China

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over China. China is een van de 15558 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

China nieuws

Stijgt Chinese inflatie door Afrikaanse varkenspest?

16-09-2019 - 0 reacties De inflatie in China zou door de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest voor het eerst in 10 jaar tijd kunnen stijgen, blijkt uit een onderzoek van Capital Economics. Daarnaast wordt de uitbraak in Vietnam door diverse analisten gezien als het 'worstcasescenario'. Hoe zit dat?


China schrapt tarief op soja en varkensvlees uit VS

16-09-2019 - 0 reacties In Chinese staatsmedia doen geluiden de ronde dat China de importtarieven op onder meer sojabonen en varkensvlees uit de Verenigde Staten schrapt. Daarmee krijgt de handelsoorlog een verrassende wending. 


Het gaat goed met de economie, maar brexit kan roet in het eten gooien

16-09-2019 - 0 reacties De economie draait goed, maar de handelsoorlog tussen de VS en China of een chaotische brexit kunnen dit politieke jaar roet in het eten gooien. Mogelijk zoekt Europa ook zelf de confrontatie met China.


Aanbod nog te ruim voor hogere varkensprijs

14-09-2019 - 0 reacties Alle ballen op het lucratieve China is momenteel het motto voor slachterijen. Hoewel het marktsentiment goed is, staan niet alle seinen op groen voor...


Telers en onderwijs sluiten aan bij agripark in het Chinese Jiashan

13-09-2019 - 0 reacties Drie Nederlandse telers en twee onderwijsinstellingen sluiten zich aan bij het te realiseren agripark in het Chinese Jiashan. Nederland en China gaan de komende jaren op deze landingsplaats sectorbreed, strategisch en operationeel samenwerken.


Danish Crown opent eerste fabriek in China

13-09-2019 - 0 reacties De Deense varkensvleesverwerker Danish Crown heeft vorige week zijn eerste vleesfabriek geopend in China. De fabriek ligt vlak bij Shanghai, waarmee het meer dan 80 miljoen Chinezen hoopt te bereiken.


China neemt maatregelen om vleestekort in te dammen

11-09-2019 - 0 reacties China handhaaft de importheffing van 25 procent op Amerikaans varkensvlees. Ze geeft 25 Braziliaanse slachterijen toestemming om vlees naar China te exporteren. Chinese varkenshouders die willen uitbreiden krijgen tot 30 procent subsidie op investeringen.


China geeft 25 Braziliaanse slachters een exportlicentie

11-09-2019 - 0 reacties De Chinese autoriteiten hebben maar liefst 25 Braziliaanse vleesfabrieken toestemming gegeven voor export naar China. Het Aziatische land is naarstig op zoek naar oplossingen voor het ontstane vleestekort, als gevolg van Afrikaanse varkenspest.


Infinite Acres pakt stadslandbouw groots op

10-09-2019 - 0 reacties Infinite Acres wil de technologische koploper worden in de verticale landbouw. De Amerikaans-Brits-Nederlandse joint venture is in juni ontstaan en zoekt investeerders voor kant-en-klare stadsboerderijen, waarbij ook het regelen van de marketing en verkoop een optie is. De eerste indoor farm bouwt het samenwerkingsverband in China.


Timberland gaat 50 miljoen bomen planten

10-09-2019 - 0 reacties Schoenen- outdoorlabel Timberland gaat de komende vijf jaar vijftig miljoen bomen aanplanten in landen als China, Mali en Haïti.


Royale subsidies voor Chinese varkensbedrijven

10-09-2019 - 0 reacties De Chinese overheid gaat grote varkensbedrijven een handje helpen om de vleesproductie op te voeren. Dit doet het door subsidies te verstrekken. Op deze manier probeert China een antwoord te vinden op de grote vleestekorten als gevolg van Afrikaanse varkenspest.


China haalt voor het eerst rauwe melk uit Rusland

10-09-2019 - 0 reacties China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.


China haalt voor het eerste rauwe melk uit Rusland

09-09-2019 - 0 reacties China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.


Chinese overheid gaat varkensprijs reguleren

06-09-2019 - 0 reacties De autoriteiten in China zijn afgelopen week begonnen met het reguleren van de prijs van varkensvlees. Als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest is de prijs ondertussen naar een recordhoogte gestegen. Dat meldt het ministerie van Landbouw in het land vrijdag 6 september.


China houdt Europese varkensprijzen in de benen

04-09-2019 - 0 reacties De Europese varkensprijzen noteren op dit moment boven het niveau van voorgaande jaren, zo toont de ISN-prijsvergelijking. De oorzaak van de hoge varkensprijzen schuilt in de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in China, waardoor veel Europese varkensvleesexporteurs gouden tijden beleven.


Trump waarschuwt China over handelsdeal

03-09-2019 - 0 reacties De Amerikaanse president Donald Trump heeft een waarschuwing gegeven aan China in het slepende handelsconflict tussen beide economische grootmachten. Trump schreef op Twitter dat hij zich harder zal opstellen in zijn eventuele tweede termijn als er geen handelsdeal wordt bereikt vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.


Afrikaanse varkenspest uit zich in slachtcijfers China

03-09-2019 - 0 reacties Dat de varkensstapel in China enorm is gekrompen als gevolg van Afrikaanse varkenspest is ondertussen duidelijk, maar nu tonen nieuwe cijfers aan dat het aantal slachtingen ook flink gedaald is.


'Vleessector is niet blij als conflict VS en China verhardt'

03-09-2019 - 0 reacties De Verenigde Staten (VS) kondigden vorige week aan de importtarieven voor China weer te verhogen. Onverdeeld blij is de Nederlandse vleessector daarmee niet, zegt directeur Internationale Zaken Frans van Dongen van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).


Grootste zuivelconcern van China blijft groeien

02-09-2019 - 0 reacties De omzet van Yili Group, het grootste zuivelconcern van China, is over het eerste halfjaar met $694 miljoen gestegen tot $6,3 miljard. De presentatie van de halfjaarcijfers volgde vlak na de afronding van de overname van de tweede grootste zuivelaar van Nieuw-Zeeland.


China koopt Braziliaanse sojamarkt leeg

31-08-2019 - 0 reacties Als gevolg van de handelsoorlog met de VS heeft China de aankoop van soja uit dat land helemaal stilgelegd. Het land koopt nu massaal Braziliaanse soja in. Particuliere en overheids ondernemeing kochten midden augustus tussen de 1,5 en 2 miljoen ton soja op.