Starten

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Starten. Starten is een van de 16211 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Starten nieuws

International 724 - Motor vast na lange stilstand

23-05-2020 - 8 reacties Trekker stond een 10-tal jaren stil (onder afdak) en probeer deze opnieuw tot leven te brengen. Heeft al groot onderhoud gehad (nieuwe olie, filters, water etc).

Na het oplossen van defect contact slot en slechte massa op de batterij krijg ik bij het starten enkel 1 harde metaal-"klop" en daarna niets meer. Volgens mij zit de motor vast na al die tijd maar geen beweging te krijgen en dit heb ik al geprobeerd:

- op de krukaspoelie zit geen central bout maar 3 bouten maatje 17, heb geprobeerd om even kracht op te zetten maar te riskant om af te breken en dus geen beweging.
- geprobeerd op de aftakas achteraan grote glassleutel te zetten met buis van 2m maar geen beweging
- startmotor af gehaald en startkrans proberen te bewegen met koevoet maar geen beweging
- in hoge versnelling tractor voorzichtig vooruit en achteruit getrokken..

Ik denk er nu aan om de verstuivers of volledige injectoren te verwijderen en via hier de blok op te gieten met diesel om te laten weken en binnen een 2-tal dagen nog eens een poging te doen om los te krijgen. Of iemand een beter idee vooraleer de Carter eraf te gooien en cilinder kop?

In bijlage enkele foto's om de staat van de motor te visualiseren.


RIVM: Mogelijk onderzoek in ruim 40 landen naar verband tussen luchtvervuiling en corona

10-04-2020 - 40 reacties Slaat het coronavirus harder toe in gebieden die te maken hebben met veel luchtverontreiniging? Een groot netwerk met statistici uit meer dan veertig landen - onder meer van het RIVM - overweegt op korte termijn een internationaal onderzoek te starten naar het antwoord op die vraag.


Europese zuivelfederatie dringt aan op private opslag

07-04-2020 - 10 reacties Sinds de uitbraak van de coronapandemie zijn de melkpoederprijzen zo sterk gedaald dat de European Dairy Association (EDA) aan de alarmbel trekt. De federatie dringt er bij de Europese Commissie op aan om het systeem van private opslag op te starten. “De zuivelindustrie in de EU doet enorme inspanningen om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen en de melk in heel de unie op te halen, te verwerken en te verdelen. Om de toekomst van de sector te verzekeren, moeten er maatregelen genomen worden”, klinkt het.


Experts hebben oplossing om economie te redden: Test wie immuun is voor virus

28-03-2020 - 0 reacties Hoopvol nieuws: België heeft binnenkort een test in handen die snel kan meten of iemand immuun is voor het coronavirus. Zo'n test wordt voorlopig nergens ingezet, maar zal cruciaal worden om het economisch en sociaal leven na de piek opnieuw op te starten. Volgens experts is het zelfs dé weg uit deze medische ramp. ,,Testen op immuniteit moet straks een absolute prioriteit worden."


LTO Noord, LLTB en ZLTO starten campagne KoopOnzeOogst

27-03-2020 - 0 reacties De coronamaatregelen leiden tot acute verstoring van de productie, handel en verkoop
van verse voedselproducten. Met de campagne KoopOnzeOogst wordt telers hulp geboden bij de promotie en afzet van hun verse voorraad. Via de Facebookpagina KoopOnzeOogst brengen de regionale verenigingen van boeren en tuinders LTO Noord, LLTB en ZLTO vraag en aanbod samen en promoten lokale initiatieven, zoals Support Your Locals, EtenOver, Boerschappen, De Streekboer, Rechtstreex en Korte Keten Coalitie.


Bionext en Skal zoeken oplossingen voor bedrijven die nu naar biologisch willen omschakelen

26-03-2020 - 0 reacties Als gevolg van het stil leggen van alle fysieke inspecties door Skal Biocontrole in verband met de coronamaatregelen, kunnen nieuwe biologische ondernemers en omschakelaars niet beginnen. Nieuwkomers moeten altijd eerst door een inspecteur van Skal Biocontrole worden bezocht, om na te gaan of het bedrijf aan de biologische eisen voldoet. Juist in het voorjaar starten veel boeren met omschakelen. Brancheorganisatie Bionext en Skal onderzoeken de alternatieven voor dit toelatingsonderzoek, zodat bedrijven toch kunnen starten met biologisch ondernemen.


Boeren Zuidwolde starten bezorging weekpakketten

21-03-2020 - 0 reacties Vier boeren uit de omgeving van Zuidwolde hebben een boodschappendienst opgezet voor de bezorging van weekpakketten met daarin de eerste levensbehoeften.


Zonneboerderijen krijgen een warm onthaal

06-03-2020 - 0 reacties SINT-OEDENRODE - Maïsvelden inruilen voor duizenden zonnepanelen. Of een varkensstal slopen en hier een zonnepark aanleggen. Stoppende boeren in Meierijstad kunnen bij het gemeentebestuur rekenen op een ‘ja’ als zij zo’n zonneboerderij willen starten, zo bleek donderdagavond in Sint-Oedenrode.


Tesla kan deze maand beginnen met bouw Duitse fabriek

03-03-2020 - 0 reacties Tesla kan deze maand al starten met de bouw van zijn eerste grote fabriek in Europa, die nabij Berlijn opgetrokken wordt. Dat heeft de minister van Economie van de Duitse deelstaat Brandenburg toegezegd.


Steun vanuit NWO voor multidisciplinair onderzoek dat van waarde is voor de plantenveredeling

25-02-2020 - 0 reacties In het programma NWO Open Competitie ENW - GROOT starten 20 nieuwe consortia een groot onderzoeksproject. Voor ieder project is ruim 2 miljoen euro beschikbaar. Twee consortia die steun krijgen toegewezen doen onderzoek dat waarde kan hebben voor de plantenveredeling. Het eerste consortium staat onder leiding van professor Jos Raaijmakers van het NIOO, het tweede wordt geleid door professor Roberta Groce van de Vrije Universiteit in Amsterdam.


Boerenbond wil dat minister N8-compromis respecteert

18-02-2020 - 0 reacties Boerenbond is niet te spreken over het voornemen van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) om een onderzoek te starten naar een alternatief tracé voor de N8 Ieper-Veurne door een bemiddelaar aan te stellen. “We vragen de minister om de conclusies uit het participatietraject uit 2018 te respecteren en geen nieuw rondje bemiddelen te starten”, reageert Boerenbond. Het krijgt daarbij steun van landbouworganisatie ABS en van actiecomité ‘Geen Streep door de Westhoek’.


Economie groeide vorig jaar met 1,7 procent, bouw groeide het hardst

13-02-2020 - 1 reacties De Nederlandse economie is vorig jaar met 1,7 procent gegroeid. Daarmee groeide de economie in 2019 een stuk minder hard dan de 2,6 procent in 2018.
In het laatste kwartaal van vorig jaar was de groei 0,4 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is hetzelfde groeitempo als in de drie eerste kwartalen van 2019. De Nederlandse economie groeit nu al 6,5 jaar op rij.
Bouw
Van alle economische sectoren groeide de bouw in 2019 het hardst, met 4,7 procent. Dat was ondanks alle zorgen over stikstof en PFAS. Sinds mei kunnen veel nieuwe bouwprojecten niet starten, omdat de vergunningsverlening grotendeels stilligt vanwege de te hoge stikstofuitstoot en de uitspraak daarover van de Raad van State. Maar bouwbedrijven hadden kennelijk nog genoeg lopende projecten.
De groei in de bouw was wel kleiner dan de vier voorgaande jaren. Na de bouw was de groei het grootst in de ICT en de energiesector.
Meubels en horeca
De consumentenuitgaven bleven vorig jaar ook groeien, met 1,4 procent. Dat is wel minder dan de ruim 2 procent in de twee jaar daarvoor. We gaven vooral meer uit aan meubels, elektrische apparaten, kleding en de horeca. Aan auto's hebben we minder uitgegeven.
De investeringen groeiden met 5,3 procent. Bedrijven investeerden vooral meer in auto's en gebouwen. De export groeide met 2,6 procent. Maar de import groeide nog harder, namelijk met 3,2 procent. Het totaal van export en import dempte daarmee de economische groei.
Meer banen
Het aantal banen bleef stijgen. In een jaar tijd kwamen er ruim 150.000 banen bij, een stijging van 1,7 procent. Het aantal banen groeit nu al bijna zes jaar achter elkaar. Eind december was het aantal openstaande vacatures gestegen naar 291.000, een stijging van ruim 3000 ten opzichte van een kwartaal eerder.


Nieuwbouw Hotel De Wigwam ligt stil: bouwverkeer stoot teveel stikstof uit

07-02-2020 - 9 reacties DOMBURG - De nieuwbouw van Hotel De Wigwam in Domburg loopt opnieuw vertraging op. De gebroeders Bimmel kunnen dit najaar niet starten met de sloop en nieuwbouw van het pand aan de Herenstraat. Dat komt omdat het bouwverkeer te veel stikstof uitstoot wat schadelijk is voor het natuurgebied De Manteling.


Start proef voor kleinschalige opwekking waterstof op boerenbedrijven

05-02-2020 - 0 reacties TNO en Wageningen University & Research starten in Lelystad het Fieldlab, een proefproject waar geëxperimenteerd wordt met kleinschalige opwekking van waterstof op (boeren)bedrijven met behulp van op dezelfde locatie geproduceerde zonne- en windenergie. In het project wordt ook de productie van waterstof op zee uit zonne- en windenergie gesimuleerd. Het ministerie van Economische Zaken financiert het vijfjarige project dat in de zomer 2020 van start gaat.


Mc Cormick D326 Startproblemen

02-02-2020 - 11 reacties Hallo,

Mijn Mc Cormick D326 start niet door. Ik moet vaak 5x starten eer dat hij doorstart. Dieseltank zit goed vol en olie pijl is juist. Laatst een nieuwe accu opgezet en de gloeispiralen worden rood.
Als hij warm is start hij niet meer dan moet ik wachten tot hij afgekoeld is.

Kan iemand mij helpen?

met vriendelijke groet,
Kay.


"Zachte winter en droge zomers zullen invloed hebben op de aspergeteelt"

24-01-2020 - 0 reacties Tholen - Bij Teboza staat het nieuwe, Hollandse aspergeseizoen weer in de startblokken. "Deze week starten we de oogst op uit de verwarmde kassen en vanaf maandag zijn de eerste asperges weer beschikbaar", vertelt directeur Will Teeuwen. Waar het areaal in Nederland dit jaar een dalende lijn vertoont,…


TNO en Amber starten onderzoek naar optimaliseren levensduur auto-batterijen

24-01-2020 - 0 reacties Onderzoeksorganisatie TNO en autodeelplatform Amber starten samen een haalbaarheidsonderzoek rond optimaal gebruik van elektrische auto’s. Door batterijdata te verzamelen van...


Financiering voor zonnepark met 94.000 panelen op Bavelse Berg is rond

21-01-2020 - 0 reacties De financiering voor de aanleg van een groot zonnepark op de Bavelse Berg bij Breda is rond. De werkzaamheden voor het zonnepark kunnen daardoor in het eerste kwartaal van dit jaar starten, meldt Rooftop Energy, de ontwikkelaar van het zonnepark, dinsdag.


Dierenorganisaties starten ’hondenmarktplaats’

16-01-2020 - 0 reacties
DEN HAAG - Mensen die een hond willen en niet zo goed weten waar te beginnen als ze het bonafide willen doen, kunnen binnenkort terecht op een nieuwe site van dierenbeschermingsorganisaties. Op deze ’hondenmarktplaats’ moet betrouwbaar aanbod aan potentiële kopers worden gekoppeld en staat informatie over de opvoeding en verzorging van de hond.


Rechtszaak over stikstofcijfers RIVM

12-12-2019 - 10 reacties Het Mesdag Zuivelfonds en de organisatie stikstofclaim hebben een rechtszaak tegen de Staat aangespannen met cijfers over stikstof als inzet. Ze eisen „openheid en transparantie” over berekeningen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), „inclusief onderliggende data”.

Ze eisen ‘openheid en transparantie’ over berekeningen van het RIVM.

Mesdag Zuivelfonds en Stichting Stikstofclaim starten een rechtszaak over berekenen stikstofcijfers.