Nieuw

Nieuw is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Nieuw en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Nieuw nieuws

Groeiregulatie granen nu in beeld

19-03-2019 - 0 reacties Legering van granen kost opbrengst en dient zoveel mogelijk voorkomen te worden. Elke teler is zich er van bewust dat de inzet van groeiregulatoren de kans op legering aanzienlijk reduceert. Nieuw op de markt van groeiregulatoren is het middel Prodax.


Vergeer Holland bouwt nieuw dc

18-03-2019 - 0 reacties Kaasproducent Vergeer Holland bouwt een nieuw distributiecentrum in Bodegraven. De bouw vindt plaats op de locatie van het huidige distributiecentrum van Vergeer Holland. “Deze eerste paal staat voor ons symbool voor een grote stap gericht op de toekomst van ons familiebedrijf”, aldus algemeen directeur Diederik Vergeer.


Nieuw verplaatsingsformulier in Mijn Avined

18-03-2019 - 0 reacties De schermen waarin pluimveehouders verplaatsingen melden in Mijn Avined (KIP) zijn aangepast om tegemoet te komen aan wensen van pluimveehouders en om de I&R-gegevenskwaliteit te verbeteren.


Proefrit Massey Ferguson 8740 Dyna-VT Sterkste MF ooit

17-03-2019 - 0 reacties Begin 2017 lanceerde Massey Ferguson een nieuw topmodel, de 8740 Dyna-VT. Met 405 pk maximaal vermogen met boost is dit de sterkste Massey Ferguson ooit. De tot dan toe sterkste Massey Ferguson (de 8737) kwam tot 400 pk maximaal met boost, maar de 8740 heeft die 400 pk ook zonder boost. Dus ook voor zwaar trekwerk zonder aftakas.  


Truckfan.nl bestaat 5 jaar!

16-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vandaag vijf jaar geleden begonnen Tinus Guichelaar en Alex Miedema met een nieuw online platform voor het delen van foto’s van trucks en aanverwante voertuigen. In bestaande websites en op digitale bulletin boards liep Alex steeds vaker tegen beperkingen aan. Met name het (gratis) uploaden en terugzoeken van foto’s bleek een steeds groter probleem te worden. Tinus op zijn beurt had met tractorfan.nl een succesvolle website met goede software en zocht uitbreiding in de bedrijfswagenwereld. De website truckfan.nl werd op 16 maart 2014 de ether in geslingerd. De eerste tien uploads zijn voor eeuwig in de digitale vergetelheid geraakt, maar


Wetenschapper pleit voor terugkeer diermeel in veevoer

16-03-2019 - 0 reacties De EU handhaaft in een nieuw wetsvoorstel het kannibalisme-verbod. Het voorstel biedt volgens Rikilt-wetenschapper Leo van Raamsdonk wel meer mogelijkheden om dierlijke reststromen in het veevoer te verwerken.


Rikilt-wetenschapper pleit voor nieuwe EU-wetgeving circulaire landbouw

16-03-2019 - 0 reacties De EU handhaaft in een nieuw wetsvoorstel het kannibalisme-verbod. Het voorstel biedt volgens Rikilt-wetenschapper Leo van Raamsdonk wel meer mogelijkheden om dierlijke reststromen in het veevoer te verwerken.


Klaver is z'n CO2-speerpunt kwijt, maar: ‘Juist nú is GroenLinks nodig’

16-03-2019 - 0 reacties Eerst zouden de Provinciale Statenverkiezingen volgens Jesse Klaver over de dividendbelasting gaan, daarna over de CO2-belasting. De GroenLinks-leider die al zijn campagnepunten ziet verdampen, komt nu met een nieuw strijdpunt: het blokkeren van vliegveld Lelystad.


Vlaamse kippenboeren spieken in Nederland

15-03-2019 - 0 reacties De Vlaamse pluimveesector is op zoek naar een nieuw type kip. Daar kennen ze momenteel alleen de traditionele en de biologische kip. Donderdag bezochten Vlaamse pluimveehouders hun Nederlandse collega's.


Buhler Industries gaat meer vermogen trekkers bouwen voor Kubota

15-03-2019 - 0 reacties Buhler Industries kondigt OEM-overeenkomst aan met Kubota Corporation.Buhler Industries Inc een toonaangevende fabrikant van machines met de merken Versatile en Farm King, is een original equipment manufacturer (OEM) is een overeenkomst aangegaan met Kubota Corporation om een nieuw trekkerplatform te ontwikkelen en te produceren in het middensegment van de vierwielaangedreven trekker range  Volgens de voorwaarden van deze langetermijnovereenkomst zal Buhler Industries deze tractor produceren in de fabriek in Winnipeg, Manitoba. Dit zal de totale productie in de Versatile-faciliteit op…


Nieuwe DAF 'XF' gespot door Willem van Heugten

14-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vandaag heeft Willem van Heugten deze truck gespot. Niet alleen de Nederlandse kentekenplaten zijn een goede weggever dat we hier te maken hebben met de opvolger van de XF, ook de sideskirts komen onmiskenbaar uit Eindhoven. Het lijkt er nu na ruim 30 jaar dan toch eindelijk op dat de Cabtec cabine wordt vervangen door een nieuw design. Op basis van deze ene foto valt daar natuurlijk nog niet veel over te zeggen (alhoewel menigeen in de reacties gaat vertellen waar hij hem op vind lijken natuurlijk), ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!


Een nieuw biodiversiteitsplan: wie zorgt ervoor dat het deze keer wél slaagt?

14-03-2019 - 0 reacties Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Goed nieuws voor de dwergstern, de egel en vele andere bedreigde dieren. Of toch niet? In 2005 was er ook al een ambitieus én haalbaar deltaplan, ook opgesteld mét de landbouw. En dat heeft niets opgeleverd.


Chinese vleesgigant bouwt megaslachterij

13-03-2019 - 0 reacties Muyuan Foods, de op 1 na grootste varkensverwerker in China, gaat een nieuwe slachterij bouwen. De capaciteit bij de nieuw te bouwen slachtlocatie moet uitkomen op 2 miljoen varkens per jaar.


Oordeel juridisch adviseur Cox slecht nieuws voor ‘nieuwe’ brexitdeal May

12-03-2019 - 0 reacties Afgelopen nacht kwam er, onverwacht, witte rook uit Straatsburg. De Britse premier Theresa May en EU-voorzitter Jean-Claude Juncker leken voor de poorten van de no-deal brexit-hel alsnog een nieuw brexitakkoord te hebben weggesleept. Net voor de de tweede stemming over May's 'deal' die vandaag in het Britse Lagerhuis plaatsvindt. De juridisch adviseur van May blijft de deal echter een niet weg te wuiven juridisch risico voor het Verenigd Koninkrijk vinden. De kans dat het Lagerhuis May's nieuwste 'deal' opnieuw genadeloos wegstemt, is dan ook groot schrijft de Vlaamse financiële krant De Tijd.


Nieuw vloeibaar middel voor moderne aaltjesbestrijding in aardappelen

12-03-2019 - 0 reacties Innovatie op het gebied van aaltjesbestrijding. Vloeibaar middel, flexibele lage dosering. Veilig voor de toepasser.


Jungheinrich toont eerste stapelaar met li-ion accu

11-03-2019 - 0 reacties Door de geïntegreerde, onderhoudsvrije lithium-ion accu is de stapelaar lang inzetbaar en altijd klaar voor gebruik. De 'ERC 216zi' heeft een compleet nieuw, revolutionair design dankzij de centrale positie van de lithium-ion accu. Deze stapelaar is dus nóg compacter en eenvoudig te manoeuvreren.


Tijd voor een nieuw dieet: de gekookte pieper

09-03-2019 - 0 reacties Prima natuurlijk, dat iedereen zo wijs wordt over voeding. Wel jammer dat die vaak idiote, maar ook fantasierijke modedieetcultuur verloren gaat. Het was niet allemaal onzin misschien. Denk een beetje out of de vega- en keto-box en experimenteer met een mono-dieet van gekookte aardappelen.


Strenge vorst komt er niet meer, wel maartse buien met windstoten

09-03-2019 - 0 reacties Een nieuw weerrecord is gevestigd: voor het zesde jaar op rij is er in De Bilt geen sprake geweest van strenge vorst. Uitzonderlijk, zegt Weeronline.


Nieuw borgingssysteem voor melkveehouderij

09-03-2019 - 0 reacties Voor de melkveehouderij komt waarschijnlijk per 1 januari 2020 met KoeMonitor een nieuwe en extra manier om het dierenwelzijn, de diergezondheid en de voedselveiligheid te monitoren. Het is aan zuivelondernemers om eventueel voor deze monitor te kiezen.


Bejafleur nieuw lid telersvereniging Touch Me

08-03-2019 - 0 reacties Potplantenkweker Bejafleur uit Huissen is toegetreden tot de telersvereniging Touch Me+. De kweker vult het assortiment van de telersvereniging aan met de Sweet Kisses 7 cm in overpotten en in 4-gaatstray met trayband.