China

China nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het China nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

China nieuws

Chinees economisch herstel is lastig zolang de wereld ziek is

30-03-2020 - 0 reacties Als exportland kan China zijn economie niet afsluiten van de zieke buitenwereld.


Handel met China komt weer op gang

27-03-2020 - 0 reacties Hoewel in Europa diverse landen nog op slot zitten, worden in China de beperkingen opgeheven. De export komt daardoor weer op gang, en daarover is zuivelproducent Kaptein positief gestemd.


Ambassadeur VS beschuldigt China van in gevaar brengen wereld

26-03-2020 - 0 reacties De Amerikaanse ambassadeur in Groot-Brittannië Woody Johnson beschuldigt China ervan de wereld onnodig in gevaar te hebben gebracht door de informatieverspreiding over de uitbraak van het coronavirus te onderdrukken. Hij deed dit in een ingezonden artikel in de krant The Times.


Rauwe melk beschermt mogelijk tegen virusinfectie

23-03-2020 - 2 reacties In China wordt momenteel campagne gevoerd om meer melk te drinken. Het doel: weerstand opbouwen tegen het coronavirus. Vier organisaties hebben daartoe een nieuwe richtlijn ontwikkeld, meldt nieuwssite Food Navigators Asia.


Coronalessen uit China: 'Al die nuchtere reacties zijn nu levensgevaarlijk'

23-03-2020 - 0 reacties Marieke en haar gezin wonen al drie jaar in de stad Xi’an, in centraal China. De Nederlanders leefden de afgelopen weken in totale lockdown; het coronavirus maakte relatief weinig slachtoffers en lijkt inmiddels verdwenen. Wat voor lessen kan Nederland trekken uit de Chinese aanpak? “Besef dat groep nu écht belangrijker is dan individu.”


"Bloemenindustrie China luidt nieuw tijdperk in"

23-03-2020 - 0 reacties De lente is in aantocht en de economie in China, zo ziet Codema, herstelt langzaam na Covid-19. Vanuit een eigen kantoor in China kan men vertellen over de recente ontwikkelingen op de markt en biedt men ons aldus een kijkje in hoe de dag van morgen er ook hier uit zou kunnen zien. "De bloemenindustrie…


Economen voorzien zwakste groei China in ruim 40 jaar

23-03-2020 - 0 reacties HONGKONG (ANP) - De economie van China, de tweede van de wereld, zal dit jaar naar verwachting de zwakste groei laten zien in meer dan veertig jaar als gevolg van de coronacrisis. Dat voorspellen economen die persbureau Bloomberg heeft gepolst.


Weblog: Corona en de stekkerauto

20-03-2020 - 0 reacties Autofabrieken sluiten, de koper zit in quarantaine. De Chinese markt is ingestort, met enorme gevolgen voor iedereen en in het bijzonder voor Duitse autofabrikanten, die er van 26,9 (Daimler) tot 38,6% (VW) van hun omzetten draaien. Chinese productiefaciliteiten van Hyundai, Kia, Mercedes, Nissan, Renault en VW werden stilgelegd. Volgens de somberste prognoses zou de autoverkoop in China dit jaar met een catastrofale 10% kunnen dalen. VW boekte vorig jaar weer een recordwinst, maar met Mercedes ...


Kinderen verkopen crisis-aardappelen vanuit de boerenschuur: 'De schooljuf vond het goed'

20-03-2020 - 0 reacties De schuur bij landbouwer Kris Janse in Hank zit bomvol met aardappelen. Door de coronacrisis kunnen aardappelen niet meer verwerkt worden tot friet. “Van deze aardappelen werd friet gesneden en daarna geëxporteerd naar China. De grenzen en restaurants zijn nu dicht met het gevolg dat we hier vijfhonderdduizend kilo aardappelen hebben liggen die niemand meer wil hebben.” Om hun ouders te helpen zijn de kinderen van Kris en Susanne nu maar een handeltje begonnen. Vanuit de schuur verkopen ze de aardappelen voor vijf euro per tien kilo en het loopt storm met klanten.


Trump: term ‘Chinees virus’ helemaal niet racistisch

19-03-2020 - 0 reacties De Amerikaanse president Donald Trump verdedigt het feit dat hij het nieuwe coronavirus steeds vaker het „Chinese virus” noemt. In China wordt boos gereageerd op Twitterberichten waarin hij die term gebruikte, maar volgens Trump is het gewoon een feitelijke mededeling. „Het is helemaal niet racistisch”, zei hij volgens The New York Times. „Het komt uit China, dat is de reden.”


Formule E voor twee maanden stilgelegd

13-03-2020 - 0 reacties Het WK in de elektrische raceklasse Formule E is voor twee maanden stilgelegd als gevolg van het coronavirus. Dat betekent dat ook de races in Parijs (18 april) en Seoul (3 mei) niet doorgaan. De organisatie had eerder al de ePrix-wedstrijden in China, Italië en Indonesië van de kalender gehaald.


In China gaat het, mede dankzij de lente, wel de goede kant op

12-03-2020 - 0 reacties In China daalt het aantal nieuwe besmettingen met het corona-virus spectaculair. De piek van de epidemie is er voorbij, zegt het land zelfs. De rigoureuze maatregelen van de Chinese overheid sorteren effect. Maar de intredende lente helpt ook, zeggen deskundigen.


Is China dicht bij vaccin varkenspest?

11-03-2020 - 0 reacties Chinese onderzoekers claimen dat ze een levend vaccin ontwikkeld hebben tegen Afrikaanse varkenspest (AVP). Uit testen is gebleken dat het vaccin veilig en effectief is.


Export China zakt in door coronavirus

08-03-2020 - 0 reacties
PEKING (ANP) - De export van China is in de eerste twee maanden van dit jaar sterk gedaald, vooral onder druk van de negatieve impact van het coronavirus waardoor de Chinese economie ernstig werd ontregeld.


Starbucks ziet Chinezen weer terugkeren naar koffiebars

06-03-2020 - 0 reacties Starbucks ziet klanten in China weer terugkeren naar de koffiewinkels van het bedrijf nadat 80 procent van de 4.300 locaties in China dicht gingen vanwege verspreiding van het coronavirus. Dit meldt persbureau Bloomberg vrijdag.


Chinese Byton M-Byte komt snel naar Nederland

04-03-2020 - 0 reacties Het was al bekend dat het Chinese automerk naar Europa ging komen. Nu is duidelijk geworden dat Byton ambities heeft voor onze markt met deze M-Byte. Byton is in Hongkong opgericht door ex-medewerkers van onder meer BMW, met uiteraard flinke steun van de Chinese overheid. Het doel van de ambitieuze fabrikant is om niet alleen in China groot te worden, maar ook Amerika en Europa te veroveren.

Byton-ceo Daniel Kirchert melde dat er wereldwijd al 65.000 reserveringen voor de auto zijn geplaatst, waarvan er 25.000 afkomstig uit Europa. De auto moet eind volgend jaar in de eerste Europese markten beschikbaar komen, waarbij het om Nederland, Duitsland, Noorwegen, Frankrijk, Zweden en Zwitserland gaat.

De mogelijkheid om een pre-order te plaatsen, tegen betaling van 500 euro, volgt in de tweede helft van 2019. Eind 2021 komt er in ieder geval in Amsterdam een Byton-locatie en het Nederlandse Louwman Group is de samenwerkende partij voor de service en retailactiviteiten in Nederland.


Coronavirus zorgt voor spectaculaire daling CO2 uitstoot in China

03-03-2020 - 0 reacties
video


Vitamine C in China ingezet tegen coronavirus

02-03-2020 - 0 reacties In China zijn met succes twaalf patiënten met een ernstige longontsteking door het nieuwe coronavirus (Covid-19) op de intensive care behandeld met hoge doses vitamine C per infuus. Dat melden Chinese artsen in het Tongji ziekenhuis in de stad Xi’an.


Moederbedrijf Corona en Coca-Cola ervaren last van coronavirus

28-02-2020 - 0 reacties Het coronavirus is niet alleen een gevaar voor de volksgezondheid, maar treft ook giganten als ABInBev (het moederbedrijf van Corona) en Coca-Cola. ABInBev heeft flink verlies geleden en Coca-Cola vreest voor een tekort aan ingrediënten uit China.


Grootste snijbloemenmarkt van Azië weer open

28-02-2020 - 0 reacties Deze week is de Kunming Dounan Flower Market, de grootste snijbloemenmarkt van Azië in de provincie Yunnan in het zuidwesten van China, heropend. Ook werd de uitgeroepen noodtoestand van het hoogste niveau afgeschaald naar niveau drie.
Wel blijven tal van hygiënemaatregelen tot nadere orde van kracht. Zo…