Wolf

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Wolf. Wolf is een van de 18511 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Wolf nieuws

Jagers die oproepen om de jacht op de wolf te openen doen dat niet om schapen te beschermen. Ze zijn bang voor verlies van hun jachtbuit | opinie

19-01-2022 - 0 reacties Jagers maken de wolf verdacht, stelt Niko Koffeman, ernstiger dan de gebroeders Grimm ooit gedaan hebben. Volgens hem horen de jagerssprookjes in het rijk der fabelen.


"Onze circulaire woningen zijn beter bestand tegen klimaatverandering"

19-01-2022 - 0 reacties Het Nederlandse bedrijf Easy Housing timmert hard aan de weg met een concept van circulaire huizen voor opkomende economieën. Het eerste huis is onlangs opgeleverd in Mozambique. Met hulp van het Versnellingshuis Nederland Circulair! kijkt Easy Housing zelfs al naar introductie van de huizen in Zuidoost-Azië.Bij het concept van Easy Housing gaat het om houten woningen die binnen 8 weken neergezet kunnen worden. Directeur Wolf Bierens legt uit: "Het is een bouwsysteem waarmee één- of tweelaagswoningen gebouwd kunnen worden."


Of doodgereden wolf eerder op rooftocht was in de provincie is nog onbekend

18-01-2022 - 1 reacties Hield de wolf die werd doodgereden op de A67 eerder huis op de Strabrechtse heide en gaat het dus om het dier dat daar een flink aantal schapen doodbeet? Of kwam deze wolf heel ergens anders vandaan? "We weten het niet", zegt Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging en coördinator van het Wolvenmeldpunt. In het voorjaar kan de vraag wél beantwoord worden.
Maandagnacht werd op de A67 bij Aalst een wolf doodgereden door een bestelbus. De bestuurder van de bestelbus sleepte het dier samen met een andere automobilist naar de kant van de weg. "De wolf van de Strabrechtse Heide is nog niet in deze specifieke omgeving gesignaleerd", zegt Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging. "Bovendien is de inrichting van de weg niet uitnodigend genoeg om over te steken. Er staat onder meer een geluidswand." Volgens Lelieveld is de wolf in het heidegebied wel een reu, evenals de aangereden wolf.
Volgens Lelieveld kan de wolf ook ergens anders vandaan komen. "Bijvoorbeeld uit Vlaanderen. Het beest is mogelijk de A67 opgelopen en heeft daar dan een tijdje rondgezworven. Waarschijnlijk is het niet meer gelukt om van die weg af te komen."Van het aangereden dier is DNA afgenomen. Het resultaat van de test wordt verwacht in maart. De test moet zekerheid geven over de afkomst van de wolf. Daarvoor wordt de test vergeleken met eerdere testen die zijn afgenomen bij aangevallen schapen op de Strabrechtse Heide. Het is de zevende keer dat een wolf wordt doodgereden sinds het roofdier in 2018 in Nederland terugkeerde. De Zoogdiervereniging wil snel maatregelen die de wolf beschermen tegen verkeer. LEES OOK: Wolf doodgereden op A67 bij Aalst Nico reed per ongeluk een wolf dood: 'Triest, zo'n mooi zeldzaam beest'


Opnieuw wolf gespot in de Antwerpse haven: ‘De vraag is of het dier zich er gesetteld heeft’

18-01-2022 - 0 reacties ANTWERPEN - Op WhatsApp circuleren nieuwe videobeelden van een rennende wolf op de Scheldelaan in Antwerpen, meldt Het Laatste Nieuws. Na het bezoek van wolf Asterix op tweede kerstdag is dit de tweede keer in korte tijd dat een ‘zwervende’ wolf de Antwerpse haven bezoekt. “Het is hoogst onwaarschijnlijk dat een wolf twee keer in de haven belandt, tenzij hij zich er settelt”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.


Venlonaar rijdt per ongeluk wolf dood: ‘Zie hem nog liggen'

18-01-2022 - 0 reacties Venlonaar Nico Vekroost reed zondagavond onderweg naar huis per ongeluk een wolf dood op de A67 bij Aalst.


Wolf doodgereden op snelweg a 67

17-01-2022 - 7 reacties Hadden onze wolvenvriendjes dan geen wolfwerende netten langs de snelweg kunnen zetten ?


Drie schapen doodgebeten bij boerderij in Esbeek, wolf verdacht

17-01-2022 - 0 reacties ESBEEK - Op biologische boerderij De Kraanvogel in Esbeek zijn in de nacht van zondag op maandag drie schapen gedood. Een taxateur die de schade opnam herkende aan de verwondingen van de schapen bijtsporen van een wolf, voor hem reden om de kans dat een wolf de dader is op 99 procent in te schatten. Om ook het laatste procentje duidelijk te krijgen is er DNA afgenomen om er verder onderzoek naar te doen.


Mannetjeswolf doodgereden op A67 bij Aalst, gevonden op vluchtstrook

17-01-2022 - 0 reacties AALST - Een wolf is in de nacht van zondag op maandag doodgereden op de vluchtstrook van de A67 bij Aalst, meldt BIJ12. Het gaat om een mannelijke wolf. Er wordt onderzoek gedaan naar zijn leeftijd, maaginhoud en conditie.


Werkhonden beschermen Limburgse schaapskudde

17-01-2022 - 0 reacties De wolf houdt de gemoederen bezig op de grens van Brabant en Limburg. Schapenhouder Heidi van der Pol heeft rust gevonden met de inzet van een vaste en flexibele afrastering en twee kuddewaakhonden.


Schaapsherders zijn klaar met de wolf: ‘Tijdens de aanval stond ik machteloos’

15-01-2022 - 0 reacties De boer en zijn kudde worden bedreigd door een beschermd wild dier dat veel emoties oproept. Natuurbeschermers zijn lyrisch, anderen kunnen de wolf wel schieten. Met het toenemend aantal dode schapen loopt ook de discussie op over het teruggekeerde roofdier. Wat moeten we ermee aan? ‘Waarom heeft zo'n malloot meer rechten dan mijn schapen?’


Elf schapen doodgebeten, was het een wolf of een hond?

14-01-2022 - 0 reacties Acht van zijn schapen zijn dood en nog eens drie dode schapen bij de buren. In Putten heeft de jonge schapenboer Steven Koopman (20) 'geen woorden' voor de slachting onder zijn dieren. Die zou volgens hem zijn aangericht door een wolf. Maar schapendeskundige Glenn Lelieveld twijfelt.


Oorlogsverklaring aan weidende dieren?

14-01-2022 - 14 reacties Met komst van de wolf is het lot van de weidende dieren in Nederland bezegelt.
We staan aan het begin van de groei van een populatie wolven die groot zal worden omdat deze geen natuurlijke vijanden heeft.
Momenteel mag de wolf niet worden afgeschoten dus er komen er de komende jaren nogal wat jonge wolven bij.
Aan de bestrijding ervan wordt niks gedaan,het plaatsen van rasters is een lachertje dat elk gevoel met de praktijk mist.
Het is nl niet te betalen en gezien de grootte van de weidepercelen niet te doen
Hieruit blijkt dat we in Nederland geregeerd worden door onbenullen die werkelijk elk gevoel met de praktijk missen.
Als de natuurorganisaties zo met de veehouders omgaan denk ik dat ze alle krediet verspeeld hebben.
Om te laten zien wat de wolf is het misschien goed om alle kadavers in te leveren bij de natuurorganisaties of het provinciehuis.


Natuurmonumenten start campagne om Nederlanders te laten wennen aan de wolf en doet dringende oproep aan herders, boeren en schapenhouders

13-01-2022 - 26 reacties De wolf is na 150 jaar terug in Nederland en lijkt zich definitief te hebben gevestigd binnen de landsgrenzen. Dat is voor Natuurmonumenten een goede reden om een campagne te beginnen met de titel ‘Wennen aan de wolf’. Ook worden herders bijgestaan om hun dieren te beschermen tegen dit grote roofdier.


LTO Nederland verwelkomt discussie in Europees Parlement over aanpassing beschermde status van de wolf

12-01-2022 - 0 reacties Het Europees Parlement heeft in een resolutie besproken of de beschermde status van de wolf aangepast kan worden. LTO vind ook de huidige Europese maatregelen ontoereikend.


Landbouwcommissie EP nog niet akkoord over wolvenbeleid

11-01-2022 - 0 reacties De landbouwcommissie van het Europees Parlement (EP) heeft maandag een resolutie besproken om de beschermde status van de wolf in de EU niet te laten gelden in regio’s, waar deze dieren overlast veroorzaken.


Met 20.000 wolven in Europa mag afschot ook in Nederland niet uitgesloten worden om schade tegen te gaan

10-01-2022 - 1 reacties Europarlementariër Ruissen (SGP) wil de beschermde status van de wolf ‘afschalen’ als ze in regio’s te veel schade aanrichten


Wolf lijkt weer toe te slaan

10-01-2022 - 0 reacties DNA-onderzoek moet nog bevestiging geven, maar in Zuidwest Drenthe lijkt de wolf eind vorige week weer twee keer te hebben huisgehouden. In Vledder en Wapse, binnen twee kilometer afstand van elkaar.


Wolf slaat meerdere keren toe, dierenarts en bewoners maken zich zorgen

10-01-2022 - 6 reacties

Quote:
Minstens één wolf heeft in drie dagen tijd zeker drie keer toegeslagen in de omgeving van Someren. Het roofdier beet verschillende schapen dood. Buurtbewoners maken zich zorgen en dat geldt ook voor dierenarts Stef Frenken uit Someren. Hij werd verschillende keren opgeroepen voor de gewonde schapen.


Opnieuw schapen doodgebeten in Wapse en Vledder

08-01-2022 - 0 reacties In Wapse en Vledder zijn opnieuw schapen aangevallen. In totaal werden gisteren zeven dieren gedood. Of de schapen door een wolf zijn doodgebeten, is nog niet duidelijk.


De wolf liep als een rode draad door onze provincie in 2021

28-12-2021 - 0 reacties In 2021 zaten we allemaal veel binnen vanwege de avondklok, lockdowns en thuiswerken. Wie wel veelvuldig in Gelderland rondliep en de gemoederen bezighield, was de wolf. Filmmaker Cees van Kempen legde dit jaar de laatste hand aan zijn natuurfilm over het dier, dat hij op verschillende manier op het spoor kwam: "Ik heb pups gevonden door te speuren naar plastic flesjes."