Fonterra

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Fonterra. Fonterra is een van de 16211 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Fonterra nieuws

Fonterra herpakt zich en verwacht puike melkprijs

05-12-2019 - 0 reacties Alhoewel Fonterra in de afgelopen jaren beroerd presteerde, wordt niet beknibbeld op de melkprijs. De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie heeft de prognose opnieuw verhoogd en voorziet de hoogste melkprijs in jaren.


Fonterra positief over melkprijsontwikkeling

23-10-2019 - 0 reacties Fonterra heeft haar melkprijsverwachting voor seizoen 2019-2020 verhoogd met 1,5 cent per kilo.


Fonterra verhoogt melkprijsprognose

22-10-2019 - 0 reacties De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra maakt bekend de melkprijsprognose voor seizoen 2019/2020 te verhogen. De goede vraag naar volle melkpoeder en de hogere prijzen voor magere melkpoeder zijn voor de coöperatie de reden om deze stap te zetten.


FrieslandCampina stapt in plaats van Fonterra in mozerella-productie samen met A-ware

09-10-2019 - 0 reacties Zuivelonderneming FrieslandCampina heeft een overeenkomst gesloten met A-ware voor de productie en levering van mozzarellakaas. Vanaf begin 2020 verwacht FrieslandCampina deze kwalitatief hoogwaardige mozzarellakaas aan zijn klanten te kunnen leveren. FrieslandCampina gaat de melk, kennis en recepten leveren en is verantwoordelijk voor de verkoop van de mozzarellakaas. A-ware zorgt voor de verwerking van de melk en de productie van mozzarellakaas in de nieuwe mozzarella-productielocatie in Heerenveen.


Fonterra realiseert verlies van 600 miljoen dollar

26-09-2019 - 5 reacties De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra heeft over het afgelopen boekjaar een verlies gerealiseerd van $605 miljoen, zo maakt het op donderdag 26 september bekend in de jaarcijfers. 'Dit was een moeilijk jaar voor ons, maar ook een jaar waarin we stappen hebben gezet voor de toekomst', zo stelt de directeur van de coöperatie.


Fonterra verkoopt gedeeld tafelzilver met RFC

25-09-2019 - 0 reacties Fonterra heeft haar belang in DFE Pharma, een joint-venture met FrieslandCampina, voor $401 miljoen verkocht. Daarmee doet de noodlijdende Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie opnieuw tafelzilver van de hand.


Fonterra stelt publicatie jaarcijfers uit

06-09-2019 - 0 reacties De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra meldt vrijdag 6 september dat het de publicatie van de jaarcijfers uitstelt. Het bedrijf zegt meer tijd nodig te hebben om het verslag af te ronden.


Fonterra schrapt bonussen en bevriest lonen

05-09-2019 - 0 reacties De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra zou het salaris van circa 7.000 werknemers bevroren hebben en daarnaast de bonussen schrappen, zo schrijft persbureau Reuters na inzage van een interne e-mail.


Fonterra rekent op relatief hoge melkprijs

03-09-2019 - 0 reacties Fonterra heeft zich opnieuw uitgelaten over de melkprijs voor seizoen 2019/2020. De relatief hoge prognose, die in eerder al kenbaar was gemaakt, blijft voorlopig intact.


Theo Spierings onder vuur om torenhoge vetrekpremie

16-08-2019 - 6 reacties Theo Spierings, de voormalig topman van Fonterra, heeft bij zijn vertrekt $4,6 miljoen meegekregen, zo blijkt uit de nieuwe jaarstukken.

Meer: boerenbusiness.nl/melk/artikel/…


Spierings onder vuur om torenhoge vertrekpremie

16-08-2019 - 0 reacties Theo Spierings, de voormalig topman van Fonterra, heeft bij zijn vertrekt $4,6 miljoen meegekregen, zo blijkt uit de nieuwe jaarstukken. In Nieuw-Zeeland zorgt dit bedrag voor grote vraagtekens, gezien hij verantwoordelijk wordt gehouden voor het feit dat de zuivelcoöperatie in zwaar vaarwater terecht is gekomen. 


Theo Spierings onder vuur om torenhoge vetrekpremie

16-08-2019 - 0 reacties Theo Spierings, de voormalig topman van Fonterra, heeft bij zijn vertrekt $4,6 miljoen meegekregen, zo blijkt uit de nieuwe jaarstukken. In Nieuw-Zeeland zorgt dit bedrag voor grote vraagtekens, gezien hij verantwoordelijk wordt gehouden voor het feit dat de zuivelcoöperatie in zwaar vaarwater terecht is gekomen. 


Melk beter voor klimaat dan melkvervanger

13-08-2019 - 18 reacties De claim van producenten van plantaardige melk dat hun product minder klimaatimpact heeft dan echte melk, is onterecht, betoogt een onderzoeker van de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra. „Eerlijker is om rekening te houden met de nutriëntendichtheid in het product.” FrieslandCampina en wereldvoedselorganisatie FAO deden eerder vergelijkbare uitspraken.

Melk bevat immers veel meer nuttige nutriënten dan plantaardige vervangers als soja-, amandel-, rijst- en haverdrank, weet de onderzoeker. In absolute zin is de klimaatimpact per liter plantaardig alternatief voor melk lager, maar volgens de onderzoeker heeft het per nutriënt zelfs dubbel de klimaatimpact van echte melk. Fonterra verwijst naar een Zweeds-Amerikaans onderzoek, waarin 21 essentiële nutriënten in drankjes werden onderscheiden.

Meer: melkvee.nl/artikel/…


Fonterra waarschuwt leden voor grote tegenvaller

12-08-2019 - 0 reacties Theo is buiten en binnen. 😄

Originele beschrijving

Fonterra boekt over het financiële jaar 2019 een afschrijving die kan oplopen tot € 0,5 miljard.


Fonterra stevent af op monsterverlies

12-08-2019 - 0 reacties Fonterra bevindt zich in zwaar vaarwater. De Nieuw-Zeelandse zuivelreus stevent af op een verlies van honderden miljoenen Nieuw-Zeelandse dollars. De leden-melkveehouders kunnen zodoende fluiten naar hun dividend.


Fonterra blijft worstelen met Chinese investeringen

09-08-2019 - 0 reacties Het is de Nieuw-Zeelandse coöperatieve zuivelgigant Fonterra niet gelukt om haar belang in het Chinese Beingmate in 1 keer volledig te verkopen. Daarom wordt een gedeelte van de 18% nu via de aandelenbeurs te koop aangeboden.


Fonterra verwacht dat rek uit melkplas is

26-06-2019 - 0 reacties Na een paar maanden met forse minnen, is de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland in mei weer wat bijgetrokken. Fonterra zag de melkcollectie vorig seizoen licht toenemen, maar ziet niet dat die toename komend seizoen doorzet.


Trekt Fonterra zich terug uit China?

04-06-2019 - 0 reacties Fonterra investeerde de afgelopen jaren miljoenen in de ontwikkeling van melkveebedrijven in China. Nu heeft het er alle schijn van dat de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie zich terugtrekt en de verliesgevende melkveebedrijven gaat afstoten.


Fonterra op bezuinigingskoers

04-06-2019 - 0 reacties De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra blijft reorganiseren en heeft daarom twee nieuwe bezuinigingen voorgenomen. Lees verder ❯


Fonterra verlaagt melkgeld op de valreep

24-05-2019 - 0 reacties Fonterra heeft de melkprijsprognose vlak voor het einde van het seizoen verlaagd. Voor het komende seizoen is de zuivelcoöperatie ui Nieuw-Zeeland juist optimistisch over de prijsontwikkelingen op de zuivelmarkt. Wat is hier de reden van?