China

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over China. China is een van de 15448 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

China nieuws

Beweeg met veranderingen in wereldhandel mee

17-07-2019 - 0 reacties In Brazilië en Argentinië kunnen ze de soja voor China niet meer aanslepen. Hetzelfde geldt voor katoen uit Australië. Het gezicht van de wereldhandel verandert. Op dit moment is de handelsoorlog daarvan een belangrijke aanjager.


‘Grote misstanden bij Chinese AVP aanpak’

16-07-2019 - 0 reacties De bestrijding van de Afrikaanse varkenspest (AVP) in China gaat met grote misstanden gepaard. Duizenden, mogelijk tienduizenden AVP uitbraken zouden niet zijn gerapporteerd. Miljoenen varkens uit besmette gebieden zijn getransporteerd en geslacht.


Chinezen moeten zoutgebruik halveren

16-07-2019 - 0 reacties Nergens ter wereld wordt zoveel zout gegeten als in China. Gemiddeld eten Chinezen 10 gram per dag, twee keer zoveel als de aanbeveling van de WHO. Dat zou een verklaring kunnen zijn het grote aantal gevallen van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en beroertes onder de Chinese bevolking.


Resultaten varkens: ‘2019 evenaart 2017’

15-07-2019 - 0 reacties De resultaten over 2019 zullen dusdanig positief zijn dat de varkenshouders hun vermogenspositie kunnen versterken. Hoofdoorzaak van de hogere opbrengsten is vooral de AVP in China, waardoor de Chinese vraag naar Europees varkensvlees fors is gestegen.


Chinese economische groei naar dieptepunt

15-07-2019 - 0 reacties PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 6,2 procent gegroeid. Sinds begin jaren negentig was het groeitempo van de inmiddels belangrijkste Aziatische economie niet meer zo laag.
Economen hadden in doorsnee al rekening gehouden met een groei van 6,2 procent. De economie van China nam in het eerste kwartaal nog met 6,4 procent...


Italiaanse tuinbouwondernemers op verkenning in China

15-07-2019 - 0 reacties Een groep Italiaanse ondernemers uit de tuinbouw en met interesse in de Chinese markt is op zakenreis geweest naar China. Aan de reis, die georganiseerd werd door Myplant & Garden i.s.m. de Italian Chamber of Commerca, namen verschillende kassenbouwers, projectontwikkelaars en exportbedrijven deel.…


Agrifirm and Land O’Lakes announce China joint venture

15-07-2019 - 0 reacties Land O’Lakes (US) and The Netherlands-based Royal Agrifirm Group (Agrifirm), announced that they will be setting up a dairy animal feed joint venture in China. The new company, Agrilakes (安阁雷), will leverage existing market knowledge, insights, technologies and research capability from both Land O’Lakes and


China pakt varkenspest aan met de doofpot waardoor de ziekte zich alleen maar sneller heeft verspreid

13-07-2019 - 0 reacties Minstens de helft van de varkensstapel in China is verdwenen door de Afrikaanse varkenspest. Officieel is de ‘ergste dierenziekte ooit’ vrijwel onder controle. Dat achter dat verhaal een andere werkelijkheid schuilgaat, weet varkenshouder Wu maar al te goed.

Door Leen Vervaeke

Natuurlijk weet varkensboer Wu ook wel dat de dingen in China niet altijd volgens het boekje gaan. En natuurlijk had hij niet verwacht dat hij zomaar de schadevergoeding zou krijgen waarop hij volgens de regels recht heeft. Maar dat de overheid hem zo zou laten zitten, met een karrevracht aan dode varkens en een financiële molensteen om zijn nek, dat had hij niet zien aankomen. Daarom doet Wu nu iets wat hij anders nooit zou overwegen: praten met de buitenlandse pers.


Grondstoffenschaarste vraagt om circulaire samenwerking China

10-07-2019 - 0 reactiesIn de toekomst neemt de grondstoffenschaarste in de wereld toe. China is wereldwijd de grootste producent van grondstoffen - voornamelijk metalen.


Groot aanbod rundvlees dreigt door handelsdeals

10-07-2019 - 0 reacties De Mercosur-overeenkomst en de Brexit kunnen samen het aanbod van rundvlees op de Europese markt met 7 tot 10% vergroten. Dat stelt Danish Crown. Volledige toegang tot belangrijke exportmarkten en een snelle toegang tot China zijn volgens het Deense vleesconcern nu essentieel.


Tot 10% meer rundvlees op Europese markt

10-07-2019 - 0 reacties De Mercosur-overeenkomst en de Brexit kunnen samen het aanbod van rundvlees op de Europese markt met 7 tot 10% vergroten. Dat stelt Danish Crown. Volledige toegang tot belangrijke exportmarkten en een snelle toegang tot China zijn volgens het...


Vietnam zegt dicht bij vaccin tegen Afrikaanse varkenspest te zijn

10-07-2019 - 0 reacties Wetenschappers in Vietnam zeggen dicht bij de ontwikkeling van een succesvol vaccin tegen Afrikaanse varkenspest te zijn. Het land kampt, net als China al maanden met een grote uitbraak van AVP.


Martin van den Brink treft sterke concurrenten in Silk Way Rally

06-07-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

HARSKAMP/IRKOETSK – Martin van den Brink begint komend weekend met ‘open vizier’ aan de Silk Way Rally. De Harskamper wil in Rusland en China voortborduren op de Morocco Desert Challenge. ,,We willen vooral het vertrouwen in de truck verder verhogen.” Na de technische tegenslagen in de Dakar Rally van 2019 pakte het team van Mammoet Rallysport in april de draad weer op. ,,In Marokko ging het goed met de motor. We willen die lijn nu doortrekken. Het sportieve aspect speelt zeker mee in de Silk Way, maar het verder testen van de techniek staat voorop. Het is de belangrijkste test


Vietnamezen zitten in de rats door dalende varkensvleesproductie

06-07-2019 - 0 reacties Na China verwacht ook Vietnam een flinke daling van de productie van varkensvlees, vanwege de Afrikaanse varkenspest (AVP). Vietnam verwacht de komende maanden meer varkensvlees te moeten importeren om de binnenlandse tekorten te compenseren.


Beperkt aanbod varkens is positief

06-07-2019 - 0 reacties De een zijn dood is de ander zijn brood, lijkt in varkensland geen garantie voor een gretige vraag naar vlees. Het is nog steeds wachten op meer vraag vanuit China. Wat doet dat met de DCA Beursprijs 2.0?


‘Pakketjes uit China zijn oneerlijke concurrentie’

05-07-2019 - 0 reacties Volgens de VVD worden pakketjes uit China veel te goedkoop naar Nederland verstuurd. Een gevalletje 'oneerlijke concurrentie', volgens de politieke partij, die wil dat het kabinet er iets aan gaat doen.


Hoe Tsjechië de Afrikaanse varkenspest onder controle kreeg

04-07-2019 - 0 reacties Waar het in België, Oost-Europa en China maar niet wil lukken de Afrikaanse varkenspest (AVP) onder controle te krijgen, blijkt Tsjechië al een jaar ziektevrij. Het land ging consequent en rigoureus te werk, schrijft Vilt.


FleuraMetz en Hasfarm starten joint-venture in China

04-07-2019 - 0 reacties FleuraMetz en Hasfarm starten een joint-venture in China: Hasfarm FleuraMetz Flowers.
De twee partijen delen de visie dat solide partnerships en onderling vertrouwen tussen lokale groothandelaren en bloemisten enerzijds en distributeurs en producenten anderzijds de optimale weg is om de internationale sierteelt te laten floreren.


Wat is er aan de hand op granenmarkt in VS?

03-07-2019 - 0 reacties De areaalcijfers over de granen in de Verenigde Staten zorgen voor opschudding. Daarbij meldt China dat het wederom extra sojabonen wil opkopen vanuit de Verenigde Staten. Wat is er aan de hand op de granenmarkt in de Verenigde Staten?


Handelsoorlog: China koopt meer soja van VS

02-07-2019 - 0 reacties China gaat voor $?15 miljard Amerikaanse soja kopen.