Druk

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Druk. Druk is een van de 15463 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Druk nieuws

Druk op de suikermarkt blijft, geen EU steun

22-07-2019 - 0 reacties Voorlopig blijft er op de suikermarkt een situatie van overaanbod bestaan. Dat stelt ABN AMRO in een recent verschenen rapport. Tegelijkertijd stelde Eurocommissaris Phil Hogan deze week dat hij niet gaat ingrijpen op de suikermarkt. Welke factoren spelen er momenteel op de suikermarkt?


‘Voedselfraude ligt op de loer vanwege kostendruk’

19-07-2019 - 0 reacties Er ligt te veel druk op werknemers in de voedselketen. Ze moeten tegen de laagst mogelijke kosten produceren. "Daardoor neemt het risico op voedselfraude toe", zegt fraude-expert Arun Chauhan op Food Navigator.


Hoge botervoorraden zitten kaasmarkt in de weg

18-07-2019 - 0 reacties De kaasmarkt zit in een periode die wordt gekenmerkt door een gebrek aan vraag. De verwachting is bovendien dat producenten meer melk gaan verwerken tot kaas, gezien de boterprijzen onder druk staan.


Fons Ruiter hield varkens, maar bestrijdt nu ongedierte

18-07-2019 - 0 reacties Volgend jaar stopt Fons Ruiter in Haarle na 38 jaar als varkenshouder, maar hij is inmiddels druk bezig met een nieuwe invulling. Hij is nu plaagdierbestrijder.


Column: Deense wintergerst gaat er vlot af

17-07-2019 - 0 reacties De oogst van de wintergerst is net begonnen. Dankzij het mooie weer en de inzet van twee combines gaat het er vlot af. Daarna zijn we de eerste maanden druk met het stro persen. De aardappelen staan er goed bij.


Grashakselen in de nacht door Loonbedrijf Maas uit Markelo

16-07-2019 - 0 reacties In de nacht van 18 op 19 juni is Loonbedrijf Maas uit Markelo nog druk in de weer om het gras vóór de regen van het land te halen. Een indrukwekkend schouwspel van groot materieel in het holst van de nacht op een perceel aan de Plasdijk te Markelo.


Gebrek aan vertrouwen vloert biggenprijzen

15-07-2019 - 0 reacties Om in wielertermen te spreken: DCA BestPigletPrice is bezig aan een steile afdaling, waarvan het einde nog niet in zicht is. Ook de druk op de Duitse biggenprijs bouwt zich zienderogen op.


Verhoogde druk van trips op perceel Tollebeek

15-07-2019 - 0 reacties Weekthema 29 Trips


Waarom stijgen de tarweprijzen plotseling?

15-07-2019 - 0 reacties Terwijl de tarweoogst op gang komt, kwam de prijs op de termijnmarkt iets onder druk te staan. Die prijsdaling kwam eind afgelopen week echter abrupt tot stilstand. Wat zorgde voor de snelle prijsstijging?


Column: Varkenshouders de dupe van gesjoemel enkele handelaren

13-07-2019 - 0 reacties Iedere varkenshouder weet dat de vleesverwerkers elke mogelijkheid aangrijpen om de varkensprijs onder druk te zetten. Op dit moment wordt de Duitse exportaffaire en importstop van de Filipijnen van Duits varkensvlees gebruikt als drukmiddel.


Over hele linie druk op kalfsvlees

12-07-2019 - 0 reacties Over de gehele linie zit er druk op de prijs van het kalfsvlees. Vleeskalveren zakken dit jaar voor het eerst onder de 4 euro per kg. Het einde van de prijsdaling lijkt nog niet in zicht. Er is te veel aanbod bij de huidige zomerse vraag. Integratie


Over hele linie druk op kalfvlees

12-07-2019 - 0 reacties Over de gehele linie zit er druk op de prijs van het kalfsvlees. Vleeskalveren zakken dit jaar voor het eerst onder de 4 euro per kg. Het einde van de prijsdaling lijkt nog niet in zicht. Er is te veel aanbod bij de huidige zomerse vraag. Integratie


Tendens vetmarkt belooft weinig goeds voor melkprijs

11-07-2019 - 0 reacties De DCA-notering voor room staat hevig onder druk, terwijl boter al weken in prijs daalt. Op de kaasmarkt wordt ook een dalende tendens voor melkvet gesignaleerd in de eerste helft van 2020. Dat belooft weinig goeds voor de bijdrage van vet aan de melkprijs van de zuivelfabrikanten.


Tendens vetmarkt belooft weinig goed voor melkprijs

11-07-2019 - 0 reacties De DCA-notering voor room staat hevig onder druk, terwijl boter al weken in prijs daalt. Op de kaasmarkt wordt ook een dalende tendens voor melkvet gesignaleerd in de eerste helft van 2020. Dat belooft weinig goeds voor de bijdrage van vet aan de melkprijs van de zuivelfabrikanten.


Een korte keten moet vleesveehouderij redden

11-07-2019 - 0 reacties Het rendement van de Nederlandse vleesveehouderij staat onder druk. Om de marktpositie te verbeteren, zijn onder meer korte ketens nodig en een stevigere inzet op imago, kwaliteit en verbinding.


DCA-fosfaatnotering naar laagste niveau in 2 jaar

10-07-2019 - 0 reacties De DCA-notering fosfaatrechten staat onder druk en bereikt in deze week 28 weer het laagste niveau in 2 jaar tijd. De fosfaatrechten zijn eerder in week 21 voor gemiddeld dezelfde prijs verhandeld, tot landbouwminister Carola Schouten een verhoging van het afromingpercentage aankondigde.


Prijs nieuwe peen staat onder druk

05-07-2019 - 0 reacties De prijs van de nieuwe peen staat wat onder druk, al loopt de handel rustig door. Sinds vorige week is de prijs weer verder gezakt. De verwachting is echter dat de prijs voor deze peen niet veel verder zal dalen.


Vakantiegevoel maakt zich meester van kaasmarkt

04-07-2019 - 0 reacties Het vakantiegevoel maakt zich meester van de kaasmarkt. De markt is dun en lijkt aardig in evenwicht te zijn, waarbij zowel de kopers noch de verkopers druk voelen om zaken te doen. Toch kruipen de DCA-noteringen voor foliekaas iets omhoog.


Tarwe tendeert lager onder druk van de nieuwe oogst

03-07-2019 - 0 reacties De tarwebeurzen tenderen lager onder de druk van de komst van de nieuwe oogst. In de VS is tot 30 juni 30 procent van de wintertarwe geoogst. Weliswaar ruim minder dan het vijfjarig gemiddelde van 48 procent, maar de oogstomstandigheden verbeteren.


SDE+ najaar 2019 - transportindicatie netbeheerder nodig

02-07-2019 - 0 reacties In verschillende delen van Nederland staat het elektriciteitsnet onder druk. Dit heeft consequenties voor SDE+ aanvragers.