Tractor

Tractor nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Tractor nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Tractor nieuws

Onbekend Tractor - Mag je met een trekker zonder kenteken door Duitsland rijden??

28-07-2020 - 31 reacties Hallo,
Ik heb een vraagje: Mag je (voor hobbymatig gebruik) met een tractor door Duitsland heen rijden, zonder kenteken plaat?

Heb een machine zien staan in Nederland, maar via Duitsland is het sneller rijden.
Indien het verschil uit maakt: Het is allemaal hobbymatig, dus niet voor een baas of eigen bedrijf.


Tractor brand in Vollenhove slaat over naar boerderij

27-07-2020 - 0 reacties VOLLENHOVE - Maandagmiddag 27 juli rond 13.10 uur is brand ontstaan in een tractor aan de Noordwal in Vollenhove. De brand is overgeslagen naar de naast gelegen boerderij.

Om over voldoende materieel en mensen te beschikken is er opgeschaald naar grote brand. Het bluswater werd bij het rioolwaterzuiveringsinstallatie weggehaald. Het vee is op tijd uit de stal gehaald. Het woongedeelte van de boerderij liep veel rook- en waterschade op. Niemand raakte gewond.


Eén tractor mag ondanks verbod naar de demonstratie, die van boer Rutger uit Halle

22-07-2020 - 1 reacties HALLE - Bij de boerendemonstratie van woensdag is hoogstwaarschijnlijk één tractor: Rutger van Lier rijdt om acht uur ’s ochtends uit het Achterhoekse Halle weg met zijn trekker die helemaal in stijl is van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF).


Farmers Defence Force verliest: verbod op tractor bij demonstratie blijft

09-07-2020 - 60 reacties Actiegroep Farmers Defence Force heeft het kort geding tegen de Veiligheidsregio Groningen verloren: het gebruik van tractoren bij demonstraties blijft verboden. Dat heeft de rechtbank zojuist bepaald.


Twee verdachten opgepakt na boerenprotest bij Eindhoven Airport

06-07-2020 - 4 reacties EINDHOVEN - De Koninklijke Marechaussee heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van onder meer bedreiging en poging tot doodslag bij een demonstratie van boeren bij Eindhoven Airport zondag. Dat heeft een woordvoerder van de marechaussee bekendgemaakt.


Wat vinden jullie van Landini's?

29-06-2020 - 315 reacties Wat vinden jullie van Landini's? Als je wat wilt weten over de trekkers overigens ook over McCormick dan kun je dat altijd aan mij vragen.


Drie zwaargewonden door omgevallen tractor op boerderij in Gelderland

20-06-2020 - 8 reacties Bij een zwaar ongeval bij een boerderij aan de Hummeloseweg in het Gelderse Zelhem zijn gisteravond drie zwaargewonden gevallen. Een van de slachtoffers is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.


Guldner Tessin - Al aanhaalmoment van de cilinder koppen.

29-05-2020 - 8 reacties Hallo tractorfanner's

Na de cilinders,zuigers en cilinderkoppen bij een revisiebedrijf gebracht te hebben, omdat de guldner te weinig compressie had. Ben ik nu er aan toe om alles weer in elkaar te gaan zetten.

Wat zijn de aanhaalmomenten van de cilinderkoppen van een guldner tessin AL?

Hoeveel mm ruimte moet er tussen de zuiger en cilinderkop zitten?

Mvg Marcel.


Motorrijder en tractor botsen op kruising in Hellendoorn

28-05-2020 - 0 reacties HELLENDOORN - Op de kruising van de Coninckserveweg en de N340 - Ommerweg bij Hellendoorn heeft donderdagavond 28 mei een aanrijding tussen een tractor met hooischudder en een motorrijder plaatsgevonden. Bij het ongeval is de motorrijder gewond geraakt.

Een toevallig passerende ambulancechauffeur heeft de meldkamer gebeld en gevraagd naar de traumahelikopter maar deze werd later weer geannuleerd. Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden is niet bekend.


Meerdere gewonden door botsing trein met tractor bij Hooghalen

22-05-2020 - 6 reacties Bij een botsing tussen een trein en een tractor in de buurt van het Drentse Hooghalen zijn meerdere gewonden gevallen. Dat meldt de politie. Het treinverkeer tussen Assen en Groningen is gestremd. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Bij Hooghalen is een personentrein tegen een trekker gebotst. De politie zegt tegen RTV Drenthe dat er meerdere gewonden zijn. Zo zou de machinist bekneld zitten.
De bestuurder van de trekker zou met de schrik zijn vrijgekomen. De hulpdiensten zijn uitgerukt. Het treinverkeer tussen Beilen en Assen is de rest van de dag gestremd.

Bij een spoorwegovergang bij het Drentse Hooghalen is een trein op een tractor gebotst. Daarbij raakten volgens de politie waarschijnlijk meerdere mensen gewond, al is dat nog niet zeker.


Scootterrijder bekneld onder tractor in Lunteren

15-05-2020 - 0 reacties LUNTEREN - Een scooterrijder is vrijdagmorgen in Lunteren door een aanrijding onder een tractor terecht gekomen. Het slachtoffer raakte met zijn scooter bekneld onder het gevaarte.


Motorrijder gewond na aanrijding met tractor

27-04-2020 - 0 reacties Een motorrijder is in Bornerbroek gewond geraakt na een botsing met een tractor. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Krooshoopweg en de Enterstraat.


Tractor breekt in twee stukken door ongeval

06-04-2020 - 1 reacties Op het kruispunt van de Aartrijksesteenweg en Snellegemstraat in Jabbeke is vanmorgen rond half elf een spectaculair ongeval gebeurd. Een tractor en een kleine personenwagen kwamen er met elkaar in botsing.


Fendt 300 Serie - Wat is er speciaal aan een Fendt 300 ls-c ? Wat voor een uitvoering?

26-03-2020 - 21 reacties Ik zag vandaag een Fendt 304ls-c te koop staan maar weet iemand waar deze (rode) c voor staat, het is een trekker van halverwege jaren 80.
Nu ben ik wel eens benieuwd waarvoor de c staat of wat voor een uitgave dit was?

Is dit zoiets als de ls(a)x trekkers die de Cehave (abemec) heeft uitgegeven wat een kale 300 was met extra werklampen voor een speciaal prijsje ?
Alvast bedankt.


Met boer John Eijkelenboom ‘optoeren’ naar Den Haag

19-02-2020 - 0 reacties Vandaag trokken de boeren eropuit om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Boer John Eijkelenboom reed op zijn tractor van de Alblasserwaard naar Den Haag. Trouw mocht mee ‘optoeren’. ‘De landbouw is niet failliet.’


Woensdag mogelijk verkeershinder door boerenprotest

17-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Automobilisten krijgen woensdag misschien te maken met verkeershinder, wanneer mogelijk duizenden boeren per tractor optrekken richting Den Haag. Maar hoe groot de overlast zal zijn, en waar de problemen het grootst zijn, dat is vooraf moeilijk in te schatten, zeggen de ANWB en Rijkswaterstaat.


New Holland L95

01-02-2020 - 11 reacties Hey mensen,
We staan op het punt om een New Holland L95 te kopen
Heeft deze tractor kwaaltjes of minpunten of zijn dit gewoon prima trekkers?
Ik hoor het graag..
Ook is het een blauwe , op het internet vind ik alleen fiatagri kleuren op deze tractor terug? Iemand een verklaring?
Alvast bedankt!


Een echte boerenzoon bouwt zijn vaders tractor na in Farming Simulator

31-01-2020 - 0 reacties


Kubota een "Dream Tractor"

22-01-2020 - 0 reacties Te zien op de tentoonstelling voor nieuwe producten ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van Kubota. Kubota Corporation (hoofdkantoor: Naniwa-ku, Osaka, Japan; President en verantwoordelijk directeur: Yuichi Kitao; hierna, "Kubota") toonde haar concept tractor de "X-tractor - cross tractor - " op haar tentoonstelling voor nieuwe producten gehouden in Kyoto City op 15 en 16 januari 2020. Een halve eeuw na het tentoonstellen van haar allereerste concept-tractor op de World Exposition gehouden in Osaka Japan in 1970 (Expo '70), onthulde Kubota de "X-tractor - cross tractor -" om…


Almelose fabrikant gebruikt financiering voor bouw eerste elektrische tractor

20-01-2020 - 0 reacties De Almelose machinefabrikant Boessenkool gebruikt een financiering van OostNL voor het bouwen van de eerste elektrische tractor. Het model moet dit jaar op de markt komen. Ook investeert de fabrikant in een enorme drone die mensen kan tillen.