Frankrijk

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Frankrijk. Frankrijk is een van de 15560 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Frankrijk nieuws

Franse varkensprijs nadert Spanje

18-09-2019 - 0 reacties De varkensprijs in Frankrijk heeft opnieuw een plus weggezet, waardoor de prijs nu behoorlijk dicht in de buurt komt van de Spaanse varkensprijs. Dat blijkt uit de ISN-prijsvergelijking. In het algemeen wordt de markt echter nog altijd gekenmerkt door stabiliteit.


MARS: 'Oogst in Frankrijk bijna laagste in 10 jaar'

18-09-2019 - 0 reacties De Europese Commissie onderschrijft in het MARS-bulletin de lage opbrengstverwachtingen van aardappelen, bieten en maïs in de Europese Unie. Voor Frankrijk komt de raming zelfs in de buurt van het laagste niveau sinds 10 jaar.


Matchmaking tijdens het B2B evenement voor composietmaterialen in Nantes

17-09-2019 - 0 reacties Bent u actief in de composietsector? En wilt u Franse opdrachtgevers en internationale toeleveranciers ontmoeten? Kom dan naar de B2B-matchmaking tijdens het internationale evenement voor composietmaterialen op 13 en 14 november in Nantes, Frankrijk.


Frans jachtverbod wulp goed nieuws voor Nederlandse weidevogel

17-09-2019 - 0 reacties Het CDA is erg blij dat de Raad van State in Frankrijk de jacht op wulpen heeft verboden voor een jaar. Dat laat de partij weten bij monde van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.


Documentaire: Het einde van de olijfboom?

17-09-2019 - 0 reacties Twee weken geleden werd de gevreesde bacterie Xylella Fastidiosa voor het eerst in Frankrijk aangetroffen. Binnen een straal van 4,5 kilometer moeten bomen en planten, waarvan aangetoond is dat ze kwetsbaar zijn voor de bacterie, zo snel mogelijk gekapt en verwijderd worden.


Frankrijk heeft iets minder melk, Italië juist iets meer

17-09-2019 - 0 reacties Daar waar Frankrijk over de maand juli juist iets minder melk heeft geproduceerd dan vorig jaar en het 5-jarig gemiddelde, produceren de melkveehouders in Italië juist iets boven dat niveau. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Europese Commissie.


Fritesrassen laten het afweten in nagroei

16-09-2019 - 0 reacties Het droge en mooie nazomerweer heeft ervoor gezorgd dat de nagroei van veel fritesaardappelen erg matig is verlopen. Hoe verder zuidelijker, des te lager de opbrengst. Dat is het beeld van de nieuwe proefrooicijfers in Nederland, België en Frankrijk.


Maak kans op een 4-daagse trekkerreis

14-09-2019 - 0 reacties Maak kans op een 4-daagse trekkerreis (T.W.V 845.- Euro) bij een jaarabonnement op Trekkerweb Ma 21 - do 24 oktober 2019Deze fabrieksreis door België, Frankrijk en Luxemburg is een super interessante studiereis met maar liefst 5 fabrieks- en bedrijfsbezoeken in vier dagen. Doe mee en word abbonee  agrio.nl/trekkerweb-actie/ om/ mee te dingen naar de prijs Meer info over de te winnen reis bit.ly/2kAhIi8/


Xylella ook in Zuid-Frankrijk aangetroffen

10-09-2019 - 0 reacties De bacterie xylella fastidiosa, die de laatste jaren al miljoenen Italiaanse olijfbomen heeft doen sterven, is nu ook aangetroffen in het Zuid-oosten van Frankrijk, dichtbij de Italiaanse grens. Eind vorige week zijn twee besmette olijfbomen aangetroffen in de regio Alpes-Maritimes.


Dierenartsen pleiten voor verplicht blauwtong-vaccin

06-09-2019 - 0 reacties Dierenartsen in ons land pleiten voor een gerichte en verplichte vaccinatiecampagne tegen blauwtong. Ze hebben hierover een brief gestuurd naar federaal landbouwminister Denis Ducarme. Begin dit jaar maakte de ziekte opnieuw opgang in Wallonië. Ook in het oosten van Frankrijk komt blauwtong voor. "Het gaat om het type 8, dat dus ook schadelijk is voor de rundveesector. We vrezen dat de ziekte verder zal oprukken naar ons land", aldus de dierenartsen. De (on)beschikbaarheid en prijs van het vaccin bemoeilijken vrijwillige vaccinatie.


Frankrijk kiest toch tegen ‘hormoonvlees in ruil voor BMW’s en Mercedessen’

04-09-2019 - 0 reacties De Franse president Macron zal het handelsakkoord tussen de EU en de Zuid-Amerikaanse Mercosur-landen blokkeren. Dat zei vandaag Didier Guillaume, zijn minister van landbouw.


Meer capaciteit, minder inspanning en brandstof

03-09-2019 - 1 reacties Uitleg Claas Lexion 670(0) model 2020 Half juli stelde Claas in Frankrijk zijn nieuwe Lexion-maaidorsers officieel voor. Trekkerweb was daarbij, maar was later ook in de gelegenheid een van de nieuwe machines nader te bekijken. De Duitse dealer Agravis hadeen Lexion 6700 op demo, weliswaar nog met de sticker van een Lexion 670, maar dat scheelt maar één nulletje. Lees meer hierover in het septembernumner van het vakblad Trekkerweb wat vandaag is verschenen. Maak voordelig kennis met het vakblad Trekkerweb. 


MARS: opbrengstverwachting maïs in West-Europa onder vijfjarig gemiddelde

27-08-2019 - 0 reacties Het maandelijkse JRC MARS-bulletin, monitoring van de oogsten in de EU, laat voor maïs een daling zien van bijna 2 procent, voornamelijk als gevolg van naar beneden bijgestelde opbrengstverwachtingen voor Frankrijk, Italië en Polen.


Amerika en Japan gaan handelsakkoord voor varkensvlees ondertekenen

26-08-2019 - 0 reacties Amerika en Japan gaan een handelsakkoord ondertekenen dat de varkensvleesindustrie een enorme exportboost kan geven. De overeenkomst werd zondag aangekondigd op de G7-top in Frankrijk.


Frans varkensvlees volop richting China

26-08-2019 - 0 reacties De varkensvleesproductie in Frankrijk is in de eerste maanden van het jaar met 8% gestegen. De combinatie van de toename in de exportcijfers en de afname in de importcijfers, maakt dat het aanbod op de binnenlandse markt gedaald is.


Macron gaat spuiten naast huizen verbieden en blijkt ecologischer te zijn gaan denken

25-08-2019 - 0 reacties Deze week stond in Frankrijk een burgemeester voor de bestuursrechter omdat hij binnen zijn gemeente een spuitverbod had doorgevoerd. Wat de rechter gaat beslissen is nog niet bekend, maar de Franse president Emmanuel Macron gaf de burgemeester alvast gelijk én ongelijk. En dus moet nu zo snel mogelijk de wet aangepast worden.


Braziliaanse bosbranden zetten EU-handelsdeal op scherp

23-08-2019 - 0 reacties Frankrijk en Ierland zetten een handelsdeal in als drukmiddel op Brazilië en de grootschalige bosbranden in het Amazonegebied. Als de Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn beleid niet snel aanpast, trekken de Franse president Emmanuel Macron en de Ierse premier Leo Varadkar hun steun voor de EU-Mercosur-deal in.


Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-drama

23-08-2019 - 0 reacties Nederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Frankrijk en Ierland dreigen al met het opzeggen van een handelsverdrag, Duitsland en Noorwegen hebben steun bevroren.


Braziliaanse bosbranden mogelijk breekpunt in handelsdeal met Europa

23-08-2019 - 4 reacties

Originele beschrijving

Brazilië staat onder toenemende druk actie te ondernemen tegen het grote aantal bosbranden in het Amazonegebied. Frankrijk en Ierland hebben gezegd een handelsdeal tegen te houden als president Bolsonaro zijn milieubeleid niet snel aanpast. Finland wil import van Braziliaans rundvlees in Europa een halt toeroepen.


Franse ministers naar stierengevechten: ‘Wij eisen ontslag’

20-08-2019 - 0 reacties In Frankrijk zijn drie ministers in opspraak geraakt, omdat ze aanwezig waren bij omstreden stierengevechten. Er waren demonstraties en felle debatten in de media. ‘Uw regering trekt zich helemaal niets aan van dierenrechten’, aldus oud-filmster Brigitte Bardot in een boze open brief. ‘Er moet een onafhankelijk ministerie voor dierenwelzijn komen.’