Nieuw

Nieuw is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Nieuw en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Nieuw nieuws

Nieuw stikstofmodel werkt nauwelijks voor stallen

16-09-2019 - 7 reacties Nieuwe rekenmodel stikstof van start. Voorlopig biedt het weinig soelaas voor veebedrijf.

Het nieuwe rekenmodel voor de berekening van de stikstofdepositie op natuur is voor een groot aantal agrarische bedrijven niet toepasbaar. De aangepaste rekentool Aerius is maandag 16 september gelanceerd.Negatieve rente is een unieke kans voor een nieuw Nederlands stikstofbeleid

15-09-2019 - 0 reacties Afgelopen vrijdag 13 september presenteerde Johan Vollenbroek de visie van de Vereniging Leefmilieu en MOB voor de Commissie Remkes. De beide organisaties vielen het stikstofbeleid van de Nederlandse regering door de Raad van State met succes aan. De Commissie Remkes moet ons land uit de impasse helpen. MOB en de Vereniging Leefmilieu deden een beroep op econoom en oud-voorzitter en Max van der Sleen van adviesbureau Ecorys om hun visie economisch te onderbouwen. Foodlog publiceert hieronder zijn advies aan de Commissie en de beide milieu-organisaties.


De Case IH nieuwe AFS Connect Magnum-reekstrekkers

15-09-2019 - 0 reacties Aangedreven door Case IH Advanced Farming Systems (AFS) precisietechnologie, is de tractor uitgerust met een nieuw display, besturingssysteem, ontvanger en een volledig opnieuw ontworpen hardware-omgeving die weergave op afstand mogelijk maakt, remote supportmogelijkheden en meer. Bovendien biedt een opnieuw ontworpen cabine comfort, opslag en gemakkelijk te gebruiken bedieningselementen voor ultieme productiviteit. De cabineomgeving in autokwaliteit van de AFS Connect Magnum-serie tractoren is bijgewerkt om tegemoet te komen aan de behoeften van klanten van…


Nieuw stikstofrekenmodel voor kleine projecten

13-09-2019 - 12 reacties Bepaalde projecten die door de stikstofuitspraak van de Raad van State stilliggen, kunnen binnenkort mogelijk toch weer doorgaan.


Nieuw bij Decofresh Roses...

13-09-2019 - 0 reacties Decofresh Roses groeit! Nadat enkele weken geleden Tom Jacob al werd verwelkomt als nieuw lid van het Decofresh Roses salesteam, is deze per 1 september nog verder versterkt met Johan Kloos.


“Wacht niet te lang met investeren want subsidieregeling SDE+ steeds soberder”

13-09-2019 - 0 reacties Tholen – Wie heeft er al een visitekaartje van Piet Zwinkels bemachtigd? Een nieuw visitekaartje welteverstaan hè, want Piet, de voormalig radijsteler, heeft een nieuwe carrièrestap gezet. Sinds afgelopen voorjaar is Piet actief in de zonnepanelen. Voor SolarNRG is hij Accountmanager Tuinbouw. Maar…


New Holland CR Revelation krijgt vermogensupgrade en legt de lat steeds hoger

12-09-2019 - 0 reacties Vermogensupgrades tot 5% verhogen prestaties voor grootste deel van de reeks Tot 25% meer productiviteit in de voorbije 5 jaar, langer tijdvenster om te oogsten en grotere graantransportcapaciteit Toonaangevende technologie voor brandstofefficiëntie die voldoet aan Fase V Fris nieuw cabine-interieur verbetert zicht en bestuurderservaring  De CR Revelation-maaidorserserie van New Holland consolideert haar superioriteit met een vermogensupgrade, een reeks verbeteringen die de efficiëntie verder verhogen en de…


Streefcijfers en nieuw EU-beleid moeten Nederlands biologische areaal opkrikken

12-09-2019 - 0 reacties


Aviko speelt met uitbreiding in op groeiende fritesmarkt

12-09-2019 - 0 reacties Aviko gaat in België investeren in de bouw van een volledig nieuw productiebedrijf voor diepgevroren frites en aardappelvlokken. Met deze investering speelt de producent in op de groeiende vraag naar diepgevroren aardappelproducten.


Kwaliteit drinkwater steeds meer in gevaar

12-09-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Drinkwaterbedrijven slaan alarm om het Nederlandse drinkwater. De kwaliteit van onze bronnen voor drinkwater is in gevaar, blijkt uit nieuw onderzoek van KWR, het kennisinstituut van de drinkwatersector. Onder meer industriële stoffen, mest en medicijnresten vervuilen het water.


​Voerrobot heet voortaan Feedr

10-09-2019 - 0 reacties Tijdens de demonstratiedag op vrijdag 6 september in Kootwijkerbroek heeft Sieplo zijn vernieuwde voerrobot gepresenteerd. De robot wordt onder de nieuwe merknaam Feedr op de markt gebracht. De vernieuwingen bestaan onder andere uit een nieuw acculaa


Helleborus snijbloem meer dan winterbloem

10-09-2019 - 0 reacties De Helleborus snijbloem wordt vaak gezien als winterbloem, wat tot voor kort ook zo was. Daar komt echter verandering in. Vanaf week 37 komt kwekerij De Haas namelijk met de “Helleborus four seasons”, een nieuw merk voor jaarrond Helleborus snijbloemen in verschillende lengtes.


Column: Sommige varkenshouders ontvangen nu al 2 euro

07-09-2019 - 0 reacties De varkensprijs vindt weer langzaam zijn weg naar boven. Maar voor de komende blijft het in Nederland nog even rustig. De Duitse Teleporc verhoogde echter dinsdag met 1 cent en vrijdag met 2 centen en schuurt daarmee tegen een nieuw record aan.


Pull Position werkt samen met Stokvis aan nieuw format De Grote Tuinverbouwing

06-09-2019 - 0 reacties Productiehuis Stokvis Content en Pull Position werken vanaf heden samen aan het tiende seizoen van De Grote Tuinverbouwing, middels een geheel nieuw format op SBS6. Zowel op tv als online gaat de samenwerking bij de totstandkoming en uitrol van het vernieuwde programma een prominente rol spelen.


Boeren kunnen bijdragen aan vernatting Maashorst

05-09-2019 - 0 reacties De impasse duurt al zes jaar. Provincie, gemeenten, waterschap en natuurorganisaties willen natuurgebied de Maashorst in Oost-Brabant vergroten en vernatten. Maar de boeren willen er niet weg. Nu komt er misschien een nieuw voorstel.


Voortzetting CineScience-programma in Heerenstraat Theater in Wageningen

04-09-2019 - 0 reacties Na de succesvolle introductie in 2018 start op 11 september een nieuw CineScience-seizoen, een samenwerking tussen Wageningen University & Research en het Heerenstraat Theater in Wageningen. Elke maand ruilen onderzoekers de wetenschappelijke arena in voor de bioscoopzaal en wordt een door hen speciaal geselecteerde film of documentaire getoond. De onderzoekers leiden telkens de film in en vertellen als link met de film over de inhoud en hun passie voor wetenschappelijk onderzoek.


Video: Biologische sperziebonen oogsten op Oldambtster kleigrond

04-09-2019 - 0 reacties Proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta (GR) experimenteert dit jaar met de teelt van biologische sperziebonen. Het is een vrij nieuw gewas voor het Oldambt, erkent bedrijfsleider biologisch Arjan Hofstee, maar volgens hem is het goed te doen.


UFW Research Award 2019 voor twee onderzoekers plantenhormoon

03-09-2019 - 0 reacties De Research Award 2019 van het University Fund Wageningen (UFW) gaat naar Sumanth K. Mutte, MSc en Dr. Hirotaka Kato, beide wetenschappers aan de Leerstoelgroep Biochemie van Wageningen University & Research, onder leiding van Prof. Dolf Weijers. In hun gezamenlijke artikel, gepubliceerd in eLife, onderzoeken de wetenschappers een nieuw onderzoeksterrein binnen de plantbiologie: evolutionaire biochemie. Beide wetenschappers ontvingen een certificaat, een replica van het beeld 'De Wageningse Boom' en een geldbedrag van €2.500,-.


UFW Onderzoeksprijs 2019 voor twee onderzoekers plantenhormoon

03-09-2019 - 0 reacties De Onderzoeksprijs 2019 van het University Fund Wageningen (UFW) gaat naar Sumanth K. Mutte, MSc en Dr. Hirotaka Kato, beide wetenschappers aan de Leerstoelgroep Biochemie van Wageningen University & Research, onder leiding van Prof. Dolf Weijers. In hun gezamenlijke artikel, gepubliceerd in eLife, onderzoeken de wetenschappers een nieuw onderzoeksterrein binnen de plantbiologie: evolutionaire biochemie. Beide wetenschappers ontvingen een certificaat, een replica van het beeld 'De Wageningse Boom' en een geldbedrag van €2.500,-.


Kassenbouw in Oost-Europa, nieuwbouw in Nederland

03-09-2019 - 0 reacties "We hadden drie kantoortjes. Veel te weinig. We werken vanuit Nederland met een man of 25", zegt Pieter Jan Overkamp van Hortilife. Het bedrijf opende afgelopen weekend een nieuw pand in Deventer, maar bouwt kassen in Oost-Europa. "Eigenlijk alles, behalve het glas, komt uit Nederland." De Stentor was…