Trekker

Trekker nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Trekker nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Trekker nieuws

Na stiekem afspraakje gaat het helemaal mis voor boerenzoon Bart

21-01-2020 - 5 reacties HARBRINKHOEK - Een kameraad en hij gaan snacken, vertelt Bart zijn moeder. Maar ze hebben afgesproken met meiden in een keet. Eén van hen vindt hij erg leuk. Op de terugweg komt de blozende boerenzoon onder een kantelende trekker.


Groningse boeren steunen Duitse acties: 'Wij als boeren zijn wél één Europa'

17-01-2020 - 0 reacties Een groep Groningse boeren is vrijdagmorgen in alle vroegte vanuit Bellingwolde op de trekker naar Bremen vetrokken om hun Duitse collega's te ondersteunen. Die voeren actie tegen het landbouwbeleid in hun land.


Groningse boeren gaan op de trekker actievoeren in Duitsland

14-01-2020 - 0 reacties Een groep Groningse boeren trekt vrijdag op de trekker naar Bremen om Duitse collega's te steunen in hun strijd tegen het landbouwbeleid in dat land.


Jongen (17) uit Harbrinkhoek om het leven gekomen bij trekkerongeval in Reutum

11-01-2020 - 5 reacties Bij het trekkerongeval gisteravond in Reutum is een 17-jarige jongen uit Harbrinkhoek om het leven gekomen. Hij was de bijrijder en kwam bij een eenzijdig ongeluk onder de trekker terecht.


Farmers Defence Force wil via de rechter en met de trekker grote vervuilers aanpakken

31-12-2019 - 48 reacties Farmers Defence Force (FDF) wil ook in het nieuwe jaar weer trekkers inzetten om te protesteren. Doel zijn vervuilende bedrijven zonder vergunning.


Man overreden door trekker in Ootmarsum, traumahelikopter opgeroepen voor hulpverlening

30-12-2019 - 0 reacties Een man is vanmorgen aan De Mors in Ootmarsum gewond geraakt bij een aanrijding met een trekker. De man kwam onder het wiel van de trekker en is met inwendig letsel naar het ziekenhuis overgebracht.


‘Spookrijdende’ boeren A12 reden na overleg met politie tegen verkeer in

23-12-2019 - 0 reacties De boeren die tijdens het massale protest van vorige week met hun trekker tegen het verkeer in reden op de A12 bij knooppunt Oud-Dijk, deden dat na een gesprek met de politie. Het doel was de snelweg zo snel mogelijk weer vrij te krijgen voor overig verkeer.


Gerrits onvervalste trekkerliefde: ‘Da’s een mooi ding. Poah.’

21-12-2019 - 0 reacties Je kan zeggen van de boeren wat je wilt. Maar hun tractor, of trekker, heeft een cultstatus gekregen. Wat maakt landbouwers zo trots op hun werktuig dat dit jaar het nieuws bepaalde? Een Ode aan de Trekker.


"Elektrische trekker is mooi maar jammer als het geluid van zo’n dikke zescilinder verdwijnt"

20-12-2019 - 0 reacties "Ik ben er trots op dat ons bedrijf de laatste jaren flink is gegroeid. We gaan daarom verhuizen naar een plek met meer ruimte op het Bulb Trade Park in Noordwijkerhout. Vlak achter het bedrijf Nobels. Het wordt erg mooi en groots opgezet. Dat is ook echt nodig, we komen nu ruimte tekort. We moeten onze…


Holocaust-vergelijking kost boerenprotest sympathie: ‘Rij die trekker van je eens naar Auschwitz’

14-12-2019 - 132 reacties Het boerenprotest verliest steun door de harde woorden van Mark van den Oever. De voorzitter van actiegroep Farmers Defence Force oogst kritiek met zijn vergelijking tussen de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog en de behandeling van boeren in Brabant. ,,Walgelijk.”


Volop mechanisatie op ATA-beurs in Assen

11-12-2019 - 0 reacties Meer info over de beurs agrotechniekassen.nl/ Woensdag 11 december van 10:00 tot 22:00 uurDonderdag 12 december van 10:00 tot 18:00 uur Gaan jullie ook veilig op weg naar Agrotechniek Assen? Of is de verlichting van de trekker nog niet helemaal optimaal? Kom dan zeker langs bij ons op de stand tijdens de ATA (stand 15/F15A) en maak kans op een fantastische led-verlichtingsset. Deze wordt op maat geleverd voor jouw eigen…


Fotoserie: Sinterklaas op de trekker naar scholen

05-12-2019 - 0 reacties Op diverse plekken in het land hebben boeren en loonwerkers gezorgd voor het vervoer van Sinterklaas naar scholen en andere Sinterklaas-bijeenkomsten. Op Twitter zijn diverse foto's en filmpjes te zien van Sinterklazen op de trekker.


Trekkerrijder boerenopstand nog spoorloos

04-12-2019 - 31 reacties GRONINGEN - Ruim anderhalve maand nadat een trekker door een hek op de Vismarkt in Groningen ramde, heeft de politie de identiteit van de bestuurder nog altijd niet kunnen vaststellen.


Het stemmen voor de Top 2000 is begonnen: slaagt de actie Ode aan de Boer?

01-12-2019 - 14 reacties De Top 2000 Stemweek is begonnen. Tot en met zaterdagmiddag kunnen liefhebbers van het jaarlijkse radio-evenement hun lijstje met favoriete nummers indienen. Waar het voor veel mensen traditie is om de lijst in te vullen (en te delen op sociale media), is het ook elk jaar een sport om een relatief onbekend nummer hoog de lijst in te krijgen.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries roept dit jaar op om op het nummer Vlinder van Rowwen Hèze te stemmen, als eerbetoon aan de vermoorde Limburgse jongen Nicky Verstappen. Artiesten die dit jaar overleden zijn, kunnen ook op extra aandacht rekenen. Grote kans dus dat nummers van The Prodigy (zanger Keith Flint overleed in maart) hoger eindigen dan vorig jaar.

Boeren
Maar de actie die dit jaar waarschijnlijk de hoogste ogen gooit, is die van de agrarische sector. Boerenorganisatie Team Agro NL wil het nummer De boer dat is de keerl van Normaal uit 1982 op een mooie plek in de 'lijst der lijsten' krijgen.

Met de hashtag #odeaandeboer vraagt Team Agro NL op sociale media om positieve aandacht voor de sector, die zich niet altijd gesteund voelt door de politiek en de samenleving. Op het stemadvies van de boerenorganisatie staan ook andere 'agrarische nummers': Lekker op de trekker van Mannenkoor Karrespoor en 'Op t Platteland van Daniël Lohues.

Vroeger werden nummers die na ludieke acties te hoog in de lijst eindigden geschrapt, maar daar is de organisatie van de Top 2000 mee gestopt.
"Wij vinden het heel leuk om te zien dat luisteraars moeite doen om hun helden in de Top 2000 te krijgen", zegt Marcel Frost, woordvoerder van de NPO, tegen RTV Oost. "Daar hebben we zeker geen moeite mee. Het is en blijft ten slotte de lijst van de luisteraar."


Boeren voeren maandag actie bij opritten van snelwegen

24-11-2019 - 0 reacties Actievoerders van Farmers Defence Force (FDF) roepen hun achterban op om maandagmiddag langs op- en afritten van snelwegen te gaan staan met hun trekker.


Slimme remtechniek voor trekker met kieper

22-11-2019 - 0 reacties Met een zware kieper achter de trekker kan het voorkomen dat de aanhanger de trekker opduwt wanneer je de rijsnelheid vertraagt. De slimme Integrated Trailer Brake System (ITBS) remtechniek voorkomt dat.


Met deze trekker zijn protesterende boeren wel heel snel op het Malieveld: dit is de snelste tractor ter wereld

21-11-2019 - 0 reacties Tijd is geld, ook in de landbouw. Dus maakten ze er bij de Britse trekker-fabrikant JCB een erezaak van om de snelste tractor ter wereld te ontwikkelen. Het resultaat is de machtige JCB Fastrac Two.


'Boeren op trekker welkom' bij CDA-discussie Hoogeveen

11-11-2019 - 0 reacties Of de boeren komen is nog de vraag, maar op een discussieavond op 22 november van het CDA in Hoogeveen zijn ze welkom. De plaatselijke afdeling heeft de achterban uitgenodigd in gesprek te gaan met landelijke kopstukken als Pieter Heerma en Agnes Mulder, net nu het CDA het landbouwbeleid ter discussie stelt.


ANWB voorziet drukke ochtendspits richting Haarlem vanwege boerenprotest

10-11-2019 - 0 reacties De ANWB denkt dat het boerenprotest bij het provinciehuis in Haarlem maandagochtend voor grote problemen kan zorgen in de ochtendspits. Vanuit zowel Friesland als Texel zullen boeren per trekker naar Haarlem afreizen.


Automobilist botst achter op afslaande trekker

23-10-2019 - 0 reacties Op de Dorpsstraat in Zuidlaarderveen is dinsdagavond een automobilist achter op een trekker met aanhangwagen gereden.