Onderdelen

Volg al het nieuws over Onderdelen, een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Onderdelen nieuwsbrief.

Onderdelen nieuws

Originele onderdelen verkrijgen deutz F3L912

02-06-2021 - 9 reacties Ik heb cylinders en zuigers nodig voor een deutz motor F3L912 (D4006).
Bij deze motor zitten geen koppakkingen tussen cylinder en kop. Ik had graag originele
cylinders en zuigers , maar volgens de plaatselijke deutz dealer zijn deze kits niet meer
bij de deutz-fahr fabriek te krijgen. Klopt dit? Heeft iemand hier ervaring mee?


Windparkterminals in de Eemshaven: van superdruk tot muisstil

25-05-2021 - 0 reacties Het is een grote tegenstelling in de Eemshaven: de terminal van Buss in de Julianahaven ligt tjokvol met grote onderdelen voor windparken op zee, terwijl de Bow Terminal in de Wilhelminahaven, een paar kilometer verderop, leger dan leeg is.


John Deere 3130 - Ik zoek een inbus bout voor hydrauliek ventiel

03-05-2021 - 4 reacties Ik zoek de bout met de circel eromheen weet iemand welke maat dit is kan dat nergens vinden


New Holland M 100 - GEZOCHT , Hefdeksel m100

08-04-2021 - 5 reacties Hallo, ik ben opzoek naar een hefdeksel van een new holland m100 of m115, m135, 8160, 8260, 8360. Dekselnummer: 5180708 of 5171111. De mijne zit een scheur. Als je wat hebt liggen, of je hebt een adres die er een heeft, zeg het maar.


Case International 1455 XL - Adressen voor versnellingsbak delen gezocht

17-03-2021 - 30 reacties Goedemorgen,
Zoals mogelijk bekend ben ik bezig met de revisie van onze 1455XL, 1992 met 7000 draaiuren.
De versnellingsbak was goed, alleen baarde het mij zorgen dat er naalden van een naaldlager onder in het bakfilter lagen. Hierdoor de bak maar uit elkaar gehaald, maar helaas/gelukkig niks gevonden waar het weg kwam. Inmiddels ben ik weer aan het opbouwen toe, alleen kan ik via dealer niet aan de gewenste onderdelen komen. Graag zou ik de naaldlagers etc. allemaal vervangen zodat de bak er de komende decennia weer tegenaan kan.
Nu is mijn vraag aan jullie, weten jullie adressen voor de onderdelen van een ZF 3450 HD versnellingsbak?
Zelf heb ik contact gehad met Contratec via wie ik een hele hoop onderdelen heb kunnen krijgen. Tevens heb ik Eicher Vertriebs GmbH in Duitsland gecontact, waar ik nog op antwoord wacht.


Video: Windmolen per speciaal transport naar Ospeldijk

13-03-2021 - 0 reacties De onderdelen van vier windmolens worden per vrachtwagen naar het windmolenpark in Ospeldijk vervoerd. Dat vergt speciaal transport en tijdelijke aanpassingen aan de wegen.


Mc-Cormick 423 - De oudste van Nederland?

03-03-2021 - 20 reacties Sinds begin 2021 ben ik de trotse bezitter van een Mc-Cormick 423. Het chassisnummer is NT1000008. Voor zover ik weet is hij op 1 april 1966 gebouwd.

Ik vraag mij af: zijn er nog oudere 423's in Nederland?


Heeft er iemand ervaring met de sturing van het banddrukwisselsysteem tractor/hakselaar

19-02-2021 - 0 reacties Hallo, ik ben op zoek naar een schema of onderdelenlijst van de sturing met canbus van een automatisch bandrukwisselsysteem voor een tractor/hakselaar/...

Heeft iemand hier ervaring mee of dit zelf al opgebouwd? Ik zou graag weten welke onderdelen: sensoren, actuatoren,... er allemaal gebruikt worden naast de compressor.

Alvast bedankt voor het meedenken 😄


Bamfords Balenpers - Iemand ervaring met bamford balenpers

04-01-2021 - 5 reacties Hallo tfers,

ik ben beetje orriteren naar een kleine balenpers

nou kwam ik een bamford tegen op mp

ik ken het merk niet maar zo opt oog een mooie degelijke pers, en hij is erg netjes onderhouden

kan iemand wat meer gegevens over dit merk vertellen denk bijv aan

betrouwbaarheid

onderdelen

eventueel instructieboekjes

+ - punten mogen benoemd worden

alvast bedankt

stefan van essen


Lely ROTORKOPEG - Welk model /Type is deze rotoreg?

31-12-2020 - 8 reacties Hallo,

Ik heb deze lely rotoreg onlangs in men bezit gekregen , nu is men vraag welk type /model is deze. En kan ik er eventueel nog tanden voor vinden , niet dat het nodig is voor de moment maar je weet nooit he ūüôā En graag had ik er een stel op reserve liggen .

Groeten little Red


Allgaier A122 - Motorrevisie Porsche A122 onderdelen

28-11-2020 - 3 reacties Hallo,

Ik ben bezig aan de motor van een Porsche Allgaier A122. Waar kan ik voor Porsche het beste onderdelen halen als zuigers, zuigerveren, cilinders, kleppen, dichtingen en pakkingen? Zijn de onderdelen van Granit Classic Parts goed en kwalitatief?
Ik zou de de cilinderkoppen willen laten reviseren, kan ik ze dan beter binnenbrengen voor revisie of ruilen voor een gereviseerde bij Granit?
Ook steken er 2 verschillende zuigers en cilinders op de porsche, de ene zuiger is iets hoger als de andere en heeft 4 compressieveren terwijl de andere er maar 3 heeft. Het verschil tussen de cilinders in hoogte is respectievelijk 229mm en 235mm welke is origineel?
Zijn er opvulschijven benodigd? Hoeveel afstand horen de zuigers in BDP van de cilinderkop te zitten?

Alvast bedankt!

Mvg Siebe


‚ÄúElektrische auto duurder in onderhoud dan brandstofauto‚Äôs‚ÄĚ

06-11-2020 - 1 reacties Elektrische auto’s zijn eenvoudiger qua techniek, dus goedkoper in onderhoud, zo blijkt men veelal te denken. Men heeft het daarbij niet altijd juist.

E√©n van de redenen dat veel mensen lyrisch zijn over elektrische auto‚Äôs is de eenvoud van de techniek. In tegenstelling tot in veelvoud bewegende onderdelen in ‚Äėtraditionele‚Äô auto‚Äôs, hebben elektrische auto‚Äôs maar √©√©n bewegend deel wat voor aandrijving zorgt. Geen gedoe met cilinders en zuigers, maar ook geen olie of andere smeermiddelen. Als het beweegt kan het slijten en theoretisch is er dus minder slijtage. En dus minder onderhoud. Klinkt logisch, nietwaar?


Onderdelen Fahr trekkers gezocht

21-10-2020 - 1 reacties Goeienavond,

Ik ben op zoek naar een bedrijf (of persoon) die handelt in onderdelen van Fahr trekkers. Ik ben voorlopig alleen op zoek naar een stuurhuis voor een Fahr D88 uit 1953, maar dat kan nog meer worden.

Alvast bedankt.


Deutz D3005 - Gezocht Deutz D3005 Onderdelen

15-10-2020 - 10 reacties Voor het opknappen van een Deutz D3005 ben ik op zoek naar:
- linker achter spatbord of een set.
- uitlaat
- rechter koplamp (voorlamp)

Het liefst gebruikte onderdelen.

Heeft u iets liggen laat dan even een berichtje achter of stuur me een pb.

Alvast bedankt ūüôā


Onderdelen grondfrees Kubota S1000

14-09-2020 - 3 reacties Hallo allemaal,

Weet iemand waar je onderdelen voor een Kubota grondfrees S1000 kunt kopen. Ik kom Tarpan pro tegen op het internet, dat lijkt er op maar dat is het niet denk. Iemand ervaring ermee?


Broers reviseren accu's van fietsen: 'Zelfs Samsung heeft interesse'

05-08-2020 - 0 reacties

Quote:
"Natuurlijk blijven we echt de komende jaren nog heel druk met de fietsaccu's, maar ook die automotive is zeer interessant." In hun loods ook een plug-in hybride Volkswagen. "Daar kan je normaal maar zo'n 30 kilometer elektrisch mee rijden. Dat zijn we nu aan het vergroten naar zo'n 100 kilometer", zegt Stan. "Dan kan je alle korte stukken elektrisch rijden en hoef je voor je woon-werkverkeer nooit te tanken."

Tijd om te studeren hadden ze eigenlijk niet meer. Zoveel bestellingen kwamen er binnen. Wat begon als een hobby heeft in een paar jaar tijd een enorme vlucht genomen. De broers Koen, Wout en Stan van KWS Seuren in Beugen hebben inmiddels honderden klanten in binnen- en buitenland en sloten een fijne deal met Samsung voor de accucellen. "We begonnen op een zolderkamer van nog geen 40 vierkante meter," zegt Koen, "en kijk nu: een pand van 1100 meter en 20 man in dienst."
De handigheid hebben ze van hun vader, zeggen de broers. Altijd waren ze al bezig met dingen repareren en vooral kijken hoe iets werkt. Het duurde dan ook niet lang voor iemand ze vroeg om eens te kijken naar de accu van zijn elektrische fiets. Die deed het namelijk niet zo goed meer.
De jongens vonden het wel een leuk klusje. "We moesten zelf van alles opzoeken op internet", vertelt de 23-jarige Wout. Uiteindelijk weten ze in een paar weken tijd onderdelen te bestellen en de accu te reviseren. "Hij kon er meteen twee keer zo ver op fietsen", zegt de drie jaar oudere Koen. Mond-tot-mondreclame deed de rest en voordat ze het wisten was er eigenlijk geen tijd meer om te studeren.
"Best knap hoor, want we zijn handig, maar totaal geen verkopers", zegt Wout. "Stonden we daar een beetje onhandig in een fietsenwinkel te vertellen wat we konden."
Het kwam allemaal goed en ondertussen is KWS Seuren ook een erkend leerbedrijf. Studenten mogen er stagelopen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen er werken. De coronacrisis heeft ze daar nog een beetje bij geholpen, er waren ineens handen genoeg. "Maar die mensen gaan straks weer gewoon naar school dus hebben we ook alweer vacatures moeten plaatsen", zegt Koen.
Het principe is simpel. Elektrische fietsen die vier tot acht jaar oud zijn hebben vaak te maken met accu's die minder goed werken. Je kan er niet meer zo ver op fietsen, of in het ergste geval doet 'ie het helemaal niet meer. Een nieuwe accu is duur. Zie daar het gat in de markt. De broers kunnen in de meeste gevallen de accu reviseren. Voor maar een deel van de kosten van een nieuwe accu.
Wout legt uit dat elke fiets een ander accupakket nodig heeft. "Je kan niet zomaar een setje accucellen in een fiets stoppen, dat moet allemaal heel goed worden uitgezocht en berekend en dat verschilt dus ook per merk en per fiets." De losse accucellen worden door de broers op maat gemaakt en vervolgens aan elkaar gelast met kleine stripjes. Op die pakketjes komt de elektronica van de fiets en dat gaat weer terug in de behuizing.
Het grote voordeel van een nieuw accupakketje is dat de gebruiker vaak meteen een stuk verder kan fietsen op die nieuwe accu. "Soms tot wel twee keer zo ver", zegt Koen. De accucellen worden met de tijd steeds kleiner en lichter. Nog een voordeel van reviseren dus, vinden de broers. "We geven natuurlijk ook garantie, net als in de fietsenwinkel."
Broer Stan (21) laat zijn trots nog even zien. Een Peugeot 106 uit 1996. De donkergroene auto is bijzonder, want één van de paar duizend exemplaren die toen op de markt zijn gebracht. Volledig elektrisch. "Je zou er honderd kilometer mee moeten kunnen rijden en dan moest je hem weer opladen en dat duurde dan zo'n vijf uur", zegt Stan. Dan snap je meteen waarom deze auto nooit een groot succes is geworden...
Stan haalde de oude accu eruit en plaatste er een nieuw accupakket in. "De capaciteit is meer dan verdubbeld. Van 10 naar 30 kilowattuur. Nu kan ik er zo'n 250 kilometer mee rijden voor die weer aan het stopcontact moet."
Daar ligt voor de broers dan ook de toekomst. "Natuurlijk blijven we echt de komende jaren nog heel druk met de fietsaccu's, maar ook die automotive is zeer interessant." In hun loods ook een plug-in hybride Volkswagen. "Daar kan je normaal maar zo'n 30 kilometer elektrisch mee rijden. Dat zijn we nu aan het vergroten naar zo'n 100 kilometer", zegt Stan. "Dan kan je alle korte stukken elektrisch rijden en hoef je voor je woon-werkverkeer nooit te tanken."
Ze zien elkaar zo'n acht uur per dag in de werkplaats en daarnaast wonen ze ook nog eens onder één dak. Misschien schuilt daar wel het grootste bedrijfsrisico: ruzie. Dat hebben ze gelukkig maar zelden, lachen de broers.


Tandwielen voor claas schijvenmaaier

20-06-2020 - 0 reacties Ik heb enkele tandwielen stuk van mijn claas disco 260c maaier. het gaat over de tandwielen in de tandwielkast onder de maaischijven, (de aandrijving van de maaischijven). zouden deze te vinden zijn op internet of online op een of andere webshop kunnen besteld worden of moet dit via de dealer gebeuren? of weet iemand dit type in afbraak of te koop staan?


Aanvraagperiode tegemoetkomingen agrarische sector verlengd

04-06-2020 - 0 reacties De aanvraagperiode voor de Tegemoetkoming sierteelt en onderdelen voedingstuinbouw en de Tegemoetkoming fritesaardappeltelers is verlengd. Aanvragen kan tot en met 18 juni 2020, voor 17:00 uur.
Reden voor verlengingDe Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19 wordt misschien nog…


Fortschritt 550 balerpers onderdelen gezocht

01-06-2020 - 3 reacties Hallo

ik ben op zoek naar onderdelen voor een fortschritt 550 pers.
Het gaat om het tandwiel in de boite dat de stamper aandrijft, weten jullie soms waar ik deze onderdelen kan vinden?


Mogelijk deel van Chinese raket stort op kaasmakerij in Ivoorkust

13-05-2020 - 0 reacties Bewoners van Mahounou in Ivoorkust schrokken zich een ongeluk toen een stuk pijp van meer dan tien meter op hun dorp neerstortte. Mogelijk gaat het om een onderdeel van een Chinese raket die op 5 mei was gelanceerd.
De inwoners hoorden een oorverdovend lawaai en vonden even later het lange stuk pijp in een kaasmakerij aan de rand van het dorp. Niemand raakte gewond.
De raket, de Lange Mars 5b, bracht vorige week een prototype van een nieuw Chinees ruimtevaartuig in een baan om de aarde. Daarna minderde de eerste trap van de raket snelheid door wrijving met de bovenste lagen van de atmosfeer. Volgens trackinggegevens viel de rakettrap op 11 mei terug in de atmosfeer, vlak voor de West-Afrikaanse kust. Het dorp bevond zich in de zone waar wrakstukken konden neerkomen die niet in de dampkring waren opgebrand.
De laatst ontvangen trackingdata van de rakettrap:
Hoewel de buis er op het eerste gezicht niet uitziet als een raketonderdeel, kan dat wel zo zijn. Mogelijk is het de leiding die van de bovenste tank door een tweede tank heen naar de motoren loopt.
De Lange Mars 5b moet de komende jaren modules voor een groot Chinees ruimtestation in de ruimte brengen. De lancering op 5 mei was de eerste belangrijke test van het nieuwe rakettype.
De Chinese ruimtevaartautoriteiten hebben niet gereageerd op de crash in Ivoorkust. Het is gebruikelijk dat Chinese rakettrappen terugvallen, maar dat gebeurt gewoonlijk kort na de lancering. Die onderdelen storten altijd in China zelf neer. In 2018 werd gevreesd dat een Chinees ruimtelab bij terugkeer in de atmosfeer op bewoond gebied elders in de wereld zou neerkomen, maar de brokstukken van de Tiangong-1 vielen in de Stille Oceaan.