Brandstof

Brandstof nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Brandstof nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Brandstof nieuws

Ford 3000 - Bijna geen diesel op eerste cilinder

18-05-2021 - 1 reacties Hallo ik heb een ford 3000 die loopt stationair op 3 maar als ik vermogen vraag loopt hij op 2 cilinders brandstofpomp alle koperingen vervangen nieuw brandstoffilter
tank gespoelt
kraan schoongemaakt
vaak ontlucht maar hij blijft op 2 cilinder lopen


Ford 3000 - Bijna geen diesel op eerste cilinder

18-05-2021 - 1 reacties Hallo ik heb een ford 3000 die loopt stationair op 3 maar als ik vermogen vraag loopt hij op 2 cilinders brandstofpomp alle koperingen vervangen nieuw brandstoffilter
tank gespoelt
kraan schoongemaakt
vaak ontlucht maar hij blijft op 2 cilinder lopen


Case international 644 gas blijft een beetje hangen

11-05-2021 - 40 reacties Hallo,ik heb een vraagje
Op mijn case international 644 als ik een goede beurt gas geven heb blijft de gas een beetje hangen wat zou dit kunnen zijn en als ik het gas terug naar voor wil schuiven aan de brandstofpomp staat hier spaning op wat zou dit kunnen zijn ook als ik gas geef voor op te schakelen heeft hij dit als iemand het weet laat het weten.
Mvg dylan.


Mercedes-Benz Trucks en Shell testen digitale betaling van brandstof bij Shell-tankstations

11-05-2021 - 0 reacties LEUSDEN - Mercedes-Benz Trucks zet weer een belangrijke stap in de digitalisering van haar voertuigen. In praktijktests hebben Mercedes-Benz Actros-trucks voor het eerst automatisch brandstof betaald bij een Shell-tankstations ...Lees meer


Fendt 102 - Tractor plots stilgevallen, suggesties?

16-04-2021 - 21 reacties Hallo, na het vernieuwen van mijn koplampen maakte ik vorig weekend een klein tochtje in het veld achter ons met mijn tractor. Op enkele honderden meters van mijn erf viel de motor ineens langzaam stil. Ik dacht eerst dat ik zonder brandstof was gevallen, maar dit is niet het geval.
De tractor heeft natuurlijk bij de vorige eigenaar zeer lang stilgestaan, en ik heb de brandstoffilter nog niet vervangen. Dus hoop ik dat dit de oorzaak kan zijn. Het is wel raar, want ik heb er toch al een tiental keren met gereden, en nu valt ie ineens stil.
Bij het herstarten draait de startmotor mooi, maar de motor slaat niet aan.
Iemand nog suggesties wat ik allemaal zou moeten doen/testen?


Valtra 8550 - Valtra 8550 krijgt geen diesel

11-04-2021 - 7 reacties Hallo wij hebben een valtra 8550. Maar die heeft een probleem, hij krijgt namelijk geen diesel.
We hebben er al een nieuw opvoer pompje op gezet maar zonder resultaat. Als we met de compressor druk op de tank zetten komt er wel diesel uit de aanzuigleiding van de opvoerpomp. En als ik met het pompje zelf pomp dan komt er niets.
Maar toen we druk op de tank zette kwam er ook lucht uit een potje bij het inlaat spruitstuk, waar dient dat potje voor?

Wie kan mij verder helpen?


John Deere 7530 Premium - Brandstoffiltermelding 1347.07 terwijl filters pas nieuw zijn

31-03-2021 - 5 reacties Wij hebben een john deere 7530. Deze geeft al een gehele tijd een foutmelding (1347.07) dat de brandstoffilters moeten vervangen worden. De brandstoffilters zijn pas en vaak vervangen en nog steeds geeft deze de melding. Ook hebben we een nieuw opvoerpompje gezet en een lekkende commonrail leiding vervangen, nog steeds de melding. Nu hadden we em binnengebracht bij de dealer, hun hebben heel het systeem gezuiverd daarna gaan ploegen en nog steeds de melding... weet iemand waar dit nog aan zou kunnen liggen🙃🙃


"Export Nederland groeit met 6 miljard dollar dankzij steunpakket VS"

23-03-2021 - 0 reacties Het Amerikaanse steunpakket van bijna 2000 miljard dollar is brandstof voor de totale wereldeconomie. Vooral de wereldwijde export profiteert. De West-Europese export loopt daarbij voorop met een extra groei van 97 miljard dollar voor de periode 2021/2022. Voor de Nederlandse export leidt het steunpakket…


MF 3060 valt stil

12-03-2021 - 17 reacties Net een wei meststoffen gestrooid en MF 3060 valt stil, precies of-ie krijgt geen brandstof.
Zit nog genoeg in, maar vermoedelijk ergens blokkage.
Waar kunnen we beginnen met zoeken?


Tanken in Duitsland plots prijzig: CO2-heffing maakt rondje naar de pomp over de grens duurder

07-01-2021 - 0 reacties Wie over de grens in Duitsland wil tanken, moet dieper in de buidel tasten. Brandstof in Duitsland is met ingang van 1 januari duurder geworden, doordat de Duitse overheid een CO2-heffing op benzine, diesel, gas en stookolie heeft ingevoerd.


Unimog 421 - Diesel terugslag klep plaatsen

29-11-2020 - 2 reacties Beste,

Mijn unimog heeft de laatste tijd startproblemen wanneer hij langer heeft stil gestaan. Hij slaat aan en valt daarna weer uit alsof hij te weinig/geen diesel krijgt. Hierna moet ik hem doorstarten tot hij weer genoeg diesel krijgt.
Nu wil ik een terugslag klep plaatsen in het brandstof systeem. Omdat de brandstof terugslagklep een openingsdruk heeft van 0.4 bar weet ik niet goed waar ik deze precies moet plaatsen.
Heeft hier iemand ervaring mee of tips voor mij?

Bij voorbaad dank,
Met vriendelijke groet hein


Duurzame energie 'immuun voor corona', haalt fossiele brandstof over vier jaar in

17-11-2020 - 0 reacties Het aandeel duurzame energie in de wereld groeit exponentieel. Zo verdubbelt de elektriciteitsopwekking uit wind en zon elke vijf jaar. In 2023 halen deze samen aardgas in, en een jaar later ook steenkool, blijkt uit een nieuw rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA).


International 423 - Twee brandstoffilters op ihc423. verschil?

25-10-2020 - 4 reacties Goedendag allemaal,

Ik zou graag binnenkort de brandstoffilters op onze international 423 willen vervangen. Nu zitten er twee precies dezelfde filters op. Zitten er tussen deze twee filters ook verschil met bijvoorbeeld grof en fijn filter? Of maakt dat bij deze trekkers niet uit? Of hebben jullie nog adviezen welke filters er wel op moeten?

Groeten,
Trekkerfan05


Delftse zonneauto gaat op zonovergoten dag voor wereldrecord

08-08-2020 - 1 reacties Een auto die gebouwd is om door de binnenlanden van Australië te racen, gaat zaterdag in het tropisch warme Lelystad een gooi doen naar een wereldrecord. Een studententeam uit Delft wil in twaalf uur een zo groot mogelijke afstand afleggen met een auto die op zonne-energie rijdt, zonder een druppel brandstof. Het team heeft zelf het wereldrecord al in handen, want in 2017 legde een vorige auto in twaalf uur 882 kilometer af.


Fordson Power Major - Geen brandstof naar verstuivers

18-07-2020 - 10 reacties Hallo iedereen

Ik heb onlangs een Fordson Power Major van 1960 gekocht. Bij de aankoop liep deze prima als hij in gang getrokken werd. Nu we een batterij en gereviseerde startmotor geplaatst hebben wil deze niet meer starten. Een paar dagen geleden hadden we hem wel even gestart gekregen met startpilot maar hij viel na een paar minuten uit.

Nu heb ik ontlucht tot aan de branstoffilter (deze is nieuw) en tot aan de brandstofpomp. Maar we merken dat er geen brandstof komt tot aan de verstuivers. De plunjers zijn nog prima en niet vastgeroest.
Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?


Deutz D55 - Brandstofpomp werkt niet goed

15-07-2020 - 8 reacties Beste tf-ers

Ik heb zojuist een d55 gekocht die al.een poos stil staat. Nu wou ik de motor opstarten dus alle olien gecheckt. Bij de pomp moest best een slok bij. Alle slangen naar de pomp schoongemaakt etc en geeft dus goed brandstof vanuit de tank. Nu wil de pomp de brandstof zeer slecht tot niet doorgeven naar de verstuivers. Geeft wel brandstof maar zomaar af en toe en zeer weinig per cilinder. Heb nog een goed pomp liggen maar iemand ideen wat ik eerst eens vlot kan proberen voor ik ze uitwissel. T gaat om een 4cil bosch lijnpomp

Alvast bedankt

Grt deutz-5006


Lego-miljardairs investeren in firma die plastic omzet in energie

19-06-2020 - 0 reacties De miljardairs achter Lego investeren miljoenen in een bedrijf dat plastic omzet in energie. Via het Lego-fonds Kirkbi wordt 250 miljoen Noorse kroon (ruim 23 miljoen euro) betaald voor een belang van 11 procent in Quantafuel, dat afval omzet in synthetische brandstof.


Ford 3000 - Onderhoud advies, filters vervangen

06-05-2020 - 14 reacties Hallo, ik ben sinds kort in het bezit van een Ford 3000 uit 1968 nu wil ik hem binnenkort een volledige beurt geven maar aangezien ik geen ervaring heb met deze trekkers vraag ik me af of ik ergens op moet letten bij het kopen van de olie/diesel filters, olie en wanneer de hydrauliekfilter vervangen moet worden.
verdere tips omtrent het onderhoud van een 3000 zijn ook welkom 😄


‘Hoezo, om de twee uur opladen? Waar zijn die laadpalen dan?’

03-05-2020 - 0 reacties ,,Een lezer meldde laatst in uw rubriek dat hij met zijn elektrische Tesla en caravan moeiteloos door Europa heeft getoerd, door om de twee uur op te laden. Wij hebben 16 maanden achter elkaar door Europa getoerd met een auto die op brandstof rijdt en een caravan. Tijdens de rit van 16.000 kilometer hebben we nadrukkelijk op de laadpalen gelet, in verband met de toekomst, en we telden niet meer dan vier laadpalen. Hoezo, om de twee uur opladen?”, vragen lezers Gusta en Willem Burggraaf.


David Brown 880 - Lucht in brandstof leiding

19-04-2020 - 1 reacties Goedendag,

Een tijdje geleden in het bezit gekomen van een David Brown 880 selectamatic. Hele mooie trekker waarin het meeste perfect functioneerd. Hij lekte alleen wat bij het brandstof kraantje. Maar hij startte goed en liep perfect. Ook met koud weer. Na een tijdje begon hij na een poosje te rijden, compleet uit te vallen. Lucht in de leidingen. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat de leiding vanaf de tank naar de opvoer pomp dicht geslipt was. Ik heb toen gebeld met de with, en zei hebben mij perfect geholpen aan een nieuwe brandstof kraan met flexibel leiding werk. Deze gemonteerd en hij loopt weer als een speer. Net weer een tijdje gebruikt en nu zie ik weer in de brandstof leiding zelf, luchtbelletjes. Hij is er nog niet mee opgehouden, maar heb m meteen weer binnen gezet. Kan dit kwaad? Of is dit normaal. Heb alle wartels en slangenklemmen al na gekeken en gecontroleerd. Alles lijkt dicht te zitten. Alle tips zijn welkom!

Bedankt!