Frieslandcampina

Al het Frieslandcampina nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Frieslandcampina nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Frieslandcampina nieuws

DOC plust melkprijs december met € 2,14

01-12-2021 - 5 reacties De basisprijs van DOC ligt tussen die van Arla (€ 40,07) en FrieslandCampina (€ 43,14) in.


Boze boeren dreigen met actie als bank en industrie doorgaan met plan voor bouw huizen op landbouwgrond

12-10-2021 - 1 reacties Een plan van onder meer melkfabriek FrieslandCampina, veevoerbedrijf ForFarmers, de Rabobank en slachterij Vion om jaarlijks boerengrond op te kopen voor onder meer massale woningbouw, moet voor het einde van de week zijn ingetrokken. Zo niet, dan komen de boeren in opstand.


Medewerker FrieslandCampina in Meppel raakt zwaargewond bij bedrijfsongeval

24-09-2021 - 0 reacties Een medewerker van FrieslandCampina in Meppel is in de vrijdag in alle vroegte zwaargewond geraakt bij een bedrijfsongeval.


RFC voorzitter Erwin wunnekink treedt terug

22-09-2021 - 129 reacties Erwin Wunnekink treedt af als voorzitter van het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina

Vandaag heeft Erwin Wunnekink zijn aftreden bekend gemaakt als voorzitter en lid van het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. en van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina N.V. Hij deed dit tijdens de Centrale Vergadering van Districtsraden. Vicevoorzitter Sandra Addink-Berendsen zal tijdelijk de taken van voorzitter waarnemen.

Wunnekink in een toelichting op zijn besluit: “Ik heb besloten terug te treden in het belang van de coöperatie. Er is veel onrust in onze coöperatie en in de sector. Juist in deze tijd hebben we eenheid en daadkracht nodig. Ik wil met mijn vertrek bijdragen aan de verbetering van het draagvlak en herstel van vertrouwen in het bestuur. We moeten onze blik naar buiten richten en de belangrijke opgaves waar we voor staan onder ogen zien en gezamenlijk het hoofd durven bieden.”

Wunnekink is op 16 juni 2021 Frans Keurentjes opgevolgd als voorzitter. Hij was sinds december 2009 lid van het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen en vervulde sinds december 2016 tot medio dit jaar het vicevoorzitterschap in beide gremia.

Vicevoorzitter Sandra Addink-Berendsen zal zijn taken waarnemen tot er een nieuwe voorzitter is benoemd door het bestuur van de coöperatie.

Bron: Zuivelcoöperatie FrieslandCampina


FrieslandCampina-topman: ‘Onze zwartbonte koeien lopen over 25 jaar nog steeds in de wei’

10-09-2021 - 22 reacties In een van de zwaarste jaren voor FrieslandCampina, viert de zuivelreus het 150-jarige bestaan. Onder meer inkrimping van de veestapel en de gigantisch gestegen kosten van het containervervoer zorgen voor onrust bij de coöperatie. ,,Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes.’’


FNV zet A-ware en FrieslandCampina onder druk om betere cao: werknemers beginnen later en stoppen eerder

07-06-2021 - 9 reacties Vakbond FNV zet FrieslandCampina en kaasspecialist Royal A-ware onder druk voor betere arbeidsvoorwaarden voor werknemers in de kaassector. Medewerkers van FrieslandCampina Kaas in Wolvega gaan zondagavond twee uur later aan het werk en stoppen met overwerken.


Werknemers FrieslandCampina Kaas Wolvega beginnen uit protest twee uur later met werken

05-06-2021 - 12 reacties WOLVEGA - De werknemers van FrieslandCampina Kaas in Wolvega beginnen zondagavond twee uur later met werken. Ze zijn boos op hun werkgever, die vasthoudt aan de cao. Er ligt wel een bod van de werkgever, maar dat is volgens vakbond FNV minimaal.


Videobericht CEO Hein Schumacher

27-05-2021 - 0 reacties


In een nieuw videobericht geeft CEO Hein Schumacher een update van de onderneming. Hein bespreekt onder meer de huidige marktomstandigheden, de impact van de coronapandemie op dit moment en de recente aankondiging van de verkoop van de Nutrifeed-activiteiten en onze business in Rusland.


FrieslandCampina verkoopt Russische dochteronderneming

25-05-2021 - 8 reacties AMERSFOORT - FrieslandCampina heeft de Russische dochteronderneming Campina LLC verkocht aan het Duitse zuivelbedrijf Ehrmann. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de R...Lees meer


FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur

08-03-2021 - 2 reacties AMERSFOORT (ANP) - De vertrekpremie voor de vertrekkend financieel directeur Jaska de Bakker van FrieslandCampina voldoet wel degelijk aan de code van goed bedrijfsbestuur. De in de jaarrekening genoemde uitkering van 1,1 miljoen euro bestaat uit meer dan alleen de vertrekpremie omdat zij haar opvolger nog inwerkt tot 1 oktober, meldt het zuivelconcern. Over de vergoeding ontstond ophef omdat FrieslandCampina vorige week ook bekendmaakte dat er voor de leden-melkveehouders geen winstdeling is.
Het bericht FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur verscheen eerst op Nieuws.nl.


Problemen FrieslandCampina: 400 Limburgse boeren getroffen

03-03-2021 - 8 reacties Zo'n 400 melkveehouders in Limburg lopen inkomsten mis, nu zuivelconcern FrieslandCampina geen nabetaling uitkeert.


Verbolgen boeren gaan protesteren tegen ’wanbeleid’ FrieslandCampina

02-03-2021 - 37 reacties FrieslandCampina presenteerde dinsdag hele slechte resultaten over 2020. De zuivelcoöperatie zag zijn winst afgelopen jaar met 71,6% dalen tot €79 miljoen. Het concern wijt het verlies aan de gevolgen van corona, waarbij de de voor het bedrijf belangrijke horeca-omzet weg viel, sleutelmarkten moeilijk bediend konden worden en wisselkoerseffecten nadelig uitvielen.

Geen winstdeling
De boerenclub wijst onder meer op de verkoop van kaasstremselproducent CSK aan DSM tegen een volgens hen veel te lage prijs. Daarnaast zou er volgens FDF veel te veel betaald zijn voor het Chinese zuivelbedrijf Huishan en de Pakistaanse branchegenoot Engro Foods.


Winst zuivelconcern FrieslandCampina keldert door coronacrisis - video

02-03-2021 - 1 reacties AMERSFOORT (ANP) - De winst van zuivelconcern FrieslandCampina is vorig jaar fors gedaald als gevolg van de coronacrisis. Ook kampte het bedrijf met hoge reorganisatiekosten. Vanwege de pandemie besloot FrieslandCampina eerder al om veel banen te schrappen.


Milieuramp in de Berkel: Friesland Campina vervuilde, het waterschap betaalde

12-02-2021 - 3 reacties LOCHEM/BORCULO – Hoewel Waterschap Rijn en IJssel er geen schuld aan had, betaalde die overheidsinstantie wel 615.000 euro voor een ernstige vervuiling door FrieslandCampina in de Achterhoek, in 2018. De goede verstandhouding met de zuivelgigant zou geen gevaar mogen lopen.


Voorzitter weg bij FrieslandCampina

04-02-2021 - 0 reacties HORNHUIZEN - Frans Keurentjes vertrekt medio dit jaar als voorzitter van zuivelcooperatie FrieslandCampina, twee jaar eerder dan gepland.


A-ware neemt melkpoederfabriek in België over van FrieslandCampina

15-12-2020 - 0 reacties AMERSFOORT - FrieslandCampina verkoopt zijn melkpoederfabriek in het Belgische Aalter aan A-ware. De transactie past in de strategie van beide Nederlandse zuivelbedrijven.


FrieslandCampina sluit kaasverpakkingsfabriek in Genk

10-12-2020 - 1 reacties Zuivelconcern FrieslandCampina gaat zijn fabriek voor kaasverpakking in het Belgische Genk sluiten, waardoor 211 arbeidsplaatsen komen te vervallen. De betrokken medewerkers zijn over het plan geïnformeerd.


FrieslandCampina sluit poederfabriek in Dronrijp

02-12-2020 - 0 reacties AMERSFOORT - Om zijn productienetwerk verder te optimaliseren, heeft FrieslandCampina het voornemen om de poederproductie in Dronrijp en Gerkesklooster te beëindigen. Als gevolg van dit voorgenomen besluit zal de vestiging...Lees meer


Zuivelreus FrieslandCampina schrapt nog eens 57 Friese banen

02-12-2020 - 15 reacties GERKESKLOOSTER/DRONRYP - FrieslandCampina stopt met de productie van melkpoeder in zijn fabrieken in Dronryp en Gerkesklooster.


FrieslandCampina schrapt bijna 200 banen in Duitsland

25-11-2020 - 9 reacties AMERSFOORT (ANP) - Zuivelconcern FrieslandCampina schrapt in Duitsland 195 banen. De arbeidsplaatsen verdwijnen op de productielocaties in Heilbronn en Keulen. Daarbij probeert het bedrijf voor de getroffen werknemers ander werk binnen of buiten FrieslandCampina te zoeken, maar gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.