Trekker

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Trekker. Trekker is een van de 16342 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Trekker nieuws

Trekker rijdt groep fietsers aan in Den Ham: meerdere gewonden

05-08-2020 - 4 reacties Een groep met negen fietsers is vanochtend ten val gekomen in Den Ham. Ze werden aangereden door een tegemoetkomende trekker. Twee personen zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Onbekend Tractor - Mag je met een trekker zonder kenteken door Duitsland rijden??

28-07-2020 - 31 reacties Hallo,
Ik heb een vraagje: Mag je (voor hobbymatig gebruik) met een tractor door Duitsland heen rijden, zonder kenteken plaat?

Heb een machine zien staan in Nederland, maar via Duitsland is het sneller rijden.
Indien het verschil uit maakt: Het is allemaal hobbymatig, dus niet voor een baas of eigen bedrijf.


Wanneer de ronde balenpers de trekker aanstuurt

26-07-2020 - 0 reacties Krone ronde balenpersen Tractor-Implement-Management (TIM) gecertificeerd Als eerste producent heeft Krone van de Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) de Tractor-Implement-Management (TIM)-certificering ontvangen voor haar Fortima, Comprima en VariPack ronde balenpersen. Daarmee is het officieel bevestigd dat Krone ronde balenpersen actief functies van de trekker kunnen en mogen besturen. Daar de combinatie, bestaande uit trekker en pers, als een eenheid functioneert kunnen Krone ronde balenpersen nu nog efficiënter ingezet worden. Zo werkt de samenwerking tussen…


Eén tractor mag ondanks verbod naar de demonstratie, die van boer Rutger uit Halle

22-07-2020 - 1 reacties HALLE - Bij de boerendemonstratie van woensdag is hoogstwaarschijnlijk één tractor: Rutger van Lier rijdt om acht uur ’s ochtends uit het Achterhoekse Halle weg met zijn trekker die helemaal in stijl is van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF).


Boeren mogen niet met trekker naar Bilthoven: 'Ronduit belachelijk'

21-07-2020 - 0 reacties Honderden boeren in Gelderland mogen woensdag vanuit de verschillende regio's niet met de trekker naar Bilthoven voor een nieuwe actiedag. De Veiligheidsregio Utrecht verbiedt een demonstratie met trekkers in haar provincie. "Belachelijk", zegt boerenvoorman uit de Achterhoek Thijs Wieggers.


Aangehouden boeren vechten bekeuring aan bij rechter

21-07-2020 - 0 reacties Een groep boeren van Farmers Defence Force, die tijdens boerenacties zijn bekeurd omdat ze met een trekker op de snelweg hebben gereden, vechten de boetes aan bij de rechtbank. Dat laat hun advocaat Tjalling van der Goot weten.


Geen Zwarte Cross, dus een jaartje geen hectiek op De Schans: ‘Even rust is ook niet verkeerd’

17-07-2020 - 0 reacties LICHTENVOORDE - Normaal stroomt het terrein hier op donderdag vol met 25.000 kampeerders. Nu klinkt op De Schans alleen het geluid van de rode trekker waarmee Marti Kolkman de crossbaan gladstrijkt.


Eerste 100% elektrische trekker voor Peter Appel Transport

14-07-2020 - 0 reacties MIDDENMEER - De eerste 100% elektrische DAF trekker is afgeleverd bij Peter Appel Transport. Eerder werden al twee hybride trucks geleverd. Met de levering van deze eerste DAF CF Electric gaat de volgende fase in van de proeftu...Lees meer


Koe én trekker uit het water getrokken bij Lauwersoog

13-07-2020 - 0 reacties Twee koeien zijn maandagmiddag uit het Lauwersmeer bij Lauwersoog gered. De dieren waren aan het afkoelen en zakten door de zandlaag heen in het Jaap Deensgat.


FDF: ‘Trekker is het symbool van onze demonstraties’

09-07-2020 - 0 reacties Volgens de boeren van de Farmers Defence Force (FDF) is het gebruik van landbouwvoertuigen bij hun betogingen cruciaal. „De trekker is het symbool van de demonstraties”, aldus een jurist die FDF donderdag bijstaat tijdens een kort geding bij de rechtbank in Groningen.


Boeren op de trekker naar politiebureaus om aangifte te doen tegen minister Schouten

03-07-2020 - 46 reacties Tientallen boeren gaan vandaag aangifte doen op meerdere politiebureaus in Overijssel tegen minister Schouten van Landbouw. De boeren vinden het plan van het ministerie om de veevoerregeling verplicht te maken 'dierenmishandeling'.


Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan: 'Gas erop'

02-07-2020 - 0 reacties Boerenprotestgroep Farmers Defence Force (FDF) kondigt nieuwe acties aan voor donderdagavond. Voorzitter Mark van den Over uit Sint Hubert spreekt van 'wilde acties door heel het land.'
"Op toeren voordat het te laat is", zo is te lezen in de oproep. "We gaan om vast een kleine waarschuwing af te geven aan de heren politici. Ga gerust vast eens door de straat rijden bij de Tweede Kamerleden of kom met auto of trekker naar Den Haag."
Of en hoeveel Brabantse boeren aan de actie meedoen, is niet duidelijk. "Het is veel te laat om het nog centraal te coördineren. Het is ieder voor zich en god voor ons allen", zo reageert de voorman.
StikstofFDF steunt hiermee een oproep van Agractie, die de trekkers richting Den Haag dreigt te brengen. Dit omdat ze fel tegen tegen maatregelen op het gebied van veevoer zijn. Minister Carola Schouten (Landbouw) wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De manier waarop ze dat wil doen, stuit veehouders tegen de borst.
"Boeren gaan niet accepteren dat gezondheid van hun dieren in de waagschaal wordt gelegd", zegt Bart Kemp van Agractie tegen het ANP. De actiegroep riep eerder met succes op tot grote demonstraties in Den Haag en stelt dat "boeren door heel Nederland op het punt staan massaal de weg op te gaan."
Laatste kansDe Tweede Kamer debatteert donderdagavond over de plannen. Kemp noemt dit "de laatste kans om verantwoordelijkheid te nemen" voor de politiek.
Minder eiwitrijkvoer vermindert overigens ook de melkproductie van koeien. De branche heeft een alternatief plan gemaakt, maar dat kan vooralsnog niet op instemming van het ministerie rekenen.


Agractie roept boeren op NIET vanavond naar Den Haag te gaan

02-07-2020 - 0 reacties Agractie, een van de boerenactie-organisaties, roept haar achterban op om vanavond niet met de trekker naar Den Haag te gaan. Er gaan geluiden over het voeren van wilde acties, omdat in de Tweede Kamer vanavond het debat over de verplichte voermaatregel wordt gehouden.


Trekker valt om bij plukken van fruit in Zelhem, drie zwaargewonden

19-06-2020 - 0 reacties Bij een ongeval met een trekker in Zelhem zijn vrijdagavond drie gewonden gevallen. De gewonden vielen uit een bak toen de trekker omviel.


Dealer bouwt Fendt om tot 100% elektrische trekker

05-06-2020 - 25 reacties Fendt-dealer Holland-Utrecht bouwt een Fendt 313 Vario om tot een 100% elektrische trekker.


Trekker volledig uitgebrand in weiland aan de Warstienserdyk

28-05-2020 - 15 reacties WERGEA - In een weiland aan de Warstienserdyk nabij Wergea is donderdagmiddag een trekker volledig uitgebrand. Er kwam veel rook vrij die in de omgeving te zien was.


Maaimachine volledig uitgebrand bij Sellingen

27-05-2020 - 0 reacties SELLINGEN - Op landbouwgrond in Sellingen is woensdagochtend een maaimachine in brand gevlogen. Mogelijk was de trekker oververhit.


Milou uit Boer zoekt Vrouw bewijst geboren boerin te zijn

22-05-2020 - 0 reacties Milou heeft eigenlijk helemaal niet te wennen aan het boerenleven, want als kleine dame zat ze al graag op de trekker. De vriendin van boer Bastiaan deelt het bewijs uit de oude doos met haar volgers.


Meerdere gewonden door botsing trein met tractor bij Hooghalen

22-05-2020 - 6 reacties Bij een botsing tussen een trein en een tractor in de buurt van het Drentse Hooghalen zijn meerdere gewonden gevallen. Dat meldt de politie. Het treinverkeer tussen Assen en Groningen is gestremd. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Bij Hooghalen is een personentrein tegen een trekker gebotst. De politie zegt tegen RTV Drenthe dat er meerdere gewonden zijn. Zo zou de machinist bekneld zitten.
De bestuurder van de trekker zou met de schrik zijn vrijgekomen. De hulpdiensten zijn uitgerukt. Het treinverkeer tussen Beilen en Assen is de rest van de dag gestremd.

Bij een spoorwegovergang bij het Drentse Hooghalen is een trein op een tractor gebotst. Daarbij raakten volgens de politie waarschijnlijk meerdere mensen gewond, al is dat nog niet zeker.


Dirigent Marc Versteeg als boze boer op de trekker bij Provinciehuis

12-05-2020 - 2 reacties DEN BOSCH - De door het nieuwe provinciebestuur aangekondigde bezuinigingen op het gebied van kunst en cultuur wordt door de sector unaniem ervaren als een horrorscenario dat zijn weerga niet kent.