Nieuw

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Nieuw. Nieuw is een van de 18505 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Nieuw nieuws

Culinair ontdekt: kippensoep

17-01-2022 - 0 reacties Een nieuw jaar begint met goede voornemens. Die mogen niet te hoog gegrepen zijn, zoals iedereen met een beetje ervaring weet. Mijn voornemen is alvast de snelkookpan, de cocotte minute zoals de Fransen zeggen, vaker te gebruiken.


‘We zijn maar een klein schakeltje in een lange ketting’

17-01-2022 - 0 reacties Een nieuw jaar, nieuwe kansen maar dit geldt eigenlijk voor iedere maand, week of dag. We denken er aan het einde en begin van het jaar alleen meer over na. Wat brengt 2022? Wat willen we in 2022 bereiken?


Gezocht: Ik ben op zoek naar Len R kapje achterlichten fend fermer 103 weet iemand iets meer waar ik ze kan vinden okkasie of nieuw

13-01-2022 - 1 reacties Licht kapjes fend fermer 103


​Vliebo verhuist naar nieuw pand

12-01-2022 - 0 reacties Ruwvoerautomatiseerder Vliebo, onderdeel van de Verberk Group uit Baarle Nassau, verhuisd naar een nieuw pand in Veenendaal. De huurovereenkomst van het huidige pand aan de Inductorstraat in Veenendaal loopt af. Verberk Group heeft een nieuw pand gek


Zes punten die agrarische werkgevers voor 2022 moeten weten

11-01-2022 - 0 reacties Een nieuw jaar betekent vaak ook nieuwe wet- en regelgeving, met name op het gebied van loonadministratie. Met welke zaken moeten ondernemers die werken met personeel rekening houden in 2022? Om werkgevers te ondersteunen bij goed werkgeverschap geeft de Werkgeverslijn land- en tuinbouw een overzicht van…


‘Druk aan keukentafel na beëdiging nieuw kabinet’

10-01-2022 - 0 reacties Eindelijk dan, na bijna een jaar zit er weer een missionair kabinet. Tijd dat er iets gebeurt.


Hangbuikzwijntjes Flevoland na dagenlange zoektocht gevangen

08-01-2022 - 0 reacties In het Kuinderbos in de Noordoostpolder zijn de drie gedumpte hangbuikzwijntjes gevonden die sinds dinsdag spoorloos waren. Ze zaten onder een oude hut. Het vierde achtergelaten zwijntje was al eerder gevangen.
Boswachter Harco Bergman wist de resterende biggen op te sporen met behulp van een warmtecamera, meldt Omroep Flevoland. Vervolgens zijn ze met een speciaal getrainde hond gevangen.
De boswachter meldde vorig weekeinde dat er afgelopen zaterdag vier jonge zwijntjes waren achtergelaten in het Kuinderbos. Hij zei erbij dat de dieren moesten worden gevangen, omdat ze niet in het wild thuishoren en mogelijk ziektes bij zich dragen. Omdat het hoefdieren zijn, kan dat gevaar opleveren voor de reeën in het gebied.
Kansrijke vangplek
Een van de vier hangbuikzwijntjes werd zondag al gevangen. De andere drie werden dinsdag gezien, maar wisten te ontkomen. Daarna waren ze in geen velden en wegen te bekennen. Boswachter Bergman strooide kilo's mais en maakte extra afrasteringen met gaas. "Ik probeer ze zo naar een kansrijke vangplek te lokken. De aanhouder wint, hoop ik maar."
Een tip van een wandelaar zette de boswachter op het goede spoor. De drie zwijntjes zaten onder een oude hut, bevestigde de warmtecamera. Bram, de speciaal getrainde diensthond van Bergmans collega, haalde ze daar gisteravond zonder problemen vandaan.
Vanochtend zijn de zwijntjes overgedragen aan hun nieuwe eigenaren, particulieren die hebben beloofd goed voor de dieren te zorgen. Voor de vierde big is nog geen nieuw thuis, die zit zolang in de opvang van de dierenambulance.


Gezocht Ursus 1201voor uitvaart

08-01-2022 - 7 reacties Iemand wil eenUrsus 1201 gebruiken bij een uitvaart van iemand die deze trekker als 1 van de eerste nieuw heeft gehad


Oud-profvoetballer Albert van der Haar uit Zuidwolde neemt poeliersbedrijf over en laat daarmee voetbalwereldje grotendeels achter zich. 'Ik moet nog

07-01-2022 - 0 reacties Oud-profvoetballer Albert van der Haar uit Zuidwolde maakt een enorme carrièreswitch. Hij was zeventien jaar profvoetballer, was ook actief als trainer en als scout en heeft met ingang van dit jaar een nieuw doel in zijn leven. De 46-jarige icoon van PEC Zwolle heeft in zijn woonplaats Zuidwolde poeliersbedrijf Vos-Dragt overgenomen en ziet dat als een geweldige kans om het voetbalwereldje grotendeels achter zich te laten.