Brandstof

Al het Brandstof nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Brandstof nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Brandstof nieuws

Ford 6610 - Valt stil na enkele 100m

23-11-2021 - 42 reacties Beste iedereen,

Ik heb een ford 6610 4wd met een extra brandstoftank onder de trap. Deze viel stil na enkele meters. Na onderzoek van de brandstoftank bleek dat deze was vervuild aan de wanden. Tank gedemonteerd helemaal gekuist (geen roest) en doorgeblazen en de elektrische opvoerpomp vervangen. Deze was ook sterk vervuild aan de filter en draaide niet zuiver meer. Ondertussen ook de mazoutfilter bovenaan vervangen. Deze was nog ok geen sterke vervuiling. Nu blijft hij echter na enkel 100m Stilvallen. Eerst verliest hij vermogen en erna valt hij uit. De mechanische handpomp op de lijnpomp werkt bij het bedienen. Weet er iemand wat ik hier over het hoofd zie? Na het stilvallen slaagt hij na even starten terug aan.


International 644 - Brandstofpomp lekt hard

12-11-2021 - 36 reacties Hallo , mijn international 644 de brandstofpomp lekt hard zoals te zien op foto maar het lijkt op olie mlrgen moet ik 1.5u in de tractor rijden maar is dit nu olie of brandstof want alq het olie is en al mijn ollie loopt eruit kan ik geen 1.5 uur in de tractor rijden als het brandstof is gooi ik hem morgen gans vol de afspraak bij het meganisatie bedrijf is al gebeurd DRINGEND!!!


Klimaattop Glasgow: Alle vrachtwagens moeten vanaf 2040 op schone brandstof rijden

10-11-2021 - 0 reacties GLASGOW - Alle nieuwe vrachtwagens en bussen die vanaf 2040 worden verkocht, moeten op schone energie rijden. Die ambitie spreken zeker dertien landen uit op de klimaattop in Glasgow. De verklaring waar het doel in staat i...Lees meer


Fendt 412 - Vermogensverlies , motor trekt niet meer

20-10-2021 - 42 reacties Gisteren was tijdens het ploegen het vermogen van de motor ineens weg.
waar we normaal aan 7 km/u konden rijden was 4-5.5km/u het absolute maximum.

Brandstoffilter vervangen, leiding doogeblazen, turbo lijkt normaal aan het geluid te horen.

Wat zijn nog mogelijke opties?

Wat we de laatste tijd wel ervaren, is dat de motor niet meteen meer afslaat als we hem stillleggen. Hoe warmer hij staat, hoe langer het duurt voor hij afslaat. Kan het een met het ander misschien te maken hebben?


Shell-claim over CO2-neutrale brandstof in reclames misleidend

27-08-2021 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - Reclame-uitingen van olie- en gasbedrijf Shell over zijn programma voor CO2-compensatie zijn misleidend. Het bedrijf wekt volgens de Reclame Code Commissie de indruk dat het hele bedrijf CO2-neutraal opereert en dat compensatie van CO2-uitstoot door aanplant van bossen alle schadelijke gevolgen wegneemt. De commissie bepaalde daarom in twee zaken dat Shell met die reclames moet stoppen.


Motorstoring caterpillar 910 1976

17-08-2021 - 0 reacties Hallo allemaal.
Ik heb nog een oldtimer caterpillar 910 uit 1976.
Ik reed hem de schuur in en de motor sloeg langzaam af.
Als ik hem nu probeer te starten dan rookt ie enorm en komt niet meer op toeren.
De motor slaat wel aan, maar hij blijft roken.
De rook is wit/grijs.
Brandstof filters vervangen maar probleem blijft.
Op de brandstofpomp de leidingen losgedraaid en uit allen komt diesel.

Ligt de koppakking er misschien uit ??


Gasunie experimenteert met opslag van groene waterstof bij Zuidwending. Over vijf jaar de eerste zoutcaverne gevuld met de duurzame brandstof

11-08-2021 - 0 reacties Gasunie gaat vanaf 23 augustus de installatie testen die nodig is voor de opslag van waterstof in de zoutcavernes bij Zuidwending.


VN-chef noemt klimaatrapport doodsklap voor fossiele brandstof

09-08-2021 - 80 reacties Het rapport van het IPCC (Intergouvernementeel Panel over Klimaatverandering) moet de doodsklap zijn voor kolen, olie en gas.


Ford 5640 - Laat nog steeds brandstof lopen

25-07-2021 - 14 reacties Hallo,

ik had een tijd geleden het probleem dat mijn 5640 brandstof liet lopen. als je hem starte viel hij meteen uit en kon je heel lang gaan doorstarten of met het handpompje het filter vol pompen. als hij een half uurtje stil staat heb je het al. nu heb ik op aanraden een terugslagklep gemonteerd zodat het brandstof niet terug de tank ik kan gaan. het probleem deed zich eerst alleen voor wanneer de tank over de helft leeg was maar nu ook als hij vol is met het terugslagklepje er tussen. in de pomp zit een zeefje die is schoon. iemand een idee hoe dit kan en wat het kan zijn? kan het ook via de retour van de verstuivers?


Is waterstof de brandstof van de toekomst?

24-07-2021 - 0 reacties Waterstof lijkt een veelbelovend goedje, met waterstofauto's en veel toepassingen voor transport en de industrie. Maar het komt maar langzaam van de grond.


Brandstof dreigt nog duurder te worden

13-07-2021 - 1 reacties Benzine dreigt de komende tijd nog sterker in prijs te stijgen. Daarvoor waarschuwt het International Energy Agency (IEA) dinsdag in zijn maandelijkse rapport.


Wereld te winnen met waterstof in de glastuinbouw?

29-06-2021 - 0 reacties Is er toekomst voor waterstof in de tuinbouw? Deze vraag stond centraal tijdens de MeetUp (WATER)STOF tot nadenken, welke op maandag 21 juni plaatsvond. Waterstof is een veelbelovende schone brandstof. Deze mogelijke vervanger van aardgas kan zonder CO2-uitstoot worden omgezet naar elektriciteit. Een…


Fiat 715 5L - Stottert bij hoog toerental

19-06-2021 - 31 reacties Hallo

Bij mijn fiat heb ik al zolang ik de trekker heb dat de trekker bij hoog toerental begint te stotteren. Als je dan gas terug neemt is het weer over. Nu is het hele brandstofsysteem, dus van tank tot aan opvoerpomp vervangen en al tig keer schoongemaakt maar zonder resultaat.

Kan het wezen dat de brandstofpomp (bosch lijn 4cil) inwendig lek is en dat deze daarom druk verliest?

Ik hoop dat jullie mij hier mee verder kunnen helpen


International 644 - Ik heb een vraag over nieuwe brandstoffilters International 644

26-05-2021 - 34 reacties Hallo iedereen,
Ik wil nieuwe brandstoffilters op mijn International 644 gaan zetten maar nu weet ik niet hoe ik dit moet doen en moet je dan ook de pomp ontluchten enz
Als iemand het weet laat het dan even weten via de reacties
Mvg dylan.


Ford 3000 - Bijna geen diesel op eerste cilinder

18-05-2021 - 5 reacties Hallo ik heb een ford 3000 die loopt stationair op 3 maar als ik vermogen vraag loopt hij op 2 cilinders brandstofpomp alle koperingen vervangen nieuw brandstoffilter
tank gespoelt
kraan schoongemaakt
vaak ontlucht maar hij blijft op 2 cilinder lopen


Ford 3000 - Bijna geen diesel op eerste cilinder

18-05-2021 - 1 reacties Hallo ik heb een ford 3000 die loopt stationair op 3 maar als ik vermogen vraag loopt hij op 2 cilinders brandstofpomp alle koperingen vervangen nieuw brandstoffilter
tank gespoelt
kraan schoongemaakt
vaak ontlucht maar hij blijft op 2 cilinder lopen


Case international 644 gas blijft een beetje hangen

11-05-2021 - 45 reacties Hallo,ik heb een vraagje
Op mijn case international 644 als ik een goede beurt gas geven heb blijft de gas een beetje hangen wat zou dit kunnen zijn en als ik het gas terug naar voor wil schuiven aan de brandstofpomp staat hier spaning op wat zou dit kunnen zijn ook als ik gas geef voor op te schakelen heeft hij dit als iemand het weet laat het weten.
Mvg dylan.


Mercedes-Benz Trucks en Shell testen digitale betaling van brandstof bij Shell-tankstations

11-05-2021 - 0 reacties LEUSDEN - Mercedes-Benz Trucks zet weer een belangrijke stap in de digitalisering van haar voertuigen. In praktijktests hebben Mercedes-Benz Actros-trucks voor het eerst automatisch brandstof betaald bij een Shell-tankstations ...Lees meer


Fendt 102 - Tractor plots stilgevallen, suggesties?

16-04-2021 - 21 reacties Hallo, na het vernieuwen van mijn koplampen maakte ik vorig weekend een klein tochtje in het veld achter ons met mijn tractor. Op enkele honderden meters van mijn erf viel de motor ineens langzaam stil. Ik dacht eerst dat ik zonder brandstof was gevallen, maar dit is niet het geval.
De tractor heeft natuurlijk bij de vorige eigenaar zeer lang stilgestaan, en ik heb de brandstoffilter nog niet vervangen. Dus hoop ik dat dit de oorzaak kan zijn. Het is wel raar, want ik heb er toch al een tiental keren met gereden, en nu valt ie ineens stil.
Bij het herstarten draait de startmotor mooi, maar de motor slaat niet aan.
Iemand nog suggesties wat ik allemaal zou moeten doen/testen?


Valtra 8550 - Valtra 8550 krijgt geen diesel

11-04-2021 - 7 reacties Hallo wij hebben een valtra 8550. Maar die heeft een probleem, hij krijgt namelijk geen diesel.
We hebben er al een nieuw opvoer pompje op gezet maar zonder resultaat. Als we met de compressor druk op de tank zetten komt er wel diesel uit de aanzuigleiding van de opvoerpomp. En als ik met het pompje zelf pomp dan komt er niets.
Maar toen we druk op de tank zette kwam er ook lucht uit een potje bij het inlaat spruitstuk, waar dient dat potje voor?

Wie kan mij verder helpen?