Wolf

Wolf is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Wolf en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Wolf nieuws

‘Drenthe moet preventieve maatregelen nemen tegen wolf’

18-02-2020 - 0 reacties Er moeten in Drenthe preventieve maatregelen genomen worden tegen de wolf, bijvoorbeeld in de vorm van wolf-werende rasters. Dat advies geeft de werkgroep ‘Wolf’ aan provincie Drenthe.


Wolf bijt schapen dood in Drenthe

06-02-2020 - 0 reacties ARNHEM (ANP) - In Drenthe lopen nog steeds een of meer wolven rond. In december zijn in die provincie weer zes schapen gedood door een wolf. Dat blijkt uit DNA-onderzoek dat donderdag bekend is gemaakt door BIJ12, het bureau dat voor de provincies onder andere wolvenschade afhandelt.
Het bericht Wolf bijt schapen dood in Drenthe verscheen eerst op Nieuws.nl.


Wolf beet de schapen in Zwiggelte dood

06-02-2020 - 0 reacties De dode schapen die in Zwiggelte zijn gevonden, drie op 15 december en drie op 30 december, zijn het slachtoffer geworden van een wolf. BIJ12 publiceerde vandaag de uitslag van het DNA-onderzoek. BIJ12 houdt zich voor de provincie Drenthe bezig met schade die wilde, beschermde dieren kunnen veroorzaken: 'faunaschade'.


Wolf veroorzaakt stress bij schapen en boer in lammertijd

05-02-2020 - 0 reacties Nu de wolf zich lijkt te vestigen in Drenthe en de lammertijd bij veel schapenhouders aanbreekt, zorgt dat voor veel bezorgdheid. Boeren zijn bang dat een deel van de lammeren dood ter wereld komt, vanwege de stress die schapen ervaren als een wolf de kudde bezoekt.


Is de wolf na 120 jaar écht terug in Brabant? ‘Sinds dode schapen geen signalen meer’

05-02-2020 - 0 reacties BOEKEL/VENHORST - De wolf is terug in Brabant. Althans: in ieder geval op die decemberdag van vorig jaar toen er drie schapen werden doodgebeten. Naar nu blijkt door toedoen van een wolf, bevestigden onderzoekers van Bij12 dinsdag.


Is de wolf na 120 jaar écht terug in Brabant? ‘Sinds dode schapen geen signalen meer’

04-02-2020 - 0 reacties BOEKEL/VENHORST - De wolf is terug in Brabant. Althans: in ieder geval op die decemberdag van vorig jaar toen er drie schapen werden doodgebeten. Naar nu blijkt door toedoen van een wolf, bevestigden onderzoekers van Bij12 dinsdag.


Schapen in Brabant aangevallen door wolf

04-02-2020 - 0 reacties


Wolf is terug in Brabant; schapen in Venhorst en Boekel waren prooi van roofdier

04-02-2020 - 0 reacties BOEKEL/VENHORST - De drie schapen die medio december in Boekel en Venhorst werden doodgebeten, blijken inderdaad slachtoffer te zijn geworden van één of meer wolven. Dat wordt vanmiddag meegedeeld door Bij12, de uitvoeringsinstantie die zich namens de provincies bezig houdt met schade aan flora en fauna.


Wolf beet drie schapen dood in Boekel en Venhorst

04-02-2020 - 1 reacties De schapen die in december dood werden gevonden in Boekel en Venhorst zijn gedood door een wolf. Dat bevestigt BIJ12 na berichtgeving door het Brabants Dagblad. BIJ12 handelt namens de provincies schade af aan fauna, in dit geval dus de doodgebeten schapen.


Wolf weren of schapen weghalen? Komst wolf zorgt voor dilemma's

09-01-2020 - 0 reacties De wolf duikt steeds vaker op en dat zet schapenhouders voor het blok. Want hoe bescherm je de kudde? Schapen die in natuurgebieden grazen zijn helemaal kwetsbaar, want een natuurgebied kun je niet wolf-proof maken.


Boer uit Onnen zet hek in tegen Duitse wolf

07-01-2020 - 0 reacties Zijn twee schapen krijgt hij er niet mee terug, maar de bevestiging dat de dieren door een wolf zijn doodgebeten geeft boer Jan Koops uit Onnen wel rust.


Wolf beet schapen in Onnen dood

06-01-2020 - 0 reacties De schapen die eind november zijn doodgebeten in Onnen, zijn het slachtoffer geworden van een wolf.


Wolf grijpt twee kangoeroes vlak over Belgische grens

25-12-2019 - 0 reacties Een wolf heeft afgelopen nacht in de Belgische gemeente Balen een kangoeroe doodgebeten en ervan gegeten. Een andere kangoeroe raakte gewond en nog eens twee schapen werden gedood. Dat meldt een Belgische wolvenexpert.


Wolf terug in Brabant? Is het nu niet, dan later wel

23-12-2019 - 0 reacties Doodgebeten schapen in Boekel en Venhorst, wazige filmbeelden uit De Mortel. Is de wolf, na 120 jaar afwezigheid, nu dan écht terug in Brabant?


'Wolf' bezorgt schapenhouders slapeloze nachten: 'De onrust is groot'

21-12-2019 - 0 reacties Schapenhouders doen geen oog dicht. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er een wolf is in de gemeente Boekel. Afgelopen week werden daar drie schapen doodgebeten. "We voelen ons machteloos."


Wolf terug in Brabant? Is het nu niet, dan later wel

21-12-2019 - 0 reacties DEN BOSCH - Doodgebeten schapen in Boekel en Venhorst, wazige filmbeelden uit De Mortel. Is de wolf, na 120 jaar afwezigheid, nu dan écht terug in Brabant?


Schapenboer sleept Faunafonds voor rechter na wolvenaanval

20-12-2019 - 0 reacties Schapenhouders die zijn getroffen door een wolf, kunnen terecht bij het Faunafonds BIJ12. De financiële compensatie stemt echter niet iedereen tevreden. Jantinus de Groote uit Tiendeveen sleept het fonds voor de rechter.


'Niet wolven, maar honden zijn het grootste probleem van schapenboeren'

20-12-2019 - 0 reacties Opnieuw is er een wolf actief geweest in onze provincie. In november zijn 31 schapen in Drenthe doodgebeten door een wolf, zo bleek gisteren uit de resultaten van DNA-onderzoek. De wolf sloeg toe in Hooghalen, Eext, Grolloo en Anderen.


'Niet wolven, maar honden zijn het grootste probleem van schapenboeren'

20-12-2019 - 0 reacties Opnieuw is er een wolf actief geweest in onze provincie. In november zijn 31 schapen in Drenthe doodgebeten door een wolf, zo bleek gisteren uit de resultaten van DNA-onderzoek. De wolf sloeg toe in Hooghalen, Eext, Grolloo en Anderen.


Wolf doodde 31 schapen in Drenthe

19-12-2019 - 0 reacties Een wolf heeft in november 31 schapen doodgebeten op verschillende plaatsen in Drenthe. Dat blijkt uit DNA-onderzoek. BIJ12, die faunaschade voor de provincie Drenthe bijhoudt, maakte de uitslag van het onderzoek vandaag bekend.