Wolf

Volg al het nieuws over Wolf, een van de 14979 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Wolf nieuwsbrief.

Wolf nieuws

Door wolf gedupeerde boeren wachten maanden op hun geld: Provincie tikt faunabureau op de vingers

16-01-2019 - 0 reacties Maanden wachten op je geld als een wolf één of meerdere van je schapen heeft doodgebeten. Of tientallen weken wachten op duidelijkheid of een doodgebeten schaap daadwerkelijk door een wolf is gegrepen. Verschillende schapenhouders uit de provincie beklagen zich over de enorme wachttijden bij de instantie die het faunabeleid van de provincie uitvoert: Bij12.


Ezels als bescherming tegen wolven: 'Of het werkt, weet ik nog niet'

11-01-2019 - 0 reacties Hoe voorkom je als boer dat een wolf jouw schapen aanvalt? Voor boer Laurens Krol uit Marum is er maar een oplossing logisch: hij laat vier ezels zijn schapenkudde bewaken.


De wolf: opmars van een ongenode gast

30-12-2018 - 0 reacties Nee, de ‘19 van 2019' is geen ranglijst. Maar het zijn wel mensen - en een enkel roofdier - van wie we in 2019 beslist meer gaan horen. Onze verslaggevers leggen uit waarom. Vandaag nummer 12 op de lijst: de wolf.


Over een paar weken is de wolf misschien weer officieel terug in Nederland

24-12-2018 - 0 reacties Het heeft 150 jaar geduurd, maar in 2018 keerde de wolf weer terug naar Nederland. Van de 10 wolven die ons land dit jaar bezochten, zijn er 3 gebleven; 2 vrouwtjes op de Veluwe en 1 in Drenthe en Overijssel.


Wolf lijkt voorgoed te blijven op de Veluwe

24-12-2018 - 0 reacties De wolf lijkt zich voorgoed te gaan vestigen op de Veluwe. Een vrouwenwolf die eerst in het noorden van Nederland werd gezien, leeft nu al sinds de zomer op de Noord-Veluwe. Wanneer zij ook nog in januari leeft op de Veluwe kun je spreken van een officiële vestiging van deze wolf op de Veluwe. Dat laat Wolven in Nederland aan de Volkskrant weten.


Landschap Overijssel: voer discussie over wolf op basis van juiste informatie

13-12-2018 - 0 reacties "Wolven eten geen mensen, hekken hoeven geen twee meter hoog te zijn en het merendeel van de verwonde schapen is te wijten aan honden en niet aan wolven." Landschap Overijssel nuanceert onrust over wolven in het concept verkiezingsprogramma dat is gemaakt naar aanleiding van Het Verkiezingsprogramma van Overijssel. Volgens Landschap Overijssel moet de provincie de juiste boodschap over de wolf verkondigen.


Drenthe wil alle wolvenschade vergoedt zien

23-11-2018 - 0 reacties Schapenhouder moet alle schade, door de wolf veroorzaakt, vergoed krijgen.


Provincies willen wolven ‘in uiterste geval’ afschieten

31-10-2018 - 0 reacties Met de opmars van de wolf in Nederland krijgen provincies de mogelijkheid om het dier af te schieten als acuut gevaar dreigt. Dat staat in het concept wolvenplan: ,,Doden kan met een injectie of met het geweer.”


GroeneRuimte Nieuws: 'Wolf in Nederland is complex dossier, waarbij de boer er waarschijnlijk op achteruit gaat'

31-10-2018 - 0 reacties De wolf in Nederland is een complex dossier, waarbij de boer in financieel opzicht waarschijnlijk het kind van de rekening is." Dat stelt Aebe Aalberts, Sectorspecialist dierlijke sectoren van LTO Nederland, na een excursie naar het Duitse Dörwerden in de deelstaat Niedersachsen, waar een wolvenexpertisecentrum is gevestigd.


Provincies betalen wolfschade voorlopig nog

30-10-2018 - 0 reacties Provincies blijven in elk geval tot 2022 schade die veroorzaakt is door een wolf vergoeden. Dat geldt zowel voor beroepsmatige veehouders als voor hobbydierhouders. Dat staat volgens Gedeputeerde Staten van Gelderland in het nieuwe wolvenplan dat door de gezamenlijke provincies is gemaakt.


CDA Overijssel ziet weinig ruimte voor de wolf in de provincie

29-10-2018 - 0 reacties Is er wel plaats voor de wolf in Overijssel? Die vraag wierp CDA-Statenlid Jeroen Piksen vanmiddag op tijdens een Q&A-sessie over landbouw en natuur op de Facebookpagina van RTV Oost. "We zien veld-abattoirs ontstaan op het platteland." Het CDA heeft sterke twijfels over die ontwikkeling.


‘Niet wolf maar vos oorzaak van dood schaap Oppenhuizen’

29-10-2018 - 0 reacties Een aangevreten dood schaap dat zaterdagochtend werd ontdekt in een weiland bij Oppenhuizen is hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer geworden van een vos.


Schapenhouder in Oosterhesselen vindt zes dode schapen: 'Dit heeft wel impact'

19-10-2018 - 1 reacties Een vermoedelijke wolf heeft deze week zes schapen doodgebeten op het natuurterrein van landgoed De Klencke in Oosterhesselen. Drie andere schapen raakten gewond.


Opnieuw schaap dood gebeten in Den Ham

14-10-2018 - 0 reacties DEN HAM - Ook bij hobbyboer Noeverman aan de Hammerflier is een schaap doodgebeten. Waarschijnlijk weer het werk van een wolf. Eerder vonden aan de andere kant van het dorp drie schapen op dezelfde wrede manier de dood.


Friese wolf lijkt zich te settelen op de Veluwe

14-10-2018 - 0 reacties De wolf die begin dit jaar door Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel liep, lijkt een leefgebied te hebben gevonden op de Veluwe.


Wolf dreigt provinciaal draaiboek in te halen

08-10-2018 - 0 reacties Provincies en natuurorganisaties zijn druk aan het werk om een nieuw draaiboek te maken voor het moment dat zich definitief wolven vestigen in Nederland. Ondertussen lijkt er al ruim drie maanden een wolvin rond te lopen op de Veluwe, die daar mogelijk een eigen leefgebied afbakent. Het dier is in september vastgelegd op camerabeelden van Staatsbosbeheer en Wolven in Nederland.


'Wolf' gezien bij Dalerpeel en Zwinderen, experts twijfelen

07-10-2018 - 0 reacties Buurtpreventie Dalerpeel is alert: er zou een wolf zijn gezien in het natuurgebied aan de Berkmeerweg en Witteweg. Op de Facebookpagina wordt gewaarschuwd voor het dier.


Wolf gezien in Limburg

06-10-2018 - 0 reacties Zaterdagochtend is er een wolf gezien in het Limburgse dorpje Vilt. Het beest liep op een oprit van een huis.


Het CDA in Oldambt maakt zich zorgen over de oprukkende wolf en wil een actieplan

03-10-2018 - 0 reacties Het CDA in Oldambt vindt dat de beschermde status van de wolf tegen het licht moet worden gehouden. Ook de schaderegeling voor doodgebeten vee vindt ze ontoereikend.


De wolf is ook in Midden-Brabant al snel geen sprookje meer

03-10-2018 - 0 reacties TILBURG/KAATSHEUVEL - Tien jaar. Langer duurt het wellicht niet voordat de échte wolf de Efteling bereikt heeft. Tot de zeven geitjes in het Sprookjesbos zal die niet doordringen, de hekken om het pretpark zijn als beveiliging adequaat.

TILBURG/KAATSHEUVEL - Tien jaar. Langer duurt het wellicht niet voordat de échte wolf de Efteling bereikt heeft. Tot de zeven geitjes in het Sprookjesbos zal die niet doordringen, de hekken om het pretpark zijn als beveiliging adequaat.