Rusland

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Rusland. Rusland is een van de 15650 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Rusland nieuws

Alle natuurbranden in Rusland gedoofd, miljoenen hectare verwoest

30-09-2019 - 0 reacties De bosbranden die sinds de afgelopen zomer in Rusland hebben gewoed, zijn allemaal uit. Gisteren werden de laatste gedoofd, meldt het Federale Luchtvaartbeschermingsbureau. De afgelopen weken woedden nog zo'n 25 branden in de regio Krasnojarsk. De laatste zeven, die een gebied besloegen van zo'n 94 hectare, zijn gisteren geblust.
Daarbij werden ongeveer honderd brandweerlieden ingezet en twee blusvliegtuigen. De regen heeft ook een rol gespeeld bij het terugdringen en uiteindelijk doven van de bosbranden.
Klimaatverandering
De autoriteiten schatten dat dit jaar zo'n 9 miljoen hectare bos in vlammen is opgegaan. Elke zomer zijn er branden in de uitgestrekte Siberische bosgebieden. Dit jaar lijken ze heviger te zijn geweest dan andere jaren. Dat kwam volgens de autoriteiten door grotere hitte en droogte door de klimaatverandering. De branden leidden tot veel rookontwikkeling, die overlast veroorzaakte voor de bevolking.
De totale economische schade van de branden sinds begin dit jaar wordt geschat op 7 miljard roebel, bijna 100 miljoen euro. Volgens Greenpeace is daarbij de schade aan grond, lucht, flora en fauna en gezondheid niet meegerekend. De werkelijke kosten liggen dus vele malen hoger, volgens Greenpeace.


Russische varkenshouderij ontwikkelt zich snel

23-09-2019 - 0 reacties De Russische varkenshouderij ontwikkelt zich stormachtig, mede dankzij staatssteun en subsidies. Professionele bedrijven zijn grootschalig en veelal geïntegreerd. Rusland is nu zelfvoorzienend en blijft de varkensvleesproductie opvoeren. In 2024 is de wereldmarkt een belangrijke speler rijker mits veterinaire handelsbarrières kunnen worden opgeheven.


Rusland: aardappelareaal daalt, fors minder import

20-09-2019 - 0 reacties Rusland importeerde het afgelopen seizoen fors minder frites en pootgoed. Daarentegen daalt het areaal aardappelen in 2019. Hoe is de situatie in Rusland wat betreft de aardappelen?


Tarweprijs Rusland op laagste punt in 2 jaar

18-09-2019 - 0 reacties De tarweprijs in Rusland heeft het laagste niveau in 2 jaar tijd bereikt. Het gaat hierbij om de fysieke prijs voor maaltarwe op de exportmarkt. De lage prijs komt vooral door de verwachting van een grote oogst in Rusland.


Tarwe noteert hoger om drie redenen

17-09-2019 - 0 reacties Tarwe noteerde maandag hoger dankzij een goede fysieke vraag, het tarwe-aanbod uit Rusland ligt op een hoger prijsniveau en een hogere olieprijs.


China haalt voor het eerst rauwe melk uit Rusland

10-09-2019 - 0 reacties China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.


China haalt voor het eerste rauwe melk uit Rusland

09-09-2019 - 0 reacties China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.


Russische varkenssector ziet groeipotentie

06-09-2019 - 0 reacties Als het gaat om Afrikaanse varkenspest, dan kan het jaar 2019 voor Rusland weleens een van de beste jaren in het afgelopen decennium worden. Er zijn tot nu toe in dit jaar namelijk nog geen uitbraken geweest bij grote commerciële bedrijven.


Rusland merkt weinig van hoge varkensvleesprijs

21-08-2019 - 0 reacties Rusland merkt maar weinig van de mondiaal gestegen prijzen voor varkensvlees, als gevolg van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Bulgarije begint met de slacht van 4.000 varkens en België weet de dierziekte goed buiten de deur te houden. Een update van situatie in Europa.


Rusland heeft import varkensvlees verdubbeld

20-08-2019 - 0 reacties Rusland is opnieuw een netto-importeur van varkensvlees geworden. Het land importeerde in de eerste 5 maanden van het jaar 50% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral Brazilië heeft een grote vinger in de pap.


Afrikaanse varkenspest blijft zich verspreiden

07-08-2019 - 0 reacties In Rusland, nabij de grens met China, is deze week een nieuwe uitbraak van Afrikaanse varkenspest aangetroffen. Daarom zijn in het land nieuwe voorzorgmaatregelen ingesteld. Daarnaast breidt het virus zich ook in Polen in rap tempo uit, want daar zijn sinds het begin van het jaar 1.444 gevallen van de ziekte bevestigd.


Tarwe oogstdruk is toch weer bepalend voor de stemming

01-08-2019 - 0 reacties De tarwemarkten waren aan het begin van deze week nog prijshoudend. Met name de droge en hete zomer in delen van Europa en Rusland heeft een positieve bijdrage voor het sentiment.


Rusland voorlopig dominant op tarwemarkt

31-07-2019 - 0 reacties De positie van Rusland en overige landen in het Zwarte Zeegebied als leveranciers van tarwe op de wereldmarkt zal de komende tien jaar alleen maar sterker worden, verwacht wereldvoedselorganisatie FAO.


Rusland weer in de graanspotlights

30-07-2019 - 0 reacties De tarwetermijncontracten in Chicago stegen maandag met bijna 1 procent, ondersteund door een verlaging van de schattingen voor de productie van topexporteur Rusland. Het land heeft 5 tot 7 miljoen ton graan verloren van toen het er op het beste uitzag.


Brazilië wil varkensstapel flink uitbreiden

24-07-2019 - 0 reacties Door de fors gestegen export naar China en herwonnen markttoegang tot Rusland neemt de Braziliaanse varkensvleesproductie dit jaar toe met minstens 5%. Hoe meer vraag vanuit China, hoe hoger ...


Martin van den Brink treft sterke concurrenten in Silk Way Rally

06-07-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

HARSKAMP/IRKOETSK – Martin van den Brink begint komend weekend met ‘open vizier’ aan de Silk Way Rally. De Harskamper wil in Rusland en China voortborduren op de Morocco Desert Challenge. ,,We willen vooral het vertrouwen in de truck verder verhogen.” Na de technische tegenslagen in de Dakar Rally van 2019 pakte het team van Mammoet Rallysport in april de draad weer op. ,,In Marokko ging het goed met de motor. We willen die lijn nu doortrekken. Het sportieve aspect speelt zeker mee in de Silk Way, maar het verder testen van de techniek staat voorop. Het is de belangrijkste test


Rusland schroeft productie varkensvlees op

29-06-2019 - 0 reacties De productie van varkensvlees in Rusland is tussen januari en mei 2019 met 5,9 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


Rusland: duizenden schildpadden gesmokkeld tussen kool

20-06-2019 - 0 reacties Aan de grens van Rusland en Kazachstan hebben douanemedewerkers een bijzondere ontdekking gedaan. Tijdens een inspectie vonden ze duizenden schildpadden tussen kolen. De smokkel van schildpadden levert veel geld op. Naar schatting zijn de dieren zo'n 70.000 euro waard. Die dieren zijn gered en allemaal…


Russische melkgigant breidt met 50.000 koeien uit

17-06-2019 - 0 reacties De ambities van Ekosem-Agrar, de grootste melkproducent van Rusland, liegen er niet om. Het bedrijf opende onlangs al een productielocatie met 6.000 koeien, en laat nu weten dat nog eens 15 van dit soort megaprojecten op stapel staan.


Wat is nodig om de tarweprijs te verhogen?

11-06-2019 - 0 reacties De zorgen over het extreme weer in de Verenigde Staten en de droogte in Rusland hebben de tarweprijzen wereldwijd omhoog gestuwd. In week 23 werd deze positie echter weer afgebouwd. De markt is zoekende en toont volatiel. Wat is nodig om een hoger prijsniveau te bereiken?