Duitsland

Volg al het nieuws over Duitsland, een van de 15310 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Duitsland nieuwsbrief.

Duitsland nieuws

Eerste Fendt IDEAL verkocht in Duitsland

21-05-2019 - 0 reacties


Waterschap wil muskusrat uitroeien: 'Over 15 jaar moet hij hier verdwenen zijn'

21-05-2019 - 0 reacties De waterschappen willen ervoor zorgen dat de muskusrat zich niet langer vanuit Duitsland via de rivieren over Nederland verspreidt. Naar verwachting stemmen alle schappen de komende weken in met deze nieuwe strategie, zegt Jelmer Krom van Waterschap Rivierenland.


Nederlandse biggenprijs kan Duitsland niet volgen

20-05-2019 - 0 reacties Daar waar de biggenprijzen in Duitsland naar recordprijzen stijgen, bouwt in Nederland de druk op de biggenprijs zich voorzichtig op. 


Samen staan we sterk, alle slachtvarkens naar Duitsland.

18-05-2019 - 0 reacties Hoewel het voor de varkenshouderij een heftige week was, bleef het op de varkensmarkt te rustig en gezamenlijk zouden we voor wat meer ‘reuring’ kunnen zorgen.


Nulmeting Duitsland intacte staart

18-05-2019 - 0 reacties Duitse varkenshouders moeten voor 1 juli een risico-inventarisatie invullen en een verklaring ondertekenen waarin zij aangeven te couperen. Ook moeten zij de mate waarin oor- en staartbeschadigingen voorkomen documenteren.


Afname Nederlandse aardappelexport

17-05-2019 - 0 reacties De Nederlandse aardappelexport vertoont een dalende tendens. In Europa gingen de afgelopen 12 maanden minder aardappelen de grens over naar o.a. Duitsland en Frankrijk. De export naar Afrikaanse landen loopt ook stroef.


'Nederlandse aanvoer van paprika's toegenomen'

17-05-2019 - 0 reacties Bij paprika's domineerde Nederland de markt, gevolgd door Turkije. De aanvoer vanuit Nederland nam daarbij ook toe. De presentie van Spaanse offertes verminderde ondertussen. België vulde het aanbod aan, net als Duitsland. Marokkaanse import doekte tegen het weekend alleen nog in Frankfurt op. Op sommige…


Duitsland en Italië melken door, Frankrijk blijft achter

16-05-2019 - 0 reacties Duitsland en Italië hebben in maart van dit jaar de melkproductie aardig opgevoerd tot recordhoogten. In Frankrijk blijft de aanvoer daarentegen, net als in Nederland, iets achter. Dit valt op te maken uit de aanvoercijfers die de landen hebben ingeleverd bij de Europese Commissie.


Hoelang blijft Duitsland aan uienexport trekken?

15-05-2019 - 0 reacties Uit de nieuwste exportcijfers blijkt dat Duitsland opnieuw de grootste afnemer is van Nederlandse uien. De vraag is echter hoelang zij die positie kunnen vasthouden, gezien het land steeds meer uien importeert van buiten Europa.


Aardappelareaal Duitsland groeit met 8.000 hectare

14-05-2019 - 0 reacties Het Duitse statistiekbureau Destatis heeft een eerste schatting van het aardappelareaal voor oogstjaar 2019 gepresenteerd. In die schatting verwacht het dat het Duitse aardappelareaal...


Export naar Groot-Brittannië levert Nederland €25,5 miljard op

13-05-2019 - 0 reacties Na Duitsland was Groot-Brittannië in 2018 de belangrijkste exportbestemming voor Nederland, meldt het CBS.


Biggen vinden gretig aftrek in Duitsland

13-05-2019 - 0 reacties De afzet van biggen profiteert nog altijd van een goede vraag vanuit Duitsland. Toch zit de DCA BestPigletPrice aan zijn plafond.


Biologische varkenshouder krijgt bezoek van activisten: 'Alle stroom uitgeschakeld'

11-05-2019 - 0 reacties Dierenrechtenactivisten schakelen geen stroom uit, zodat dieren stikken, zoals recent in Duitsland. Activisten reageren woest als je dit suggereert. „Maar ze doen het wél”, weet biologisch varkenshouder Willy Vos uit Altforst (GLD).


Het vanzelf-dicht mestkelderdeksel

11-05-2019 - 2 reacties De mestput wordt automatisch geopend en gesloten wanneer er mest uitgereden wordt. Bekijk de video. Tevens waterbakken op zonne-energie (internationaal). Drie maal waterbak afgeleverd in Noord-Duitsland. Betreft model 3: laag model, geschikt voor jongvee. Of zoals ze in Duitsland veel gebruikt worden voor Mutterkuhe mit Kalber.Vier maal waterbak afgeleverd in Friesland. Dit betreft waterbakken op maat en naar wens van de klant gemaakt. Hogeveen BV, de moderne smid Den Ham (GR) 050-4031383   


Hogere varkensprijs is geen ABC-tje

11-05-2019 - 0 reacties Na een stabiele periode rondom Pasen is het spel op de varkensmarkt weer op de wagen. Hogere varkensprijzen zijn volgens Nederlandse slachterijen onverantwoord, maar een krap aanbod in Duitsland is de andere kant van de medaille.


Met Trekkerskieken naar Amazone en Krone

10-05-2019 - 0 reacties Trekkerskieken organiseert woensdag 29 mei een studiereis naar Duitsland, waarbij u allereerst bij het innovatieve bedrijf Amazone meer te weten komt over bodemverbetering en innovatieve zaai- en spuittechnieken. Amazone heeft hiervoor al diverse innovatieprijzen in de wacht gesleept. U krijgt er een uitgebreide fabrieksrondleiding. Na een smaakvolle lunch, gaat u op bezoek bij Krone: één van de meest toonaangevende producenten van agrarische machines ten behoeve van het binnenhalen van de oogst. U maakt dus letterlijk een reis van het moment van zaaien tot en met het moment van oogsten.  Meer…


"Na het extreem moeilijke vorige teeltseizoen, wijst alles nu op een goed aardbeienjaar"

06-05-2019 - 0 reacties Ondanks de droogte in het afgelopen jaar zien de aardbeienplanten in Duitsland er momenteel goed uit. Terwijl in Zuid- en Midden-Duitsland de oogst reeds is begonnen in teelttunnels, zal de oogst in het oosten en noorden iets later, begin mei, beginnen. Volgens de huidige inschatting is het grootste deel…


Dümmen Orange benoemt Marketing Manager in Duitsland

06-05-2019 - 0 reacties Afgelopen maand is Martina Gerhards als Marketing Manager gestart binnen het Dümmen Orange team. Zij werkt vanuit de vestiging in Rheinberg en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van marketingactiviteiten en campagnes op het gebied van eenjarige zomerbloeiers, vaste planten en een reeks aan potplanten.


Kartrekkers uienexport zetten stapje terug

02-05-2019 - 0 reacties Groot-Brittannië en Duitsland behoorden de afgelopen weken tot de grootste afnemers van Nederlandse uien, maar deze 2 landen hebben nu beduidend minder afgenomen. In week 15 komen de beste afnemers uit onverwachte hoek.


Nieuwe nachtvorstgolf baart boer zorgen

01-05-2019 - 0 reacties Aan het einde van de week wordt in een groot aantal Europese landen opnieuw stevige nachtvorst verwacht. In Nederland wordt het ook koud, al lijkt het hier mee te gaan vallen. Vooral in Frankrijk, Duitsland en Polen kan de temperatuur flink gaan dalen.