Wolf

Wolf is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Wolf en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Wolf nieuws

Provincies willen wolven ‘in uiterste geval’ afschieten

31-10-2018 - 0 reacties Met de opmars van de wolf in Nederland krijgen provincies de mogelijkheid om het dier af te schieten als acuut gevaar dreigt. Dat staat in het concept wolvenplan: ,,Doden kan met een injectie of met het geweer.”


GroeneRuimte Nieuws: 'Wolf in Nederland is complex dossier, waarbij de boer er waarschijnlijk op achteruit gaat'

31-10-2018 - 0 reacties De wolf in Nederland is een complex dossier, waarbij de boer in financieel opzicht waarschijnlijk het kind van de rekening is." Dat stelt Aebe Aalberts, Sectorspecialist dierlijke sectoren van LTO Nederland, na een excursie naar het Duitse Dörwerden in de deelstaat Niedersachsen, waar een wolvenexpertisecentrum is gevestigd.


Provincies betalen wolfschade voorlopig nog

30-10-2018 - 0 reacties Provincies blijven in elk geval tot 2022 schade die veroorzaakt is door een wolf vergoeden. Dat geldt zowel voor beroepsmatige veehouders als voor hobbydierhouders. Dat staat volgens Gedeputeerde Staten van Gelderland in het nieuwe wolvenplan dat door de gezamenlijke provincies is gemaakt.


CDA Overijssel ziet weinig ruimte voor de wolf in de provincie

29-10-2018 - 0 reacties Is er wel plaats voor de wolf in Overijssel? Die vraag wierp CDA-Statenlid Jeroen Piksen vanmiddag op tijdens een Q&A-sessie over landbouw en natuur op de Facebookpagina van RTV Oost. "We zien veld-abattoirs ontstaan op het platteland." Het CDA heeft sterke twijfels over die ontwikkeling.


‘Niet wolf maar vos oorzaak van dood schaap Oppenhuizen’

29-10-2018 - 0 reacties Een aangevreten dood schaap dat zaterdagochtend werd ontdekt in een weiland bij Oppenhuizen is hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer geworden van een vos.


Schapenhouder in Oosterhesselen vindt zes dode schapen: 'Dit heeft wel impact'

19-10-2018 - 1 reacties Een vermoedelijke wolf heeft deze week zes schapen doodgebeten op het natuurterrein van landgoed De Klencke in Oosterhesselen. Drie andere schapen raakten gewond.


Opnieuw schaap dood gebeten in Den Ham

14-10-2018 - 0 reacties DEN HAM - Ook bij hobbyboer Noeverman aan de Hammerflier is een schaap doodgebeten. Waarschijnlijk weer het werk van een wolf. Eerder vonden aan de andere kant van het dorp drie schapen op dezelfde wrede manier de dood.


Friese wolf lijkt zich te settelen op de Veluwe

14-10-2018 - 0 reacties De wolf die begin dit jaar door Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel liep, lijkt een leefgebied te hebben gevonden op de Veluwe.


Wolf dreigt provinciaal draaiboek in te halen

08-10-2018 - 0 reacties Provincies en natuurorganisaties zijn druk aan het werk om een nieuw draaiboek te maken voor het moment dat zich definitief wolven vestigen in Nederland. Ondertussen lijkt er al ruim drie maanden een wolvin rond te lopen op de Veluwe, die daar mogelijk een eigen leefgebied afbakent. Het dier is in september vastgelegd op camerabeelden van Staatsbosbeheer en Wolven in Nederland.


'Wolf' gezien bij Dalerpeel en Zwinderen, experts twijfelen

07-10-2018 - 0 reacties Buurtpreventie Dalerpeel is alert: er zou een wolf zijn gezien in het natuurgebied aan de Berkmeerweg en Witteweg. Op de Facebookpagina wordt gewaarschuwd voor het dier.


Wolf gezien in Limburg

06-10-2018 - 0 reacties Zaterdagochtend is er een wolf gezien in het Limburgse dorpje Vilt. Het beest liep op een oprit van een huis.


Het CDA in Oldambt maakt zich zorgen over de oprukkende wolf en wil een actieplan

03-10-2018 - 0 reacties Het CDA in Oldambt vindt dat de beschermde status van de wolf tegen het licht moet worden gehouden. Ook de schaderegeling voor doodgebeten vee vindt ze ontoereikend.


De wolf is ook in Midden-Brabant al snel geen sprookje meer

03-10-2018 - 0 reacties TILBURG/KAATSHEUVEL - Tien jaar. Langer duurt het wellicht niet voordat de échte wolf de Efteling bereikt heeft. Tot de zeven geitjes in het Sprookjesbos zal die niet doordringen, de hekken om het pretpark zijn als beveiliging adequaat.

TILBURG/KAATSHEUVEL - Tien jaar. Langer duurt het wellicht niet voordat de échte wolf de Efteling bereikt heeft. Tot de zeven geitjes in het Sprookjesbos zal die niet doordringen, de hekken om het pretpark zijn als beveiliging adequaat.


Wierdenaar leidt lieve hondjes op tot 'wolvenverschrikkers'

14-09-2018 - 0 reacties WIERDEN - De wolf is een 'blijver' in Nederland. Schaapskuddes hebben daarom bescherming nodig. Op het Wierdense Veld en de Sallandse Heuvelrug loopt nu een landelijke proef met Pyreneese Berghonden en de Turkse Akbash. "Ze zullen het gevecht met de wolf zeker aangaan."


Mogelijk wolvenkoppel op de Veluwe

12-09-2018 - 0 reacties Het is mogelijk dat twee wolven op de Veluwe een koppel vormen. Daarmee zouden die dieren kunnen zorgen voor de eerste jonge welpen in Nederland sinds de terugkeer van de wolf.


Veel meer schapen gedood door wolven

10-08-2018 - 0 reacties Het aantal schapen dat dit jaar door wolven is gedood, ligt nu al fors hoger dan voorgaande jaren. Dit jaar zijn er al zeker 134 schapen gedood door een wolf, tegenover 21 vorig jaar, blijkt uit cijfers van BIJ12/Faunafonds. Van vier dode schapen moet DNA-onderzoek nog uitwijzen of een wolf inderdaad de dader was.


Is de wolf binnenkort in Noord-Holland te zien?

10-08-2018 - 0 reacties Nu de wolf op steeds meer plekken opduikt in ons land, rijst de vraag of het roofdier ook onze provincie zal aandoen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de kans bestaat zeker, maar dan zal het wel een bliksembezoek zijn.


Wolf in Nederland is 'kroon op onze natuur', ondanks problemen voor boeren

10-08-2018 - 0 reacties Het aantal incidenten met wolven is enorm gestegen en ook voor onze natuur is de wolf niet per se van belang, 'maar de wolf hoort bij Nederland en alleen al het idee dat je hem zou kunnen zien is leuk', zegt Maurice La Haye.


Schapenboeren willen compensatie voor wolfwerende maatregelen

10-08-2018 - 0 reacties "De overheid zet de poort voor de wolf wagenwijd open, dan moet ze betalen ook," zegt schapenhouder Eise Boersma vandaag in de Volkskrant. Boersma kreeg dit voorjaar een wolf langs, die 6 van zijn schapen doodbeet. Hij maakte zijn schapenwei 'wolfproof'. Dat kost handenvol geld, en daarvoor wil hij compensatie.


CDA bezorgd over terugkeer wolf: desnoods afschieten

10-08-2018 - 0 reacties Het CDA in Gelderland maakt zich zorgen over de wolf die oprukt in Nederland. In april werden in Ruurlo nog drie schapen doodgebeten door een wolf. Als er te veel wolven komen, moeten ze volgens fractievoorzitter Harold Zoet desnoods worden afgeschoten.