Pomp

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Pomp. Pomp is een van de 15970 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Pomp nieuws

Argenterio Getrokken kraan - Pomp geeft geen druk

19-02-2020 - 10 reacties Hallo tf'ers,

vorig jaar heb ik getrokken kraan gekocht en toen gebruikt een aantal keren voor mestladen. er is toen nieuwe olie in gekomen. de laatste paar keren had ik wel eens dat onder het kranen hij het even niet deed. hendels van het ventielenblok heen en weer maar er kwam geen olie. even wachten en dan deed hij het weer. Echter nu ik hem weer even geprobeerd heb word dat steeds erger. Soms doet hij het een minuut niet. en dan opeens weer wel. alsof de pomp geen druk geeft. ik heb de pomp uitelkaar. gewoon een tandwiel pompje en dat lijkt allemaal goed. weten jullie misschien iets?


Veenhuis Giertank - 8500. veenhuis pomp vervangen voor Battioni Pagani pomp

14-02-2020 - 34 reacties Wij hebben thuis een Veenhuis 8500 staan en de veenhuispomp die er nu op zit is aan vervanging toe. Ook zit er nu een versleten turbovuller op die olie lekt...
Nu hebben wij het idee om de veenhuispomp te vervangen voor een Battioni Pagani pomp en afscheid te nemen van de turbovuller. Mijn vraag is dus ook of iemand hier ervaring mee heeft en weet waar je op moet letten?


Veenhuis Sprinter - Wat voor een pomp

19-01-2020 - 8 reacties Even een vraag over de Veenhuis Sprinter.
Wat voor type Vacuumpomp wordt er bruikt, en zijn er ook voorbeeld foto's van?


Volvo FH 8×2 tankwagen voor Den Hartog Groot-Ammers

23-09-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Afgelopen zaterdag heeft Kees Jan Wijntje van Volvo Group Truck Center een prachtige Volvo FH420 8x2Rt motorwagen met LAG tankopbouw mogen leveren aan Den Hartog B.V. In Groot-Ammers. Al meer dan 70 jaar is Den Hartog B.V. distributeur / leverancier van hoogwaardige smeermiddelen en brandstoffen in Nederland. Zij staan voor kwaliteit, service, betrouwbaarheid, betrokkenheid, duurzaamheid en veiligheid. Zaken die mooi aansluiten bij Volvo Trucks. VGTC team Gorinchem wenst Den Hartog veel veilige en comfortabel distributie kilometers toe, iets waar ik me uiteraard volledig bij aansluit. Hopelijk tref ik de truck snel bij Kleyn Trucks aan de pomp om hem met


Redrock Mestpomp - Grootte slang om te overpompen

16-09-2019 - 58 reacties Ik heb een mestpomp op de kop getikt om te mixen en overpompen. Vooral dat laatste lijkt me wel, al moet ik nog een paar putten aanpassen.
Hoe dan ook, ik wil een oprolbare slang aanschaffen maar ik zou graag willen horen van mensen met ervaring welke maat ik nodig heb. Ik zat zelf te denken aan een 5 duimer (125 mm) maar als het met 4 duim kan scheelt dat een mooi beetje geld en is ook wat makkelijker te verslepen.
Ik heb 50 meter slang nodig om alle putten te bereiken, mocht dat uitmaken.


Fendt 611 - Brandstof pomp loshalen en weer monteren

08-09-2019 - 1 reacties Hallo

Mijn brandstof pomp lekt achterop het kapje. Na dit al 2 keer geprobeerd ge hebben te dichten ben ik het zat omdat het niet lukt.
Nu wil ik de pomp eraf halen en de kapjes laten vlakken.
Maar nu weet ik dat hij op een bepaalde tijd moet staan kan ik ergens iets aftekenen ofzo?

Laat maar horen

Grt rick


LTO start muizenactie: boer zoekt pomp

30-07-2019 - 0 reacties LTO Noord regio Noord is op haar Facebooksite een actie begonnen 'boer zoekt pomp' om zoveel mogelijk boeren aan het bevloeien te krijgen tegen de muizen. Het idee komt van beleidsmedewerker Roel Visser.


Komst melkstromen stelt melkveehouder voor keuze

29-07-2019 - 0 reacties Bij de pomp kan gekozen worden tussen gewone brandstof en premium brandstof. In het zuivelschap van supermarktketens verschijnen ook meer kleuren en smaken. Zuivelverwerkers zetten vol in op melkstromen, waardoor melkveehouders voor een keuze worden gezet.


Xerion Kaweco Saddle Trac naar Engeland

22-07-2019 - 0 reacties En weer gaat er een Claas Xerion 4000 met Kaweco Saddle Trac naar Engeland. Deze combinatie is voor M.Metcalfe & sons contractors uit Silver Hill in Yorkshire Engeland De specificaties  :  6.000 Liter opbouw 10” zuigarm met front-unit met hydraulische snijkast 9.000 Liter Vogelsang pomp 12 meter Bomech bemester Claas Xerion 4000 Saddle Trac  


Beregeningspomp aanzuiging daf 575 turbo

27-06-2019 - 19 reacties Goedemorgen allemaal
Ik heb toch besloten de oude 575 te verkopen en ik heb weer een leuk ander pompset gekocht ditmaal een daf 575 turbo met een rovatti pomp.
Motor start en loopt super eindelijk een die super start en heel mooi loopt deed die andere echt niet maar nu een vraag?
Ik moet aanzuigen met een handpomp en dat is als het water laag staat en van 8 tot 10 meter diep moet aanzuigen dat is gewoon niet leuk pompen doet hij goed als er water is maar wat een klote systeem zo aanzuigen excuses.
Ik had gezien zoals bij nieuwe pompen dat er op de uitlaat aangezogen kan worden hoe heet dat onderdeel en is dat wel beter om aan te zuigen.
Mvg Daniel
Ps deze heeft geen diesel problemen of andere problemen


Eerste tankautospuit met nieuwe Nederlandse brandweerstriping

07-05-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Zoals wellicht bekend krijgen alle hulpverleningsvoertuigen vanaf 16 april 2019 een nieuw uiterlijk om nog beter zichtbaar te zijn. Met trots presenteert Ziegler Brandweertechniek de eerste nieuwe tankautospuit in Nederland met nieuwe OOV-striping. Binnenkort is dit voertuig te zien in de Veiligheidsregio Brandweer Midden- en West-Brabant. Het voertuig is opgebouwd op een Volvo FE 4×2 chassis en is voorzien van onze nieuwe Z-CAB XL cabine. De opbouw is middels het Ziegler ALPAS gerealiseerd, een zeer duurzame en eenvoudig te wijzigen constructie uit aluminium panelen. Daarnaast is het voertuig voorzien van een Ziegler FPN 10-3.000-2HH pomp. Het voertuig beschikt over een


Pijn aan de pomp, feest op valutamarkt?

05-05-2019 - 0 reacties De flinke stijging van de olieprijs lijkt dit keer minder invloed dan anders te hebben op de valuta's van diverse olielanden als Canada, Noorwegen en Rusland.


Pink Innovation heeft nieuwe Turbo Cipa-beregeningshaspels uit voorraad leverbaar

26-04-2019 - 0 reacties Deze haspels zijn volledig gegalvaniseerd en uitgevoerd met een zuinige JCB 4-cilinder motor, SM pomp met hoog rendement en warmtewisselaar. Deze pomp in combinatie met de warmtewisselaar is speciaal ontwikkeld voor de beregening. Met dit systeem kunt u circa 8 procent motorvermogen besparen. Turbo Cipa-beregeningshaspels staan bekend om een degelijke constructie, een simpele bediening en een efficiënt energieverbruik. De energie die is vereist om de slang op te rollen, is een erg belangrijk element in de economie van een beregeningshaspel: de Turbo Cipa-turbine, met…


Landbouwmechanisatiebedrijf ontwikkeld autonome mestpomp voor sleepslangbemesten

03-04-2019 - 39 reacties Landbouwmechanisatiebedrijf RosierGreidanus uit Winsum(frl) heeft een autonome mestpomp voor het sleepslangbemesten ontwikkeld. De mestpomp heeft een eigen krachtbron en is op afstand bestuurbaar waardoor er met een mankracht en een trekker minder gewerkt kan worden, hierdoor kan er efficiënter worden bemest.  De motor en pomp zijn optimaal op elkaar afgestemd door onder andere een speciaal ontwikkelde overbrenging. De pomp heeft een theoretische opbrengst van 430m3 bij volle motorbelasting, in de praktijk is deze opbrengst niet benodigd waardoor de motor op een lager toerental…


Fendt 926 met Tjalma/Agrometer bemester

21-02-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Johan Frens uit Hulshorst aan het sleepslangbemesten bij Zeewolde met een Fendt 926 met Tjalma/Agrometer bemester en een Fendt 718 voor de pomp.


David Brown 990 - Punt om olie voor compressormomp te smeren aftakken van motor

17-02-2019 - 7 reacties Hallo, ik heb een david brown 990 (zie foto) en ik wil een luchtvat maken op deze wat word volgepompt door een compressor (zie ook foto), nu ik heb eentje gevonden wat ik mee kan zetten op de V snaar. alleen moet deze gesmeerd worden door de motorolie van de trekkermotor. nu is de vraag heeft een db 990 een punt waar ik af kan takken waar constante oliedruk op staat? bedankt alvast.


De Joskin X-treme 13000L TS

16-02-2019 - 0 reacties Sinds vorig jaar heeft Loonbedrijf Veldman uit Luinjeberd een Joskin X-Treme 13000L TS tank. De tank is voorzien van 800/50x30.5 banden, een 6.000 liter pomp en turbovuller waardoor de tank in twee minuten vol is, Isobus, hydrovering, vulautomaat, rijsnelheid-afhankelijke mestafgifte en een 7,60 meter bemester met twee liggende verdelers voor een optimale dosering.


Vredo VT 4556 19500V Agrar-service Strauch in de mest

05-02-2019 - 1 reacties De 2-assige VT4556 heeft een lichtgewicht polyester (GFK) mesttank van 19.500 liter. De pomp/filterunit met zuigarm bevindt zich aan de voorzijde van de machine en is 120° draaibaar waardoor men in het volle zichtveld kan werken. De 9.000 liter/minuut draaizuigerpomp in combinatie met de 8-duimse zuigarm (met als optie een turbo aanjager) maakt maximale prestaties en flexibiliteit mogelijk onder alle omstandigheden. Het Vredo snijfilter vóór de pomp zorgt ervoor dat alle grote delen verkleind worden en alle vreemde voorwerpen uit de mest worden gefilterd. Dit voorkomt schade aan de pomp…


International 1246 - hoe de pomp in de foto op te schroeven

01-02-2019 - 8 reacties Hoe moet ik deze pomp opschroeven zie foto


Ford 4610 - Wat kost een gereviseerde diesel pomp?

26-01-2019 - 9 reacties Hallo,
Ik ben benieuwd wat een gereviseerde cav diesel pomp voor de Ford 4610 kost, en waar ik deze eventueel zou kunnen kopen.
Alvast bedankt.