Nieuw

Al het Nieuw nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Nieuw nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Nieuw nieuws

Audi A6 e-tron concept: 700 km range en supersnel laden

19-04-2021 - 0 reacties Audi heeft vandaag de A6 e-tron concept gepresenteerd. Een luxe elektrische auto met veelbelovende specificaties. Het woordje concept laat echter zien dat je niet vandaag of morgen naar de dealer kunt rennen voor deze elektrische auto. De Audi A6 e-tron concept staat op een geheel nieuw elektrische platform genaamd PPE. Die afkorting staat voor Premium […]
The post Audi A6 e-tron concept: 700 km range en supersnel laden appeared first on Autoblog.nl.


Yvon Jaspers hint op nieuw seizoen Boer zoekt vrouw

12-04-2021 - 0 reacties Nog dit jaar zal er gewerkt worden aan een nieuw seizoen van Boer zoekt vrouw . Dat maakte presentatrice Yvon Jaspers zondagavond bekend in een speciale uitzending over alle Boer zoekt vrouw-baby's die tot nu toe zijn geboren.


Kaas, klompen, molens, dijken en fietsen: nieuw jasje voor Hollandse iconen in Zuiderzeemuseum

11-04-2021 - 0 reacties Kaas, klompen, molens, dijken en fietsen. Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vroeg voor de expositie Must see kunstenaars en ontwerpers om deze en andere Nederlandse iconen af te stoffen en in een nieuw jasje te steken.


BZ mogelijk elektrisch label van Toyota

08-04-2021 - 0 reacties Toyota Motor Corporation heeft een interessant logo vastgelegd bij het European Union Intellectual Property Office (EUIPO). Mogelijk behoort het beeldmerk toe aan een nieuw elektrisch label dat Toyota gaat voeren: BZ.


Bladluis, wolluis en Echinotrips biologisch beter bestrijden

06-04-2021 - 0 reacties Door gebruik te maken van een vroeger stadium van de gaasvlieg – de natuurlijke vijand van bladluis, wolluis en Echinotrips – kunnen telers deze schadelijke plagen nu doeltreffender en economischer aanpakken. Dat stelt Koppert Biological Systems bij het op de markt brengen van een nieuw product:…


Provincie Groningen: 'Goede marktkansen voor boeren die omschakelen naar biologisch'

25-03-2021 - 0 reacties Provincie Groningen start dit voorjaar een nieuw traject voor ondernemers die zich willen oriënteren op biologische landbouw.


Nieuwe Tesla-concurrent: Chinees moederbedrijf van Volvo wil wereldwijd de topklasse in

24-03-2021 - 0 reacties Geely, de grootste autofabrikant van China én de moeder van Volvo, lanceert een nieuw luxemerk voor elektrische auto’s: Zeekr. Met als doel om vooral Tesla te beconcurreren, en op termijn een nieuwe wereldwijde fabrikant te worden van elektrische auto's in het allerhoogste segment van de markt. De eerste auto’s zullen dit jaar nog te koop zijn.


Oud-politicus Hero Brinkman helpt dakloze arbeidsmigranten terug aan een baan in kassen

24-03-2021 - 0 reacties Oud-politicus Hero Brinkman doet er alles aan om voor de tachtig dakloze arbeidsmigranten uit Oost-Europa, die op dit moment worden opgevangen in de dak- en thuislozenopvang in Den Haag, nieuw werk te vinden. "Dit is een andere groep dan de gewone daklozen," legt hij uit. "Deze mensen hebben geen…


Varkensboer Hemelum wint strijd om uitbreiding: Súdwest-Fryslân moet werk overdoen

24-03-2021 - 0 reacties DEN HAAG - De gemeente Súdwest-Fryslân moet een nieuw besluit nemen over de geplande uitbreiding van de Hemelumer Hoeve, het grote varkensbedrijf van Johan Lorist in Hemelum.


JA21 wil met VVD, D66 en CDA in kabinet: ‘Wij moeten wel aan onze trekken komen’

23-03-2021 - 44 reacties Vandaag is het de beurt aan de kleinere partijen om hun wensen voor een nieuw kabinet kenbaar te maken bij de verkenners. Met name ChristenUnie en JA21 lijken kans te maken op een plekje aan de onderhandelingstafel. JA21-leider Joost Eerdmans wil dolgraag regeren: ,,Wij kunnen Nederland naar rechts trekken.’’


Syngenta Flowers introduceert nieuwe oplossing voor teelt en distributie van jonge planten Xcarrier

23-03-2021 - 0 reacties Syngenta Flowers introduceert Xcarrier, een nieuw systeem dat zorgt voor optimale opkweek- en distributiemethodes van jonge planten. De Xcarrier bestaat uit twee onderdelen; een herbruikbare tray voor beworteling met dezelfde functionaliteit als kunststof wegwerptrays en een frame voor het transport van…


Partij voor de Dieren wil in kabinet met D66, PvdA en GroenLinks (en misschien VVD)

23-03-2021 - 0 reacties Vandaag is het de beurt aan de kleinere partijen om hun wensen voor een nieuw kabinet kenbaar te maken bij de verkenners. Met name ChristenUnie, Volt en JA21 lijken kans te maken op een plekje aan de onderhandelingstafel.


Stikstof legt nu al bom onder formatie: mogelijk minder vee, langzamer rijden én stikstoftaks

19-03-2021 - 68 reacties De formatie van een nieuw kabinet dreigt nu al extra ingewikkeld te worden door de stikstofcrisis. In twee rapporten stellen topambtenaren dat er meer impopulaire maatregelen nodig zullen zijn om het stikstofprobleem de baas te worden.

Op verzoek van het huidige kabinet hebben ambtenaren onderzocht wat op de lange termijn nodig is om het stikstofprobleem aan te pakken. Er hangt nu een ‘stikstofdeken’ boven Nederland, die de natuur aantast. Natuurregels verplichten de overheid om daar iets aan te doen.

‘Krimp veestapel onvermijdelijk’
Stikstof gaat voor grote hoofdbre­kens in de formatie zorgen. Volgens de ambtenaren moet worden ingegrepen in de melkveehouderij, omdat die sector verantwoordelijk is voor het hoogste aandeel stikstof in de natuur. ‘Krimp van de veestapel lijkt onvermijdelijk, en zou op veel andere vlakken ook een verlichting van de opgaven kunnen betekenen’, schrijven de ambtenaren.

Om dat voor elkaar te krijgen, zou er een stikstofbelasting kunnen komen voor bedrijven. Wie meer stikstof uitstoot, moet dan meer belasting betalen. Ook opperen de ambtenaren dat er aparte gebieden voor landbouw kunnen komen, zoals Noord-Groningen, Noord-Beveland en delen van de Flevopolder.

De veestapel is in vergelijking met andere Europese landen groot, stellen de ambtenaren. Per vierkante kilometer telt Nederland 92 koeien, 295 varkens en 2450 kippen. In Duitsland gaat het om 35 koeien, 77 varkens en 272 kippen per vierkante kilometer.


Meilandjes ontkennen opmerkelijk gerucht over boerderij

18-03-2021 - 0 reacties Dat Martien (59), Erica (56) en Maxime (25) hun woonboerderij in Hengelo moesten verlaten, is geen geheim. De Meilandjes zetten het stulpje weer op de markt, maar volgens de site 'Bekende Buren' kocht Talpa het pand vervolgens zodat de familie in alle gemak een nieuw huis kon kopen. Daar klopt echter helemaal niets van, vertelt het gezin aan 'Shownieuws'.


'Verlies van het CDA komt deels door de boeren'

18-03-2021 - 46 reacties Annechien ten Have, biologische varkensboer, ziet de winst van D66 niet als het resultaat van boerenstemmen. Het verlies van CDA daarentegen wel. 'De boerenstemmen hebben zich verdeeld over kleinere partijen, zoals de BoerBurgerBeweging. En Jan Cees Vogelaar, oud-voorzitter van LTO staat bij JA21 op de lijst, dus die zal ook een deel van de stemmen hebben gehad.'

'Ik ben niet heel erg gelukkig', schetst ze de verkiezingsavond. 'Het wordt lastig om te komen tot een goed kabinet waarvan boeren zeggen dat er een boervriendelijk beleid uitkomt.'BBB scoort in het oosten, JA21 in voorsteden en Volt in steden

18-03-2021 - 5 reacties DEN HAAG (ANP) - Vier partijen lijken nieuw in de Tweede Kamer binnen te komen: JA21, Volt, de BoerBurgerBeweging en BIJ1. Zij hebben allemaal hun eigen 'terrein', blijkt uit de uitslagen die zijn doorgegeven aan de Verkiezingsdienst van het ANP.


Onderdelen Wielen en banden - Welke band past er op een velg van 18.4r34

17-03-2021 - 18 reacties Goedenavond.

Vanavond kwamen we erachter dat de band lek was(lucht kwam door de droogtescheuren eruit en ze zijn glad) nu vroeg ik me af wat de breedste band is die op de velg past. Nu zit er 18.4r34 good year op, en het liefste hadden we wat breder.


BMW licht elektrische toekomstplannen toe

17-03-2021 - 0 reacties BMW doet haar langetermijnvisie vandaag uit de doeken. De focus ligt op meer elektrische aandrijving en duurzame productie. Er zit in het verlengde daarvan ook een nieuw platform voor elektrische auto's in de pijplijn.


Eerste stukje nieuwe Gelderse natuur klaar, er komt nog veel meer bij

15-03-2021 - 0 reacties Goed nieuws voor Veluwse natuurliefhebbers: bij Epe is de aanleg van een nieuw natuurgebied afgerond. Het gaat om 6 hectare grond. Ruim de helft daarvan staat vol jonge boompjes. De aanleg markeert de eerste stap op weg naar veel meer nieuwe natuurgebieden in onze provincie


Sjaak gaat Noordzee droogleggen

05-03-2021 - 0 reacties Geef boeren en tuinders de ruimte om markt, klimaat en biodiversiteit te bedienen. In haar Grondvisie 2021 constateert LTO Nederland dat de land- en tuinbouw meer grond nodig heeft om meer maatschappelijke diensten te kunnen leveren. LTO pleit daarom voor de aanwinning van nieuw land, slimmer gebruik van de ruimte die er is, en…