Vervangen

Volg al het nieuws over Vervangen, een van de 18511 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Vervangen nieuwsbrief.

Vervangen nieuws

Microbiologen bouwen bacterie die CO2 omzet in voedsel

19-01-2022 - 0 reacties Wordt jouw hamburger of eiwitshake straks gemaakt uit CO2? Wel als het aan microbioloog Nico Claassens ligt. Zijn groep bouwt aan bacteriën die CO2 omzetten in voedingsstoffen zoals suiker. ‘De operatie is te vergelijken met het vervangen van het hart van een mug door dat van een olifant.’


Gezocht: Goldoni 238 onderdelen

14-01-2022 - 0 reacties Goedemiddag,

ik ben recent in bezig gekomen wegens een sterfgeval van een Goldoni 238, hij start goed en draait mooi. Toch zijn er enkele kleinere onderdelen zoals de gashendel te vervangen, ik wil een grondig onderhoud doen dus die onderdelen wil ik dan ook aankopen, daarom zoek ik een verdeler waar ik nog dergelijke onderdelen kan bestellen.

Het is enkel de tractor zelf, dus geen extra aanbouwdelen, er zat wel een frees bij maar die lijkt me voor voorop op een andere tractor gediend te hebben, cardan past dus niet om achteraan vast te maken. Waar kan ik passende aanbouwdelen kopen/bestellen zoals grondfrees, eventueel een schepbak of...

Alvast bedankt!


Wakker Dier: ‘scharrelei’ vervangen door ‘schuurei’

12-01-2022 - 0 reacties De term scharrelei is op de vierde plaats geëindigd in de verkiezing Eufemisme van 2021.


NZO: 'Zuivel is duurzaam, gezond en haast onmisbaar'

07-01-2022 - 0 reacties Zuivelproducten leveren volgens NZO waardevolle voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft en die passen in een gezond voedingspatroon. 'Het op een gezonde manier vervangen van zuivel leidt niet tot een verkleining van de CO2-footprint.' Daarom is het feitelijk onjuist dat de Nationale Week Zonder Vlees in 2022 de toevoeging 'en Zuivel' heeft gekregen.


ZuivelNL: 'Zuivel is duurzaam, gezond en haast onmisbaar'

06-01-2022 - 9 reacties Zuivelproducten leveren volgens ZuivelNL waardevolle voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft en die passen in een gezond voedingspatroon. 'Het op een gezonde manier vervangen van zuivel leidt niet tot een verkleining van de CO2-footprint.' Daarom is het feitelijk onjuist dat de Nationale Week Zonder Vlees in 2022 de toevoeging 'en Zuivel' heeft gekregen.


Hako D522 - Druklager koppeling hako D522 vervangen

04-01-2022 - 0 reacties Wie weet hou ik de koppeling druklager van haco D522 moet vervangen


New Holland T 5040 - Keering achter as lekt

03-01-2022 - 4 reacties Onze new holland lekt heel erg bij de achteras tegen de velg aan. Waarschijnlijk is de keering lek. Heel de trompet moet er dan af. Is dit makelijk zelf te vervangen als boer/monteur


Ford 3000 - Ik heb een Ford 3000 uit 1964 met een gebroken schakelstang hoog laag.

29-12-2021 - 1 reacties Mijn vraag is hoe kan ik die vervangen, ik heb de trekker al in 2 delen. Moet ik dan de rode deksel tegen het voorstegedeelte eraf halen, dit zit vast met geborgde moeren.


Ford 3000 - Ik heb een Ford 3000 uit 1964 met een gebroken schakelstang hoog laag.

29-12-2021 - 0 reacties Mijn vraag is hoe kan ik die vervangen, ik heb de trekker al in 2 delen. Moet ik dan de rode deksel tegen het voorstegedeelte eraf halen, dit zit vast met geborgde moeren.


Altratief voor kas zwavel of kas

28-12-2021 - 43 reacties wat zal de beste andere meststof zijn om de dure kas en of kas zwavel te vervangen .
nts of zijn er andere vloeibare meststoffen die prijs technische interessant zijn en wat zijn de prijzen daar van .


Strekking potanthurium te sturen met spectrum van LED-belichting

24-12-2021 - 0 reacties De bloemhoogte en bladhoogte - en daarmee de plantvorm - van de potanthurium zijn positief te beïnvloeden door de toevoeging van FR aan het LED spectrum. Anders gezegd: door in het spectrum een deel van het rood licht te vervangen door FR en daarmee de R:FR verhouding te verlagen, worden de planten compacter. Dit blijkt uit het onderzoek Rekken en strekken in de schaduw, waarbij de effecten van zes LED-spectra op de plantvorm zijn vergeleken bij potanthurium.


Akkoord over sluiting kerncentrales België, een 'Belgisch compromis'

23-12-2021 - 0 reacties In België is een akkoord bereikt over sluiting van de kerncentrales in het land. In 2025 moeten ze zijn vervangen door gascentrales, meldt omroep VRT, die spreekt van een 'Belgisch compromis'. Want een plan om de levensduur van de kerncentrales te verlengen, is nog niet van de baan.
De 'kernuitstap' staat in het regeerakkoord van de regering-De Croo en is in 2003 wettelijk vastgelegd. Regeringspartij Mouvement Réformateur (MR) vreest echter voor stroomtekorten als de kerncentrales worden stilgelegd en wil op de eerdere beslissing kunnen terugkomen. Daarom dringt de partij aan op een onderzoek naar de verlenging van de levensduur van de kerncentrales als een plan B.
Er zijn verschillende plannen voor de bouw van gascentrales. Op 18 maart wordt besloten hoe die ervoor staan en dan hakt de federale regering de knoop definitief door.
De Belgische kerncentrales zijn in slechte staat. Zo zitten er scheurtjes in de stalen wanden van de reactorvaten van Tihange 2 en Doel 3. De centrales moeten geregeld worden stilgelegd voor reparatie en onderhoud.


International B46 - Pickup tandenhouder vervangen

21-12-2021 - 3 reacties Hallo,
Het tandwiel (tandwiel dat op de ketting zit om de pick-up aan te drijven) van onze B46 is al twee maal gebroken, netjes in tweeën. Het vermoeden is dat de pick-up teveel weerstand geeft op het tandwiel waardoor de kracht te groot wordt. De pick-up laat zich ook slecht/stroef bewegen. Daarom wil ik de "tandenhouders" (het zal ongetwijfeld een echte naam hebben) vervangen, ik zie niet meteen een handige optie om deze eruit te krijgen zonder de hele linkerkant los te maken.
Heeft iemand hetzelfde probleem al eens meegemaakt? En weet iemand een handige methode om de tandenhouders te verwijderen?
Alvast bedankt, Groet Marc


Verlichting werkt zo nu en dan

20-12-2021 - 12 reacties Op onze trekker is door de vorige eigenaar al wat met de verlichting om geklooid. het meeste werkt naar behoren.
behalve de dimlichten en grootlicht in het cabine stijl werken niet.
Lampjes vervangen 1 doet het weer andere heeft even gebrand. lamp er uitgehaald en werkte in andere lamp wel. ik meet als de trekker uitstaat een 11.5 volt echter als de trekker aanstaat bijna 18 volt groot licht doet het bij beide pitten niet. en ook hier heb ik gewoon stroom.
pitje is nog gewoon goed.
ik ben geen elektricien dus geen idee waar ik over praat maar denk iets met de massa. maar wat ik daar dan aan moet doen geen idee. iemand anders wel?


Drijfmest verlaagt nitraatuitspoeling

16-12-2021 - 6 reacties Het vervangen van een aanzienlijk deel van de kunstmestgift door drijfmest verlaagde de nitraatuitspoeling op droogtegevoelige zandgrond met 30 tot 50 procent in uitspoelend water op 1 meter diepte. Een opmerkelijke conclusie.


Ford TW 10 - Komt water bij de olie

12-12-2021 - 18 reacties Hallo allemaal,
Ik ben met een vriend van mij aan zijn ford bezig omdat er water bij zijn olie komt.

we hebben d koppakking vervangen omdat ons werd gezegd dat dit het probleem was maar blijft het zelfde...

iemand een idee wat we nu kunnen doen?

alvast bedankt. mvg


Joskin Bemester - Demonteren voor keerringen vervangen

11-12-2021 - 4 reacties Wij hebben onlangs een joskin bemester gekocht. Wij willen graag de keerringen vervangen uit voorzorg. Hoe kunnen we de verdeelmolen demonteren, moet daarvoor die vierkante bout losgedraaid worden, of de boutjes die hiernaast zitten in de flens?
Hoe kunnen we vervolgens de keerringen vervangen?, deze keerringen zitten in de tussenkamer heb ik mij laten vertellen. En zijn er nog andere dingen waar we op moeten letten?


Kweekvleesbelofte lijkt als zeepbel uit elkaar te spatten

08-12-2021 - 0 reacties Al bijna een decennium belooft kweekvlees het echte vlees te gaan vervangen. Maar de belofte lijkt als een zeepbel uit elkaar te spatten.


Fendt farmer 1D - Oliefilter vervangen, waar te bestellen?

21-10-2021 - 0 reacties Ik heb een Fendt farmer 1D en wil graag de Oliefilter, dieselfilter, en hydroliek filter vervangen. Op histoparts kan ik niks vinden. Wie kan me vertellen welke filters ik nodig heb?


Wordt de Zeeuwse boer hofleverancier van de chemie?

21-10-2021 - 0 reacties MIDDELBURG - Worden boeren hofleveranciers van de chemische industrie? Dat is goed mogelijk. Koolstoffen uit plantenresten kunnen dienen als groene grondstoffen voor de chemie. In het ideale plaatje vervangen ze fossiele brandstoffen.