China

China nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het China nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

China nieuws

Rabo vertrouwt op Chinese hervatting varkensimport

18-09-2020 - 0 reacties Het is waarschijnlijk dat China akkoord gaat met het Duitse voorstel om het exportverbod niet landelijk, maar enkel voor de AVP-getroffen gebieden te hanteren. Dit meldt de Rabobank.


Europeanen halen hun Tesla straks ook uit China

11-09-2020 - 0 reacties Europeanen hoeven vanaf eind dit jaar minder lang te wachten op hun bestelde Tesla’s. De automaker gaat vanuit zijn megafabriek in Shanghai auto’s exporteren naar onder meer Europa, waar deze markt nu nog volledig afhankelijk is van leveringen uit de Verenigde Staten.


Vertrouwt China eigen babymelkpoeder weer?

08-09-2020 - 0 reacties Naar verluidt heeft de Chinese consument na jaren weer meer vertrouwen in zuivelproducten van Chinese makelij dan in geïmporteerde producten. Dit blijkt uit een enquête van het Ministerie van Landbouw in Peking.


Varkensvleesimport China overschrijdt totaal 2019

03-09-2020 - 0 reacties Over de eerste 6 maanden van het jaar heeft China al fors meer varkensvlees geïmporteerd dan vorig jaar. Het niveau overschrijdt zelfs al de totale invoer van 2019. Ook wordt er fors meer rundvlees geïmporteerd.


China en VS beloven afspraken handelsakkoord na te komen

25-08-2020 - 0 reacties PEKING (ANP/RTR) - China en de Verenigde Staten hebben andermaal beloofd afspraken uit het handelsakkoord tussen de economische grootmachten na te zullen komen. De eerdere afspraken van de fase 1-handelsdeal tussen de landen werden dinsdag per telefoon bekrachtigd.
Het bericht China en VS beloven afspraken handelsakkoord na te komen verscheen eerst op Nieuws.nl.


‘Economie China kan dit jaar groeien ondanks coronacrisis’

24-08-2020 - 0 reacties De economie van China, de tweede van de wereld, kan dit jaar groei laten zien ondanks de impact van de coronacrisis. Dat verklaarde premier Li Keqiang zondag op Chinese staatsradio.


China investeert groots in Argentijns varkensvlees

19-08-2020 - 0 reacties China gaat deelnemen aan een miljardeninvestering in de Argentijnse varkenssector. Met het geld wil het land de vleesproductie te verhogen om zo verzekerd te zijn van vlees. Dit meldt het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.


Glastuinbouw gaat profiteren van noodweer China

17-08-2020 - 0 reacties De recente aanhoudende zware regenval in de Yangtze-rivier in Zuid-China heeft tot ernstige in de land- en tuinbouwregio geleid. Volgens gegevens van het Department of Market and Information Technology van het ministerie van Landbouw en Plattelandszaken van China zijn als gevolg van de zware regenval in…


Potentiële voedselcrisis in China na droogte en heftige regenval

17-08-2020 - 0 reacties De bezorgdheid over het graanaanbod van China neemt dit jaar toe, ondanks de overheidsgaranties dat de zomeroogst op 'een historisch hoogtepunt' stond. De productie is getroffen door droogte en zware regens en veel boeren hamsteren gewassen in de verwachting dat de prijzen zullen blijven stijgen vanwege het lage aanbod, zeggen de handelaren. De overheid is een campagne gestart om foodwaste tegen te gaan.


FAO: Chinese varkensstapel herstelt zich binnen 5 jaar

29-07-2020 - 0 reacties De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht dat de wereldwijde varkensvleesproductie de komende 10 jaar fors groeit. China zal haar binnenlandse productie binnen 5 jaar weer op peil hebben, zo voorspelt de organisatie.


'Kringlooplandbouw wordt alsmaar belangrijker'

22-07-2020 - 0 reacties Dirk Duijzer is sinds januari voorzitter van de topsector Agri & Food. Hoe bevalt hem die job en wat zijn zijn speerpunten? Kortgeleden raakte Duijzer in opspraak toen hij zei dat we geen bulk varkensvlees naar China moeten willen exporteren met het oog op kringlooplandbouw. 'Spijt van die uitspraak heb ik niet, maar ik ben wel voorzichtiger geworden met de term bulk-export.'


Nog meer slachterijen met exportverbod naar China

20-07-2020 - 0 reacties China is nog niet klaar met het schrappen van vleesimporteurs. Inmiddels zijn er ook 8 Argentijnse vleesfabrieken aan de verboden importlijst toegevoegd en mogen zij tijdelijk geen vlees exporteren richting China.


Chinese economie ontsnapt aan recessie: groei in tweede kwartaal

16-07-2020 - 0 reacties China is ontsnapt aan een recessie. Na een forse krimp in het eerste kwartaal was er sprake van een groei in het tweede kwartaal. Het BBP groeide met 3,2 procent.


WHO: wetenschappers naar China voor onderzoek oorsprong corona

08-07-2020 - 0 reacties Wetenschappers reizen komend weekend af naar China om daar onderzoek te doen naar de oorsprong van het nieuwe coronavirus, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Daarbij wordt ook onderzocht hoe het longvirus van een dier op een mens is overgedragen.


Varkens uitruilen tegen de prop in de markt

07-07-2020 - 0 reacties De onrust op de varkensmarkt neemt toe. Een aantal slachthuizen kampt met een exportverbod richting China en Tönnies blijft nog gesloten tot minimaal 17 juli. Het varkensaanbod stapelt zich op en het is moeilijker om afzetmogelijkheden te vinden. Hoe erg is de stituatie in Nederland?


'Te gek voor woorden', grootste zonnepark buiten China zorgt voor veel weerstand

02-07-2020 - 0 reacties Het grootste drijvende zonnepark buiten China krijgt een plekje in het Land van Maas en Waal. De gemeente Druten tekende donderdag voor het bouwproject dat aangelegd wordt bij een natuurgebied in Deest. De lokale politiek is enthousiast, maar omwonenden spreken er grote schande van.


RIVM houdt ontwikkeling van nieuw virus in China 'goed in de gaten': instituut ziet nog geen reden voor maatregelen in Nederland

01-07-2020 - 0 reacties Het relatief nieuwe type varkensgriepvirus waar Chinese wetenschappers voor waarschuwen, is er een om goed in de gaten te houden, vindt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vooralsnog ziet het instituut echter geen reden voor maatregelen in Nederland.


Omzetrecord voor Duitse vleessector in coronacrisis

01-07-2020 - 0 reacties De Duitse vleessector heeft in maart de hoogste omzet ooit gerealiseerd, zo blijkt op basis van statistiekdienst Destatis. Dit is vooral te danken aan de goedlopende afzet naar China. Vanaf april is een kentering zichtbaar.


China wil cameratoezicht om vleesban op te heffen

01-07-2020 - 0 reacties De Centrale Organisatie Vleessector (COV) heeft signalen opgevangen dat China middels camera toezicht wil houden in Nederlandse slachterijen, om te zien hoe de coronamaatregelen worden nageleefd. Dit na aanleiding van de Chinese exportban op varkensvlees.


Vlees van Vion en Van Rooi Meat komt China voorlopig niet in

30-06-2020 - 0 reacties Zowel vleesverwerkingsbedrijf Vion uit Boxtel als Van Rooi Meat uit Helmond worden getroffen door een Chinese importban. Het land laat voorlopig geen vlees meer toe van de Brabantse bedrijven. Het wil zo voorkomen dat het opnieuw hard getroffen wordt door het coronavirus.
China heeft te kampen met een nieuwe grote uitbraak van het virus. Die uitbraak wordt in verband gebracht met de import van zalm. Het virus zou aangetroffen zijn op een snijplank waarop geïmporteerde zalm werd verwerkt.
Het is reden voor de overheid om streng naar de import van vers voedsel te kijken. Omdat er in de slachterijen sprake was van besmetting van het personeel, gooit China de deuren voorlopig dicht voor Vion en Van Rooi Meat. Dat geldt overigens ook voor door corona getroffen slachterijen buiten Brabant.
Bij zowel Vion als Van Rooi Meat was dinsdag niemand bereikbaar voor een reactie.
LEES OOK: Directeur Van Rooi Meat geschokt door sluiting na coronauitbraak: 'Een gigantische strop'
LEES OOK: Ook medewerkers van Vion in Boxtel besmet met corona, maar slachterij blijft open