Frieslandcampina

Frieslandcampina nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Frieslandcampina nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Frieslandcampina nieuws

FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur

08-03-2021 - 2 reacties AMERSFOORT (ANP) - De vertrekpremie voor de vertrekkend financieel directeur Jaska de Bakker van FrieslandCampina voldoet wel degelijk aan de code van goed bedrijfsbestuur. De in de jaarrekening genoemde uitkering van 1,1 miljoen euro bestaat uit meer dan alleen de vertrekpremie omdat zij haar opvolger nog inwerkt tot 1 oktober, meldt het zuivelconcern. Over de vergoeding ontstond ophef omdat FrieslandCampina vorige week ook bekendmaakte dat er voor de leden-melkveehouders geen winstdeling is.
Het bericht FrieslandCampina: vertrekpremie voldoet wel aan code goed bestuur verscheen eerst op Nieuws.nl.


Problemen FrieslandCampina: 400 Limburgse boeren getroffen

03-03-2021 - 8 reacties Zo'n 400 melkveehouders in Limburg lopen inkomsten mis, nu zuivelconcern FrieslandCampina geen nabetaling uitkeert.


Verbolgen boeren gaan protesteren tegen ’wanbeleid’ FrieslandCampina

02-03-2021 - 37 reacties FrieslandCampina presenteerde dinsdag hele slechte resultaten over 2020. De zuivelcoöperatie zag zijn winst afgelopen jaar met 71,6% dalen tot €79 miljoen. Het concern wijt het verlies aan de gevolgen van corona, waarbij de de voor het bedrijf belangrijke horeca-omzet weg viel, sleutelmarkten moeilijk bediend konden worden en wisselkoerseffecten nadelig uitvielen.

Geen winstdeling
De boerenclub wijst onder meer op de verkoop van kaasstremselproducent CSK aan DSM tegen een volgens hen veel te lage prijs. Daarnaast zou er volgens FDF veel te veel betaald zijn voor het Chinese zuivelbedrijf Huishan en de Pakistaanse branchegenoot Engro Foods.


Winst zuivelconcern FrieslandCampina keldert door coronacrisis - video

02-03-2021 - 1 reacties AMERSFOORT (ANP) - De winst van zuivelconcern FrieslandCampina is vorig jaar fors gedaald als gevolg van de coronacrisis. Ook kampte het bedrijf met hoge reorganisatiekosten. Vanwege de pandemie besloot FrieslandCampina eerder al om veel banen te schrappen.


Milieuramp in de Berkel: Friesland Campina vervuilde, het waterschap betaalde

12-02-2021 - 3 reacties LOCHEM/BORCULO – Hoewel Waterschap Rijn en IJssel er geen schuld aan had, betaalde die overheidsinstantie wel 615.000 euro voor een ernstige vervuiling door FrieslandCampina in de Achterhoek, in 2018. De goede verstandhouding met de zuivelgigant zou geen gevaar mogen lopen.


Voorzitter weg bij FrieslandCampina

04-02-2021 - 0 reacties HORNHUIZEN - Frans Keurentjes vertrekt medio dit jaar als voorzitter van zuivelcooperatie FrieslandCampina, twee jaar eerder dan gepland.


A-ware neemt melkpoederfabriek in België over van FrieslandCampina

15-12-2020 - 0 reacties AMERSFOORT - FrieslandCampina verkoopt zijn melkpoederfabriek in het Belgische Aalter aan A-ware. De transactie past in de strategie van beide Nederlandse zuivelbedrijven.


FrieslandCampina sluit kaasverpakkingsfabriek in Genk

10-12-2020 - 1 reacties Zuivelconcern FrieslandCampina gaat zijn fabriek voor kaasverpakking in het Belgische Genk sluiten, waardoor 211 arbeidsplaatsen komen te vervallen. De betrokken medewerkers zijn over het plan geïnformeerd.


FrieslandCampina sluit poederfabriek in Dronrijp

02-12-2020 - 0 reacties AMERSFOORT - Om zijn productienetwerk verder te optimaliseren, heeft FrieslandCampina het voornemen om de poederproductie in Dronrijp en Gerkesklooster te beëindigen. Als gevolg van dit voorgenomen besluit zal de vestiging...Lees meer


Zuivelreus FrieslandCampina schrapt nog eens 57 Friese banen

02-12-2020 - 15 reacties GERKESKLOOSTER/DRONRYP - FrieslandCampina stopt met de productie van melkpoeder in zijn fabrieken in Dronryp en Gerkesklooster.


FrieslandCampina schrapt bijna 200 banen in Duitsland

25-11-2020 - 9 reacties AMERSFOORT (ANP) - Zuivelconcern FrieslandCampina schrapt in Duitsland 195 banen. De arbeidsplaatsen verdwijnen op de productielocaties in Heilbronn en Keulen. Daarbij probeert het bedrijf voor de getroffen werknemers ander werk binnen of buiten FrieslandCampina te zoeken, maar gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.


Coronanieuws: 'Geen reden om in te grijpen bij nertsenhouderijen'

10-11-2020 - 0 reacties Deskundigen die het kabinet adviseren over het coronavirus zien geen reden om extra maatregelen te nemen bij nertsenhouderijen, nu in Denemarken een mutatie rondgaat die zijn oorsprong vindt bij deze pelsdieren. Dat zegt zorgminister Hugo de Jonge tijdens het Vragenuur in de Tweede Kamer.

De Jonge moest komen uitleggen waarom Nederland vasthoudt aan plannen om pas volgend jaar alle nertsenhouderijen te sluiten. In Denemarken raakten onlangs mensen na contact met nertsen besmet me een gemuteerde variant van het coronavirus. Een deel van het land
moest daarom vrijwel volledig op slot.

De deskundigen die het kabinet heeft geraadpleegd zien in Nederland evenwel "geen aanvullende risico's" voor de volksgezondheid, zegt De Jonge. De maatregelen die dit voorjaar al werden genomen nadat in Nederland de eerste besmettingen bij nertsen waren ontdekt, 'zouden
afdoende moeten zijn', aldus de minister.


FrieslandCampina ’moest wel optreden’ door tweede coronagolf

10-11-2020 - 1 reacties AMERSFOORT - FrieslandCampina kon niet anders. Wegvallende horeca-omzet, malaise in olieproducerende landen en tegenvallende wisselkoersen, de directe en indirecte gevolgen van de coronacrisis doen overal pijn en noopt tot snel ingrijpen. Zo worden de financiële werkzaamheden in Wolvega en het hoofdkantoor in Amersfoort overgeheveld naar Boedapest.


FrieslandCampina: gerucht klopt niet, Keurentjes blijft

15-10-2020 - 58 reacties Frans Keurentjes treedt niet af als voorzitter van coöperatie FrieslandCampina en dus ook de Raad van Commissarissen van het zuivelconcern. Een woordvoerder van FrieslandCampina weerspreekt met klem de geruchten die in de melkveehouderij de ronde doen.


FrieslandCampina investeert 250 miljoen euro in Indonesië

01-10-2020 - 9 reacties AMERSFOORT - FrieslandCampina investeert de komende jaren 250 miljoen euro in Indonesië. De investering omvat de bouw van een nieuwe zuivelfabriek en distributiecentrum bij de hoofdstad Jakarta.


Melkprijs DOC Kaas zet stap omhoog

30-09-2020 - 1 reacties Ook DOC Kaas verhoogd de melkprijs voor oktober. Eerder deden FrieslandCampina en Arla dat al.


Wordt stijging melkprijs een trend?

30-09-2020 - 0 reacties FrieslandCampina en Arla hebben beide de melkprijs voor oktober verhoogd. Marktexpert Wouter Baan vraagt zich af of deze trend navolging krijgt.


FrieslandCampina zet vol in op ingrediënt babymelkpoeder

10-09-2020 - 2 reacties FrieslandCampina breidt de productie van lactoferrine uit, een belangrijk ingrediënt in babymelkpoeder. In 2022 wil het bedrijf de productiecapaciteit in de fabriek in Veghel met 60 ton uitbreiden, naar 70 ton per jaar. Daarmee wordt het naar eigen zeggen ’s werelds grootste producent van lactoferrine.


FrieslandCampina uit de rode cijfers in Pakistan

31-08-2020 - 4 reacties FrieslandCampina Engro Pakistan heeft in het eerste half jaar van 2020 omgerekend iets meer dan €1 miljoen winst gemaakt. Daarmee is het bedrijf weer uit de rode cijfers die vorig jaar werden geschreven.


FrieslandCampina zet melkgeld omhoog

27-07-2020 - 7 reacties FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor augustus. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de achtergronden van de mutatie.