Forfarmers

Forfarmers is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Forfarmers en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Forfarmers nieuws

Update: ForFarmers beschuldigt Vleuten-Steijn van schending overname afspraken

09-09-2021 - 0 reacties Op initiatief van ForFarmers heeft de politie vorige week een inval gedaan bij één van de partijen achter het door de beursgenoteerde veevoerspecialist in 2016 overgenomen Vleuten-Steijn. Dit meldde vakblad Stal & Akker woensdag op zijn website en werd donderdag door ForFarmers ook aan ABM Financial News bevestigd.


ForFarmers-dochter PAVO doet overname in Duitsland

03-02-2021 - 0 reacties (ABM FN-Dow Jones) PAVO, het merk waarmee ForFarmers wereldwijd actief is in de paardensector, is van plan zijn marktaandeel in Duitsland aanzienlijk uit te breiden met de overname van de portfolio van Mühldorfer Pferdefutter. Dit maakte ForFarmers woensdagochtend bekend.


ForFarmers heeft De Hoop Mengvoeders nu helemaal overgenomen

02-02-2021 - 0 reacties LOCHEM - Het Lochemse ForFarmers heeft de overname afgerond van De Hoop Mengvoeders. De overname werd in oktober bekend gemaakt. Inmiddels zijn de Nederlandse en Duitsen mededingingsautoriteiten akkoord gegaan met de overname.


ForFarmers ziet voerafzet en winst verder dalen

30-10-2020 - 2 reacties ForFarmers heeft de daling van de voerafzet in het derde kwartaal van dit jaar niet tot stilstand kunnen brengen. Het voerconcern wijt dit onder meer aan de gevolgen van de coronacrisis en dierziekten als Afrikaanse varkenspest (AVP) en vogelgriep. Ook de brutowinst is gedaald.


Veevoerreus ForFarmers neemt De Hoop over

19-10-2020 - 0 reacties De beursgenoteerde veevoerreus ForFarmers neemt branchegenoot De Hoop Mengvoeders uit Zelhem over. Dat hebben de twee bedrijven maandag bekendgemaakt.


ForFarmers koopt leidende positie in vleespluimvee

19-10-2020 - 0 reacties ForFarmers neemt De Hoop Mengvoeders in Zelhem over. Na deze overname heeft ForFarmers naar eigen zeggen een leidende positie in de vleeskuikenmarkt in Nederland, België en West-Duitsland. De Hoop Mengvoerders heeft vorig jaar 322.000 ton pluimveevoer verkocht, goed voor €110 miljoen omzet.


Veevoerreus ForFarmers gaat voor groei en duurzaamheid

16-09-2020 - 0 reacties Veevoergigant ForFarmers wil de komende jaren verder groeien, zowel op eigen kracht als door overnames. Het bedrijf wil bovendien voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. Tegelijk moet de winstgevendheid voor de aandeelhouders omhoog.


ForFarmers wil vergroting marktpositie

15-09-2020 - 0 reacties (ABM FN-Dow Jones) ForFarmers wil de komende 5 jaar zijn marktposities in de bestaande thuismarkten vergroten door met een verdere digitalisering in te zetten op innovatie. Dit maakte de veevoerspecialist dinsdag bekend in aanloop naar zijn beleggersdag, waar het zijn nieuwe strategie voor de komende zal presenteren.


Veevoerproducent waarschuwt voor tijdnood bij invoeren eiwitbeperking Schouten

13-08-2020 - 0 reacties Veevoerbedrijven komen in de knel als minister Schouten per 1 september nieuwe regels voor eiwitten in krachtvoer invoert. Dat zegt ForFarmers, een van de grotere veevoerbedrijven in Nederland. Over de precieze eisen aan het voer bestaat onzekerheid, onder andere omdat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) nog alternatieve ideeën vanuit de sector doorrekent. Daardoor dreigen de producenten in tijdnood te raken.
Voor veevoerbedrijven betekenen nieuwe regels systemen aanpassen, rantsoenen berekenen en afstemmen met boeren. Maar dat kan allemaal niet zolang de precieze eisen nog niet gepubliceerd zijn, zegt Pieter Wolleswinkel, directeur Nederland van ForFarmers. Hij zegt vier tot zes weken nodig te hebben om de aanpassingen te doen.
Naast de doorrekening van het PBL wordt er nog gekeken naar de kwaliteit van het gras van dit voorjaar. Ook heeft het ministerie van Landbouw recent dierenartsen gesproken. "Dat kan allemaal tot aanpassingen leiden", zegt Wolleswinkel.
Stikstof
In eiwit zit stikstof, die koeien gedeeltelijk weer uitscheiden in urine. Volgens het ministerie van Landbouw kan het aandeel eiwit in krachtvoer omlaag. Het kabinet wil onder meer met deze tijdelijke eiwitverlaging in krachtvoer dit jaar nog 'stikstofruimte' maken voor woningbouw.
Volgens het ministerie is het ontwerp voor de tijdelijke veevoermaatregel op 6 mei 2020 gepubliceerd. Daarbij heeft minister Schouten duidelijk gemaakt "dat de sector er goed aan doet zich hierop voor te bereiden, onder andere in het voerregime, voeraankopen en voorraadbeheer", aldus een woordvoerder. Daarmee is wat het ministerie betreft een voorbereidingstijd van bijna 4 maanden geboden.
Het verzoek om alternatieve plannen door te laten rekenen kwam begin juli vanuit de Tweede Kamer. Volgens de woordvoerder is toen door de minister gewaarschuwd dat dit tot onzekerheid kan leiden.
De laatste informatie uit overleg met dierenartsen wordt nog op het departement beoordeeld. Eind augustus wordt de Tweede Kamer daarover geïnformeerd. Ook de doorrekening van het PBL verschijnt eind deze maand.
De eiwitmaatregel heeft onder boeren weinig draagvlak. Zij vrezen dat hun dieren onder de eiwitbeperking zullen lijden. Wolleswinkel zegt de scepsis van de boeren te delen. Hij hoopt dat er een alternatieve regeling op tafel komt.
Minder omzet, meer winst
ForFarmers presenteerde vanochtend halfjaarcijfers. "2020 geeft meer dan een uitdagend beeld", zegt ceo Yoram Knoop. "De maatschappelijke en politieke druk op de sector is enorm gegroeid."
Aan de andere kant wordt de sector volgens Knoop ook geraakt door de coronacrisis. Vooral minder vraag naar vlees vanuit de horeca speelt een belangrijke rol. Supermarkten compenseren dat niet volledig. "De totale vraag naar vlees, melk en eieren is gedaald", zegt Knoop.
De omzet daalde de eerste zes maanden van dit jaar met 8 procent tot 1,2 miljard euro. Doordat het veevoerbedrijf ook bezuinigt, werd er wel meer winst gemaakt. Onderaan de streep staat een nettowinst van 19,3 miljoen. Een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


ForFarmers zeer sceptisch over voermaatregel

13-08-2020 - 1 reacties ForFarmers heeft de rantsoenen nog niet klaarliggen voor het geval Carola Schouten de voermaatregel vanaf 1 september invoert. 'Zonder finale-regeling kunnen we ons onmogelijk voorbereiden', zo laat Pieter Wolleswinkel directeur van de Nederlandse tak weten.


ForFarmers verkoopt minder voer in eerste kwartaal

01-05-2020 - 1 reacties De totale afzet van mengvoer nam af met 3,8%. Het volume Total Feed kromp met 5,3%.


ForFarmers past beloningen commissarissen niet aan

14-04-2020 - 3 reacties LOCHEM - Voederbedrijf ForFarmers past vanwege de coronacrisis de beloningen van zijn commissarissen niet aan. Volgens de toezichthoudende raad is het momenteel niet gepast om een voorstel tot aanpassing voor te leggen aan de aandeelhouders.


Nieuwe koers ForFarmers blijft nog even geheim

30-03-2020 - 1 reacties De nieuwe strategie van ForFarmers wordt niet in mei, maar pas in augustus uit de doeken gedaan. Het uitstel is een gevolg van de coronavirus en de overheidsmaatregelen hiertegen.


Winst ForFarmers gekelderd mede door stikstofproblematiek

16-03-2020 - 0 reacties LOCHEM - ForFarmers heeft in 2019 een kleine elf miljoen ton veevoer verkocht. De omzet steeg tot zo’n 2,5 miljard euro. De winst kelderde echter en kwam uit 17,7 miljoen. Dat is meer dan een halvering ten opzichte van 2018.


Forse winstdaling voor ForFarmers

12-03-2020 - 8 reacties Nettoresultaat ForFarmers kwam 69,8% lager uit dan een jaar eerder. De omzet groeide met 2,4%.


ForFarmers wil Annemieke den Otter als commissaris

11-12-2019 - 0 reacties (ABM FN-Dow Jones)ForFarmers wil Annemiek den Otter benoemen tot lid van de raad van commissarissen. Dit maakte het veevoerbedrijf uit Lochem woensdag bekend.


Aanpassing van eiwitgehalte in diervoeders is technisch snel mogelijk

03-12-2019 - 0 reacties Het realiseren van de door het kabinet gewenste stikstofreductie via eiwitarmer veevoer is technisch al snel mogelijk. Het vereist echter maatwerk, waardoor de kosten lastig in te schatten zijn. Voordat de veehouders omschakelen moet er voor hen duidelijk zijn dat er voor hun bedrijf een toekomst is. Dat stellen woordvoerders van ForFarmers, Agrifirm en De Heus..


Lochemse veevoerdergigant wil boeren helpen bij stikstofproblematiek

22-11-2019 - 6 reacties LOCHEM - De Lochemse veevoedergigant ForFarmers krijgt als marktleider volop te maken met het Kabinetsplan om stikstofreductie via veevoer te realiseren. ForFarmers vindt dat de boer leidend is. "De boer blijft aan het roer", zegt een woordvoerder van het bedrijf. "Wij gaan ze niets opleggen. Pas als de boer dat wil schieten we te hulp. Bij ons zitten de kennis en het vermogen om dingen te meten."


ForFarmers in oog van stikstofstorm

31-10-2019 - 9 reacties (ABM FN-Dow Jones) ForFarmers zal zoals eerder aangegeven in het lopende jaar zijn winst onder druk zien staan. Op termijn vreest het veevoerbedrijf daarnaast ook voor een inkrimping van de veestapel. Dit stelde het bedrijf uit Lochem donderdag voorbeurs in een kwartaalupdate.


ForFarmers: ‘NutriPower+ verbetert vertering biggenvoer’

03-10-2019 - 0 reacties ForFarmers introduceert NutriPower+, een technologie waarmee opname en vertering bij biggen wordt bepaald en biggenvoeders worden geoptimaliseerd.