Trekker

Trekker is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Trekker en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Trekker nieuws

Geen straf voor veroorzaker ongeluk met trekker waarbij Bart (17) om het leven kwam

20-04-2021 - 0 reacties De Almelose rechtbank heeft een 18-jarige inwoner van Tubbergen veroordeeld voor het veroorzaken van het ongeval waarbij de 17-jarige Bart Bloemendaal uit Harbrinkhoek om het leven is gekomen. Een straf wordt evenwel niet opgelegd.


OM eist taakstraf voor veroorzaken ernstig ongeval met trekker

25-03-2021 - 0 reacties Het Openbaar Ministerie verwijt een 53-jarige tractorbestuurder uit Wedde dat hij in Barger-Compascuum een ernstig ongeval heeft veroorzaakt. De officier van justitie eiste een taakstraf van honderd uur en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden.


Persoon komt bij Schuineloot onder trekker terecht en overlijdt

19-03-2021 - 0 reacties In Schuinesloot, net over de Overijsselse provinciegrens bij Elim, is vanochtend een persoon om het leven gekomen nadat diegene onder een trekker is terechtgekomen. Dat gebeurde in de bossen naast de Elimmerweg.


Lijsttrekker Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging maakt entree in stijl: met trekker het Binnenhof op

18-03-2021 - 75 reacties Lijsttrekker Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) is donderdag per trekker op het Binnenhof aangekomen.Boeren komen in actie tegen weidevogelplan van de provincie en leggen chocolade-eitje bij Provinsjehûs

09-03-2021 - 2 reacties Tientallen boeren zijn van plan woensdag met hun trekker te gaan protesteren voor het Provinsjehûs in Leeuwarden. Met een drive-by-actie willen ze op de Tweebaksmarkt hun ongenoegen kenbaar maken over het nieuwe zorgplichtplan van de provincie Fryslân.


Harrie (88) rijdt nog één keer op de opgeknapte trekker van zoon Erik: ‘Hij wist nog precies hoe het moest’

03-03-2021 - 1 reacties WILBERTOORD - Erik van Gerwen (58) uit Wilbertoord krijgt nóg een glimlach op zijn gezicht als hij eraan terugdenkt. Wat had hij zijn vader blij gemaakt! Het begon destijds allemaal met de aanschaf van een Ferguson 35-tractor uit 1957.


Op platte kar achter zijn oude, vertrouwde tractor wordt Adriaan naar zijn laatste rustplaats gebracht

01-03-2021 - 0 reacties GEFFEN - Er stond een veel modernere en luxere trekker in de schuur. Maar Adriaan van Zandvoort nam altijd de oude Ursus als hij op pad ging. Met zijn zilvergrijze lokken in de herrie en dieseldampen van de puffende oldtimer was hij in zijn element. Maandag reden zijn zoon en dochter hem met diezelfde Ursus op de platte kar naar zijn laatste rustplaats. Precies volgens zijn laatste wens werd hij naast de Geffense kerk ten grave gedragen.


Boer Thijs blij met vrijspraak na 'onrecht' rond agent met getrokken wapen

17-02-2021 - 0 reacties De Mariënveldse melkveehouder Thijs Wieggers van Farmers Defence Force Oost-Achterhoek is woensdag door de politierechter in Rotterdam alsnog vrijgesproken van het bedreigen van een motoragent met zijn trekker.


Achterhoekse boeren in actie in de sneeuw: de trekker als zorgtaxi en een schone oprit voor ingesneeuwde ouderen

09-02-2021 - 1 reacties HALLE/ MEDDO - Achterhoekse boeren komen volop in actie om mensen te helpen die in de penarie zitten vanwege de sneeuwval. Een tiental agrariërs rijdt inmiddels non-stop door de regio om zorgpersoneel naar het werk te brengen, of opritten van ouderen te vegen zodat zij thuiszorg kunnen ontvangen.


Onbekend Van alles - Volvo auto bougie uit de kop geknapt

01-02-2021 - 11 reacties Hallo,
Ik maak ff misbruik van de trekkersite, maar misschien zijn hier mensen die er vestand van hebben op dit forum.

Gisteren rustig naar huis gereden met mijn volvo v70 2.4 benzine. Dicht bij huis ineens motorstoring en een sissend geluid zoals een lekke koppakking of uitlaatpakking.

Dus de kap los gedaan en tot mijn grote verbazing zie ik dat er een bougie uit de kop is geknald. Draad van bougie is netjes en schoon maar de draad in de kop is beschadigd, er zit nog wel draad maar dat is minder diep als normaal.
Ik heb al een oplossing met helicoils speciaal voor bougies maar was toch benieuwd naar de oorzaak.
Bougies zitten er 55000 km in en mogen bij 60000 vervangen worden


Chauffeur verliest oplegger tijdens optrekken

29-01-2021 - 0 reacties NIJMEGEN - Vrijdagmiddag 29 januari heeft een chauffeur van een trekker met oplegger zijn oplegger verloren op de Energieweg in Nijmegen. De chauffeur wilde vanaf de Scheeptvaartweg de Energieweg oprijden, maar bij het optrekke...Lees meer


Trekker ontvetten voor spuiten

31-12-2020 - 22 reacties Ik ben op zoek naar goede siliconenvrije ontvetter. Wie kan mij goede ontvetter aanraden voordat ik de trekker ga herspuiten


Tractoren mogen harder rijden, maar wel met kentekenplaat

16-12-2020 - 0 reacties MIDDELBURG - Een tractor die met een slakkengang door een dorpskern sukkelt? Of een trekker die voorbij raast zonder kentekenplaat? Dat gaat volgend jaar veranderen. De maximumsnelheid van tractoren gaat per 1 januari omhoog, van 25 kilometer per uur naar 40. Als ze zo hard willen rijden, moeten ze eind volgend jaar wel allemaal een kenteken hebben.


Woedende boeren in India: protest tegen nieuwe landbouwwet

04-12-2020 - 0 reacties Duizenden boeren op de trekker in colonne naar de regeringsstad. Klinkt bekend? Ditmaal is het boerenprotest niet in Nederland, maar in India. Daar gaat het om vrijemarktwerking.


Boeren weer op trekker naar Den Haag, wat willen ze bereiken?

17-11-2020 - 0 reacties Het was vorig jaar rond deze tijd een bekend beeld: boeren die op hun trekker naar Den Haag reden om te demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Vandaag voeren boeren opnieuw actie. Wat willen ze?
Te veel stikstofuitstoot
Eerst even terug naar vorig jaar, want hoe zat het ook alweer? Het begon allemaal met een uitspraak van de Raad van State in mei 2019. Volgens deze hoogste bestuursrechter deed Nederland niet genoeg om stikstof terug te dringen. Te veel stikstof is slecht voor de biodiversiteit; het aantal planten en dieren neemt erdoor af. Dat is vooral een probleem voor Natura 2000-gebieden, waar Europese natuurrichtlijnen gelden.
De stikstofuitstoot in Nederland is de afgelopen 30 jaar fors afgenomen, maar Nederland blijft qua uitstoot koploper in Europa. 41 procent van de stikstofneerslag in gevoelige natuurgebieden is afkomstig van de landbouw.
Honderden projecten, zoals het bouwen van woningen, de uitbreiding van stallen, de aanleg van wegen en de opening van Lelystad Airport, dreigden door de uitspraak van de Raad van State te sneuvelen of vertraagd te worden. De stikstofcrisis was een feit.
Zorgen over toekomst
Terug naar de actievoerende boeren. De uitspraak van de Raad van State leidde tot veel onrust binnen de sector. Boeren maken zich zorgen over de toekomst van hun bedrijf en over uitbreidingsmogelijkheden. Uit een enquête van de NOS bleek dat veel boeren het oneerlijk vinden dat zij een probleem voor heel Nederland moeten oplossen, terwijl ze als sector naar eigen zeggen al veel hebben gedaan om de stikstofuitstoot de afgelopen decennia terug te dringen.
De druppel die de emmer voor boeren vorig jaar deed overlopen was het plan van regeringspartij D66 om de veestapel te halveren. Maar de demonstrerende boeren zijn boos over veel meer zaken. Bijvoorbeeld over steeds strengere regels waaraan ze moeten voldoen, bezettingen van boerderijen door dierenactivisten, beeldvorming over boeren in de media, regels rondom gewasbescherming en lagere prijzen voor hun producten.
Kortom: deze actievoerende boeren vinden dat zij de dupe zijn van falend kabinetsbeleid en voelen zich niet gesteund door de overheid.
Nieuwe stikstofwet
Allemaal zaken die al langere tijd spelen. Wat is nu de aanleiding om weer met de trekker naar Den Haag te gaan? Daar kan Farmers Defence Force, de organisatie die de grootste kracht achter de protesten is, het best zelf antwoord op geven.
Aan het woord is Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force:
Minister Schouten van Landbouw wil nieuwe regels rondom stikstofwaarden vastleggen, daarom is in oktober het wetsvoorstel stikstofreductie en natuurverbetering ingediend. Volgens Schouten zorgt het kabinet er met deze wet voor dat de natuur sterker wordt en de stikstofdepositie omlaag gaat.
Farmers Defence Force zegt dat minister Schouten dit voorstel er "nog voor het kerstreces doorheen wil jassen", terwijl er volgens de organisatie door corona minder mogelijkheden zijn om over de wetgeving in gesprek te gaan met de minister. Daarnaast noemt FDF het een slechte wet die "de rechten van boeren met voeten treedt". De boeren die vandaag met trekkers naar Den Haag kwamen, vinden dat zij een te grote bijdrage moeten leveren en willen de wet tegenhouden.
Het klopt dat Schouten de wet nog voor Kerst door het parlement wil hebben. Dat is volgens haar juist nodig om "boeren die door willen gaan, perspectief te bieden". Daarnaast is de stikstofwet volgens Schouten al lang geleden aangekondigd. De wet moet per 1 januari de noodmaatregelen vervangen, die aan het einde van het jaar aflopen.


Trekker vat vlam bij maaiwerkzaamheden in Midwolda

17-11-2020 - 0 reacties MIDWOLDA - Bij maaiwerkzaamheden aan de Niesoordlaan in Midwolda is dinsdagmiddag een trekker in de brand gevlogen. De brandweer van Scheemda kon niet voorkomen dat de trekker volledig uitbrandde.


Farmers Defence Force wil dat zoveel mogelijk boeren hun trekkers parkeren voor paleis Huis ten Bosch

13-11-2020 - 102 reacties Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) wil dat zoveel mogelijk boeren hun trekker dinsdagmorgen parkeren voor de deuren van paleis Huis ten Bosch in Den Haag. De actiegroep wil daar ”een noodkreet tegen de aanstaande Omgevingswet” overhandigen aan koning Willem-Alexander.


Boze boeren met trekkers naar gemeentehuis Oude IJsselstreek

08-10-2020 - 0 reacties Tientallen boeren zijn donderdagmiddag met de trekker naar het gemeentehuis van Oude IJsselstreek gereden. De agrariërs zijn niet te spreken over een voorgenomen plan om grond van hen te bestempelen als 'natuur'. Reden om in Gendringen bezwaar te maken bij de wethouder.


Boeren met trekkers naar gemeentehuis vanwege onvrede over landschapsplan

08-10-2020 - 0 reacties Tientallen boeren zijn donderdagmiddag met de trekker naar het gemeentehuis van Oude IJsselstreek getrokken. De agrariërs zijn allerminst te spreken over een voorgenomen plan om grond van hen te bestempelen als 'natuur'. Reden om in Gendringen bezwaar te maken bij de wethouder.


Fordson Super Major - Welke bandenmaat past er onder een major

04-10-2020 - 1 reacties Hallo ik wil brede banden onder de super major zetten en ik wil 600/65r34 er onder zetten. Past die maat onder het spatbord enz?. En welke maat zou er nog meer onder kunnen? Ik ga namelijk trekkertrek rijden. alvast bedankt