Frieslandcampina

Volg al het nieuws over Frieslandcampina, een van de 15056 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Frieslandcampina nieuwsbrief.

Frieslandcampina nieuws

RRC oordeelt: FrieslandCampina misleidt met Optimel vanillevla

19-02-2019 - 0 reacties De Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat Optimel Vanillevla van FrieslandCampina een misleidende naam draagt. De zelfbenoemde voedselwaakhond foodwatch spande een rechtszaak aan omdat vanille geen ingrediënt in de vla is.


Fonterra volgt voorbeeld van FrieslandCampina

18-02-2019 - 0 reacties Fonterra wil de regelgeving omtrent de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland op de schop gooien. De zuivelverwerker moet de melk nu verplicht ophalen bij de melkveehouders die lid zijn van de coöperatie, maar van die systematiek wil het bedrijf af.


FrieslandCampina start productie kaas uit topzuivellijn

05-02-2019 - 0 reacties FrieslandCampina start deze week met de productie van kaas met het ‘PlanetProof’-keurmerk.


FrieslandCampina maakt PlanetProof-kaas

05-02-2019 - 0 reacties Vanaf deze week gaat FrieslandCampina PlanetProof-kaas produceren. Milner is het eerste Nederlandse kaasmerk dat onder dit keurmerk verkrijgbaar zal zijn.


Nu ook planeetkaas van FrieslandCampina

05-02-2019 - 0 reacties


FrieslandCampina breidt Top-Zuivellijn versneld uit

05-02-2019 - 14 reacties Groot deel Noordelijke melkveehouders maken vanaf nu wel kans op deelname aan Planet Proof.

FrieslandCampina werft sinds afgelopen week ook in Noord-Nederland leden-melkveehouders voor de melkstroom 'On the way to PlanetProof'. De vraag vanuit de retail gaat sneller dan verwacht en daardoor verwacht de coöperatie eind 2019 10% van haar melkvolume onder dit label te produceren.

Er kwamen woensdag 30 januari maar liefst 600 melkveehouders af op de eerste bijeenkomst van de tweede wervingsronde van de melkstroom. Alle veehouders die weidegang toepassen, geen grupstal hebben en niet biologisch zijn, werden aangeschreven. Dat geldt (binnen die criteria) ook voor alle leden van FrieslandCampina in Friesland en een klein deel van Drenthe en Groningen.


FrieslandCampina breidt Top-Zuivellijn versneld uit

05-02-2019 - 0 reacties FrieslandCampina werft sinds afgelopen week ook in Noord-Nederland leden-melkveehouders voor de melkstroom 'On the way to PlanetProof'. De vraag vanuit de retail gaat sneller dan verwacht en daardoor verwacht de coöperatie eind 2019 10% van haar melkvolume onder dit label te produceren.


Melkprijs volgt zuivelnoteringen amper

01-02-2019 - 0 reacties Met een kleine plus van 0,25 euro per 100 kilo melk volgt de garantieprijs van zuivelonderneming FrieslandCampina de aanhoudende stijgingen van de zuivelnoteringen mondjesmaat. Maar de vooruitzichten zijn positief.


DOC Kaas muteert haaks op FrieslandCampina

31-01-2019 - 0 reacties De melkprijzen voor februari kiezen allemaal hun eigen spoor. Daar waar FrieslandCampina de garantieprijs verhoogde en Arla het voorschot gelijk hield, voert DOC Kaas juist een verlaging door.


Alle melkveehouders mei 2019 aangesloten op JoinData

30-01-2019 - 27 reacties JoinData is een non-profit coöperatie opgericht door LTO Nederland, Agrifirm, CRV, FrieslandCampina, Rabobank en EDI-Circle. De al aangesloten melkveehouders spreken van een overzichtelijk dashboard dat snel inzicht geeft in wie welke data in wil of mag zien. Mei 2019 zullen alle melkveehouders aangesloten zijn. Vanuit een kerngroep gebruikers zullen dan meer leden uitgenodigd worden om hun account te activeren. Er liggen ook concrete plannen voor de uitbreiding naar akkerbouw.


Duurzame melkveehouder krijgt rentekorting

30-01-2019 - 0 reacties Rabobank, FrieslandCampina en de provincie Drenthe willen samen de melkveehouderij verduurzamen. De 3 partijen willen de duurzaamheidsagenda's configureren, zodat er samenhang ontstaat. Rabobank stelt €50 miljoen beschikbaar voor de melkveehouders die verduurzamen.


FrieslandCampina verhoogt garantieprijs

28-01-2019 - 0 reacties De FrieslandCampina garantieprijs stijgt ten opzichte van vorige maand met een kwartje naar 36,50 euro per 100 kilo. Dat is te danken aan de stijgende basiszuivelprijzen.


Nipte plus voor melkprijs FrieslandCampina

28-01-2019 - 0 reacties De garantieprijs van FrieslandCampina gaat over de maand februari omhoog. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de mutatie en benoemt de beweegredenen van de zuivelcoöperatie. 


FrieslandCampina verhoogt garantieprijs 0,25 euro per 100 kilo

28-01-2019 - 0 reacties De FrieslandCampina garantieprijs stijgt ten opzichte van de garantieprijs van vorige maand met 0,25 euro naar 36,50 euro per 100 kilo. Dat is te danken aan de stijgende basiszuivelprijzen.


Nederlandse biomelk gaat naar China

26-01-2019 - 0 reacties FrieslandCampina gaat binnenkort op een speciale productielocatie biologische kaas maken. Daarbij wordt de wei als grondstof voor bijvoorbeeld babyvoeding afgezet op de Chinese markt.


FrieslandCampina opent duurzaam distributiecentrum

24-01-2019 - 0 reacties FrieslandCampina heeft het nieuwe distributiecentrum (DC Noord) in Meppel geopend. Het centrum zal gebruikt worden voor de opslag en overslag van zuivelproducten. Ook zullen de producten zich vanaf hier verspreiden richting de exportmarkten.


FrieslandCampina opent duurzaam distributiecentrum

23-01-2019 - 0 reacties FrieslandCampina heeft het nieuwe distributiecentrum (DC Noord) in Meppel geopend. Het centrum zal gebruikt worden voor de opslag en overslag van zuivelproducten. Ook zullen de producten zich vanaf hier verspreiden richting de exportmarkten.


FrieslandCampina opent distributiecentrum in Meppel

23-01-2019 - 0 reacties FrieslandCampina heeft een nieuw distribitiecentrum in Meppel. De zuivelorganisatie zal het distributiecentrum gebruiken voor de opslag en overslag van zuivelproducten van zijn productielocaties in Beilen en Meppel. De producten zullen vanuit Meppel verder verspreid worden richting de exportmarkten.


FrieslandCampina neemt nieuw distributiecentrum in Meppel in gebruik

23-01-2019 - 0 reacties Het nieuwe distributiecentrum van zuivelreus Friesland Campina in Meppel is al in gebruik genomen. Maar sinds vandaag is het officieel open.


FrieslandCampina was erg actief met acquisities in 2018

18-01-2019 - 0 reacties Zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft van alle bedrijven in de wereldwijde zuivelsector in 2018 de meeste acquisities heeft gedaan. De Nederlandse coöperatie deed 4 overnames en 2 acquisities. Het Franse Lactalis noteert 4 overnames. Het Zweeds-Deense Arla Foods en het Zwitserse Emmi hebben in 2018 elk 3 overnames gedaan. Dat blijkt uit gegevens van Zenith Global.