Vervangen

Vervangen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Vervangen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Vervangen nieuws

Renault 85-34 TX - V snaar vervangen

23-05-2019 - 2 reacties Goedenavond,

Ik wil van een renault 85 34 tx graag de v snaar vervangen, maar ik krijg hem niet over de waterpomp/ ventilator heen. Kan ik hier iets loshalen waardoor ik de snaar er tussendoor kan halen?

Bij voorbaat dank,
Jesse


Vernieuwde versie FSSC 22000-norm verschijnt deze maand

17-05-2019 - 0 reacties KENNISPARTNER – Deze maand (mei) verschijnt een nieuwe versie van de FSSC 22000-norm. Versie 4.1 wordt vervangen door versie 5. In deze bijdrage wordt alvast aangegeven wat de grootste veranderingen zijn en wanneer de upgrade naar de nieuwe versie moet plaatsvinden.


SamenZonderAsbest breidt uit met honderd daken

15-05-2019 - 0 reacties Honderd extra asbestdaken in provincie Groningen kunnen worden vervangen en voorzien van zonnepanelen, via de pilot SamenZonderAsbest van Ecoop in samenwerking met LTO Noord. Hiervoor is 600.000 euro beschikbaar gesteld vanuit het Nationaal Programma Groningen (NPG).


Schouten wil voorkomen dat boeren bedanken voor het nieuwe GLB

10-05-2019 - 6 reacties Minister Carola Schouten wil het nieuwe Europese gemeenschappelijke landbouwbeleid (GLB) gebruiken om de transitie naar kringlooplandbouw te bespoedigen. Om te voorkomen dat boeren niet meer in aanmerking willen komen voor toeslagen, bepleit ze soepele basis-eisen.
In een brief aan de Tweede Kamer schrijft ze dat nieuwe eco-regelingen die de hectarepremie gaan vervangen, laagdrempelig en breed toegankelijk moeten zijn. Belonen is beter dan straffen, is het uitgangspunt. De basis-eisen, conditionaliteit genoemd, mogen niet te hoog zijn in verhouding tot de basispremie.

Dierenwelzijn belonen
Schouten schrijft speciale aandacht te zullen schenken aan de melkveehouderij die relatief hard getroffen zal worden door de afbouw van de hectarepremie. Schouten: ‘De eco-regelingen zijn een nieuw instrument, waarover nog volop discussie in de onderhandelingen gaande is. Wel is al duidelijk dat de eco-regelingen een welkome mogelijkheid zullen vormen om boeren die een extra bijdrage leveren aan maatschappelijke doelen daarvoor te belonen. In de voorstellen van de Europese Commissie worden eco-regelingen gericht op leefomgeving en klimaat. Nederland zet zich met een aantal andere lidstaten in om hieraan ook dierenwelzijn als optie toe te voegen om de mogelijkheden te verruimen.’

Meer mogelijkheden voor lidstaten
Schouten draait er niet omheen dat de basis hectare premie in de volgende GLB-periode (2021-2027) significant omlaag gaat. Op dit moment bedraagt deze premie circa 380 euro per hectare. Ze wil de verlaging vanaf 2021 stapsgewijs doorvoeren. De doelgerichte betalingen voor duurzaamheid en innovatie gaan dan gefaseerd omhoog.

In haar brief schetst de minister de contouren van haar inzet voor het Nationaal Strategisch Plan (NSP), zoals het gaat heten. In dat plan wordt aangegeven hoe Nederland de ambities van de Europese Commissie voor het nieuwe landbouwbeleid concreet invult. Lidstaten mogen meer dan in het verleden de invulling van de Europese landbouwbudgetten zelf bepalen. De Tweede Kamer debatteert op 15 mei over het NSP.

Tekst: Erik Colenbrander


VVD: 'Plan om alle benzine en dieselauto's uit Amsterdam te weren onrealistisch'

03-05-2019 - 0 reacties De VVD vindt de plannen van Amsterdams wethouder Verkeer Sharon Dijksma niet realistisch. De gemeente Amsterdam wil vanaf 2030 alle benzine en dieselauto's binnen de ring verbieden. Dijksma presenteerde gisteren het 'actieplan schone lucht. De gemeente wil inzetten op het vervangen van benzine- en dieselmotoren door uitstootvrije alternatieven zoals elektrisch vervoer en aandrijving op waterstof.


Boer Richard schakelt over van melkkoeien op waterbuffels: voor mozzarella en yoghurt

03-05-2019 - 14 reacties

Originele beschrijving

Het is nog mondjesmaat, maar de oer-Hollandse melkkoe wordt door boeren meer en meer vervangen door exotische waterbuffels. In Genderen is ook Richard Verschure overstag gegaan. “Door de zeer strenge milieumaatregelen was het voor ons niet meer rendabel om onze koeien aan te houden. Een alternatief is dan het houden van waterbuffels en dat zijn we gaan doen.” Verschure had 130 koeien en heeft nu 120 waterbuffels.


Boer Richard schakelt over van melkkoeien op waterbuffels: voor mozarella en yoghurt

02-05-2019 - 0 reacties Het is nog mondjesmaat, maar de oer-Hollandse melkkoe wordt door boeren meer en meer vervangen door exotische waterbuffels. In Genderen is ook Richard Verschure overstag gegaan. “Door de zeer strenge milieumaatregelen was het voor ons niet meer rendabel om onze koeien aan te houden. Een alternatief is dan het houden van waterbuffels en dat zijn we gaan doen.” Verschure had 130 koeien en heeft nu 120 waterbuffels.


Melkveebedrijf vervangt koe door avocado

01-05-2019 - 0 reacties Het gedeeltelijk Nederlands en gedeeltelijk Nieuw-Zeelandse bedrijf Harbour Edge Avocados heeft op het Noordereiland in Nieuw-Zeeland een melkveebedrijf van 400 hectare gekocht. Echter, niet om koeien te melken, want het grasland wordt vervangen door avocadobomen.


Fendt 306 LS - Moet ik iets indrukken om de cilinder te openen?

01-05-2019 - 2 reacties Stuurcilinder lekt nu wil ik deze los draaien moet ik dan iets indrukken? op de cilinder zitten namelijk een gleufje naast de kop.


Eerste 'slachtblikvrije varkens' naar slachterij Westfort

29-04-2019 - 0 reacties Varkenshouder Dirk Dekker leverde 25 april zijn eerste 'slachtblikvrije varkens' naar slachterij Westfort in IJsselstein. Dat zijn de eerste dieren binnen een pilot waar het traditionele slachtblik wordt vervangen door een RFID-oormerk.


Eerste ‘slachtblikvrije varkens’ met RIFD-chip naar slachterij Westfort

26-04-2019 - 0 reacties Varkenshouder Dirk Dekker uit Nijkerk heeft deze week zijn eerste ‘slachtblikvrije varkens’ naar slachterij Westfort in IJsselstein afgeleverd. De varkens zijn de eerste dieren binnen een pilot waar het slachtblik wordt vervangen door een RFID-oormerk.


Eerste varkens met chip-oormerk naar slacht

26-04-2019 - 0 reacties Varkenshouder Dirk Dekker leverde vrijdag zijn eerste ‘slachtblikvrije varkens’ af bij slachterij Westfort in IJsselstein. De varkens zijn de eerste dieren binnen een pilot waar het traditionele slachtblik wordt vervangen door een RFID-chip.


Tesselaar verbetert footprint voor derde jaar op rij

16-04-2019 - 0 reacties Voor het derde jaar op rij heeft Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest m.b.v. de applicatie EcoChain haar milieu footprint berekend. Door het vervangen van een deel van de lampen voor zuinigere en sterkere lampen (assimilatieverlichting) is de productie gestegen en het energieverbruik omlaag gegaan.


Goed zicht bij het aardappelen poten

12-04-2019 - 0 reacties Fendt 512 Vario met Crawer werklamp t.v.v. Hella Ultrabeam H3 Crawer vierkante werklamp van 40 watt en die gelijk de lichtopbrengst sterk verbetert. Met “plug & play” eenvoudig te vervangen. Rechtstreeks vervangbaar met de volgende typenummers: 1GA 007 506-491 1GA 007 506-391 1GA 007 506-651 De Crawer werklampen van dit type zijn voorzien van een identieke Deutsch DT connector. Hierdoor zijn de lampen “plug and play” te vervangen. Het zal u een prettig gevoel geven dat ondanks de vervanging het originele uiterlijk…


Deutz F2L612 - Deutz f2l612 koppeling plaatsen lukt niet.

05-04-2019 - 38 reacties Hallo,
Na 2 jaar sleutelen, zandstralen, schilderen en motor revisie, ben ik mijn deutz terug aan het monteren.
Ik zit echter vast met de montage van de koppeling....
Zodra ik de koppeling terug in het vliegwiel plaats en begin met de 6 , M8 - bouten vast te draaien, die de drukgroep op zijn plaats houden, dan gaan de 3 'vingers' (waar later het druklager tegenaan moet komen ) volledig naar binnen richting vliegwiel... Tot tegen hun uiterste aanslag net zoals ze volledig ingedrukt zouden zijn bij het ontkoppelen .
Als ik nu de versnellingsbak aanbreng tegen de motor, dan kan ik bij dit type tractor Door De openingen kijken langs waar de koellucht wordt aangezogen, en zie ik dus dat het druklager bij ingedrukt koppelingspedaal bijlange niet raakt aan die 3 'vingers' die eigenlijk al volledig opgespannen zijn... Er is zelfs een 2 tal cm afstand tussen druklager en drukgroep'vingers' ....
Met andere woorden: in deze positie zonder pedaal in te drukken is er dus reeds ontkoppeld zonder dat er iets wordt gedaan....
Als ik nu de drukgroep monteer zonder koppelingsplaat, dan worden de'vingers' maar zeer weinig opgespannen en kan ik wel via het pedaal het druklager tegen de drukgroep vingers brengen "en" ook indrukken...
Ps: zowel de drukgroep als de koppelingsplaat zijn de originele die ik uit deze tractor heb gedemonteerd voor de restoratie. ..
Alles zit ook gemonteerd zoals voorheen, want ik heb destijds Veel foto's gemaakt om geen vergissingen te kunnen maken....
Iemand een idee? Of is er een bepaalde volgorde of werk wijze bij dit type koppeling???
Mvg. Kristof.
Afbeeldingen volgen straks.


Nieuwe werklamp van Crawer bij Ledhandel24.nl.

01-04-2019 - 0 reacties Deze nieuwe werklamp is speciaal ontwikkeld om de Hella Ultrabeam H3 halogeenlampen te vervangen. De Hella Ultrabeam H3 is ronduit de meest verkochte werklamp wereldwijd met ruim 25.000.000 verkochte exemplaren. De vierkante Crawer werklamp heeft nagenoeg dezelfde afmetingen en is voorzien van een identieke 2p Deutsch DT connector, waardoor vervangen plug & play kinderspel wordt. Door de meegeleverde nylon ringen passen deze lampen op de bestaande beugels. De vier stuks High Power CREE XT-E leds zorgen voor een enorme lichtopbrengst van 4000 lumen (3400 netto gemeten lumen).…


Lemken en Rumpstad bundelen ploegtechniek

25-03-2019 - 0 reacties R-480 rister leverbaar op nieuw frame De specialist voor landbouwtechniek LEMKEN uit het Duitse Alpen en de toonaangevende Nederlandse ploegenbouwer RUMPTSTAD uit Stad aan ‘t Haringvliet hebben hun krachten onlangs verder gebundeld in een samenvoeging van de beste ploegtechnieken die beide fabrikanten in huis hebben. Dit is gerealiseerd door het bekende hoogkwalitatieve RUMPTSTAD-ploeglichaam 480 te combineren met het basisframe van LEMKEN wentelploegen in een speciale nieuwe serie. De huidige RUMPTSTAD-ploegenserie Optimus 480 is daarmee vervangen door de LEMKEN-ploegenserie Juwel 8…


Nieuwe productielocatie E-Trucks Europe

25-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Recent heeft E-Trucks Europe, fabrikant van waterstof-elektrische vrachtwagens, haar nieuwe productielocatie in Lommel (België) in gebruik genomen. Met deze uitbreiding verwacht het bedrijf de productie de komende jaren te kunnen verhogen naar ongeveer 50 voertuigen per jaar. E-Trucks Europe bouwt overigens zelf geen vrachtwagens, maar voorziet deze van een waterstof-elektrische aandrijflijn. Op het moment dat er een vrachtwagen bij E-Trucks binnenkomt wordt de dieselmotor verwijderd en vervangen door een elektromotor. Vervolgens worden het accupakket, de waterstoftanks en de waterstof brandstofcel geïnstalleerd. Voorheen bouwde E-Trucks Europe volledig elektrische vrachtwagens. Nu is dat alleen nog maar waterstof-elektrisch. De reden hiervoor is dat


'Asbest op daken van huizen en kerken in Overijssel groot probleem'

16-03-2019 - 0 reacties Stel, je woont in een leuk huis in een leuke straat met leuke buren. Niks aan de hand toch, of wel? Ja, want de daken van al die huizen, daar ligt asbest op en het vervangen van die daken is een financiële molensteen om de nek van bewoners. En het probleem komt niet alleen voor bij woningen. Er zijn nog steeds zo'n achttien kerken in de provincie met asbestdaken. Kosten om die daken te vervangen: zo'n vijf miljoen euro.


Nieuwe DAF 'XF' gespot door Willem van Heugten

14-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vandaag heeft Willem van Heugten deze truck gespot. Niet alleen de Nederlandse kentekenplaten zijn een goede weggever dat we hier te maken hebben met de opvolger van de XF, ook de sideskirts komen onmiskenbaar uit Eindhoven. Het lijkt er nu na ruim 30 jaar dan toch eindelijk op dat de Cabtec cabine wordt vervangen door een nieuw design. Op basis van deze ene foto valt daar natuurlijk nog niet veel over te zeggen (alhoewel menigeen in de reacties gaat vertellen waar hij hem op vind lijken natuurlijk), ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!