Arla

Al het Arla nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Arla nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Arla nieuws

Melkprijs DOC Kaas zet stap omhoog

30-09-2020 - 1 reacties Ook DOC Kaas verhoogd de melkprijs voor oktober. Eerder deden FrieslandCampina en Arla dat al.


Wordt stijging melkprijs een trend?

30-09-2020 - 0 reacties FrieslandCampina en Arla hebben beide de melkprijs voor oktober verhoogd. Marktexpert Wouter Baan vraagt zich af of deze trend navolging krijgt.


Melkprijs Arla houdt het ook in juli niet droog

25-06-2020 - 24 reacties Een tegenvaller de leden-melkveehouders van de Scandinavische zuivelcoöperatie Arla. Ook in juli gaat de melkprijs omlaag. Voor de vierde maand op rij.


Arla houdt melkprijs april nog stabiel

25-03-2020 - 3 reacties Arla Foods houdt de melkprijs voor de maand april gelijk.


Arla waagt zich aan plantaardige melk

06-03-2020 - 1 reacties Arla heeft laten weten dat ze zich gaat richten op de plantaardige markt. Volgens de Deense zuivelgigant komt er vanuit de consument steeds meer vraag naar plantaardige producten. Om daarop in te kunnen spelen komt Arla met ‘JÖRĐ’.


Melkprijs Arla veert terug in december

26-11-2019 - 0 reacties De melkprijs van Arla Foods over december van dit jaar veert iets terug ten opzichte van november. Hierdoor komt de voorschotprijs van het concern uit op het niveau van oktober van dit jaar. In de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness wint Arla wel de prijs van de meest stabiele notering over 2019.


LTO: Melkprijs pakt in 2019 lager uit

01-11-2019 - 0 reacties De gemiddelde melkprijzen van FrieslandCampina en Arla pakken in 2019 lager uit dan vorig jaar, zo is de verwachting van LTO Nederland.


Melkprijs DOC Kaas houdt koers vast

30-08-2019 - 0 reacties De melkprijs van DOC Kaas houdt voor de maand september de koers van de afgelopen maanden vast. Daarmee treedt de zuivelaar in de voetsporen van FrieslandCampina en Arla.


Arla behaalt hoogste melkprijs in 3 jaar

29-08-2019 - 0 reacties De gemiddelde melkprijs van Arla komt in de eerste helft van het jaar uit op het hoogste niveau in 3 jaar tijd: €36,10 per 100 kilo. Ook de omzet en verkoopvolumes zijn in de eerste 6 maanden fors gestegen.


Melkprijs Arla niet van zijn plek te krijgen

23-08-2019 - 0 reacties De melkprijs van Arla blijft voor september voor de achtste maand op rij onveranderd.


Arla plots bovenaan in melkprijsvergelijking

23-07-2019 - 0 reacties De Scandinavische zuivelcoöperatie Arla houdt de melkprijs voor augustus voor de zevende maand op rij gelijk. Dat is een zeldzaam stabiele periode, waardoor er interessante verschuiving plaatsvindt in de melkprijsvergelijking.


Arla zoekt met kaasdeal expansie in Midden-Oosten

03-07-2019 - 0 reacties Zuivelconcern Arla heeft met voedingsgigant Kraft Heinz een deal gesloten voor een nieuwe merklicentie voor de verkoop van kaas in het Midden-Oosten. Dit betekent dat Arla de komende twaalf jaar zijn kaas onder het Kraft-merk aan de man mag brengen in 16 landen in het Midden-Oosten.


Ook melkprijs Arla wijkt af van prognose Rabobank

25-06-2019 - 0 reacties De voorschotmelkprijs van zuivelcoöperatie Arla blijft voor juli gelijk en beweegt inmiddels al meer dan een half jaar stabiel. Deze stabiele mutatie sluit echter niet aan bij de verwachting van Rabobank. 


Arla plant melkstroom binnenkort met kunstmatige intelligentie

17-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Met behulp van zogenoemde ‘kunstmatige intelligentie’ wil Arla binnenkort de melkleveranties van de leden nauwkeuriger kunnen inschatten. Arla denkt door de betere planning jaarlijks 200 miljoen kg meer melk duurzaam te kunnen verwaarden.


Arla plant melkstroom binnenkort met kunstmatige intelligentie

17-06-2019 - 0 reacties Met behulp van zogenoemde ‘kunstmatige intelligentie’ wil Arla binnenkort de melkleveranties van de leden nauwkeuriger kunnen inschatten. Arla denkt door de betere planning jaarlijks 200 miljoen kg meer melk duurzaam te kunnen verwaarden.    Lees verder ❯


Arla gaat melkgift van 1,5 miljoen koeien voorspellen

14-06-2019 - 0 reacties Arla heeft een tool ontwikkeld, waarmee het de melkaanvoer beter kan voorspellen. De Scandinavische coöperatie zegt dat ze daarmee beter in kunnen inspelen op de veranderende marktomstandigheden.


Arla gematigd positief over melkprijs

23-05-2019 - 0 reacties De Scandinavische zuivelverwerker Arla laat de melkprijs voor juni voor de vijfde maand op rij onveranderd. Hoe kijkt deze coöperatie naar de ontwikkelingen op de zuivelmarkt? 


Arla rolt duurzame verpakking verder uit

07-05-2019 - 0 reacties Zuivelonderneming Arla schakelt in zes Europese landen over op het gebruik van duurzame verpakkingen. Tot het einde van het jaar maakt de marktleider in biologische zuivel 600 miljoen pakken verse melk en 560 miljoen yoghurtverpakkingen met volledig recyclebaar materiaal.


Arla: 'Europese zuivelmarkt is ongewoon stabiel'

25-04-2019 - 0 reacties Vanwege de relatief stabiele Europese zuivelmarkt laat het Scandinavische zuivelconcern Arla de melkprijs voor de maand mei onveranderd.


Lagere grondstofwaarde laat melkprijs zakken

21-04-2019 - 0 reacties Terwijl Arla, A-ware en DOC Kaas de melkprijzen voor april stabiel houden, verlaagde FrieslandCampina de garantieprijs. De verlaging kwam enigszins als een verrassing, omdat de coöperatie recent nog aan leden had meegedeeld dat zij uitgaan van stijgende melkprijzen in het tweede kwartaal.