Type

Type is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Type en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Type nieuws

Voorkom diabetes met een plantaardig dieet

11-01-2020 - 0 reacties Hoe meer plantaardige producten je eet, hoe groter de kans dat je type 2 diabetes mellitus voorkomt. Een plantaardig dieet dat uit 10% vet, 15% eiwitten en 75% koolhydraten bestaat, heeft zelfs een positief effect op behandeling van deze ziekte, blijkt uit een studentenverslag.


Hoe vleermuizen helpen bij precisielandbouw

09-01-2020 - 0 reacties Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben een nieuw type sonarsensor ontwikkeld dat robots goed kunnen detecteren. Daar zijn ze in geslaagd dankzij de observatie van vleermuizen. “Doordat die sensoren het geluid heel goed weerkaatsen, kunnen ze robots beter leiden”, vertelt professor Elektronica en ICT Jan Steckel aan De Standaard. Naast de industrie, ziet hij ook voor de landbouw mogelijkheden.


Welke type's zijn er en hoe oud bij Deutz-fahr hooipers?

01-12-2019 - 20 reacties Hallo ik heb een Deutz-fahr hd 460 hooipers gekocht maar weet iemand hoe het zit met welke type's zoals hd 400 hd 440 hd 460 hd 490 en hd 560 hoe groot en hoe oud die zijn?
En klopt het dat er geen perswagenvanger (naaldbescherming) op zit zoals bij meeste andere persen wel?


Vlaamse vergoeding voor pluimveebedrijven na H3-virus

22-11-2019 - 0 reacties De Vlaamse Regering heeft beslist om pluimveehouders die hun bedrijf vrijwillig hebben geruimd na de uitbraak van aviaire influenza van het type H3 een vergoeding toe te kennen. Die pluimveehouders kunnen rekenen op een vergoeding voor de herbevolking van hun stallen. Daarvoor wordt in een budget van 2,5 miljoen euro voorzien.


Draait dik worden om koolhydraten, calorieën of kwaliteit?

20-10-2019 - 0 reacties Wat is het belangrijkste als het gaat om lichaamsgewicht? Koolhydraten, calorieën of kwaliteit? Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders is te zwaar. Zorgwekkend, want overgewicht en/of obesitas is gelinkt aan kanker, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, depressie, enzovoort. Maar, hoe raak je overgewicht kwijt? Kies je voor koolhydraatarm, calorierestrictie of kwaliteit? Kevin Hall heeft het onderzocht. Carlo Kool van supersnelgezond.nl legt uit wat Hall ontdekte. Spoiler: ook Hall heeft nog geen eenduidig antwoord.


​Eenmalig vaccineren tegen longontsteking op dag 7

17-10-2019 - 0 reacties MSD heeft een vaccin op de markt gebracht waarbij kalveren vanaf de zevende levensdag gevaccineerd kunnen worden tegen pinkengriep (BRSV) en para-influenza type 3 (PI3). Het vaccin hoeft slechts eenmalig toegediend te worden. Het vaccin, Bovilis Intr


Waar moet je op letten bij de aanschaf van verstralers?

15-10-2019 - 5 reacties
Krachtige FERVOR-verstralers van Wesem in de spotlights
Je kent ze wel, die krachtige verlichting bovenop zware trucks of 4x4 voertuigen. Deze FERVOR-verstralers van Wesem verlichten niet alleen de weg waarop ze rijden, maar maken elk voertuig volledig uniek. In dit blog gaan we in op de functionaliteit en voordelen van deze WESEM-verstralers, de beschikbare soorten en op welke aandachtspunten je moet letten bij aanschaf.

Voordelen verstralers van Wesem
Door de LED-technologie zijn deze verstralers meer dan energiezuinig en uiterst effectief. De lamp bevat maar liefst zes power LEDS, zodat de krachtige lichtbundel efficiënt in één richting wordt geleid. Het licht straalt natuurlijk en oogvriendelijk licht uit tot wel 500 meter voor het voertuig.

We zetten de belangrijkste voordelen van Wesem FERVOR-verstralers voor je op een rijtje:

⦁ Modern en fris design voor charismatische look;
⦁ Compleet hermetisch afgesloten (IP67 en IP69k-classificatie);
⦁ Energiezuinig door LED-technologie;
⦁ Langdurig gebruikersplezier.

Verstraler soorten
De Wesem FERVOR-verstralers zijn verkrijgbaar in twee diameters, namelijk 180mm en 220mm. Daarnaast is de behuizing beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de verstralers met een zwarte behuizing, een moderne chromen omkleding of een zwarte behuizing met chromen voorkant. Standaard wordt een beschermkap meegeleverd. Door de variatie aan mogelijkheden is er voor ieder voertuig een verstraler-set te vinden waar die past bij jouw smaak.

Aandachtspunten aanschaf Wesem FERVOR-verstralers
Waar moet je op letten bij de aanschaf van Wesem FERVOR-verstralers? Allereerst is het belangrijk te beseffen dat deze verlichting enkel wordt aangeboden door geselecteerde dealers van autoverlichting. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare partij die garant staat voor de kwaliteit van dit type verlichting en hier te allen tijde gedegen advies over kunt ontvangen. Bij werkenbijlicht.nl kun je terecht voor al uw wensen met betrekking tot Wesem FERVOR-verstralers. Met een gemiddelde klantbeoordeling van 8.9 weten deze lichtspecialisten als geen ander te adviseren welke type lamp past bij uw voertuig en wensen tegen scherpe tarieven.

Ontdek het aanbod van Wesem FERVOR-verstralers bij werkenbijlicht.nl.

Deze blogpost is mogelijk gemaakt door werkenbijlicht.nl.


‘De relatie voeding en gezondheid hebben wij op de kaart gezet’

14-10-2019 - 0 reacties Vijftig jaar geleden werd in Wageningen de afdeling Humane Voeding en Gezondheid opgericht. Wat toen klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste voedingsgroepen ter wereld. In die vijftig jaar zijn er heel wat baanbrekende studies verricht. Zowel op gebied van ziektepreventie (bijvoorbeeld hart- en vaatziektes en type 2 diabetes) als gedragsrichtlijnen (bijvoorbeeld voor eten in zorginstellingen).


Hulpdiensten beducht voor ongelukken met elektrische auto's

28-09-2019 - 0 reacties Elektrische auto's bezorgen hulpdiensten zoals bergingsmaatschappijen en de brandweer hoofdbrekens. Er is nog te weinig kennis over hoe te handelen na een ongeluk. En dat terwijl er steeds meer elektrische auto's op de weg komen. Waren er op 1 januari 2018 nog maar 22.000 volledig elektrische auto's in Nederland, nu zijn het er al 72.000.
De accu is het grootste probleem, zegt Rob van Amerongen van de Vereniging Bergings- en Mobiliteitsspecialisten. "De accu kan al beschadigd raken bij een botsing bij 50 kilometer per uur. Maar dat kun je aan de buitenkant niet zien. En dan bestaat het gevaar dat hij in brand vliegt." Bovendien is niet altijd snel te zien waar de accu zit.
Groei
Cijfers over problemen met accu's na een ongeluk met elektrische auto's zijn er niet, maar de branche ziet een gestage groei, zegt Van Amerongen, "Het hele vorige jaar waren er misschien twee van dit soort incidenten, nu zijn het er een à twee per maand."
Dat komt ook doordat er meer tweedehands modellen op de markt komen, zegt Van Amerongen. "Je weet niet altijd wat daar mee gebeurd is."
Grote risico's
Vrijwel alle elektrische auto's hebben een Lithium-Ion accu. Na een ongeluk kunnen daar scheurtjes in ontstaan die kortsluiting kunnen veroorzaken. Als dat gebeurt dan loopt de temperatuur op en ontstaat er brand.
Peter Notten is hoogleraar Energieopslag aan de Technische Universiteit Eindhoven: "De risico's waaraan hulpverleners worden blootgesteld zijn groot. Zo'n accu kan vlam vatten en er kunnen gevaarlijke gassen ontsnappen. De enige manier om er zeker van te zijn dat de auto's na een botsing niet in brand vliegen, is de accu langdurig koelen. Op de gewone manier blussen werkt vaak niet."
Beter samenwerken
Het blussen van brand in een elektrische auto kost daarom vaak veel tijd. Paul van Dooren van Brandweer Nederland: "In een bluswagen zit 2000 liter water. Bij het blussen van een gewone auto is dat genoeg, maar bij een elektrische auto niet. En op de snelweg kun je geen extra water halen."
Volgens hem moet er beter worden samengewerkt met de fabrikanten van elektrische auto's. "Ik overleg nu bijvoorbeeld met Lightyear. Die willen volgend jaar een auto die op zonne-energie rijdt op de markt brengen. Het helpt om vroegtijdig kennis te delen."
"We hebben nog niet de kennis om goed op te treden", aldus Van Dooren. "Een ongeluk met een elektrische auto kost gewoon te veel tijd."
Waterdompelcontainer
Een bergingsbedrijf uit Den Hoorn heeft speciale container ontwikkeld die gevuld wordt met water om daar een elektrische auto in onder te dompelen. Op die manier kan een accu gekoeld worden.
"De auto is daarna total loss, zegt Chris Müller van bergingsbedrijf Vreugdenhil. "Maar als een accu-pakket gaat reageren na een ongeluk is hij dat sowieso." De brandweer Haaglanden oefent op dit moment met de waterdompelcontainer.
Berger Van Amerongen is er positief over, maar heeft ook twijfel. "Het is vooralsnog de enige oplossing, maar we zijn ook bang dat er dan achteraf een schadeclaim komt omdat de auto total loss is verklaard."
Software
De RAI Vereniging, de belangenbehartiger van alle importeurs en fabrikanten, zegt dat er wel software is die bergers en brandweer kunnen gebruiken om te zien hoe ze een elektrische auto moeten aanpakken na een ongeluk. Het gaat om het zogeheten Crash Recovery System.
Maar dat systeem lost volgens de maker, het Nederlandse bedrijf Modetich, niet de problemen op waar hulpdiensten tegenaan lopen bij een ongeluk met een elektrische auto. "Het geeft aan wat voor vloeistof en types accu er in de auto zitten, maar wij kunnen niet inschatten wat er met het accu-pakket is gebeurd na het ongeval", zegt Jan Mooij, eigenaar van Moditech. "Of het gescheurd is of er een lek is ontstaan. De oplossing ligt bij de fabrikanten. Die moeten helderder zijn over wat er nodig is om zo'n accu-pakket bij een bepaald type impact veilig te stellen."
Floris Liebrand (RAI): "Ieder signaal over het ontbreken van belangrijke informatie nemen wij zeer serieus. Wij willen daarom graag in gesprek met de importeurs en Moditech om te kijken hoe de informatie verder verbeterd kan worden."
Er moet wat gebeuren, zegt Van Amerongen van de branchevereniging van bergers. "We kunnen onvoldoende inschatten wat er gebeurt als straks heel Nederland elektrisch rijdt. Als straks de A4 een keer vier uur dicht moet hebben we een probleem."


Maishakselen met een Fox type 6600

25-09-2019 - 0 reacties De Familie Fleerkate uit Laren Gld aan het maishakselen met een Fox uit 1975 type 6600 .Diverse Ford trekkers zorgen voor het transport en een ford County staat op de maiskuil


Groenten waar je sterk en slim van wordt en beter van kunt leren fietsen

08-09-2019 - 0 reacties Kinderobesitas is een wereldwijd groeiend probleem dat niet stopt bij dikkere kinderen alleen. Jonge kinderen krijgen volwassen ziekten zoals diabetes type 2 (voorheen bekend als ouderdomssuiker), hoge bloeddruk of een verhoogd cholesterolniveau en zelfs leververvetting (NAFLD). Leefstijlverandering kan kinderen voor die grote-mensen-kwalen behoeden, maar hoe leer je kinderen tegenwoordig om gezond te eten en leven?


Dierenartsen pleiten voor verplicht blauwtong-vaccin

06-09-2019 - 0 reacties Dierenartsen in ons land pleiten voor een gerichte en verplichte vaccinatiecampagne tegen blauwtong. Ze hebben hierover een brief gestuurd naar federaal landbouwminister Denis Ducarme. Begin dit jaar maakte de ziekte opnieuw opgang in Wallonië. Ook in het oosten van Frankrijk komt blauwtong voor. "Het gaat om het type 8, dat dus ook schadelijk is voor de rundveesector. We vrezen dat de ziekte verder zal oprukken naar ons land", aldus de dierenartsen. De (on)beschikbaarheid en prijs van het vaccin bemoeilijken vrijwillige vaccinatie.


Twee rooiers maken één opbrengstkaart

19-08-2019 - 0 reacties Akkerbouwbedrijf De Zeeuw in Emmeloord en Nagele is maandag begonnen met de pootaardappeloogst. Beide Grimme-rooiers van het type SV 260 zijn dit jaar nieuw aangeschaft en uitgerust met opbrengstmeting.


Simplicity vult het programma aan

09-08-2019 - 0 reacties Simplicity breidt het programma van 12 types zitmaaiers en zero turns uit met drie geheel nieuwe modellen. De vijf modellen zero turns worden gecompleteerd met het type SZT 105, deze heeft een B&S 20 pk 2-cilinder Intek-motor en een gelast stalen maaidek met een maaibreedte van 92 cm.De zitmaaierlijn krijgt een 5e model: de SLT 275 met een B&S 23 pk Professional 2-cilinder, gelast stalen maaidek met een maaibreedte van 122 cm en is standaard uitgerust met een Eliminator™ mulchsysteem. Deze is om te zetten naar achterlossend maaien. Tevens veersysteem achter.


NVWA treedt op tegen fokker ‘kat zonder haar’ in Gendt

01-08-2019 - 0 reacties De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft voor het eerst een waarschuwing uitgedeeld aan een kattenfokkerij in Gendt (Gelderland). Daar werden katten gefokt van het type Bambino Sphynx, een ‘designerkat’ zonder vacht en met korte pootjes.


Lely ROTORKOPEG - Welk type kopeg dit is?

21-07-2019 - 11 reacties Iemand een idee welk type kopeg dit is van lely?
Op het serie plaatje kan ik niks vinden....
En op google ben ik dit type ook nog niet tegen gekomen


PCV2d genotype ook in Nederland en België aanwezig

19-07-2019 - 0 reacties Sinds de ontdekking van het Porcine Circovirus type 2 (PCV2) in de late jaren ’90 heeft het genetisch materiaal van het PCV2 virus zich voortdurend gewijzigd, waardoor er verschillende varianten (zgn. genotypen) van het virus zijn ontstaan.


Gebruik Groene Hart moet veelzijdiger

11-07-2019 - 0 reacties Maak van het Groene Hart een gevarieerd landschap en stel de ondergrond centraal, waarbij het type veenbodem het waterpeil bepaalt en het soort landgebruik.


New Holland Legendary days

08-07-2019 - 0 reacties Op 3, 5 en 6 juli vierde New Holland Benelux in Biddinghuizen het 100 jarige bestaan van de productie van de eerste Fiat tractor, het type 702. Rond ...


PZ Strela - Wie weet welke hooi keerder dit precies Is

23-06-2019 - 20 reacties Ik heb hier een hooi keerder van pz strela denk ik aar weet niet welk type. Moet onderdelen bestellen. Kan iemand mij helpen aub? Alvast bedankt