjoemeld' te worden. In Nederland legde in 2017 NRC Handelsblad een omvangrijke mestfraude bloot>. In België ging De Standaard op onderzoek uit. Dat er gesjoemeld wordt, is duidelijk. Hoe groot het probleem is, blijft vooralsnog ongewis.


Provincies willen grotere rol voor boeren en burgers in natuurbeleid

21-05-2019 - 0 reacties Provincies leggen in hun natuurbeleid veel nadruk op het realiseren van het Natuurnetwerk Nederland. Daarnaast willen provincies ook de maatschappelijke betrokkenheid bij natuur vergroten. Het beleid hiervoor wordt steeds concreter. Ook binnen het natuurnetwerk hebben de meeste provincies een voorkeur om nieuwe natuur te realiseren door bestaande grondeigenaren ofwel ‘zelfrealisatie’. Toch blijft de belangstelling voor zelfrealisatie tot nu toe achter bij de verwachtingen. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek van Wageningen Environmental Research en het Planbureau voor de Leefomgeving.


LTO positief over inzet justitie tegen dierenextremisme

21-05-2019 - 0 reacties Minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie gaat hard optreden tegen dierextremisten die de wet overtreden. LTO Nederland en POV hebben hier om gevraagd en zijn positief over de inzet van het ministerie om de veiligheid van boeren in Nederland beter te waarborgen.


Zeewierprojectgroep ValgOrize definieert algensmaak voor Europees voedingsmiddelengebruik

21-05-2019 - 0 reacties Twaalf partijen, waarvan vijf uit Nederland, gaan onderzoek doen naar de toepassing van zeewier als voeding onder de noemer ValgOrize. Hoe kunnen we op een duurzame manier zeewier en microalgen produceren die geschikt zijn voor voedseltoepassingen op de Europese markt? De projectgroep van ValgOrize streeft naar een productie van zeewier en microalgen met een constante kwaliteit en aantrekkelijke smaakprofielen.


Onderzoekers: 'Zet wild in om hongerige wolven bij vee weg te houden'

21-05-2019 - 0 reacties Wolven en mensen kunnen prima samenleven in Nederland. Dat is de boodschap van een internationale groep wetenschappers die wil voorkomen dat wolven net als vroeger weer worden afgeschoten. Met een pakket aan maatregelen zou dat ook helemaal niet nodig zijn.


Waterschap wil muskusrat uitroeien: 'Over 15 jaar moet hij hier verdwenen zijn'

21-05-2019 - 0 reacties De waterschappen willen ervoor zorgen dat de muskusrat zich niet langer vanuit Duitsland via de rivieren over Nederland verspreidt. Naar verwachting stemmen alle schappen de komende weken in met deze nieuwe strategie, zegt Jelmer Krom van Waterschap Rivierenland.


Minister wil informatie extremisme beter delen

21-05-2019 - 0 reacties Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid wil de informatieuitwisseling over dierenactivisme en -extremisme met LTO Nederland en Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) intensiveren.


Introductiefilmpje Songfestival Nederland vanuit Westlandse kas?

21-05-2019 - 0 reacties Na veel gemeenten in Nederland die het Eurovisie Songfestival volgend jaar naar hun stad willen halen, laat nu ook Westland van zich horen. De lokale D66-fractie wil dat een van de introductiefilmpjes van een deelnemende artiest in het Westland wordt opgenomen. "Het is traditie dat elk liedje wordt…


RosierGreidanus haalt Ierse meststrooier naar Nederland

21-05-2019 - 0 reacties


Bestemmingsplan Business Centre Treeport onherroepelijk

21-05-2019 - 0 reacties Het bestemmingsplan van het Business Centre Treeport (BCT) is onherroepelijk. De gefaseerde ontwikkeling van het thematische bedrijventerrein gaat nu volgens planning door met als uiteindelijk doel 62 hectare boomteelt-business op de grens van Nederland en België.


Onbegrip en nepnieuws rond Nutri-Score

21-05-2019 - 0 reacties Hoe breng je een volkgezondheidsinstrument dat je niet uitkomt in diskrediet? Serge Hercberg en zijn collega's Pilar Galan, Manon Egnell en Chantal Julia van het Franse Institut national de la santé et de la recherche médicale (Inserm) fileren de argumenten die tegen de door hen ontwikkelde Nutri-Score zijn ingebracht naar aanleiding van reacties uit met name de levensmiddelenindustrie in landen waar supermarkten met het Franse voedselstoplicht willen gaan werken. Nederland is één van die landen. Hercberg is te beschouwen als de geestelijke vader van het Nutri-Score systeem.


Kom naar de Valtra Smarttour 2019

20-05-2019 - 0 reacties Dit voorjaar komt de Valtra SmartTour 2019 aan op vijf plaatsen in Nederland en België, na een lange tocht vanuit Finland, met louter goed nieuws! Kom kennis maken met onze nieuwste aanwinsten, zoals de Valtra A Hitech 4, die nu al is bekroond met de titel ‘Machine van het jaar’. Ervaar zelf het gemak van Valtra’s SmartTouch: een in de armleuning geïntegreerde, multifunctionele rijhendel in combinatie met een 9” touchscreen en met handige gebruikersprofielen voor allerlei vaker terugkerende taken. Ontdek hoe het uitgebreide Valtra programma kan bijdragen…


Nederlandse biggenprijs kan Duitsland niet volgen

20-05-2019 - 0 reacties Daar waar de biggenprijzen in Duitsland naar recordprijzen stijgen, bouwt in Nederland de druk op de biggenprijs zich voorzichtig op. 


Bijensterfte op laag niveau na afgelopen winter

20-05-2019 - 0 reacties Van de bijenvolken in Nederland heeft 91 procent de afgelopen winter overleefd.


Oproep: Glastuinbouw Nederland zoekt vloggers.

20-05-2019 - 0 reacties Glastuinbouw Nederland zoekt vloggers! Met de naderende zomerperiode staat ook het seizoen van het vakantiewerk weer voor de deur. Deze periode wil Glastuinbouw Nederland aangrijpen om jonge mensen enthousiast te maken voor de glastuinbouw. Nu voor een vakantiebaan én straks voor een mooie carrière.


Wolvenpaar op Veluwe vastgelegd

20-05-2019 - 0 reacties Op de Veluwe loopt een wolvenpaar rond. Dat blijkt uit een foto die enkele weken geleden genomen werd door een cameraval. De afbeelding werd zondag gepubliceerd door de Zoogdiervereniging en Wolven in Nederland. Mogelijk hebben de twee zelfs jongen, meldden de organisaties.


Kinderen die opgroeien op een boerderij zijn het allergezondst

19-05-2019 - 0 reacties Kinderen die opgroeien op een boerderij zijn het gezondste van alle kinderen in Nederland.


Kinderen die opgroeien op een boerderij zijn het allergezondst

19-05-2019 - 0 reacties Kinderen die opgroeien op een boerderij zijn het gezondste van alle kinderen in Nederland.


Boeren voelen zich vogelvrij verklaard na stalbezetting Boxtel

18-05-2019 - 0 reacties De veehouderijsector stond deze week op zijn kop. Na de bezetting van een varkensstal zijn veehouders woest. Het gevoel van onveiligheid is groot. Via social media waarschuwden boeren elkaar bij verdachte situaties. LTO Nederland wil een harde aanpak van extremisten. 'Activisten moeten weten dat ze dit niet ongestraft kunnen doen.'