Coöperatie

Volg al het nieuws over Coöperatie, een van de 16502 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Coöperatie nieuwsbrief.

Coöperatie nieuws

Fonterra verhoogt melkprijsprognose

22-10-2019 - 0 reacties De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra maakt bekend de melkprijsprognose voor seizoen 2019/2020 te verhogen. De goede vraag naar volle melkpoeder en de hogere prijzen voor magere melkpoeder zijn voor de coöperatie de reden om deze stap te zetten.


‘Laat dwarse leden Cono lekker vertrekken’

11-10-2019 - 19 reacties “Vriendelijk uitzwaaien”, zegt Hanna, als ze leest dat een groep Cono-leden naar de rechter stapt.

Quote:
Een wonderlijke rimpeling in het goede leven van de coöperatie Cono. Al jarenlang aan de top met de uitbetaling van de melkprijs. Hoger dan FrieslandCampina. En dan gaat een groepje leden dwarsliggen. Ze geven daarmee aan dat ze er niks van hebben begrepen. Hun blik reikt niet verder dan de dampalen van hun erf. Ze willen leveren onder de wettelijke eisen. Ze verwachten wel dat Cono daar dan een bovengemiddelde melkprijs voor betaalt. Dat spoort niet.


FloraHolland organiseert nieuw evenement van en voor leden, kopers en partners

10-10-2019 - 0 reacties Op 12 december 2019 organiseert Royal FloraHolland: de Dag van de Coöperatie – A Blooming Future, een nieuw evenement van en voor leden, kopers en partners van de bloemenveiling.
Met elkaar wordt er ingezoomd op een bloeiende toekomst. Er wordt in de sierteelt veel gesproken over de uitdagingen van nu en morgen.


HIER Opgewekt 2019

08-10-2019 - 0 reacties Kom op 29 november 2019 naar HIER Opgewekt: het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie. Met 900 bezoekers en een ruime keuze aan deelsessies belooft het een energieke dag te worden.Voor wie?Het evenement is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met lokale duurzame energie-initiatieven. Van startend bewonersinitiatief tot gevorderde coöperatie. Ook is het interessant voor gemeenten, provincies, warmtebedrijven, energieleveranciers en serviceverleners. Het evenement biedt hen nieuwe inzichten en ervaringen vanuit de praktijk.


FrieslandCampina zoekt samenwerking in VS

02-10-2019 - 0 reacties De Amerikaanse zuivelcoöperatie United Dairymen of Arizona gaat een samenwerking aan met coöperatie FrieslandCampina voor de levering van lactoferrine. Dat melden beide partijen in een gezamenlijk persbericht.


FrieslandCampina ziet uitdagingen voor Friso

26-09-2019 - 0 reacties Friso Gold, het Aziatische babyvoedingsmerk van coöperatie FrieslandCampina, heeft een uitdagend halfjaar achter de rug. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het bedrijf. De omzet toont een daling, al ligt de brutowinst wel iets hoger dan over de eerste helft van 2018.


ABZ Diervoeding viert 100-jarig bestaan

26-09-2019 - 0 reacties ABZ Diervoeding bestaat 100 jaar. Het jubileum wordt gevierd tijdens een zestal open avonden voor de leden in Nijkerk en met een feestelijke avond voor de medewerkers van de coöperatie. “We willen onze trouwe klanten en betrokken medewerkers op deze wijze bedanken. Mede dankzij hun


FrieslandCampina ziet daling in omzet Friso

26-09-2019 - 0 reacties Friso Gold, het Aziatische babyvoedingsmerk van coöperatie FrieslandCampina, heeft een uitdagend halfjaar achter de rug. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het bedrijf. De omzet toont een daling, al ligt de brutowinst wel iets hoger dan over de eerste helft van 2018.


Fonterra realiseert verlies van 600 miljoen dollar

26-09-2019 - 5 reacties De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra heeft over het afgelopen boekjaar een verlies gerealiseerd van $605 miljoen, zo maakt het op donderdag 26 september bekend in de jaarcijfers. 'Dit was een moeilijk jaar voor ons, maar ook een jaar waarin we stappen hebben gezet voor de toekomst', zo stelt de directeur van de coöperatie.


Prijs LLB's fors lager door teeltuitdagingen

23-09-2019 - 0 reacties De teelt van suikerbieten is, met het wegvallen van de neonicotinoïden-zaadcoating, uitdagender geworden. Dit is merkbaar in de vrije marktprijs van ledenleveringsbewijzen (LLB) van coöperatie Suiker Unie. Wat ook meespeelt zijn de aangescherpte regels omtrent bietentoerisme.


Raad van Commissarissen Royal FloraHolland zoekt nieuw lid-commissaris

18-09-2019 - 0 reacties De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland is op zoek naar een nieuw lid-commissaris. Met het aankomend vertrek van Emiel Barendse is er een vacature ontstaan. Leden van de coöperatie kunnen zichzelf aanmelden of anderen aanbevelen.


Best of Four en Van Nature fuseren tot grootste afzetvereniging

13-09-2019 - 0 reacties Best of Four en Van Nature gaan fuseren. Tijdens de Algemene Ledenvergaderingen van de afzetcoöperaties hebben de leden ingestemd met een fusie van hun verenigingen. Per 1 januari 2020 zal de coöperatie verdergaan als één vereniging.


Koning vol lof over ‘dappere’ Herenboeren

12-09-2019 - 0 reacties Zijne majesteit de Koning is onder de indruk van de coöperatie Herenboeren Wilhelminapark, zo bleek woensdag tijdens zijn bezoek. ‘In zeer korte tijd is al heel veel bereikt. Burgerinitiatieven als deze zijn ontzettend belangrijk.'


DMK Group neemt joint venture over

05-09-2019 - 0 reacties De Duitse coöperatie DMK Group en het Britse Volac hebben besloten de joint venture 'DV Nutrition' te beëindigen. Als de mededingingsautoriteiten akkoord gaan, zullen alle aandelen naar de kaasmaker uit Hoogeveen gaan. Dat meldt het Duitse bedrijf donderdag 5 september op hun website.


Financiële plaatje Greenferm is rond; mestverwerking kan bijna beginnen

04-09-2019 - 0 reacties De mestverwerkingsfabriek van Greenferm in Apeldoorn (GD) kan vanaf dit najaar gaan dragen. Leningen van het Mestinvesteringsfonds en coöperatie FromFarmers maken het mogelijk om het plaatje financieel rond te krijgen.


FrieslandCampina keldert in melkprijsvergelijking

30-08-2019 - 0 reacties De melkprijs van zuivelcoöperatie FrieslandCampina kan over juli niet concurreren met de andere Europese melkverwerkers, waardoor de coöperatie gezakt is in de melkprijsvergelijking van LTO Nederland. Daarentegen zetten de Franse zuivelaars juist flinke stappen omhoog.


Camperwind heeft veel ervaring met windmolenpark

22-08-2019 - 0 reacties Coöperatie Camperwind opende in 2008 op Noord-Beveland als eerste partij in het werkgebied van ZLTO een windmolenpark. 'Veel hangt af van het standpunt van de gemeenteraad', zegt Marco de Bruijne van Camperwind. 'Als die niet wil meewerken, dan moet je veel geduld hebben.'


Weer nieuwe inschrijfronde suikerfabriek België

07-08-2019 - 0 reacties Er wordt op het moment een nieuwe inschrijfronde voorbereid voor de realisatie van een suikerbietenfabriek in het Waalse Seneffe. De coöperatie CoBT heeft nog niet voldoende kapitaal en volume om groen licht te kunnen geven voor de bouw van de fabriek.


Eerste collectieve zonnedak Zon op Oisterwijk

23-07-2019 - 0 reacties Bij schapenhouder Harry Schellekens in Heukelom is op 13 juli het eerste collectieve zonnedak van de coöperatie Zon op Oisterwijk in gebruik genomen. 'Ik ben erop tegen dat landbouwgrond wordt volgelegd met zonnepanelen zolang er nog veel dakoppervlak gebruikt kan worden.'


‘Wintergerst binnen en tarweoogst start rond 26 juli’

12-07-2019 - 0 reacties De wintergerst is grotendeels binnen. De tarwe rijpt nog af en doet daar wat langer over dan vorig jaar. Bram de Visser van de zuidwestelijke coöperatie CZAV verwacht dat de vroegste percelen tarwe vanaf 26 juli gedorst kunnen worden.