Duitsland

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Duitsland. Duitsland is een van de 15448 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Duitsland nieuws

FleuraMetz opent festivalseizoen in september

17-07-2019 - 0 reacties In september zal FleuraMetz bloemisten, handelspartners en creativiteit bij elkaar brengen op het Festival der Flora in Duitsland.


Krimp van honderdduizend melkkoeien in Duitsland

17-07-2019 - 1 reacties Net als in Nederland groeten ook veel Duitse melkveehouders af. Uit de mei-telling blijkt dat in de 12 maanden daarvoor bijna 3.000 ondernemers zijn gestopt. Ook de melkveestapel daalt, met honderdduizend koeien.


Duitsland en Frankrijk schakelen melktandje terug

15-07-2019 - 0 reacties Duitsland en Frankrijk hebben de laatste weken de melkproductie een tandje terug geschroefd ten opzichte van vorig jaar. De kentering bij de twee grootste melkproducenten van de EU is in de melkaanvoer van mei, traditioneel de piek in het seizoen, duidelijk terug te zien.


Ruim duizend stoppers in Duitse varkenshouderij

15-07-2019 - 0 reacties Het aantal varkens in Duitsland laat al langere tijd een dalende tendens zien. In mei is opnieuw de balans opgemaakt en daaruit blijkt dat het aantal fokzeugen een krimp kent van bijna 3%. Het aantal vleesvarkens is zelfs nog harder gekrompen. De daling komt door stoppende ondernemers.


Twee kinderen overreden na val van tractor in Duitsland

14-07-2019 - 0 reacties In Zuid-Duitsland zijn twee kinderen om het leven gekomen bij een ongeluk met een tractor. Het gaat om een jongen van 10 en een meisje van 13 uit Oostenrijk. Het ongeluk gebeurde in het dorp Balderschwang, dat op de grens ligt met Oostenrijk.


Melkproductie in Noordrijn Westfalen stijgt explosief

12-07-2019 - 0 reacties In Duitsland daalt de melkproductie licht, maar in Noordrijn Westfalen hebben de melkveebedrijven juist een flinke sprint getrokken. In de deelstaat, die grenst aan Twente, de Achterhoek en Limburg, is de melkaanvoer gestegen met 7,7% in de eerste helft van het jaar.


KFC tekent voor beter kippenwelzijn

12-07-2019 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - KFC belooft in landen als Nederland, België en Duitsland uiterlijk in 2026 te voldoen aan de strengere criteria voor kippenwelzijn, vastgelegd in het zogeheten European Chicken Commitment. De verkoper van kipkluifjes, burgers en andere kipsnacks is naar eigen zeggen de eerste fastfoodketen die de afspraken heeft ondertekend.


Kentucky Fried Chicken over op trager groeiende kip

12-07-2019 - 0 reacties Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) wil uiterlijk in 2026 over op een langzamer groeiend kippenras in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zweden. De kip moet daarnaast aan een vijftal andere criteria voldoen.


Cercospora gevonden in Gelderse bietenpercelen

11-07-2019 - 0 reacties De bladschimmel cercospora breidt zich verder uit. In bietenpercelen in Gelderland is de schimmel nu ook gevonden. En ook in Duitsland, over de grens bij Venray zijn meldingen gedaan van cercospora.


Welke prijs hoort bij de vroege aardappelen?

10-07-2019 - 0 reacties De oogst van vroege fritesaardappelen is voorzichtig begonnen in België en Duitsland. Het is echter lastig om op dit moment een prijsniveau te bepalen, omdat vraag en aanbod zoekende zijn. Ook proberen partijen een goed beeld te krijgen van de groeiomstandigheden en opbrengsten. Waarom dat niet meevalt leest u in dit artikel.


Claas Torion en Holaras in de GPS-oogst

10-07-2019 - 0 reacties Bij loonbedrijf Oudehinkel in Emlicheim (Duitsland) staat de nieuwe Claas Torion met een Holaras kuilverdeler op de kuil.


Franse Lactalis schiet weer raak bij yoghurtjacht in VS

09-07-2019 - 0 reacties Lactalis heeft een nieuwe slag geslagen in zijn jacht op yoghurt in de Verenigde Staten. Het Franse zuivelconcern heeft het Amerikaanse yoghurtbedrijf overgenomen van het in Duitsland gevestigde zuivelbedrijf Ehrmann.


Duitse varkensstapel krimpt met 2,2 miljoen in vijf jaar tijd

08-07-2019 - 0 reacties Duitsland telt steeds minder varkens. In de afgelopen 5 jaar daalde het aantal varkens in Duitsland met 2,2 miljoen. Dit is een daling met 7,8 procent. Het aantal varkensbedrijven daalde in een jaar tijd met 1.300.


Duitsland mag niet meer exporteren naar Filipijnen

05-07-2019 - 0 reacties Het ministerie van Landbouw in de Filipijnen heeft begin juli besloten de import van varkensvlees uit Duitsland tijdelijk te blokkeren. Dit is een gevolg van het feit dat er circa 250 kilo varkensvlees uit Polen in een zending was ontdekt.


Duitsland voorziet kleinere graanoogst als gevolg van droogte

04-07-2019 - 0 reacties Duitsland schat de graanoogst 2019 op ongeveer 47 miljoen ton. Daarmee valt de oogst 1,1 miljoen ton ofwel 2,3 procent kleiner uit dan het meerjarig gemiddelde. De oogst is wel 9 miljoen ton groter dan die van het droogtejaar 2018.


Oxfam Novib deelt alweer dikke onvoldoendes uit aan supermarkten

03-07-2019 - 0 reacties Voor de tweede keer keek ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib naar hoe 16 supermarktketens in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten omgaan met onder meer arbeidsomstandigheden en mensenrechten. Niet één supermarktketen scoort een voldoende. De Nederlandse supermarkten laken het negatieve beeld dat Oxfam Novib schetst. "Dat doet geen recht aan de aanpak van Nederlandse supermarkten op het vlak van Internationaal Verantwoord Ondernemen voor betere sociale werkomstandigheden voor medewerkers op productiebedrijven in ontwikkelingslanden," reageert branchevereniging CBL namens de supermarkten.


“Niet meer asfalt, maar meer data”

03-07-2019 - 0 reacties Vrachtwagens kunnen in de toekomst sneller hun bestemming bereiken via de (snel)wegen van Westland en Oostland naar Aalsmeer en binnen de Greenport West-Holland tot het noorden van Limburg en de grens met Duitsland. Dat lukt dankzij een slimme combinatie van IT en data en door een samenwerking tussen…


Gps-hakselen met Krone BiGX 580 en Krone XDisc

01-07-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Henke uit Diepholz (DE) aan het gps-hakselen met een Krone BiGX 580 en een Krone XDisc van loonbedrijf Henke uit Diepholz in Duitsland. Maaien en hakselen in een werkgangmet met een Krone XDisc-maaibord is ideaal voor de gps (gehele plant silage).


John Deere S700-serie

30-06-2019 - 0 reacties Om het voor bestuurders eenvoudiger te maken de prestaties van deze nieuwe maaidorsers van de S700-serie te maximaliseren, heeft John Deere de nieuwe generatie Interactieve Maaidorserafstelling, ICA2, geïntroduceerd. Na het optimaliseren van machine-instellingen zoals rijsnelheid, graankwaliteit en -verlies en de reinheid van het monster met behulp van ICA, zal het ICA2-systeem de instellingen automatisch aanpassen om de vooraf ingestelde opbrengst op een constant niveau te houden. Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Göttingen in Duitsland, kan ICA het gebruik van de ingebouwde…


Duitsland slacht fors minder varkens

30-06-2019 - 0 reacties In de eerste 25 weken van het jaar werden in Duitsland fors minder varkens geslacht. Vooral de afgelopen weken blijft het slachtcijfer ruim achter. Dit bevestigt ook het krappe Duitse varkensaanbod.