België

Volg al het nieuws over België, een van de 16332 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse België nieuwsbrief.

België nieuws

Meer wintergranen en aardappelen in België

23-10-2019 - 0 reacties De teelt van wintergranen en aardappelen zijn in België in opmars. De arealen zijn ten opzicht van 2018 met zo’n 6 procent gestegen, zo blijkt uit voorlopige landbouwstatistieken voor 2019.


Spotgoedkope chrysanten brengen kwekers in de problemen

22-10-2019 - 0 reacties In supermarkten en tuincentra in Nederland en België wordt soms niet eens 2 euro voor een bolchrysant gevraagd. Planten die in België in de periode richting Allerheiligen en Allerzielen hun weg wel weten te vinden, maar die ondanks dat geen hogere prijs opleveren voor de kweker.


Groeiend aantal wilde zwijnen met AVP antistoffen

16-10-2019 - 0 reacties In toenemende mate worden in Polen wilde zwijnen aangetroffen met antistoffen tegen de Afrikaanse Varkenspest (AVP). Daarmee kan het virus verder verspreid worden. Ook in België zijn zwijnen aangetroffen met AVP-antistoffen.


Strafklacht ingediend tegen VanDrie België

16-10-2019 - 0 reacties Animal Rights heeft bij het parket in Hasselt een strafklacht ingediend tegen VanDrie België. De dierenrechtenorganisatie houdt het slachthuis verantwoordelijk voor dierenmishandeling. Op 14 december 2018 bracht de organisatie beelden naar buiten wa


Hoe gaat het supermarktlandschap in België er uit zien met de komst van Jumbo?

16-10-2019 - 0 reacties In november opent Jumbo twee supermarkten in België. De eerste opent op 6 november in Pelt. Kort daarna volgen een tweede en derde vestiging in Lanaken en Rijkevorsel. De supermarktketen van de familie Van Eerd wil in 2020 meerdere nieuwe winkels in België openen. D De Belgische markt maakt zich met de komst van Jumbo op voor een heftige concurrentiestrijd te beginnen in Pelt.


Kansenseminar Slimme en duurzame mobiliteit in België

16-10-2019 - 0 reacties Wilt u weten wat uw kansen zijn op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit in België? Kom dan op 29 november naar het kansenseminar in Utrecht.Mobiliteit is in België een van de belangrijke uitgavenposten voor overheid, gezinnen en bedrijven. Er is ruimte voor verbetering. Vooral op punten als fileproblematiek, uitstoot, veiligheid en kwaliteit kan het beter. Daarbij spelen vragen een rol als: Wat is de mobiliteit van de toekomst? En: Hoe richt je die mobiliteit slim en duurzaam in?


Patat oorlog eindelijk op het bord van WTO

15-10-2019 - 0 reacties De Wereldhandelsorganisatie (WTO) gaat de antidumpingheffing van Colombia op frites uit Nederland, België en Duitsland aanvechten. Het Latijns-Amerikaanse land heeft deze heffing een jaar geleden ingesteld.


Klacht Brussel om heffingen op Europese frites

14-10-2019 - 0 reacties Eurocommissaris Cecilia Malmström voor Handel stapt naar de Wereldhandelsorganisatie (WTO) vanwege heffingen in Colombia op bevroren aardappelproducten uit Nederland, België en Duitsland.


Europarlementariër CDA: ‘Nederland moet hogere stikstofdrempel invoeren’

11-10-2019 - 0 reacties NIJMEGEN - Het kabinet moet snel met een hoge drempelwaarde komen voor de uitstoot van stikstof. Blijven projecten onder die waarde, dan mag er zonder natuurvergunning gebouwd worden. Daarmee moet het mogelijk worden om snel weer aan de slag te gaan met de 18.000 bouwprojecten die nu stil liggen door de stikstofproblemen.

Daarvoor pleit Annie Schreijer-Pierik, Europarlementariër voor het CDA, in een opinieartikel in de Gelderlander. Ze wijst daarvoor naar landen als België en Duitsland. ‘Het is tijd voor het instellen van een realistische drempelwaarde voor stikstof, net zoals die in onze EU-buurlanden gehanteerd wordt. Waar geen bureaucratisch stikstofprobleem bestaat.


Hoe verloopt aardappeloogst in Europa?

10-10-2019 - 0 reacties De regen gooit in Noordwest-Europa roet in het eten voor wat betreft het rooien van de aardappelen en andere gewassen. In Engeland is het extreem nat, maar ook in België en Frankrijk kan niet gerooid worden. Hoe verloopt aardappeloogst in Europa?


Afrikaanse varkenspest kost Belgen half miljard euro

09-10-2019 - 0 reacties De Afrikaanse varkenspest in België kost de varkenssector daar naar schatting een half miljard euro. Elke maand die voorbijgaat zonder dat de Belgische varkenssector normaal kan exporteren, kost gemiddeld 22,42 miljoen euro.


België zoekt naar oplossingen bodemverdichting

08-10-2019 - 0 reacties Verdichting van de landbouwbodems is een toenemend en complex probleem. Met een vierjarig onderzoek gaan Belgische projectpartner om zoek naar haalbare oplossingen.


​‘Melk is dodelijk’-campagne in België stopgezet

08-10-2019 - 0 reacties De reclamecampagne ‘Melk is dodelijk’ op trams in Antwerpen en Gent is stopgezet. De campagne van de Belgische veganismevereniging Be Vegan wordt door boeren en boerenorganisaties als kwetsend ervaren. Omdat dit niet strookt met de ethische code


Termijnprijs aardappelen lager ondanks stilvallen rooien

07-10-2019 - 0 reacties De aardappeltermijnmarkt stond vandaag licht onder druk en zwakte af van €16,20 naar €15,70 met een slotprijs van €15,90. Daarmee negeerde de markt het wisselvallige weer en de neerslag die in een groot deel van Nederland en België viel.


Tester voor Polaris Ranger gezocht .

05-10-2019 - 0 reacties Een unieke kans voor loonwerkers en akkerbouwers in België. Polaris stelt deze maand een week haar paradepaardje Ranger Diesel beschikbaar ...


Opluchting in België na screening H3N1

03-10-2019 - 0 reacties De pluimveesector in België kan weer enigszins gerust ademhalen. De screening die tussen 29 juli en 30 september werd uitgevoerd op het H3N1-virus bij kalkoen- en vleeskuiken bedrijven, heeft geen besmettingen aangetoond.


Einde H3-screening stemt Vlaamse pluimveesector enigszins geruster

03-10-2019 - 0 reacties Er is geen H3 vogelgriepvirus vastgesteld op alle vleeskuiken- en kalkoenbedrijven die in België preventief zijn onderzocht op vogelgriep. Dat meldt de Vlaamse belangenbehartiger Landsbond Pluimvee. Afgelopen maandag is het onderzoek afgerond.


België op zoek naar de moordenaar van wolf Naya

02-10-2019 - 0 reacties De Belgische wolvin Naya is vermoord. Dat is de conclusie van de Cel Natuurinspectie van het Vlaamse Agentschap Natuur en Bos. De kwestie zorgt voor tweespalt in België, waar natuurbeschermers inmiddels €20.000 beloning uitgeloofd hebben voor de gouden tip die naar de dader leidt. Jagersverenigingen en boeren voelen zich in hun eer aangetast.


Healthcare missie naar België

02-10-2019 - 0 reacties Bent u actief in de Life Sciences & Healthsector en geïnteresseerd om zaken te doen en uw netwerk uit te breiden in België? Ga dan van 2 tot en met 4 december mee met de eHealth missie naar België.De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), Task Force Health Care (TFHC) en de Nederlandse ambassade in Brussel organiseren een eHealth missie naar België, met subthema ouderenzorg.


Aardappelopbrengst bekendgemaakt

01-10-2019 - 0 reacties De laatste proefrooicijfers voor dit seizoen zijn ondertussen bekendgemaakt. Wordt het niveau 2018, 2017 of 2016? Wat in ieder geval zeker is, is dat deze cijfers duidelijk beter zijn dan de dramatische oogst van vorig seizoen. Er kan in Nederland en België echter niet gesproken worden van een topper.