Vervangen

Volg al het nieuws over Vervangen, een van de 17233 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vervangen nieuwsbrief.

Vervangen nieuws

Agria 1700 - Wie kan mij helpen hoe ik de koppelingskabel van deze frees kan repareren of vervangen

11-04-2021 - 1 reacties Koppelingskabel van Agria 1700 frees is bijna kapot hangt aan een zijden draadje en die moet ik vervangen, kan iemand mij helpen aan een instructie manual of video hoe ik dit moet doen.


Mc-Cormick 423 - Waterpomp vervangen, koelsysteem gereinigd met soda

28-03-2021 - 3 reacties De waterpomp van mijn 423 lekte op de as. Daarom besloten om hem te vervangen. Dit is vrij eenvoudig gelukt, alles was gemakkelijk los te krijgen. Ik heb het heel relaxed gedaan, elke avond een paar uurtjes sleutelen, en als het laat werd, of als het niet meer lukte, ben ik gewoon gestopt. En meestal lukte datgene waar ik de dag ervoor op vastgelopen was een dag erna in 1x.
Het meest zag ik op tegen het demonteren van de oude waterpomp. Maar nadat ik de moeren en bouten had losgedraaid, heb ik er gedurende 3 dagen af en toe wat WD40 op gespoten. Daarna een opstaand randje gezocht, waar ik een steenbeitel op kon zetten om het los te tikken. Aan de bovenkant steekt de waterpomp iets uit, precies genoeg op hem met een aantal gerichte en weloverwogen klappen los te krijgen.
Om genoeg ruimte te maken heb ik de radiateur gedemonteerd. Aftappen van het koelsysteem is een eitje, want er zit bij mij een aftapkraantje onderaan de radiateur. Ook achter het 1e brandstoffilter zit trouwens een aftapkraantje, dit maakt ook het doorspoelen van het koelsysteem erg eenvoudig.
Na demontage van de oude pomp ben ik een aantal dagen bezig geweest met een scherpe verfkrabber om de oude pakkingresten te verwijderen. Het allerlaatste heb ik gedaan met een scherp Stanleymes.
Toen de waterpomp eraf was, alles netjes schoongemaakt. Ook alle bouten heb ik met de roterende staalborstel ontdaan van roest, en ik heb een druppeltje olie op elke bout gedaan, voorafgaand aan de montage. Dit maakt het losdraaien achteraf wat gemakkelijker.
Voorafgaand aan de montage van de nieuwe pakking heb ik eerst een dun laagje dik vet erop aangebracht, en dit erin laten trekken. Volgens mij dicht dit beter af, en is de pakking later ook gemakkelijker te verwijderen.
Daarna alles dus weer secuur monteren, inclusief een nieuwe v-snaar.
Het koelsysteem heb ik gespoeld met water en soda, volgens de instructies uit de handleiding: 1kg soda op elke 10 liter water in het koelsysteem (1,3kg soda in totaal dus), en de trekker 1 uur laten draaien. Daarna de trekker af laten koelen en het water met soda aftappen. Vervolgens het hele koelsysteem met schoon water doorspoelen, totdat het water helder uit het systeem komt. En dan de verse koelvloeistof erin, en proefrijden.

Alles OK! Op naar de volgende klus: vervangen van de hydrauliekolie.


New Holland T 6070 Gen2 - Radio stoort na het vervangen van een verlichting zekering

26-03-2021 - 11 reacties Hoii,

Na het vervangen van een zekering stoort mijn radio opeens op alle zenders terwijl dit eerst nooit zo was.

Ik heb laatst een zekering vervangen van de verlichting en er zat een 15 ampere zekering in maar heb er een 10 ampere zekering ingedaan. Kan hierdoor het storen van de radio ontstaan?


Massey Ferguson 133 - Hef pomp vervangen ?

25-03-2021 - 3 reacties Hallo
Ik wil eigenlijk de hefpomp van mijn mf reviseren op histroparts staat een revisiesetje maar het klopt niet met het serie nummers is er nog ergens anders een setje te krijgen? Of iemand anders een idee


Kan ik zonder problemen aftakasstomp vervangen bij een 523

22-03-2021 - 8 reacties De aftakas stomp van de 523 heeft veel gezien en willen we wisselen.
Kunnen we zonder problemen het deksel aan de achterzijde, waar ook de stomp zit, verwijderen en de stomp vervangen, of is hier speciaal gereedschap voor nodig?


Mc-Cormick D 439 - Voorwiel lagers vervangen hoe en hoeveel werk

22-03-2021 - 1 reacties Iemand die weet hoe je de voorwiel lagers van een d439 moet vervangen en hoeveel werk het is? Speciaal gereedschap nodig of iets?


Deutz-Fahr DX 4.51 - Orbitrol vervangen deutz dx 4.51

13-03-2021 - 4 reacties Iemand al.eens een orbitrol vervangen van een deutz dx 4.51 ? Heb de vraag gekregen maar nog niet naar de trekker gekeken,dacht even wat info hier te kunnen vergaren over de locatie zoals in het dashboard gedeelte onderaan of net buiten cabine ofzo?


Brabant komt snel met eigen idee over kernenergie

11-02-2021 - 0 reacties De provincie Brabant heeft TNO advies gevraagd over kernenergie. Het advies van TNO ligt al op het provinciehuis, maar meer wil gedeputeerde Eric de Bie (FvD) er niet over zeggen. Hij verwacht dat gedeputeerde staten 'binnen enkele weken' met een standpunt komt.
De Bie presenteerde donderdag de 'Uitvoeringsagenda Energie', het plan van de provincie Brabant voor de energietransitie in de komende jaren. Het stuk kreeg als motto 'Haalbaar, betaalbaar en met draagvlak ." De energietransitie is het vervangen van fossiele brandstoffen door duurzame energie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. In het voorwoord bij het stuk schrijft De Bie: "De inzet van kernenergie is welkom."Kernenergie welkomKernenergie is in Nederland al jaren omstreden. Het idee komt de laatste jaren weer naar boven omdat kerncentrales geen broeikasgassen uitstoten. Forum voor Democratie, de partij van De Bie, is er een uitgesproken voorstander van.
De provincie Brabant stelt zich in het stuk op achter de doelstellingen van het rijk. Energie moet in 2030 voor minstens de helft duurzaam zijn opgewekt, in datzelfde jaar moet de uitstoot van CO2 ten opzichte van 1990 zijn gehalveerd.
Betrouwbaar bestuurDe Bie mag zelf als lid van Forum voor Democratie een bijzondere plaats innemen. Zijn partij is er niet overtuigd dat de opwarming van de aarde aan menselijk handelen is te danken, als gedeputeerde in Brabant wil hij een 'betrouwbaar bestuurder' zijn.
"De grote lijnen voor het klimaatbeleid zijn vastgelegd. Daar moeten we ons aan houden. Als mensen daar anders over denken, moeten ze dat op 17 maart, tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, laten merken."
Stapje voor stapjeDe Bie noemt de energietransitie 'een marathon.' Wat hem betreft is het een grote inspanning terwijl op dit moment nog niet duidelijk is welke technische middelen in de komende jaren wel en niet effectief zijn. "We moeten stapje voor stapje aan de slag met zo min mogelijk maatschappelijke lasten."
De Brabantse agenda noemt kernenergie een paar keer, maar er komt veel meer aan de orde. In het dikke stuk komt een groot aantal mogelijkheden langs om energie te besparen, CO2 uitstoot te verminderen en een elektriciteitsnet op te bouwen dat al die uitdagingen aan kan. Samenwerking met Brabantse bedrijven voor het bedenken van nieuwe vindingen is belangrijk. "Voor een hightech regio als Brabant liggen hier grote kansen," aldus het stuk.
Chinese investeerders"Wat mij betreft is belangrijk dat Brabanders de kans krijgen mee te doen," voegt de Bie daar aan toe. "Het gaat hier gebeuren. Laten we er voor zorgen dat de winst niet verdwijnt naar Chinese investeerders."
Daarnaast hamert het stuk op 'draagvlak' onder de bewoners van de provincie. "Dit betekent in de praktijk dat inwoners niet gedwongen moeten worden om deel te nemen aan een collectieve energievoorziening, maar altijd een eigen keuze moeten kunnen maken."


Bijna 34.000 tegels gelicht, Amsterdam heeft halve hectare extra groen

29-01-2021 - 0 reacties De gemeente heeft het afgelopen jaar 33.932 tegels opgehaald, die Amsterdammers uit hun tuin hebben gehaald om ze te vervangen voor groen. Daarmee is er ongeveer een halve hectare groen bijgekomen in de tuinen in de stad. Meer groen helpt om de stad beter te beschermen tegen extreem weer, zoals hoosbuien, droogte en hitte.


Deutz D4005 - Hoe kan je het gaspedaal vervangen er zit namelijk een veer achter

29-12-2020 - 1 reacties Van onze D4005 willen we het gaspedaal dat ooit is afgebroken vervangen voor een ander. Bij demontage van de bout waarmee het gaspedaal aan het chassi vast zit komen we er achter dat er ergens binnen in het chassi de veer zit waarmee het gaspedaal in de 0 stand komt bij loslaten.

Als we de bout van het gaspedaal losdraaien ben ik bang dat de veer wegschiet?

Iemand ervaring ermee?


Kun je de achterwielen vrij van de grond krijgen door de hef te gebruiken?

16-12-2020 - 15 reacties Ik wil de remvoering vervangen van een ford 3000. Kun je de achterwielen vrij van de grond krijgen door de hef bij voorbeeld op een verhoging te laten zakken? Of is deze daar niet sterk genoeg voor...


Ford 7810 - Kachelkraantje in cabine vervangen

03-12-2020 - 17 reacties Een luchtige vraag 😉. Wat is de manier om het kachelkraantje in de cabine te vervangen zonder dat het een bende wordt. Kraantje zit vast(iets met lijm) op de koude stand


International 423 - Hoofdlagers krukas vervangen

01-12-2020 - 9 reacties Hi.

De hoofdlagers van mijn inter moeten vervangen worden. Krukas zelf heeft niks geleden maar de hoofdlagers wel. Nu is mijn vraag de motor is nog gewoon ingebouwd is het makkelijker om hem eruit te pakken. En moet de krukas eruit om de hoofdlagers te vervangen of kan ik hem iets lichten? Als hij eruit moet waar moet ik op letten met de timing?

Groetjes


Mc-Cormick 624 - Hoe kan ik het best de keerring van de hef-as vervangen.

21-11-2020 - 6 reacties Om de lekke olie keerringen te vervangen, moet de hefas er dan uit en hoe moet dat.
Iemand hier ervaring mee?


Boeren weer op trekker naar Den Haag, wat willen ze bereiken?

17-11-2020 - 0 reacties Het was vorig jaar rond deze tijd een bekend beeld: boeren die op hun trekker naar Den Haag reden om te demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Vandaag voeren boeren opnieuw actie. Wat willen ze?
Te veel stikstofuitstoot
Eerst even terug naar vorig jaar, want hoe zat het ook alweer? Het begon allemaal met een uitspraak van de Raad van State in mei 2019. Volgens deze hoogste bestuursrechter deed Nederland niet genoeg om stikstof terug te dringen. Te veel stikstof is slecht voor de biodiversiteit; het aantal planten en dieren neemt erdoor af. Dat is vooral een probleem voor Natura 2000-gebieden, waar Europese natuurrichtlijnen gelden.
De stikstofuitstoot in Nederland is de afgelopen 30 jaar fors afgenomen, maar Nederland blijft qua uitstoot koploper in Europa. 41 procent van de stikstofneerslag in gevoelige natuurgebieden is afkomstig van de landbouw.
Honderden projecten, zoals het bouwen van woningen, de uitbreiding van stallen, de aanleg van wegen en de opening van Lelystad Airport, dreigden door de uitspraak van de Raad van State te sneuvelen of vertraagd te worden. De stikstofcrisis was een feit.
Zorgen over toekomst
Terug naar de actievoerende boeren. De uitspraak van de Raad van State leidde tot veel onrust binnen de sector. Boeren maken zich zorgen over de toekomst van hun bedrijf en over uitbreidingsmogelijkheden. Uit een enquête van de NOS bleek dat veel boeren het oneerlijk vinden dat zij een probleem voor heel Nederland moeten oplossen, terwijl ze als sector naar eigen zeggen al veel hebben gedaan om de stikstofuitstoot de afgelopen decennia terug te dringen.
De druppel die de emmer voor boeren vorig jaar deed overlopen was het plan van regeringspartij D66 om de veestapel te halveren. Maar de demonstrerende boeren zijn boos over veel meer zaken. Bijvoorbeeld over steeds strengere regels waaraan ze moeten voldoen, bezettingen van boerderijen door dierenactivisten, beeldvorming over boeren in de media, regels rondom gewasbescherming en lagere prijzen voor hun producten.
Kortom: deze actievoerende boeren vinden dat zij de dupe zijn van falend kabinetsbeleid en voelen zich niet gesteund door de overheid.
Nieuwe stikstofwet
Allemaal zaken die al langere tijd spelen. Wat is nu de aanleiding om weer met de trekker naar Den Haag te gaan? Daar kan Farmers Defence Force, de organisatie die de grootste kracht achter de protesten is, het best zelf antwoord op geven.
Aan het woord is Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force:
Minister Schouten van Landbouw wil nieuwe regels rondom stikstofwaarden vastleggen, daarom is in oktober het wetsvoorstel stikstofreductie en natuurverbetering ingediend. Volgens Schouten zorgt het kabinet er met deze wet voor dat de natuur sterker wordt en de stikstofdepositie omlaag gaat.
Farmers Defence Force zegt dat minister Schouten dit voorstel er "nog voor het kerstreces doorheen wil jassen", terwijl er volgens de organisatie door corona minder mogelijkheden zijn om over de wetgeving in gesprek te gaan met de minister. Daarnaast noemt FDF het een slechte wet die "de rechten van boeren met voeten treedt". De boeren die vandaag met trekkers naar Den Haag kwamen, vinden dat zij een te grote bijdrage moeten leveren en willen de wet tegenhouden.
Het klopt dat Schouten de wet nog voor Kerst door het parlement wil hebben. Dat is volgens haar juist nodig om "boeren die door willen gaan, perspectief te bieden". Daarnaast is de stikstofwet volgens Schouten al lang geleden aangekondigd. De wet moet per 1 januari de noodmaatregelen vervangen, die aan het einde van het jaar aflopen.


Polestar 2 krijgt tweede terugroepactie in een maand tijd

30-10-2020 - 1 reacties Eerst ging het om een softwareprobleem, maar bij deze tweede terugroepactie van de Polestar 2 moet er hardware vervangen worden. Hier op Autoblog hebben we het vaak over de kwaliteitsproblemen van Tesla. Denk maar aan de slecht ontworpen achterbumpers, ophanging of daken zonder lijm. Wat dat betreft doen die gevestigde autofabrikanten dat wel beter… toch? […]
The post Polestar 2 krijgt tweede terugroepactie in een maand tijd appeared first on Autoblog.nl.


Ford gaat batterijpakket Kuga PHEV vervangen

30-10-2020 - 0 reacties Ford heeft een oplossing gevonden voor de problemen met de Kuga PHEV: het merk gaat het complete batterijpakket van getroffen auto's vervangen. In december verwacht Ford Europa met de terugroepactie te kunnen beginnen.


25 jaar 'Busje komt Zo': van culthit naar nummer dat de band niet meer speelt

18-10-2020 - 0 reacties Wachten op de methadonbus, om er uiteindelijk door omvergereden te worden. 25 jaar geleden werd er gelachen om de clou van de ietwat lullige meezinger "Het busje komt zo" van het Sallandse cabaret duo Höllenboer. Nu, 25 jaar later, maken de mannen van Höllenboer bij RTV Oost de balans op.
Tekstschrijver Gerard Oosterlaar: "Ik werkte destijds bij de methadonverstrekking in Deventer, en in die tijd speelde de discussie om alle gebruikersruimtes in de regio te vervangen door één rijdende bus. Ik vond dat een slecht idee. Dan staan die mensen daar langs de weg te wachten."
En dat was ook de aanleiding. "Op een gegeven moment werd me gevraagd om een liedje of sketch te schrijven voor een congres van hulpverleners en dokters in de verslavingszorg. Gitarist/componist Bas van den Toren en ik zijn er een kwartiertje mee bezig geweest. Mensen vonden het heel leuk, en sommigen vielen zelfs van hun stoel van het lachen. Ik vertelde dat na afloop aan Bas en die zei: "Ik vind het ook een leuk liedje, misschien moeten we het opnemen voor onze cd."
Hoe ging het nummer ook alweer?
Dan gaat het ineens snel. Oosterlaar: "Ik werd gebeld door onze manager dat ik mee moest naar Hilversum voor contractbesprekingen. Het was blijkbaar iets heel aparts, dat busje van ons. Ik snapte er niets van."
Het lied stond in 1995 twaalf weken in de Nederlandse Top 40, met als hoogste positie de eerste plaats.
"We hadden drie, vier optredens op een avond, in stampvolle discotheken en feesttenten, voor soms absurde bedragen. Kregen we vijfduizend gulden voor één keer Het Busje", vertelt Bas. "Als je daar over na gaat denken raak je het spoor bijster. Bizar."
"Een aantal verslaafden met wie ik destijds werkte vond dat ik over hun ruggen geld verdiende en dat zij recht hadden op een deel van de opbrengst. Ook sommige familieleden van verslaafden waren er niet blij mee", zegt Oosterlaar eerder dit jaar tegen het AD.
"Er waren mensen die het een schandaal vonden. Dominee Visser uit Rotterdam bijvoorbeeld, een man die verslaafden onderdak bood in de Pauluskerk." Ik antwoordde destijds: Wat jij doet met de bijbel, doe ik met humor. We willen hetzelfde: de wereld beter maken voor verslaafden."
En dan opeens in de ArenA
Het is 18 oktober 1995 als het Zwitserse Grasshoppers naar Amsterdam komt voor een Champions League-wedstrijd tegen Ajax. Als in het Olympisch Stadion voor het rustsignaal wordt geblazen zien veertig duizend toeschouwers twee Luttenbergers naar de middenstip wandelen om hun nummer 1-hit te zingen.
Zelfs hier, zoals de mannen het zelf beschrijven, 'in het brandpunt van de hoofdstedelijke arrogantie' worden ze met open armen ontvangen. Iedereen doet mee, herinnert Gerard zich: "Ik voelde me voor even een echte ster."
Dan is het nummer afgelopen. Luid applaus, maar dat verstomt als Gerard aankondigt om 'speciaal für unsere Freunde aus der Schweiz' het nummer nog eens te zullen doen. Met tegenzin, verzekert Bas: "Dat wilden ze graag. Wij zeiden meteen al: dat gaat niet goed. Die mensen zijn niet achterlijk."
Maar ja, wie betaalt bepaalt, dus beginnen de mannen vrolijk opnieuw. De eerste mensen beginnen vrijwel meteen te fluiten en nog voordat het eerste couplet afgelopen is galmt een oorverdovend fluitconcert door het stadion. Oosterlaar: "Pijn aan de oren, maar we hebben het gewoon afgemaakt. Buiging, dank je wel en tot ziens." Bas vult aan: "Het liefst verdwijn je even van de wereld."
Symbolisch voor de opkomst en ondergang van Het Busje, zo kun je die zes minuten op de middenstip in het Olympisch stadion samenvatten. Bas: "De eerste keer blijft het plakken, maar daarna dacht je al gauw: niet wéér dat Busje."
Höllenboer treedt nog steeds op, met rustige luisterliedjes in het Sallands dialect. Het Busje, dat met meer dan honderd duizend verkochte exemplaren zonder enige twijfel hun grootste succes is, is verdwenen van de setlist. Tenzij het publiek het heel graag wil, besluit Bas: "Maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak."


Boerderijkraam vervangen door automaat: 'Triest dat zoiets niet meer kan'

07-10-2020 - 0 reacties Gezellig op de fiets naar een boerderijwinkel voor verse eitjes. Je stopt een paar euro in een geldblikje en neemt de eieren mee naar huis. Dit romantisch tafereeltje is binnenkort misschien verleden tijd. Doordat veel boerderijwinkels regelmatig van de buit beroofd worden komen er steeds vaker automaten voor in de plaats. 'Dat heeft toch geen charme.'


Ford 5000 - Zelf kabelboom vervangen ingewikkeld?

13-07-2020 - 4 reacties Bij onze Ford 5000 werkt de verlichting niet. Dit wil ik graag weer werkend maken. Ik zag hier en daar al losse bedrading hangen van de kabelboom dus wil ik deze vervangen voor een nieuwe. Nu vroeg ik me af of je dat zelf makkelijk kunt vervangen of dat je het beter kunt laten doen door iemand/mechanisatie bedrijf?